'قدردانی' رئیس مجلس ایران از حسن روحانی درباره سفر نیویورک
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در جلسه مشترک با حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، از او بابت موضعگیریها و سخنانش در سفر به نیویورک "قدردانی کرده است".
به گفته یکی از نمایندگان حاضر در جلسه، حسن روحانی در این جلسه توضیحاتی درباره مکالمه تلفنی خود با باراک اوباما مطرح کرده و گزارش مفصلی هم درباره سفر نیویورک داده است.
حسین نقوی، از چهرههای موثر اصولگرایان در مجلس ایران، گفته است که آقای لاریجانی بابت "حضور مقتدرانه" آقای روحانی در نیویورک و "ملاقاتها و گفتوگوها" که داشته، تشکر و قدردانی کرده است.
محمد دهقان، عضو هیأت رئیسه مجلس نیز گزارش مشابهی از این جلسه داده که روز سهشنبه ۹ مهر، اول اکتبر برگزار شده است.
آقای نقوی، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس، به خبرگزاری دانشجویان ایران گفته که علی لاریجانی بر حمایت مجلس از دولت ایران "با همه ظرفیت" تاکید کرده است.
به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، علی لاریجانی گفته است که اسرائیل "نمیخواهد جمهوری اسلامی نقش موثر و خوبی در منطقه و عرصه بینالملل داشته باشد و روی سران آمریکا و کشورهای غربی تاثیر میگذارد."
آقای لاریجانی که از چهرههای سیاسی خیلی نزدیک به آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به شمار میرود، در این باره پاسخ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، به سخنان باراک اوباما و جان کری، رئیسجمهوری و وزیر امور خارجه آمریکا را هم ستوده است.
حمایت منتقد سابق
یک گروه از منتقدان مواضع حسن روحانی هنگام بازگشت او به تهران، در فرودگاه تجمع کردند
علی لاریجانی خود پیشتر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و رئیس تیم مذاکرات هستهای بوده و پس از حسن روحانی، این سمت را برای دو سال در دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد بر عهده داشت.
او در آخرین ماههایی که حسن روحانی رئیس تیم مذاکرات ایران بود، انتقادهایی از او و رویکرد مذاکرهکنندگان مطرح کرد و گفت که ایران "دُرّ غلتان" داده و "خروسقندی" گرفته است.
آنزمان حسن روحانی در واکنش گفته بود که این منتقدانش تفاوتهای میز مصاحبه با میز مذاکره را در نظر نمیگیرند.
جلسه روز سهشنبه، اولین جلسه مشترک مجلس و دولت بوده که در اصل برای هماهنگیهای بین دو قوه برگزار میشود.
علاوه بر آقای روحانی، مجید انصاری، معاون پارلمانی او در این جلسه سخن گفته است.
در روزهای گذشته موضعگیریهای حسن روحانی و محمدجواد ظریف در سفر نیویورک، واکنشهای مختلفی در ایران برانگیخته است.
اغلب مقامات ایرانی به طور کلی از این موضعگیریها استقبال کردهاند.
اختلافنظرها بیشتر درباره مکالمه تلفنی رئیسجمهوری ایران با همتای آمریکاییاش باراک اوباما بوده که سد ارتباطی رهبران دو کشور در ۳۴ سال اخیر با آن شکسته شد.
از جمله محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران اسلامی، از مواضع آقای روحانی در نیویورک استقبال کرده و آنها را "مناسب و مقتدرانه" خوانده اما گفته است که مکالمه تلفنی "باید به بعد از اقدامات عملی آمریکا موکول میشد".
یک گروه از منتقدان مواضع حسن روحانی هنگام بازگشت او به تهران، در فرودگاه تجمع کردند و گزارش شد که در این تجمع، لنگه کفشی هم به سوی کاروان حامل رئیسجمهوری ایران پرت شده است.
حسن روحانی پیش از عزیمت به آمریکا برای شرکت در مجمع عموی سازمان ملل متحد، خواسته بود که به دولت اجازه داده شود در فضای بازتری سیاست خارجی ایران را پیش ببرد.
پس از آن، آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، در ملاقات با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از "حرکتهای صحیح دیپلماتیک" استقبال کرد و گفت به "نرمش قهرمانانه" معتقد است.
گروهی از منتقدان سیاستهای جمهوری اسلامی معتقدند که این رویکرد متفاوت ایران به رابطه با غرب و آمریکا، برای خلاصی از فشار تحریمهای سالهای اخیر است.