دو زن جوان ایرانی در مالزی محکوم به اعدام شدند

دو زن جوان ایرانی در دادگاه عالی شاه عالم مالزی به دلیل قاچاق مواد مخدر به اعدام محکوم شدند.

هویت این دو نفر شهرزاد ۳۱ ساله حسابدار و ندا ۲۶ ساله منشی اعلام شده که به دلیل حمل بیش از ۵ کیلوگرم متافتامین از سه سال پیش در زندان مالزی به سر می‌برده اند.

رسانه‌های محلی مالزی با انتشار این خبر نوشته اند که این دو زن جوان پس از دریافت حکم اعدامشان با گریه دادگاه را ترک کرده اند. ادعای این دو مبنی بر اینکه آنها تنها با خود مواد غذایی همراه داشته اند، رد شده است.
شهرزاد به دلیل حمل ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم و ندا به دلیل حمل ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم مواد مخدر در ۱۵ دسامبر سال ۲۰۱۰در فرودگاه بین المللی کوالالامپور بازداشت شدند.

این دو زن جوان در دادگاه عنوان کردند که از طریق دوست مشترکی به نام علیرضا در ترمینال اتوبوسی در سوریه همدیگر را برای نخستین بار ملاقات کرده اند. به گفته این دو نفر، علیرضا به آنها پیشنهاد کرده که هزینه سفرشان به مالزی را بپردازد در عوض آنها مواد غذایی، مانند شیرینی و آجیل به همراهشان به مالزی ببرند. سپس، مرد دیگری به نام بهزاد به هتل آنها رفته و مواد غذایی بسته بندی شده را در اختیار آنها قرار داده است.

در نهایت، وقتی ماموران پلیس در حال بازرسی وسایل این دو زن جوان بوده اند، مواد مخدر را در جاسازی شده در کیف لباس‌های آنها پیدا کرده اند.

مالزی با تغییر در قانون این کشور، در سال ۲۰۱۰ برای حمل و قاچاق مواد مخدر بیش از ۵ گرم مجازات اعدام در نظر گرفته است.

برخی از کارشناسان معتقدند که با ظهور مواد مخدر صنعتی که در لابراتورها تولید می شود، ایران به یکی از صادرکنندگان مهم مواد مخدر صنعتی بدل شده است.

ایران تاکنون نسبت به بازداشت و محکومیت اتباع خود در مالزی به جرم حمل مواد مخدر واکنش شدیدی نشان نداده است. در گذشته سفیر ایران در مالزی گفته بود کارتل های بین‌المللی مواد مخدر از ایرانی‌ها برای قاچاق مواد مخدر به مالزی استفاده می‌کنند.

براساس آخرین گزارش های منتشر شده، بیش از ۱۶۵ نفر ایرانی در زندان های مالزی در بازداشت هستند که اتهام همگی آنها قاچاق مواد مخدر است.

حسین عسکری راد، عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، پیشتر گفته بود: "اغلب این ایرانی ها نه زبان بلد هستند و نه پول وکیل دارند. آنها امکانات ارتباطی مناسبی نیز در اختیار ندارند و بعضی از آنها به طور خانوادگی بازداشت می شوند."

درآمد بالای فروش مواد مخدر در آسیای جنوب شرقی موجب شده است که شبکه های قاچاق، گروهی را با پرداخت هزینه سفر و اقامت در مالزی به انتقال بسته های مواد مخدر تشویق کنند.

شمار ایرانیان ساکن مالزی حدود ۷۰ هزار نفر تخمین زده می شود. بین ۱۰ تا ۱۴ هزار نفر از این عده سرگرم تحصیل در مراکز آموزش عالی این کشورند و تعدادی نیز به تدریس در دانشگاه ها و فعالیت های فرهنگی و تجاری مشغول هستند.



وضعیت زندانیان ایرانی در مالزی


سحر بیاتی، روزنامه نگار در مالزی



در مالزی حدود سیصد زندانی ایرانی وجود دارد که اکثرا به جرم حمل مواد مخدر در زندان هستند. حدود ۴۰ نفر از این زندانیان حکم اعدام دارند که تاکنون به خاطر انعکاس منفی این اتفاق در جهان هیچ زندانی خارجی در مالزی اعدام نشده است.

اکثر افرادی که در حال حاضر در ارتباط با مواد مخدر در زندان هستند، به اصطلاح خرده پا هستند و به خاطر دریافت هزار و پانصد رینگت مالزی بسته مواد را می خورند یا جاسازی می‌کنند. اما به دلیل حفره‌های قانونی، خرده‌پاها بازداشت می‌شوند و احکام سنگین می‌گیرند، ولی دست بالاها با مشکلی مواجه نمی‌شوند.

براساس قوانین مالزی کسی که مواد مخدر در وسایلش کشف بشود صاحب جنس و مجرم است. براساس همین قانون پلیس تا پیش از حکم نهایی هم می‌تواند افراد را در بازداشت نگاه دارد، هرچند در مواردی پس از دادگاه متهم تبرئه شده است.

پلیس می‌تواند درخواست دو سال بررسی برای تکمیل تحقیقات از دادگاه کند و زندانیانی هستند که در حال حاضر حدود هشت سال بلاتکلیف در زندان‌های مالزی هستند.

بحث تبادل زندانیان نیز بدون هزینه نیست و دولت ها باید برای تبادل زندانیان به دولت مالزی پول پرداخت کنند. تا حالا دولت ایران ترجیح داده روی بازداشتی های سرشناس و قاچاقچی های بزرگ دست بگذارد و نه خرده پاها.

وضعیت زندان‌های مالزی نیز مناسب نیست. با توجه به گرمای سی و سی و دو درجه ای همراه با رطوبت شدید هوا، حتی یک تهویه ساده هوا هم در زندان وجود ندارد. کک، ناراحتی شدید پوستی وانگلی از جمله بیماری‌های رایج زندان‌های مالزی است.

آب آشامیدنی در زندان‌ها جیره بندی است و فقط یک وعده در روز زندانیان امکان استفاده از آب آشامیدنی را دارند.

اصولا زندانی‌ها تنها با یک لباس زیر نگهداری میشوند تا در گرما و رطوبت شدید، بدنشان شپش نزند، اما از گزیدگی‌های دیگر در امان نیستند. بعضی از زندانیان ایرانی تنها قرار بوده بسته‌ای را به دوست یا فردی در فرودگاه تحویل دهند که بازداشت و زندانی شده‌اند. تنها راه نجات این زندانیان پرداخت هزینه وکیل و سایر هزینه‌ها است که متاسفانه نود درصد بازداشتی‌ها قدرت مالی چندانی ندارند.

+80
رأی دهید
-40

Arash_Barcelona - بارسلونا - اسپانيا
لعنت بر جمهوری فاسد زوری اسلامی. که برای مردم. بدبختی..بیکاری.رنج.دزدی.جنایت.غارت.اعتیاد به ارمغان آورد.
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 00:47
تاراز - لیدز - انگلستان
ایران که دولت تشویقتان هم می کند رفتین اونجا چرا .
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 00:53
asal30 - بندرعباس - ایران
من مخالف شدید اعدام هستم . چه در ایران و چه در خارج از ایران. امیدوارم اگر هم یک غلطی کردند و گول کسی رو خوردند و الان این بلا سرشون اومده خیلی باید سخت باشه . مخصوصآ اینکه در کشوری غریب تو زندانهایی که یک وعده آب می دهند. و با لباس زیر نگهداری میشوند. امیدوارم خدا به همه ایرانی ها عقل سلیم بده . و اینقدر آبروی ایرانی ها رو در سراسر دنیا نبرند. و باز امیدوارم که این هموطن های گول خورده و جوان آزاد بشند و حداقل اعدام نشند. ایکاش ایران جان مردمانش براش اهمیت داشت. حیف.
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 00:56
kambizy - الست - هلند
مواد مخدر برابر است با تاریکی و بن بست. به عبارتی پات
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 01:13
sonixax - آلمان - آلمان
من به کار این دو کاری ندارم ، ولی جای ایران بودم چند تا مالزیایی رو توی ایران میگرفتم اعدام میکردم . چون خیلی از اینها بهشون اتهام دروغ بسته شده و اعدام شدند .
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 02:20
anti cleric - دوبلین - ایرلند
توف به صورت خامنه‌ای
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 03:51
lovestory - ترندهایم - نروژ
نوش جونشون. برای من ملیت یا جنسیت کسی‌ که مواد مخدر حمل و نقل میکنه و باعث نابودی انسان‌ها با این کار میشه یک گرمشم باید اعدام بشه . نه تنها از خوندن این خبر ناراحت نشدم خوشحالم شدم خاک تو سرشون که اینجور با آبروی وطن و هم وطن که هیچ با آبروی خانواده‌هایشان بازی میکنند حقشونه و نوش جونشون
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 05:12
shytoon - وادوز - لیچتن اشتین
ولله شیرینی‌ و خوراکی دیگه در چمدان جاسازی نمیکنند....خودتی.
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 07:30
mO30TAKTAZ - دوحة - قطر
اکثریت مردم ایران هیجى کم ندارن فقط طمع کارشونو به اینجا میکشونه مقصر فقط جشم و هم جشمیه
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 09:09
سيروس كمال - دبى - امارات
دکتر بیکار = با تولید و ساخت مواد مخدر ..
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 09:25
علی غزنوی - مالمو - سویدن
چرا ؟ ایرانی جنایتکار؟ من که باورم نمیشه. شاید اشتباه گرفته باشد. زیرا 2-3 روز قبل تو همین سایت در مورد جنایت 3افغانی در ایران اشاره شده بود وبعضی آدم ها نظرش این بود که همه ایرانی ها ادم های درست حسابی هستند و همه ی افغانی ها جنایتکار هستند و ایرانیها باید همه ی انها را بیندازد بیرون. حالا چه؟ آیا درست است که گفته شود که همه ایرانی ها جنایتکار هستند و کشور مالزی همه ایرانی ها را بیرون بیندازد؟ .
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 09:33
mO30TAKTAZ - دوحة - قطر
اینا هم که میبینى به حکومت بد و بیراه میکن فقط بى بند و بارى میخوان که اسمشو کذاشتن آزادى از اون کارا که من اینجا نقطه جین اسمش میذارم برید همون اروبا انجام بدید اینجا ما اکثریت مردم غیور ایران با این کثافت کاریها مخالفیم
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 09:11
hossein+87 - ایران - ایران
anti cleric - دوبلین - ایرلند - تف به صورت خامنه ای.... امثال تو که با نفهمیتون و بدون هیچ درکی از اتفاقات فقط دنبال این هستین که مشکل رو بندازین گردن دیگران!///// گفتن ما هزینه سفرتون رو میدیم شما برای ما میوه و شیرینی و آجیل ببرین مالزی؟!!!! خر خودتی . آبروی ما رو بردین . نکنه شما هم از سر گشنگی و نداری دست به این کار زدین رفتین مالزی؟! آخه هرکی هر غلطی میکنه ، یه مشت میان میگن از روی فقر این کار رو کردن! قبول دارم که فقر هست و زیاد هم هست و بیداد میکنه. ولی اینجور جرم های سنگین هیچ توجیهی نداره. اینا بخاطر رویا پردازی و زیاده خواهیه که وضعشون اینه.
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 08:30
واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
ان ایزانیهای عقد ه ای که وجود افراد سازنده و توانمندی فرضا مانند کریستین امانپور را کثیف میدانند. کجایند. ان عقده ای ها بیایند و ببینند که اگر یک ایرانی امانپور شد پس باید به هزاران دلیل ان را احترام کرد
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 07:53
siliconvalley - مالمو - سوئد
لطفا اینقدر زود قضاوت نکنید ۹۰% این ایرانیا بی‌ گونه هستن من ۱ سال مالزی زندگی‌ کردم و با این موجوداتِ تکامل نیافتهٔ مالایی سرو کل زدم. این قاضیا جدید نیست ساله گشت یه مادر و دختر رو به جرمِ حمل ۵ کیلو حشیش گرفتن اونا پروازشون از ایران بوده تو دوبی نشست و بد رسیده کوالا لامپور الان واقعاً سوال اینه چه جوری گات ایران رو راد کردن و پلیس ایران که مو رو از ماست میکش بیرون نفهمیده اینا حشیش دارن ، گات دوبی رو راد کردن پلیس عمارت هم نفهمیده بد اومدن پلیس مالزی که ۱ حرف رو باید ۲۰۰۰۰۰۰ بر بزنی‌ تا بفهمن از اینا ۵ کیلو حشیش کشف کردن!!! واقعاً جای سوال داره!!. این پلیس‌های مالایی از ایرانیا رشوه میخوان تو فرودگاه چون میدونن سفارت ایران از ایرانیا حمایت نمی‌کنه و ایرانیا دستشون به هیچ جا بند نیست. لطفا اطلاع رسانی کنید این قاضیا برا من اتفاق افتاده و از صحبت خودم با پلیس تو فرودگاه فیلم ضبط شده دارم و مشغول کارهای اداری هستم برایه شکایت از اونها. از من ۵۰۰ رینگیت خواستن و من هم دادم وگرنه گفت این ۱ کیلو مواد رو میگیم از کیف تو در آوردیم. ساده نباشید اینها بیگناهند
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 12:33
علی غزنوی - مالمو - سویدن
من خودم 2 سال تو مالزی و تایلند زندگی کردم. پلیس و دادگاه های این کشور ها عدالت را رعایت میکنند. دادگاه های این کشور ها هر گز اعتراف های اجباری نمیگیره.
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 16:42
alborzi - کرج - ایران
siliconvalley - مالمو - سوئد .... میدانم که احتمالا بی تاثیر است ولی از شما خواهش میکنم مدارک خود را حداقل به سفارت ایران ارائه دهید ممنون از شما دوست عزیز
‌چهارشنبه 10 مهر 1392 - 18:13
vahid.sharifi - ونكوور - كانادا
به نظر من درست‌ ترین راه این است که وزارت امور خارجه ایران وارد عمل شود. هیچ کشوری به این راحتی‌ نمی‌ پذیرد شهروندانش را در یک کشور دیگر اعدام کنند حتی اگر مقصّر باشند. اگر سر این موضوع کوتاه بیاییم و بپذیریم، پس از این سر انسانهای بی‌ گناه هم به بالای دار خواهد رفت. یک تجمع مردمی هم جلوی در سفارت مالزی در تهران جوابگو خواهد بود و صدای مردم ایران را به گوش مسئولین مالزی خواهد رسند. البته یک تجمع بی‌ خشونت و سمبولیک.
جمعه 12 مهر 1392 - 23:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.