توفیقی: دانشجوی محروم از تحصیل نخواهیم داشت
سرپرست وزارت علوم، تحقیات و فناوری تاکید کرد که «تمام تقاضاها» از طرف اساتید و دانشجویان اخراجی یا محروم از تحصیل در سالهای اخیر را «شخصا» بررسی کرده و «نهایت تلاش» خود را میکند تا هیچ دانشجویی از تحصیل محروم نشود.
سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبایی هم گفته است که تعدادی از اساتید بازنشسته این دانشگاه «که هیچ مشکلی در هیچ زمینهای نداشتند» به سر کار خود بازگشتهاند.
جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفتوگو با روزنامه اعتماد که روز سهشنبه، ۲۶ شهریور، منتشر شد گفته است در آزمون کارشناسی ارشد و دکترای سال جدید تحصیلی «تمهیداتی اتخاذ شد که مورد محروم از تحصیل نداشته باشیم».
آقای توفیقی در عین حال تلویحا تایید کرده است که در آزمون کارشناسی امسال، مواردی از «ستارهدار شدن» متقاضیان وجود داشته، اما قول داده است به محض این که گزارشها را دریافت کند، نهایت تلاشش را خواهد کرد که «مورد محروم از تحصیل» وجود نداشته باشد.
جعفر توفیقی که در سالهای پایانی دولت محمد خاتمی، وزیر علوم بود، پس از آن که جعفر میلیمنفرد نتوانست رای اعتماد مجلس نهم برای مسئولیت این وزارتخانه در دولت حسن روحانی را به دست بیاورد، به سرپرستی وزارت علوم منصوب شد.
او قول داده است که مشکل محروم از تحصیلی دانشجویان ستارهدار و اساتیدی که در دولت محمود احمدینژاد از دانشگاه اخراج یا به اجبار بازنشسته شدهاند را حل کند.
خبرگزاری مهر هم از زنجان گزارش داده است که آقای توفیقی روز دوشنبه، ۲۵ شهریور، در این شهر از تشکیل کمیته ویژه در خصوص دانشجویان ستارهدار و محروم از تحصیل خبر داده و گفته است که طبق بررسیها تاکنون تعدادی از دانشجویان با شرایط عنوان شده مجوز ادامه تحصیل گرفتهاند.
سرپرست وزارت علوم افزوده است که تقاضاهای زیادی در خصوص دانشجویانی که به دلایلی محروم از تحصیل شده و ستاره دارند به کمیته بررسی این موضوع در وزارت علوم رسیده و این تقاضاها در حال بررسی است.
به گفته آقای توفیقی، برای تعدادی از این دانشجویان بعد از بررسیها، مجوز بازگشت به تحصیل برای این افراد صادر شده است.
حسین سلیمی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی، که با حکم جعفر توفیقی به این سمت منصوب شده نیز گفته است که تعدادی از اساتید بازنشسته این دانشگاه که «هیچ مشکلی در هیچ زمینهای نداشتند» به دانشگاه بازگشتهاند. او اما افزوده است که آمار دقیقی از تعداد آنها ندارد.
آقای سلیمی، جانشین صدرالدین شریعتی، رئیس قبلی دانشگاه علامه طباطبایی، شده است که در هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، دهها دانشجو و استاد باسابقه این دانشگاه را اخراج یا از تحصیل محروم کرد.
انتصاب جعفر توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم واکنش منفی اصولگرایان حاکم بر مجلس و رسانههای این جریان را به دنبال داشته است.
در همین زمینه خبرگزاری فارس فیلمی از آقای توفیقی منتشر کرد که او را در حال سخنرانی در دانشگاه تهران در روز ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ و در حمایت از میرحسین موسوی، کاندیدای معترض به نتایج انتخابات دهم ریاست جمهوری، نشان میدهد.
جعفر توفیقی در آن سخنرانی به صراحت از تقلب در انتخابات ۸۸ صحبت میکند.
تعدادی از نمایندگان مجلس، اصولگرایان و برخی از بسیجهای دانشجویی با استناد به این فیلم، آقای توفیقی را به «نقشآفرینی در فتنه» متهم میکنند و میگویند مجلس به او برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رای نخواهد داد.
جعفر توفیقی به روزنامه اعتماد گفته است که در این خصوص در مجلس شورای اسلامی صحبت خواهد کرد.
طرفداران آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، از اعتراضات به نتایج انتخابات دهم ریاست جمهوری در سال ۸۸ با عنوان «فتنه» نام میبرند.
در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، تعداد زیادی از دانشجویان در دانشگاههای سراسر کشور، به دلایل سیاسی یا عقیدتی، به طور دائم یا برای مدتی از تحصیل محروم شدند، هرچند آقای احمدینژاد و وزرای علوم او این مسئله را تکذیب میکردند و میگفتند که ستارهدار کردن دانشجویان و محرومیت آنها از تحصیل در دولت محمد خاتمی اتفاق افتاده است.