وزیران امور خارجه ایران و بریتانیا دیدار می‌کنند

ویلیام هیگ (راست) امروز در پاریس با وزرای خارجه آمریکا و فرانسه و نیز رییس جمهور فرانسه دیدار کرد



وزارت امور خارجه بریتانیا تایید کرده است که ویلیام هیگ وزیر امور خارجه این کشور در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار خواهد کرد.

وزارت امور خارجه بریتانیا می گوید که آقای هیگ از دیدار با حسن روحانی استقبال می‌کند، اما هنوز برنامه‌ای برای این ملاقات وجود ندارد.

دیروز گزارش تأیید نشده ای به نقل از یک صفحه توییتر منسوب به حسن روحانی منتشر شد مبنی بر اینکه او در نیویورک با وزیر امور خارجه بریتانیا دیدار و گفت و گو خواهد کرد.

روزنامه گاردین امروز سرمقاله خود را به مکاتبه باراک اوباما با حسن روحانی اختصاص داده و این احتمال را مطرح کرده که روسای جمهور آمریکا و ایران ممکن است حتی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل دیدار کنند.

این گمانه زنی روزنامه گاردین را هیچ مقام ایرانی یا آمریکایی تایید نکرده است.

به نوشته گاردین، انتشار توئیتی به زبان انگلیسی در صفحه منسوب به آقای روحانی باعث تعجب وزارت امور خارجه بریتانیا شده است. در این توئیت آمده بود: "تهران به درخواست بریتانیا پاسخ مثبت داده است. دیدار پرزیدنت روحانی با ویلیام هیگ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل تایید شده است."

این صفحه، صفحه رسمی آقای روحانی نیست، اما اخبار منتشره در آن معتبر قلمداد می‌شود چون گردانندگان آن را به رییس جمهور ایران نزدیک می‌دانند.

وزارت امور خارجه بریتانیا به بی‌بی‌سی فارسی گفت که دیدار آقایان ظریف و هیگ تایید شده، اما در خواست یا دعوتی برای دیدار با حسن روحانی به وزیر امور خارجه بریتانیا نرسیده است؛ با این حال یکی از سخنگویان این وزارتخانه تاکید کرد که لندن از چنین ملاقاتی استقبال و آن را گام مثبتی قلمداد می‌کند.

به گفته وزارت امور خارجه بریتانیا، مذاکرات آقای ظریف با آقای هیگ بر موضوع برنامه هسته‌ای ایران، بحران سوریه و اوضاع خاورمیانه متمرکز خواهد بود.

به گزارش رویترز، حزب کارگر، حزب اصلی مخالف دولت بریتانیا بعد از ریاست جمهوری حسن روحانی، بارها از دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا خواسته تا روابط با ایران را بهبود دهد.

نخست وزیر بریتانیا انتخاب حسن روحانی را نشانه ای مثبت ارزیابی کرده، اما معتقد است که موانع جدی بر سر راه روابط دو کشور وجود دارد.

ایران پس از انقلاب همواره روابط دیپلماتیک خود را با بریتانیا حفظ کرده است، اما از دو سال پیش که گروهی به سفارت بریتانیا در تهران هجوم بردند روابط دو کشور به پایین‌ترین سطح رسید، دیپلمات ها از پایتخت‌ها فرا خوانده شدند و سفارتخانه ها تعطیل شد.

ایران و آمریکا هم بیش از سی سال است که رابطه رسمی دیپلماتیک ندارند. یک بار در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی گفته شد که ممکن است او در حاشیه نشست سازمان ملل، با بیل کلینتون رئیس جمهور وقت آمریکا روبرو شود، اما این اتفاق نیفتاد و آقای خاتمی حتی از حضور در عکس دسته جمعی رهبران کشورهای جهان خودداری کرد تا از روبرو شدن با آقای کلینتون اجتناب کند.

دیروز باراک اوباما در مصاحبه با تلویزیون ای‌بی‎‌سی آمریکا فاش کرد که با حسن روحانی مکاتبه کرده است.

آقای اوباما به محتوای پیام های رد و بدل شده اشاره نکرد و لحن سخنان او چندان آشتی جویانه تلقی نشد چرا که احتمال حمله نظامی به ایران را منتفی ندانست، اما همین مکاتبه را برخی کارشناسان و روزنامه نگاران نشانه تحول ارزیابی کرده اند.

بسیاری از ناظران احتمال دیدار دو رئیس جمهور در هفته آینده را بسیار بعید ارزیابی می کنند؛ در حالیکه برخی امیدوارند اوضاع فعلی سوریه به غلبه بر موانع موجود کمک کند.

آمریکا می داند که ایران بازیگر بزرگی در منطقه است و نفوذ بسیاری در سوریه دارد بنابراین برای همکاری ایران برای حل بحران سوریه اهمیت قائل است.

از طرف دیگر ایران هم می‌تواند از نفوذ خود در منطقه استفاده و زمینه را برای کسب امتیاز در مواجهه با غرب مهیا کند.

گاه‌شمار روابط ایران و بریتانیا

۱۵ ژوئیه ۲۰۱۳: جک استرا، وزیر امور خارجه بریتانیا در دولت تونی بلر گفت به دولت حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران خوشبین است و قصد دارد با هدف بهبود روابط ایران و بریتانیا، به تهران سفر کند.

۱۶ ژوئیه ۲۰۱۳: عباس عراقچی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از تمایل سفر جک استرا، وزیر خارجه سابق بریتانیا به تهران و دیدار از این کشور استقبال کرد و گفت هنوز درخواست رسمی در این باره داده نشده.

۲۷ ژوئیه ۲۰۱۳: روح الله حسینیان از نمایندگان محافظه کار در مجلس ایران گفته در صورتی که جک استرا، وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا، برای مراسم تحلیف حسن روحانی در مجلس ایران حاضر شود، "او را یک چیزی او را می زنم، چه تخم مرغ باشد چه با گوجه."

۳۱ ژوئیه ۲۰۱۳: ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا در تماسی تلفنی با علی اکبر صالحی همتای ایرانی خود گفته که بریتانیا آماده بهبود روابط با ایران به صورت گام به گام و دوجانبه است.

+56
رأی دهید
-11

واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
ارباب خودم سلام علیکم..... ارباب خودم لطفا وبی زحمت سرت و بالا کن.....ناز ترا برم من
دوشنبه 25 شهريور 1392 - 18:59
davood63 - تهران - ایران
اسلام و علیک یا ضامن دولت ،،، اسلام و علیک،،،، بقیه رو یادم نیست کسی‌ آیه رو بلده لطفا آن رو بخونه زیارت همه قبول باشد
‌سه شنبه 26 شهريور 1392 - 04:44
shahab46 - هانوفر - المان
نوکران دست به سینه انگلیس هستند جرات دارند بگویند نه ارباب ما نیستیم. از پاریس آوردن این یابوها را به جان ملت ایران انداختند. هر کس فکر می‌کنه مردم کاره‌ای بودند برود تست خریت بدهد نمره خوبی‌ می‌گیرد
‌سه شنبه 26 شهريور 1392 - 08:11
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.