رتبه ایرانیان از نظر رضایت و شادی: ۱۱۵ در میان ۱۵۶ کشور

مؤسسه تحقیقاتی «زمین» مربوط به دانشگاه کلمبیا در ایالات متحده در گزارش تازه‌ای با عنوان «گزارش جهانی شادی» وضعیت شادی و رضایت از زندگی را در ۱۵۶ کشور جهان بررسی کرده که در این میان رتبه ایران ۱۱۵ اعلام شده است.

در این تحقیقات در کنار نظرسنجی از مردم این کشورها در زمینه میزان سلامت روانی آنها معیارهای دیگری چون میزان امید به زندگی سالم، درصد فساد، تولید ناخالص داخلی، آزادی انتخاب در زندگی، برخورداری از پشتیبانی اجتماعی، و میزان سخاوت محاسبه و در این رتبه‌بندی لحاظ شده‌ است.

بر اساس جدول منتشرشده توسط این مؤسسه، کشورهای جیبوتی (با رتبه ۱۱۴)، بنگلادش (۱۰۸)، عراق (۱۰۵)، سومالی (۱۰۱)، موزامبیک (۹۴)، زامبیا (۹۱)، پاکستان (۸۱)، ترکیه (۷۷)، و ترکمنستان با رتبه ۵۹، از نظر شادی و رضایت شهروندان در وضعیت بهتری نسبت به ایران به‌ سر می‌برند.

بنا بر این گزارش تازه، دانمارک، نروژ، سوئیس، هلند، سوئد و کانادا به ترتیب شادترین کشورهای جهان هستند.

در ادامه رتبه‌بندی‌های این جدول، استرالیا در جایگاه دهم، اسرائیل یازدهم، امارات متحده عربی چهاردهم و ایالات متحده در رتبه هفدهم قرار دارند.

در این جدول جایگاه بریتانیا ۲۲، فرانسه ۲۵، آلمان ۲۶، ژاپن ۴۳، و ایتالیا ۴۵ است.

به نوشته مؤسسه یادشده در پرسش‌نامه‌های این نظرسنجی، هم در مورد برخورداری افراد از حس شادی به هنگام انجام این نظرسنجی سؤال شده و هم در مورد رضایت کلی آنها از وضعیت زندگی‌شان سؤالاتی مطرح شده‌ است.

این گزارش می‌نویسد با این‌که افراد فقیر زیادی هم هستند که به هنگام انجام نظرسنجی گفته‌اند که در این برهه از زمان احساس شادی می‌کنند، اما به‌ طور کل افراد فقیر در بخش سؤالات مربوط به رضایت کلی از زندگی ابراز نارضایتی کرده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده‌ است که میزان اختلالات روانی و افسردگی از عوامل مهم در پایین بودن رتبه شادی در کشورهای پایین‌تر در این جدول است و از مسئولان این کشورها خواسته شده است تا توجه بیشتری به وضعیت روحی و روانی شهروندان خود بکنند.

این گزارش در پایان می‌نویسد که هم‌اینک تعداد دولت‌هایی که قصد دارند به مرور میزان پیشرفت کشور خود را بر اساس میزان شادی و رضایت شهروندان خود بسنجند رو به افزایش است.

این گزارش برای نمونه به دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، اشاره می‌کند که به دفتر آمار ملی کشورش دستور داده تا میزان رفاه و رضایت شهروندان بریتانیایی را به‌ طور مداوم بررسی و اندازه‌گیری کند.

مسئولان جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها  از انجام بررسی‌ها برای تعریف «شادی اسلامی» به جای «شادی غربی» سخن گفته‌اند و در این زمینه خواستار انجام طرح‌های در چارچوب «مهندسی شادی» در ایران شده‌اند.

+39
رأی دهید
-7

Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
غیر از اینکه واقعا در ایران % بیشتر مردم ناراضی هستن، ولی‌ کلا ایرانی‌‌ها هر جای دنیا هستن ناراضی هستن. ایران هستن ناراضی، میان اینجا دلشون می‌خواد دوباره برگردن ایران...
‌سه شنبه 19 شهريور 1392 - 12:57
سردار سپهبد - آمستردام - هلند
این نظر سنجی ها مسخره است !! توی دنیای مصنوعی و پر از استرس و پرتلاطم اصلاً جایی میمونه واسه نگرانی؟ خودمونیم اگه این سازمانها خوراک تبلیغاتی درست نکنند بعد اونوقت کی از اینها تعریف و تمجید میکنه و بهشون به به و چه چه میگه؟ مردم نروژ و اسکاندیناوی مظهر و سمبل افسردگی هستند یا مانیک دارند یا افسردگی، اگر علم پزشکی پیشرفت نکرده بود و انواع و اقسام داروها رو کشف نکرده بودند بخاطر خودکشی تا الآن نسلشون منقرض شده بود. برید تحقیق کنید ببینید چه مقدار مشروب الکلی و سیگار مصرف میشه در همین کشورهای شاد!!!!!
‌سه شنبه 19 شهريور 1392 - 13:06
Rezanl - امستردام - هلند
البته شامل خارجیها با افکار اسلامی نمی‌شه وگرنه اینجا عربا هم بعد از چهل سال خیلی‌ مردم شادی بودن
‌سه شنبه 19 شهريور 1392 - 13:23
taghebostan - فرانکفورت - آلمان
بنگالی‌ها و آفریقایی‌ها شادتر از ما هستند لعنت و نفرین بر هرچی‌ آخوند حـ... ! مرگ بر هرچی‌ آخوند و چاقو کش‌هایش
‌سه شنبه 19 شهريور 1392 - 13:44
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - آلمان
نروژ ی‌ها و سوئدی‌ها و سویسی‌ها شاداب هستن؟شکر خدا که نمردیم و شاداب ها ر رو دیدیم!فقط محض اطلاع که کشور‌های اسکاندیناوی بیشترین آمار افسردگی رو دارن.
‌سه شنبه 19 شهريور 1392 - 13:56
Azade Avare - شیراز - ایران
ایرانیها ذاتاً آدمهای شادی نیستن چون انسانهای قانع ای‌ نیستن، تو ایران دنبال اجناس خارجی‌ میگردند، می‌رن خارج دنبال نون، خرما و اجناس ایرانی‌ و حلا‌ل ....
‌سه شنبه 19 شهريور 1392 - 17:13
pesare_sheytoonn - انکارا - ترکیه
ترکمنستان از ترکیه شادتره ؟
‌سه شنبه 19 شهريور 1392 - 17:23
آرمان شهر من - استهبان - ایران
بنظر من این آمار تا حدود زیادی به واقعیت نزدیکه.البته نه اینکه سطح زندگی و سلامت و دیگر معیارهای شاد زیستن در کشورهای مانند عراق.جیبوتی. ترکمنستان .پاکستان و...بالاتر از ایران است که حتی به جرائت میشه گفت که مقایسه ایران با اینگونه کشورها قیاس مع الفارغه...بلکه این آمار نشوندهنده اینکه ایرانیان از وضعیتی که توی اون قرار دارن بسیار ناراضی هستن لیاقت خود و کشورش رو بیشتر از این وضعیت می دونن .
‌سه شنبه 19 شهريور 1392 - 17:21
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
Azade Avare - شیراز - ایران/ اتفاقا برعکس ایرانیها آدمهای شادی هستند و هر جا که وارد میشوند شادی را هم باخودشون همراه میکنند , کافی یه مهمانی کوچک راه بیافته بزن و برقص و بگو بخند شروع میشه ولی متاسفانه وقتی با میل خودت از کشورت خارج نشدی , وقتی بخاطر شرایط سیاسی , اجتماعی مجبوری خانه و خانواده ات را ترک کنی و فرهنگ بیگانه را پذیرا بشی در صورتی که هیچ همسوئی با این فرهنگ نداری نا راضی میشوی و از زندگیت لذت نمیبری همینطور ایرانیان داخل ایران وقتی حتی یه مسافرت و یه کنار دریا رفتن یک پیکنیک و یا مهمانی یا کار حتی پوشش آنها چیزی دیگری است غیر آنکه آنها توقع دارند ناراضی بودن حق آنهاست نمیشه همه چیز را از کسی بگیری یک دنیا بهش بدی که دوستش نداره و طرف راضی باشه , شاید ایرانی به آش رشته و شب یلدا را دوست داره ولی مجبوره ایستر و سیلوستر را جشن بگیره دنیای ایرانی را ازش گرفتن و یه دنیای کاذب بهش دادند برای همین راضی نیست.
‌چهارشنبه 20 شهريور 1392 - 05:57
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.