تصادف در جاده قم بیش از هشتاد کشته و زخمی برجای گذاشت
تصادف اتوبوس در اتوبان تهران - قم بیش از هشتاد کشته و زخمی برجای گذاشته است.
در اثر برخورد دو دستگاه اتوبوس مسافربری در حوالی کیلومتر ٢٣ اتوبان قم به تهران چهل و چهار نفر کشته و ٣٩ دست کم نفر دیگر زخمی شدهاند.
این حادثه شامگاه گذشته (دوشنبه، ١٨ شهریور) حدود ساعت ٢٢ و ٤٥ دقیقه به وقت محلی روی داده است.
رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی به نقل از رئیس پلیس راه استان قم گفته است که یک دستگاه اتوبوس از نوع اسکانیا که از اصفهان به سوی تهران حرکت میکرد، به علت ترکیدگی لاستیک جلو، به گاردریل وسط اتوبان برخورد کرد و به مسیر مقابل منحرف شد.
این اتوبوس سپس با یک اتوبوس دیگر از نوع اسکانیا که از طریق اتوبان تهران - قم عازم یزد بود تصادف کرد و هر دو اتوبوس دچار حریق شدند. گفته شده است که علت تلفات سنگین این حادثه، آتش گرفتن اتوبوسها بوده است.
رئیس پلیس راه استان قم افزوده است که "نزدیکی سامانه برقرسانی و سوخترسانی هر دو اتوبوس اسکانیا و همچنین ولتاژ برق حین استفاده از کولر در شدت این حادثه نقش اساسی داشته است."
مصدومان حادثه به مراکز درمانی انتقال یافتند
خبرگزاری مهر هم در گزارشی پیرامون این حادثه، به نقل ار رئیس پلیس راه، نوشته است که نقص فنی اتوبوسها عامل این تصادف بوده اند. وی افزوده است که نماینده اسکانیا در این رابطه به دادگاه معرفی میشود.
به گفته این مقام نیروی انتظامی، "چندی قبل اتوبوس اسکانیای دیگری در استان خوزستان با یک دستگاه کامیون برخورد و دچار آتش سوزی شد که در آن حادثه بیش از ۱۴ مسافر جان خود را از دست دادند."
کثرت حوادث رانندگی و تلفات سنگین در ایران
خبرگزاری فارس در گزارش خود از این حادثه، با اعلام اینکه در این تصادف، ٤٣ نفر کشته و ٤٤ تن دیگر زخمی شدهاند، گفته است که کشتهشدگان این حادثه به گورستان بهشت معصومه قم منتقل شدهاند تا اقدامات لازم برای شناسایی اجساد صورت گیرد. خبرگزاری ایلنا گفته است که به علت شدت جراحت برخی از زخمیها، احتمال افزایش کشتهشدگان این حادثه وحود دارد.
زخمیهای این تصادف نیز به بیمارستانهای قم انتقال یافتهاند و وضع آنان مساعد گزارش شده است.
خبرگزاری ایسنا به نقل از سازمان پزشکی قانونی، شمار کشتهشدگان را ٤٣ نفر اعلام کرده و گفته است که بیش از ٣٦ تن دیگر نیز در تصادف دو اتوبوس زخمی شدهاند.
ایران از نظر تعداد و آمار تلفات حوادث رانندگی در ردههای بالای جهانی قرار دارد
تعداد تلفات تصادفات رانندگی در ایران به نسبت جمعیت به مراتب از متوسط جهانی بالاتر است و این کشور از این نظر در ردههای اول جهانی قرار دارد.
اوایل سال جاری شمسی، منابع پزشکی قانونی جمهوری اسلامی تلفات تصادفات جادهای سال گذشته را بیش از نوزده هزار نفر اعلام کردند اما گفتند که پس از دوازده سال، این رقم به زیر بیست هزار نفر کاهش یافته است.
براساس آمار رسمی، طی سالهای اخیر، بالاترین آمار تلفات جادهای مربوط به سال ١٣٨٥ شمسی بوده که شمار قربانیان این حوادث به حدود بیست و هشت هزار نفر رسید.
کارشناسان عوامل متعدد از جمله نقص فنی و نظارت ناکافی بر امنیت خودروها، شرایط نامناسب جادهای و بهخصوص بیتوجهی به مقررات رانندگی را از عوامل اصلی تصادف رانندگی در ایران و تلفات زیاد این حوادث دانستهاند.
همچنین، اخیرا رئیس پلیس راهوار نیروی انتظامی ضمن انتقاد از تولید "بیکیفیت و ناایمن خودروهای داخلی" گفت که سالانه نیمی از مجروحان تصادفات رانندگی در راه انتقال به بیمارستان جان خود را از دست میدهند. وی خواستار بهبود خدمات فوریتهای پزشکی در رسیدگی به مصدومان حوادث رانندگی و انتقال سریع آنان به مراکز درمانی مناسب شد.