مصرف نوشابه و بروز اختلالات رفتاری در کودکان

مصرف نوشابه و بروز اختلالات رفتاری در کودکان

بچه‌هایی که روزانه چهار بار نوشابه می‌خورند دو برابر بیشتر رفتارهای تهاجمی از خود نشان می‌دهند.

پیش از این متخصصان گفته‌اند که مصرف نوشابه‌های گازدار باعث بروز رفتارهای تهاجمی، افسردگی و افکار منفی در نوجوانان می‌شود. اما بچه‌ها چطور؟ این سوالی بود که محققان آمریکایی به دنبالش بودند.

در نهایت نتایج بررسی‌هایی که در Journal of Pediatrics چاپ کردند نشان می‌دهد بچه‌هایی که نوشابه می‌خورند مشکلات رفتاری از خود نشان می‌دهند.

نوشابه‌ها حاوی ترکیباتی مانند قند، اسیدسیتریک، کافئین و غیره می‌باشد که برخی از این ترکیبات باعث بروز اختلالات رفتاری می‌شود. کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها باعث بیداری و تحریک مغزی شده و حالت زودرنجی ایجاد می‌کند. برای همین هم برای بچه‌ها و نوجوانان مناسب نیست.

محققان آمریکایی روی حدود 3000 کودک بررسی‌هایی انجام دادند. محققان از مادر این بچه‌ها سۆال کردند که آن‌ها روزانه چه مقدار نوشابه، آب میوه و آب نبات مصرف می‌کنند و چند ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد 43 درصد این بچه‌ها روزانه حداقل یک مرتبه و 4 درصد آن‌ها روزانه حداقل چهار مرتبه نوشابه می‌خورند.

رفتارهای تهاجمی و مشکلات مربوط به تمرکز با مصرف زیاد نوشابه در ارتباط است. البته محققان میزان تحصیلات مادر این بچه‌ها، خشونت‌های زناشویی، سوابق پدری و غیره را نیز مورد بررسی قرار دادند.

بعد از همه‌ی این بررسی‌ها محققان به این نتیجه رسیدند بچه‌هایی که روزانه حداقل چهار مرتبه نوشابه می‌خورند رفتارهای تهاجمی بیشتری از خود نشان می‌دهند. این بچه‌ها دو برابر بیشتر لوازم می‌شکنند و به دوستان خود حمله و کتک‌کاری می‌کنند. در نهایت اینکه محققان به والدین توصیه می‌کنند اجازه ندهند بچه‌ها نوشابه‌ی زیادی بنوشند. مصرف این نوشیدنی‌ها همچنین روی قند خون بچه‌ها تأثیر می‌گذارد. واقعیت این است که نوشیدن این قبیل نوشیدنی‌ها در بزرگ‌سالی نیز خطر ابتلا به دیابت را بالا می‌برد.

+14
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.