صالحی:وقتی سفارت انگلیس را می‌گیرید نباید انتظار نقل و نبات داشته باشید

علی‌اکبر صالحی می‌گوید تحریم‌ها نتوانستند «فلج‌کننده» باشند، ولی «تأثیرگذار» بودند.

وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی می‌گوید دو سال و نیم پیش درباره تحریم‌ها به مسئولان هشدار داده بود ولی به گفته وی به تحلیل‌های او «ایراد» می‌گرفتند و وزارت خارجه مظلوم واقع شده بود.

علی‌اکبر صالحی در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، که ۱۶ شهریورماه منتشر شد، گفت: «قریب دو سال و اندی پیش نامه‌ای درباره تحریم‌ها نوشتم... در این نامه پیش‌بینی شده بود که روند تحریم‌های جدید به چه سمت و سویی خواهد رفت و چه مواردی را در بر خواهد گرفت. متأسفانه برخی دوستان در آن زمان به اینگونه تحلیل‌ها ایراد می‌گرفتند.»

وی افزود: «در چنان مظلومیتی بودیم که در داخل کشور نیز نمی‌توانستیم حرف خود را بزنیم. به ما می‌گفتند این چه حرفی است و چه نامه‌ای است که نوشته‌اید... می‌گفتند نمی‌توانند بانک مرکزی را بر اساس قوانین بین‌المللی تحریم کنند، ولی ما می‌گفتیم اینها متأسفانه خودشان واضع قوانین هستند و خودشان هم مرجع، هم قاضی و هم دادستان هستند.»

مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی پس از اجرایی شدن قطعنامه شورای امنیت و به دنبال آن اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، برای مدت‌ها بر کارساز نبودن تحریم‌ها تأکید داشتند.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین قطعنامه‌ شورای امنیت را «کاغذ پاره» خوانده بود و به همراه رهبر جمهوری اسلامی تأکید داشت که تحریم‌ها بی‌اثر هستند.

با این‌حال در سال‌های آخر محمود احمدی‌نژاد و آیت‌الله خامنه‌ای، در کنار سایر اعضای دولت و مجلس بارها بر تأثیرگذاری این تحریم‌ها اشاره کرده‌اند.

علی‌اکبر صالحی در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهار کرد که تحریم‌ها نتوانستند «فلج‌کننده» باشند، ولی «تأثیرگذار» بودند.

وی توضیح داد: «اگر مدیریت نظام ناکارآمد بود، تحریم‌ها فلج‌کننده می‌شد. ایران راه دور زدن تحریم‌ها را می‌داند. تحریم‌ها که خود به خود دور نخوردند، بلکه سفرا و نمایندگی‌های ما در خارج از کشور با همکاری بانک مرکزی و وزارت نفت بارها جلسه گذاشتند تا چگونه رفتار کنیم تا تحریم‌ها را دور بزنیم.»

وزیر خارجه پیشین افزود: «درباره این‌که چه کردیم تا آتش تحریم‌ آنگونه که می‌خواستند دامن ما را نگیرد، تاریخ قضاوت خواهد کرد و اگر می‌خواستیم رویه تندخویی و سیاست چکشی را در پیش بگیریم، الان مشخص نبود در چه شرایطی بودیم.»

«وقتی سفارت انگلیس را می‌گیرید نباید انتظار نقل و نبات داشته باشید»

علی‌اکبر صالحی در ادامه این گفت‌و‌گو به قضیه حمله به سفارت بریتانیا در تهران اشاره کرد و با اظهار این‌که آن زمان برای شرکت در جلسه‌ای در جده بود، گفت: «در آن جلسه یکدفعه به صورت تلفنی به من اطلاع دادند که چرا نشسته‌ای؟ سفارت انگلیس در تهران را گرفته‌اند. همانجا به صورت تلفنی با ویلیام هیگ صحبت کردم و تلاش کردم قضیه را جمع کنم.»

آذرماه ۱۳۹۰ بود که عده‌ای به طور «سازماندهی شده» به سفارت بریتانیا در تهران حمله کرده و ضمن تخریب محل، عکس ملکه این کشور را پایین کشیدند که این اقدام از سوی جامعه بین‌المللی محکوم شد.

پس از آن بریتانیا سفارت خود در تهران را بست و خواستار خروج دیپلمات‌های ایرانی از خاک بریتانیا شد.

آقای صالحی در این خصوص گفت: «وقتی می‌آیید سفارت انگلیس را می‌گیرید، نباید انتظار داشته باشید که کشورهای اروپایی برای شما نقل و نبات پخش کنند.»

وی اقدام وزارت خارجه برای کنترل موضوع سفارت بریتانیا را «شاهکار» خواند و گفت اگرچه آن زمان برخی رسانه‌های داخلی علیه وزارت خارجه مقاله‌های نوشتند، این وزارتخانه مقابل «هجمه‌‌های عظیم» ایستاد.

وزیر خارجه پیشین همچنین اظهار کرد که در برابر این حملات رسانه‌ای وزارت خارجه «هیچ کس به میدان نیامد تا از وزارت خارجه دفاع کند» و وزارت خارجه تنها ایستاد و چیزی نگفت تا این که به گفته آقای صالحی رهبر جمهوری اسلامی «به کمک» این وزارتخانه آمد.

هم اکنون با روی کار آمدن دولت یازدهم، بریتانیا ابراز امیدواری کرده است که روابط ایران و بریتانیا بهبود پیدا کند و وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز اعلام کرده است که آمادگی دارد با وزیر خارجه بریتانیا در قالب «احترام متقابل و منافع مشترک» دیدار کند.

+145
رأی دهید
-12

bolton - بولتون - انگلستان
خدا کنه رابطه خوب شه ، سفارت ایران تو لندن باز بشه ، یه دنیا کار مون مونده روهوا
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 02:02
Mr. black - جاکرتا - اندونزی
اگه تو این حکومت آخوندی دیکتاتور چندتا آدم روشنفکر مثل این آقا بود وضع ما ایرانیا به این صورت وخیم نیمشد
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 03:29
feminism - لندن - انگلستان
آقای صالحی نور چشم رهبرتون ، رئیس باغ وحش که همان مجلس اسلامی است، نه تنها از این حرکت پشتیبانی کرد بلکه از مقامات بریتانیایی به سبب بی شرمانه خواندن این حرکت ، انتقاد کرد. حالا دستمال مرمرین به دست گرفته اید!!! یادم میاد یه عده جانفشانان سیدعلی در همین سایت هم به به و چهچه اشون فضای سایت رو پر کرده بود. کجائید پیشمرگان خامنه ای تک دست!!!
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 04:06
compatriot - تورنتو - کانادا
تا حالا خفه خون گرفته بودی؟ اول اینکه اصلا نبایستی این منصب را قبول میکردی چون وزیر قبلی‌ به وضع ناجوری اخراج شد. دوم اینکه تو هم مثل بازرگان استعفا میدادی! شتر سواری‌ دولا دولا؟
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 05:24
paksan - آمریکا - آمریکا
به نظر صحبت دیگه اش مهمتر این تیتر بوده : بعضی ها فکر می کردند که آنها نمی توانند بانک مرکزی را تحریم کنند چون غیرقانونی است و آنها معتقد بودند که نفت هم قابل تحریم نیست چون قیمت نفت به 250 دلار می رسد .. نتیجه : درسته دنیا و بخصوص آمریکا کارهاش بنظر آهسته و کند انجام میشه ولی دقیق و حساب شده اس در مورد بانک مرکزی شاید یکسال طول کشید و حتی چندتا از بانکها هم تونستند شکایت کنند و رای دادگاه بگیرن ولی مموتی حواسش نبود که میلیونها دلار خرج دادگاه و وکیل میکنی ولی قوانین رو نمی دونی که وقتی بازارهای مالی نخوان با جایی کار کنند رای دادگاه نمی تونه هیچکس رو مجبور به همکاری با کسی کنه .در مورد نفت هم آنها دوسال برنامه ریزی کردند و حتی گران شدن نفت بیشتر از اینکه توهمات مموتی باشه به خاطر این بود که نفت باید به قیمتی می رسید که برداشت از چاههای نفت آمریکا اقتصادی بشه و این کار شد و با این قیمت پیش بینی میشه آمریکا نیازی به نفت خاورمیانه نداشته باشه و این یعنی تهدید و خامنه ای با طناب پوسیده مموتی و عقل ناقصش افتاده تو چاهی که هزینه رفتن ته و بیرون آمدنش بیشتر از پول نفتی هست که فروختن
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 05:08
kabootar - لاهور - پاکستان
چی شده؟ تازه حالا متوجه شدی؟ آفرین باریکلا
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 12:43
yashainiran - ایران - ایران
خب چرا این حرف هارو الآن می زنی؟ اگر معترض بودی همان موقع استعفا می دادی و می رفتی پی کارت!
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 08:24
davood63 - تهران - ایران
از ۴۰۰ سال پیش این سفارت بازه فقط هر چند وقتی‌ بابت مرخصی کارکنان بسته می‌شه به اطلاع دوستان و ج. ا،. دستورات همیشه باید تازه و سر وقت باشه . همیشه ما در بست نوکر خانه زاد ایشان بوده و هستییم فقط دولتها عوض می‌شوند و این مردم پشم،،،،،،،
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 12:53
زنده باد یران - برمن - آلمان
آره خدایی زودتر بازبشه این مزدورهای ساندیس خور جیرشون دیر شده،امسال نتونستن برن رای بدن ناراحتن.
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 14:01
بت شکن - مونترال - کانادا
ای کاش همه مظلوم‌های دنیا مثل مظلومیت وزارت خارجه ایران بود!!!. حالا یکی‌ یکی‌ مثل بهمنی میایند و مظلوم نمایی میکنند که ما در دوره قبل هیچ کاره بودیم و چه‌ها کردیم و چه گفتیم ولی‌ حرفمان خریدار نداشت!! فقط ماهی‌ ۴۰-۵۰ میلیون را می‌گرفتند و هیچ کاره بودند و مظلوم هم واقع شدند!!قربان این مظلومیت شما!!چقدر به شما ظلم شده‌ ای کاش دولت تدبیر و آمید به هر کدام از این‌ها ۲-۳ میلیارد میداد تا کمی‌ دلگرم شوند!!
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 11:24
کبالت3 - کرج - ایران
حاجی نقل و نبات رو راستش من ندیدم اما تو فیلم های گرفته شده از فتح الفتوح تسخیر سفارت کیک و ساندیس به وفور ملاحظه گردید البته اونم بصورت خود جوش .نشون به اون نشون که اون دهن گشاد معروف هم یه ضرب پنج تا رو خورد کبلائی.
دوشنبه 18 شهريور 1392 - 22:15
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.