قرائتی: اجازه غیرمستقیم رهبر برای ثبت نام موسوی در انتخابات ۸۸
محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، روز سهشنبه گفت که آیتالله علی خامنهای باعث شده است تا از ثبت نام میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ممانعت به عمل نیاید.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای قرائتی در یک سخنرانی در عصر سهشنبه، ۱۲ شهریور، به گفتوگوی خود با احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، درباره «ثبت نام» میرحسین موسوی در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری اشاره کرد.
او گفت: «در این زمینه از آقای جنتی به عنوان رئیس شورای نگهبان پرسیدم که چرا اجازه دادید میرحسین در انتخابات ثبت نام کند، چون وی با رهبری مشکل و زاویه دارد که آقای جنتی به مشورتی که با مقام معظم رهبری در رابطه با عدم ثبت نام ایشان داشته بود اشاره کرد و گفت که رهبر معظم انقلاب گفتند که نه، شرعاً جایز نیست.»
میرحسین موسوی پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفته بود که برای نامنویسی در انتخابات با رهبر جمهوری اسلامی دیدار نکرده و نیازی نیز به این کار ندیده است.
در دورههای گذشته انتخابات ریاست جمهوری، بسیاری از افرادی که قصد نامزدی در انتخابات را داشتهاند، با آیتالله خامنهای دیدار کرده تا ظاهرا از عدم مخالفت او با نامزدی خود در انتخابات اطمینان حاصل کنند.
آقای قرائتی در سخنرانی خود افزوده است که واکنش آیتالله خامنهای به پرسش احمد جنتی «میرساند که ایشان حتی با این که میداند میرحسین با او زوایه دارد ولی میگوید که رضای خدا نیست که از ثبت نام وی جلوگیری به عمل آید.»
این نخستین بار است که در رسانههای کشور به عدم رضایت دبیر شورای نگهبان از نامزدی آقای موسوی و تلاش او برای ممانعت از ثبت نام او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ اشاره میشود.
مسئول ثبت نام نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ستاد انتخابات کشور است که زیر نظر وزارت کشور فعالیت میکند و شورای نگهبان نیز وظیفه بررسی صلاحیت نامزدها و تایید یا ابطال نتیجه انتخابات را دارد.
رهبر جمهوری اسلامی و مقامهایی مانند آقای جنتی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد معترض به نتیجه انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، را به «فتنهانگیزی» متهم میکنند.
محمود احمدینژاد در انتخابات سال ۸۸ پیروز انتخابات اعلام شد و آقایان کروبی و موسوی با نپذیرفتن این نتیجه رهبری اعتراضاتی را بر عهده گرفتند که تا ماهها پس از انتخابات، فضای سیاسی و اجتماعی ایران را تحت تاثیر خود قرار داد.
دبیر شورای نگهبان بارها از میرحسین موسوی و مهدی کروبی به عنوان «سران فتنه» نام برده و آنها را متهم کرده است که «یک میلیارد دلار» از آمریکا و عربستان سعوی گرفتند تا «نظام را منقرض کنند».
میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی، نزدیک به هزار روز است که در خانه خود و زندانهای ویژه وزارت اطلاعات در حبس به سر میبرند.