رویای زاکربرگ: اینترنت برای پنج میلیارد نفر از محرومان

از جمعیت هفت میلیارد نفری جهان٬ اکنون بیش از دو میلیارد نفر به اینترنت دسترسی دارند. آنلاین کردن پنج میلیارد نفری که هنوز به اینترنت دسترسی ندارند٬ رؤیایی است که بنیان‌گذار فیس‌بوک در حال پردازش آن است.

هنوز سی سال‌اش هم نشده٬ اما کمتر کسی در جهان به اندازه او امکان تحقق رویاهای بلندپروازانه را دارد. مارک زاکربرگ٬ بنیان‌گذار فیس‌بوک٬ حالا قصد دارد با راه‌اندازی پروژه‌ای که اهداف‌اش آینده‌نگرانه و جاه‌طلبانه است٬ با افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جهان٬ دنیایی به‌هم‌پیوسته‌تر بسازد.

اینترنت و سرویس‌های جاری در فضای مجازی آن‌قدر با زندگی آفلاین ما گره خورده‌اند٬ که گاهی تصور زندگی بدون اینترنت محال می‌شود. ما آن‌قدر به اینترنت خو گرفته‌ایم که وجود این پدیده را تضمین‌شده می‌پنداریم٬ اما در همین جهان امروز٬ کسر بزرگی از ساکنان کره زمین هرگز امکان بهره‌گیری از اینترنت را نداشته‌اند. بر اساس آمار بانک جهانی بیش از ۵/ ۴ میلیارد نفر در جهان٬ بدون اینترنت زندگی می‌کنند.

مارک زاکربرگ حالا با پروژه «اینترنت.دات.اُرگ» (internet.org) می‌خواهد زندگی کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند را متحول کند. این کمپینی است که زاکربرگ ۲۹ ساله به تازگی راه انداخته و قصد دارد با همکاری دیگر غول‌های جهان تکنولوژی اهداف آن را محقق سازد.

زاکربرگ درباره این پروژه به سی‌ان‌ان گفته: «ما می‌خواهیم شرایطی ایجاد کنیم که مثلا حتی یک نوجوان هندی که در روستایی دورافتاده زندگی می‌کند و هرگز کامپیوتری هم در اختیار نداشته٬ بتواند با خریدن یک موبایل ساده به دنیای آنلاین متصل شود و از همه پدیده‌های موجود در اینترنت که ما ستایش‌شان می‌کنیم استفاده کند.»

اتصال به اینترنت٬ حق اساسی بشر

مارک زاکربرگ که فیس‌بوک با یک میلیارد کاربر فعال٬ از مهم‌ترین تولیدات ذهن‌اش بوده٬ معتقد است «جهانی که در آن همه افراد قابلیت برابر برای به‌اشتراک‌گذاری دیدگاه‌ها و بیان آزادانه عقایدشان داشته باشند٬ جهان بهتری برای زندگی کردن است.» او اتصال به اینترنت را از حقوق اساسی بشر می‌داند و حالا می‌خواهد با کمپین «اینترنت.دات.اُرگ» افراد بیشتری را از این حق بهره‌مند سازد.


دانش‌آموزان هندی در برابر کامپیوتر در شهر بنگالور




مارک زاکربرگ بیش از یک میلیارد دلار به این پروژه اختصاص داده و امیدوار است در آینده نزدیک بودجه بیشتری را هم صرف اهداف آینده‌نگرانه خود کند. تمرکز این پروژه بر دسترسی به موبایل است. موبایل آینده وب است و فیس‌بوک هم بخش بزرگی از استراتژی توسعه خود را بر روی تجهیزات موبایل متمرکز کرده است.

کمپانی‌های نوکیا٬ سامسونگ و کوالکام تا کنون به دعوت زاکربرگ برای پیش‌برد اهداف این کمپین پاسخ مثبت داده‌اند. غیر از فیس‌بوک٬ کمپانی‌های دیگری هم هستند که این روزها کاستن از شکاف دیجیتال و افزودن ضریب نفوذ اینترنت در سراسر جهان را در دستور کار خود قرار داده‌اند. کمپانی گوگل که از مهم‌ترین رقبای فیس‌بوک در دنیای تکنولوژی است٬ با پروژه «لون» (Loon) قصد دارد با بهره‌گیری از بالون‌های مخصوص٬ زمینه دسترسی افراد بیشتری به اینترنت را فراهم کند.



پیوند خانواده‌ها در شمال و جنوب کره پیوند خانواده‌ها در شمال و جنوب کره



کمپانی آلکاتل هم با بهره‌گیری از تکنولوژی ارزان «لایت‌رادیو» قصد دارد امکان اتصال به اینترنت در مناطق روستایی را افزایش دهد و در کنار این ابتکارها٬ کمپانی‌های تولیدکننده گوشی‌های هوشمند هم با تولید گوشی‌های ارزان‌قیمتی که گاه با ۱۵ دلار هم قابل خریداری است٬ می‌خواهند شکاف موجود میان کاربران اینترنت و محرومان از اینترنت را از میان بردارند.

مارک زاکربرگ می‌گوید از پیش‌برد این پروژه بلندپروازانه٬ هدفی جز «ساختن جهانی بهتر» ندارد. او می‌گوید «اگر قصد ما صرفا افزایش درآمدهای کمپانی‌مان بود٬ باید بدانید که مجموع دارایی‌های همین یک میلیارد کاربر فعال فیس‌بوک از مجموع دارایی‌های همه شش میلیارد نفر دیگری که به آن دسترسی ندارند٬ بسیار بیشتر است. این عادلانه نیست٬ اما واقعیت موجود است. ما معتقدیم که اتصال به اینترنت حق همه است و همه انرژی‌مان را روی تامین این حق متمرکز کرده‌ایم.»

+32
رأی دهید
-7

امام سایبرجایا - سایبرجایا - مالزی
جاسوس بزرگ واسه ما رویا پردازی هم میکنه
دوشنبه 4 شهريور 1392 - 16:19
Hojati 47 - استکهلم‌-سوئد - استکهلم‌-سوئد
من نمیدونم مگه این آدم مریضه که می‌خواد این همه کار خدا پسندانه انجام بده،،مثل علی‌ از شب تا صبح ۲۰۰۰۰رکعت نماز بخونه بهشت حتمی ایه براش؛؛اگه این کارو انجام بده و گوگل هم که برنامه داره بالون هوا کنه،یعنی‌ تمام این پول که آخوندا دادن برای پارازیت انداختن ؛؛پشم
دوشنبه 4 شهريور 1392 - 16:15
Hojati 47 - استکهلم‌-سوئد - استکهلم‌-سوئد
این کار اصلا از لحاظه شرعی درست نیست ،اول این که مارک زوکربرگ مسلمان نیست که با پای چپ بره تو توالت ،دوم این که به آقا ولی‌ وقیح اقتدا نکرده ،چطوری به خودش اجازه داده برای ۵ میلیارد بدون اجازه آقا تصمیم بگیره
دوشنبه 4 شهريور 1392 - 16:41
vahid_ - گلاسگو - انگلستان
این رویای زاکربرگ نیست , بلکه رویای سی ای ای و ام ای ٦ هست که در دنیا کسی نمونه که از کنترل اونا خارج باشه . این غولهای اینترنتی مثل گوگل , یاهو و فیس بوک همگی با این شبکه های تروریستی و اغتشاش و جنایات ( سی ای ای و ام ای ٦) در سطح بین الملل همکاری میکنند .
دوشنبه 4 شهريور 1392 - 17:50
vahid_ - گلاسگو - انگلستان
این رویای زاکربرگ نیست , بلکه رویای سی ای ای و ام ای ٦ هست که در دنیا کسی نمونه که از کنترل اونا خارج باشه . این غولهای اینترنتی مثل گوگل , یاهو و فیس بوک همگی با این شبکه های تروریستی و اغتشاش و جنایات ( سی ای ای و ام ای ٦) در سطح بین الملل همکاری میکنند .
دوشنبه 4 شهريور 1392 - 17:51
omidvaran - نورکل - امریکا
انسان دوستی و جهان بهتر وزندگی بهتر برای انسانها ...... اینا همه سرپوشی برای توسعه بیشتر وایجاد درامد های نجومی برای فیس بوک است - فیسبوک ازطریق فروش اطلاعات کاربران درامدهای نجومی بدست اورده ودرصدد توسعه وافزایش این درامدها وبیرون کردن رقبائی مثل گوگل از میدانست - سرمایه گذاری میلیاردی برای رضای خدانیست برای کنترل فضای مجازی واطلاعات کاربرانست
‌سه شنبه 5 شهريور 1392 - 19:25
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
vahid_ - گلاسگو - انگلستان /آلمانیها به این بیماری میگویند wahnverfolgen نمیدونم انگلیسی آن چی میشه ولی فارسی آن میشه بیماری توهم برو خودتو به یه دکتر نشان بده .
‌چهارشنبه 6 شهريور 1392 - 04:40
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.