وضعیت برای پناه‌جویان ایرانی در استرالیا سخت‌تر هم می‌شود

کوین راد نخست وزیر استرالیا

محمد رضا یزدان پناه

وضعیت برای پناهجویان ایرانی و البته دیگر پناهجویان در استرالیا می‌تواند از این هم بدتر شود. کمتر از ۲۰ روز دیگر، انتخابات پارلمانی استرالیا برگزار می‌شود و نظرسنجی‌ها از پیروزی ائتلاف به رهبری تونی ابوت، دبیرکل حزب لیبرال این کشور خبر می‌دهند.
 
این ائتلاف از احزاب لیبرال و ملی تشکیل شده و رهبر آن وعده داده اگر در انتخابات هفتم سپتامبر بتواند اکثریت پارلمان را به دست بیاورد، عرصه را بر پناهجویان دشوارتر خواهد کرد.
 
یک منبع مطلع در دپارتمان مهاجرت و اقامت استرالیا که مایل به ذکر نامش نبود به رادیو فردا گفته آقای ابوت وعده داده در صورت تشکیل دولت به عنوان نخست وزیر جدید استرالیا، ویزای موقت (Bridging Visa) پناهجویان در این کشور هرگز و تحت هیچ شرایطی به ویزای دائم تبدیل نخواهد شد.
 
این منبع آگاه شمار این پناهجویان را حدود ۴۰ هزار نفر دانسته است.
 
رهبر ائتلاف اپوزیسیون استرالیا وعده داده حتی حق اعتراض به رد درخواست پناهندگی را هم لغو می‌کند و اگر با درخواست پناهندگی فردی موافقت شود، به او تنها ویزای سه ساله که البته قابل تمدید است، اهدا خواهد شد.
 
حزب حاکم در دولت فعلی استرالیا، حزب کارگر است که به طور سنتی و البته تنها بیشتر از حزب لیبرال، مدافع حقوق پناه‌جویان و پناهندگان شناخته می‌شود.
 
اما همین دولت فعلی، یکی از جنجال‌برانگیزترین و سختگیرانه‌ترین قوانین علیه پناه‌جویان در تاریخ استرالیا را مصوب و اجرایی کرد.
 
کوین راد، نخست وزیر استرالیا در اواخر ماه تیر خبر داد که کشورش از این پس تمام پناه‌جویانی که با قایق و از طریق آب‌های اقیانوس خودشان را به این کشور برسانند، به جزایری مانند پاپوآ گینه‌نو و نائورو در اقیانوس آرام خواهد فرستاد.
 
این قانون آنچنان با سرعت اجرایی شد که تعدادی از پناه‌جویان درون قایق‌ها، وقتی به استرالیا رسیدند مشمول آن شدند.
 
استرالیا می‌گوید قوانین جدید با هدف مبارزه با قاچاق و قاچاق‌چیان انسان تصویب شده‌اند.
 

هر جا به جز استرالیا
 
منبع مطلعی که در دپارتمان مهاجرت و اقامت استرالیا با رادیو فردا گفت‌وگو می‌کرد، گفت که به نظر می‌آید اکثر مردم استرالیا با تصویب قوانین سختگیرانه علیه پناه‌جویان موافق هستند زیرا با اجرایی شدن قوانین جدید، محبوبیت نخست وزیر کنونی اندکی افزایش پیدا کرد.
 
در سال‌های گذشته هزاران ایرانی خود را به شکل قانونی به اندونزی رساندند و از آنجا به طور غیر قانونی به دریا زدند تا به استرالیا برسند.
 
بیشتر آنها پس از چند روز جدال با مرگ و زندگی در وسط اقیانوس، به مقصد رسیدند. این ایرانیان از ده‌ها هموطن خود که با شکسته شدن قایق‌هایشان در آب‌های خروشان غرق شدند، بسیار خوش‌اقبال‌تر بودند.
 
سفیر استرالیا در تهران به ایسنا گفته که سالانه حدود دو هزار پناه‌جوی ایرانی از طریق دریا وارد این کشور می‌شوند و تعداد پناه‌جویان ایرانی در استرالیا از همه ملیت‌های دیگر بیشتر است.
 
بسیاری از آنها مشمول قوانین جدید این کشور شده‌ و به جزایری منتقل شده‌اند که هیچ نشانه‌ای از استرالیای رویایی‌شان در آنها وجود ندارد.
 
حتی اگر با درخواست پناهندگی این پناه‌جویان موافقت شود، آنها می‌توانند در پاپوآ و نائورو بمانند نه استرالیا.
 
در روزهای اخیر شایعاتی منتشر شد مبنی بر اینکه پناه‌جویانی که خود را به استرالیا رسانده‌اند می‌توانند در صورت تمایل به کشورهایی مانند آلمان منتقل شوند. اما به گفته منبع آگاه رادیو فردا در دپارتمان مهاجرت و اقامت استرالیا، چنین امری مستلزم امضای توافق‌نامه رسمی میان دولت‌ها است و بعید به نظر می‌آید کشوری مانند آلمان که خود با موج ورود پناه‌جویان دست به گریبان است، بر مشکلات خود بیفزاید.
 
اکنون چند روز است که تعدادی از پناه‌جویان ایرانی و غیر ایرانی در اعتراض به قانون جدید پناهندگی استرالیا دست به اعتصاب غذا زده‌اند اما از سخنان مسئولان رسمی این کشور بر می‌آید که آنها تصمیم خودشان را گرفته‌اند.

+64
رأی دهید
-31

vahid_ - گلاسگو - انگلستان
آدم باید مغز خر خورده باشه با این شرایط بازم بخاد بره استرالیا , نرید انجا برید جای دیگه ولی این شرایط که کشورهای غربی براتون درست کردند هیچ وقت از یاد نبرید و سینه به سینه منتقل کنید , به نوه ها و ندیده ها بشون بگید , روزی شما هم استرالیایی یا غربی که به ایران آمدند خواستند زندگی آرومی داشته باشند , کار کنند یا پناهنده شدند چوب تو آستینش بکنید . برای همین مصدق همیشه به عنوان سمبول مبارزه با این کثافتهای کفتار صفت خواهد ماند .
‌چهارشنبه 30 مرداد 1392 - 13:48
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا
مرسی کاری بسیار پسندیده و شایسته ای می کنی ...... کمی از دست شنیدن این قمه کشی و چاقو کشی ها تو کنسرت و 13 بدر و چهارشنبه سوری راحت می شیم........
‌چهارشنبه 30 مرداد 1392 - 14:35
davood63 - تهران - ایران
اینهایی که تازه پناهنده می‌شوند اول کار هنوز نرسیده خلفو کارها دیگه که هر چه زودتر به پول برسند احترام و احترام به قانون همه پشم، بد انتظار دارند کشور میزبان دولا بهشون تعظیم کنه ..فقط ببینید تا یک زن میبیینند چه کار می‌کنند فکر می‌کنند همه فاحشه اند ببخشید منظورم همه نیستند ولی‌ بیشترینها اینجوری اند نسل عوض شد و احترام از بین رفت
‌چهارشنبه 30 مرداد 1392 - 14:50
ali1111 - تهران - ایران
آفرین به استرلیا که قشنگ به قوانین خود پایبند است...امیدوارم اروپا هم یاد بگیرد و دست از برده داری مدرن بردارد!!!! حالا واقعا فکر می‌کنید اون کمپهای آلمان که چند وقت پیش یک جوان در آنجا خود کشی کرد بهتر از گینه است؟!!!!
‌چهارشنبه 30 مرداد 1392 - 21:17
Dracula - ترانسیلوانیا - رومانی
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا. تو خودت هم یکی از همونایی.حالا چون قبلا اومدی و خرت از پل گذشته،بیخود جو گیر نشو.درسته که چاقو کش و خلافکار و بیسواد و فرهنگ پایین هست تو ایرانیهای پناهنده و مهاجر، اما آدم عادی و بی آزار هم توشون کم نیست.نظری که دادی شرم آوره.بهرحال یادت باشه از دید استرالیاییها تو هم یکی از همون ایرانیهایی.چه بخوای چه نخوای.پس جو گیر نشو.
‌چهارشنبه 30 مرداد 1392 - 21:54
Kyvan- uk England - منچستر - انگلیس
آزاده هبوط ملبورن- عجیب که حال میکنئ حتما اینا مشکل داران که از خونه و مملکتش میزنه بیرون مردم که مثل تو بئ آر نیستن که امسال تو رفتن.. زدن به اونجا که الان حتا برائ ایرانیها فیلم بازئ میکنن .خدایش زر زدئ مجبورم کردئ جوابتو بدم
‌چهارشنبه 30 مرداد 1392 - 22:01
dkdk - اسلیس - دانمارک
علی‌۱۱۱۱ - تهران - ایران کاربر عزیز اگر اطلاع کافی‌ نداری لطفاً قضاوت نکن.اولاً استرالیا نهایت نامردی و بی‌ قانونی را دارد در حق پناهجویان اعمال می‌کند.قانون بین الملل به هیچ کشوری اجازه نمیدهد چنین برخوردی با پناهندگان بشود.اما از آنجایی که این موضوع داخلی استرالیا است این کشور دارد بی‌ قانونی می‌کند.برای همین تمام سازمانهای حقوق بشر و بین الملل شدیداً به این بی‌ قانونی و ضّد بشریت معترض شدند.در اخر پناهندگان در آلمان یا دیگر کشورها هرگز آنطوری که شما گفتید نیستند.اما اخر هیچ جا ایران نمیشه.
‌چهارشنبه 30 مرداد 1392 - 23:23
ايران دوان - لندن - انگلستان
کشورهاى مهاجر پذیر مثل استرالیا یا همین اربابشون انگلیس از داخل سخت میکنن از بیرون فشار میارن و موقع انتخابات چون میدونن مردمشون چى میخوان روى همان نقطه تمرکز میکنن تا بتونن نتیجه بگیرن و خوب هم جواب میده دولت ومردم ما هم مى افتن جون هم ( زندان - اهدام - حبس ) و..تا دیدند یک کشورى داره رامیره چوب لاى چرخش میکنن . بعنوان مثال همین ایران عزیز چرا دیگه صحبتى از حقوق بشر در ان نمیکنن مگه قبل از جریان اتمى گوش دنیا رو کر نکرده بودند در صورتى که خودشون ادعا میکنن عربستان بزرگترین نقض کننده حقوق بشر است ایا کسى جایى دیده یا خوانده که درمورد عربستان چیزى بنویسند یا بگویند من در روز با بیش از 30 نفر انگلیسى صحبت میکنم و میدونم چه کثا فتهاى هستن . حالا به موضوع جدیدى دارن گیر میدن new clear weapon شروع کردن به تحریم که ظاهرأ داره جواب میده
‌پنجشنبه 31 مرداد 1392 - 00:20
ario - اهواز - ایران
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا. واقعا شورشو در اوردی...باشه بابا.. تو از بیخ و بن اروپایی مسلک و اشرافزاده،بقیه هم بدبخت بیچاره و احمق و نفهم.راحت شدی؟؟
‌پنجشنبه 31 مرداد 1392 - 01:25
kimiaa - تهران - ایران
دوستان بهم توهین نکنید...از انجا که حقوق و امکانات پناهندگان از مالیات بقیه باید تامین بشه که بعضا مبلغ قابل توجهی هم هست طبیعی است کسانی که مهاجرت قانونی داشتند یا دانشجویی رفتند و زحمت کشیدند از پناهندگان دل خوشی نداشته باشند مخصوصا که بیشتر این پناهندگان در واقع نه جانشان در ایران در خطر بوده و نه مبارز و مخالف بوده اند و نه .....بیشتر مشکلات اقتصادی و نبود رفاه و بعضا وعده زندگی راحت در استرالیا باعث این اقدام برای پناهندگی است و باعث تضییع حق متقاضیان جدی پناهندگی هم شده است.کاش ایرانیان خود را اصلاح کنند و بجای فرار کشورشان را بسازند
‌پنجشنبه 31 مرداد 1392 - 09:40
ali1111 - تهران - ایران
- اسلیس - دانمارک. عزیزم من قضاوت نمیکنم و مردم هم مقصر نمیدونم جهت زندگی‌ بهتر راهی‌ میشوند...اگر کشوری نتواند بیشتر از ۷۰ ملیون را در کشورش جا دهد! آیا نباید درب‌هایش را کنترل کند؟!! تنها راه کنترل سخت گرفتن واقعی‌ است تا چند ماه دیگه چنان صدایی می‌کند که هیچکس پول به قاچاقچی برای این مسیر نمیدهد ! متأسفانه باید سخت گرفت.
‌پنجشنبه 31 مرداد 1392 - 10:33
Dracula - ترانسیلوانیا - رومانی
من داشتم این اخبار سختگیری استرالیا رو تو یه سایت خبری خود استرالیا میخوندم،کامنتهای خود استرالیاییها اکثرا حاوی تاسف و انزجار از این رفتار دولتشون بود و خیلیهاشون گفته بودن الان از استرالیایی بودنشون شرم دارن و این دو حزب دولت رو فاشیست و ضد بشر نامیده بودن.اونوقت چند نفر ایرانی که خودشونم مهاجر و پناهنده هستن یا هنوز امکانشو پیدا نکردن،نشستن هورا میکشن برای این اقدامات دولت اونجا بر ضد هم وطناشون و زر زر میکنن.واقعا که شرم آوره.
‌پنجشنبه 31 مرداد 1392 - 12:11
shivaa - تهران - ایران
Dracula - ترانسیلوانیا - رومانی . نمی دونم این حرف رو از کجا میزنید چون اتفاقا من در سایتهای خبری خودشون بیشتر حمایت مردم از این قوانین رو میبینم و کسانی هم که مخالفت میکنند علتش رو کم اثر بودن این قانون میدونند و میگن باید حقوق و مزایای اینها رو قطع کرد تا دیگه نیان! چه خوشمون بیاد چه نیاد استرالیایی ها قایق سواران ایرانی رو دوست ندارند....
‌پنجشنبه 31 مرداد 1392 - 16:10
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.