نه آسیایی و نه جهانی؛ احسان حدادی به تهدید خود عمل کرد
مهدی رستم پور
ستاره پرتاب دیسک جهان که دارنده تنها مدالهای تاریخ دوومیدانی ایران از مسابقات جهانی و المپیک است، پس از غیبت در مسابقات قهرمانی آسیا، در مسابقات جهانی ۲۰۱۳ نیز از همراهی تیم ملی ایران خودداری کرد.
احسان حدادی از سال ۲۰۰۵ در تمام ادوار قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی شرکت کرده و قهرمان شده بود. اما غیبت امسال او باعث شد مدال طلا نصیب نماینده هند شود.
او با مدال برنز در رقابتهای سال ۲۰۱۱ قهرمانی جهان به میزبانی کره جنوبی، نخستین مدال تاریخ دوومیدانی ایران در مسابقات جهانی را نصیب خود کرد. رکورددار پرتاب دیسک آسیا در المپیک لندن هم دوم شد تا اولین مدال المپیک تاریخ ورزش ایران در این رشته را به گردن بیاویزد.
مرد سال ورزش ایران در سال ۱۳۸۵، مدتی پس از المپیک لندن در اعتراض به "بی توجهی وزارت ورزش" برای جذب مربی اختصاصیاش اعلام کرد با ادامه وضع موجود از همراهی تیم ملی ایران انصراف خواهد داد.
تهدید حدادی به رغم تکذیب و وعدههای فدراسیون دوومیدانی، در مسابقات قهرمانی آسیا عملی شد و او ترجیح داد همزمان در لیگ الماس حضور یابد. این بار نیز چند روز پس از مسابقات جهانی در لیگ الماس شرکت خواهد کرد که با حضور حرفهایترین ورزشکاران جهان در این رشته ورزشی برگزار میشود و جنبه ملی ندارد.
او درباره تصمیم کنارهگیریاش از تیم ملی گفته بود: «برایم پیغام میگذارند که وطن فروشی کردهای. اما مردم خودشان عاقلاند و میدانند. خدا هم گفته بروید هرجا که میتوانید پیشرفت کنید. نمیخواهم همین جا تمام بشوم. ما آدمهای بزرگی داشتیم که متاسفانه تمام شدند. ایران کشورم است و اینجا به دنیا آمدهام اما تا زمانی که این شرایط باشد، دیگر برای ایران مسابقه نخواهم داد.»
غیبت حدادی در مسابقات سال ۲۰۱۳، ادامهای است بر غیاب ورزشکاران مدالآور در المپیک لندن که امسال با دلایلی مشابه احسان حدادی، جایی در تیم ملی رشته متبوع خود نداشتند. در وزنه برداری المپیک لندن بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی دو مدال طلا و نقره را نصیب خود کردند. نواب نصیرشلال نایب قهرمان شد، کیانوش رستمی نیز مدال برنز را به گردن آویخت. پس از آن وقتی پاسخی به انتقاداتشان داده نشد، قید حضور در مسابقات قهرمانی آسیا را زدند و در تمام اردوهای ملی نیز غایب بودهاند.
در کشتی فرنگی حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی سه مدال طلا گرفتند تا کارنامهای رویایی را در لندن به جا بگذارند اما همراه با سعید عبدولی و سرمربیشان محمد بنا، تیم ملی شگفتیساز را ترک کردند.
در غیاب احسان حدادی، مسابقات جهانی ۲۰۱۳ به میزبانی مسکو صحنه ناکامی کامل تیم اعزامی از ایران بود. گرچه توقع مدال از تیم ایران وجود نداشت اما دوومیدانی ورزش رکوردی است و هدف هر تیمی در مسابقات جهانی، قرار گرفتن در اوج آمادگی، ثبت حدنصابهای بهتر، تکرار رکوردهای پیشین یا دست کم، به جا گذاشتن رکوردهایی نزدیک به آن است.
اما نتایج تیم ایران حاکی از آن است که اعضای تیم اعزامی، فاصلهای معنادار با رکوردهای شخصی خود داشتهاند. محمود صمیمی در ماده پرتاب دیسک با پرتاب ۵۷:۷۷ سانتیمتری بین پانزده شرکت کننده در گروه خود آخر شد. رکوردی که صمیمی را راهی مسابقات جهانی کرد، حدود هفت متر بیشتر از این حدنصاب بود!
در ۱۰۰ متر رضا قاسمی رکورد ۱۰:۴۶ صدم ثانیه را ثبت کرد. در حالی که این دونده در جام کازانف رکورد ۱۰:۱۶ صدم ثانیه را ثبت کرده بود. از همین گروه، ساموئل فرانسیس قطری به مرحله بعدی صعود کرد.
حسن تفتیان هم در همین ماده از مسابقات جهانی، رکورد ۱۰:۵۷ صدم ثانیه را به جا گذاشت که فاصله زیادی دارد با حدنصاب ملی او به میزان ۱۰:۱۵ صدم ثانیه. تفتیان در گروه خود آخر شد.
ابراهیم رحیمیان در ۲۰ کیلومتر پیادهروی بین ۵۳ نفری که از خط پایان گذشتند، در رتبه ۵۲ قرار گرفت. او نیز ۱۱ دقیقه با رکورد فصل خود فاصله داشت. لیلا رجبی هم در پرتاب وزنه بانوان به خاطر مصدومیت از حضور در مسابقات بازماند.