نامه ۵۵ فعال و زندانی سیاسی ایران به اوباما: تحریم‌ها مجازات جمعی مردم ایران است

نامه ۵۵ فعال و زندانی سیاسی ایران به اوباما: تحریم‌ها مجازات جمعی مردم ایران است

۵۵ نفر از فعالان سیاسی ایران که تعداد زیادی از آنها در زمره زندانیان سیاسی در زندان‌های ایران هستند، در نامه‌ای به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در خصوص آثار تحریم‌ها بر زندگی مردم ایران نوشتند: "اکثر مردم ایران از کمبود دارو و مایحتاج اساسی زندگی رنج می‌برند و تحریم‌ها مجازات جمعی مردم ایران است."

نویسندگان این نامه با اشاره به انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران و انتخاب کلیک حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری چهار سال آینده ایران، فرصت پیش رو را به "نوعی آخرین فرصت برای حل و فصل عقلانی" مسئله هسته‌ای ایران و تحریم‌ها عنوان کردند.
امضا کنندگان این نامه بر این باورند که ادامه تحریم‌ها و انزوای ایران در این مقطع این ذهنیت را تقویت می‌کند که "ایالت متحده آمریکا به طور جدی خواهان حل مشکل نیست."

تحریم‌ها علیه ایران در دوسال اخیر تشدید شده است. به تازگی نیز ۷۶ نماینده کلیک مجلس سنای آمریکا در نامه‌ای به باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده خواهان تشدید تحریم‌های ایران شده‌اند.

مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز ۳۱ ژوئیه، طرح تشدید تحریم نفتی ایران را تصویب کرد. این مصوبه می‌خواهد دولت آمریکا را ملزم کند به کشورهای خریدار نفت ایران فشار بیاورد تا ظرف یک سال خرید نفت ایران را به صفر برسانند.

این طرح قرار است پس از تعطیلات تابستانی کنگره، در مجلس سنا نیز به رای گذشته شود تا در صورت تصویب برای امضا به کاخ سفید فرستاده شود.

امضا کنندگان این نامه با انتقاد از تحریم‎ها نوشتند: "وضعیتی که تحریم ها در ایجاد آن نقش اساسی داشته، قدرت خرید بیش از نیمی از خانوارهای ایرانی را به طور چشمگیری در دو سال گذشته کاهش داده است. بخصوص در دو سال گذشته تحریم ها کل اقتصاد ایران و همه بخش های تولیدی و صادراتی اصلی ایران را هدف گرفته و میزان اشتغال و سرمایه گذاری در بخش های غیر نظامی از قبیل خودرو، فولاد، پتروشیمی و حتی بخش ساختمان را به میزان قابل ملاحظه کاهش داده است."

ایران از شهریور ماه سال گذشته با جهش بی‌سابقه قیمت ارزهای خارجی و سقوط ارزش پول ملی روبه رو است و تحریم‌های نفتی و مالی ایالات متحده و اتحادیه اروپا باعث شده جمهوری اسلامی در تامین و انتقال ارز مورد نیاز با دشواری‌های بی سابقه ای مواجه شود.

امضا کنندگان این نامه در ادامه نوشته‌اند:"ما می دانیم که دولت شما سیاستی متفاوت از سیاست اکثریت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا را در قبال ایران دنبال می کند. اما نتیجه عملی تلاش های جمهوری خواهان تندرو در قوانین مصوب کنگره بازتاب می یابد که شما در مواردی با توجه به معاملات دولت و کنگره در مورد مدیریت کسری بودجه های دفاعی، بخشش های مالیاتی و هزینه های بهداشت و درمان مجبور به امضای آن شده اید."

در ادامه این نامه آمده است: "جامعه ایران امروز نیازمند آرامش و نشاط است تا در پرتو آن بتواند مسیر خود را به سمت اعتدال و دموکراسی در داخل و تنش زدائی و تعامل در سیاست خارجی طی کند. اثر مخرب تحریم ها بر اقتصاد و شرایط زندگی مردم فضای شور و امید ایجاد شده را درهم خواهد شکست و باعث رشد رادیکالیزم در سیاست های داخلی و خارجی خواهد شد و نه تنها کمکی به امنیت منطقه ای و بین المللی نمی کند بلکه می تواند اثری معکوس در پی داشته باشد.ممکن است برخی بر این گمان نادرست باشند که اعمال تحریم ها باعث تقویت دموکراسی در ایران خواهد شد . اما ما فکر می کنیم راه رسیدن به دموکراسی ، که قطعا مطلوب است، تحریم خارجی و فشار طاقت فرسا بر مردم و فشار روی دولتی که با مقتضیات ایران در جهت تقویت روندهای دموکراتیک حرکت می کند نیست و حاصل آن در عمل ، یکبار دیگر تقویت افراطی گری و تضعیف نهال لرزان دموکراسی ایران خواهد شد."

در پایان این نامه، امضا کنندگان ابراز امیدواری کردند که پاسخ مساعد دو طرف درگیر در این ماجرا بتواند "گره کور موجود در درک متقابل و تعامل مثبت بین دو کشور را باز کند و منافع هر دو ملت را در برداشته باشد."

مصطفی تاجزاده، محسن امین زاده، ابوالفضل قدیانی، فائزه هاشمی، علیرضا بهشتی و عیسی سحرخیز از جمله امضاکنندگان این نامه اند.

+67
رأی دهید
-12

samuk66 - لندن - انگلستان
این اوباما یه .. همینو می‌خواد چی‌ کار داره به مردمِ ایران! لعنت بر اوباما
جمعه 18 مرداد 1392 - 01:38
ذک گرجی - فررارا - ایتالیا
اکثر انهائیکه امضا کردهاند از شکنجه گران وقاتلان همین ملت هستند ودر جنگ قدرت در زندان هستند واینها می دانند که اگر مردم قیام کنند از دست تحریمها علیه نظام پوسیده ولایت فقه انها هم در ایرن قیام خواهند سوخت چون دستشان به خون ملت ایران الودهاست وتازه چرا چندین هزار زندانی سیاسی سابق و حال فقط 55 نفر این بیانیه را امضا کردهاند که نصفش هم در خارج هستند واز وزارت اطلاعات پول می گیرند ولابی می کنند به نفع ولایت فقه قاتل ودزد وشکنجه گر
جمعه 18 مرداد 1392 - 00:54
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
اوباما منافع کشور خودش را در نظر میگیرد و سعی در ضعیف نگه داشتن دشمن تروریست دارد, من تعجبم از اینه که چرا این نامه نگاران از آمریکای بیگانه , دشمن خارجی توقع مهر و عطوفت دارند و انتظار دارند که دست از تحریم بکشد ولی از حاکم حکومت خودشون توقع ندارند که دست از تولید نیروی هسته ای بردارد و ملت ایران را بیشتر از این دچار بدبختی و فقر و رکود زندگی نکنند! , تا کی میخواهید با جلب حس ترحم بقای خودتون را حفظ کنید , اگر ایرانیان نیروی هسته میخواهند که باید تن به هر بدبختی بدهند که نیروی هسته را را بدست بیاورند اگر هم نمیخواهند باید رو در روی رژیم آخوندی بایستند و خامنه ای را وادار بکنند که کوتاه بیاد. مسلمانان با بستن بمب به خودشون و گذاشتن میخ و سیخ توی بمب امان را از دنیا بردید به هم وطن و هم دین خودشون رحم نمیکنند وای به حال اینکه دسترسی به نیروی اتمی داشته باشند.
جمعه 18 مرداد 1392 - 04:12
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
این 55 نفر به زور اسلحه و شکنجه این نامه را نوشتند اگر این همه با سیاست رژیم همسو هستند توی زندان چکار میکنند.درضمن مگر همین ایرانیان نبودند که سال 57 دم از خودکفائی و عدم وابستگی به آمریکا و دنیای غرب و استقلال و آزادی میزدنند ؟ پس کجاس اون خود کفائی یعنی نمیتوانید سیب زمینی و برنج و عدس و گندم خودتون هم خودتون تولید کنید که دست به دامن دنیای غرب نشوید؟ چند روز پیش هم که خبر گذاشته بودید که چندین تن دارو در گمرک ایران ضبط شده ولی در دسترس مردم قرار نمی گیرد , هنوز نمیخواهید باور کنید که بدبختی های ایران زیر سر نعلین پوشان است نه آمریکا.
جمعه 18 مرداد 1392 - 04:37
مهرداد2538 - تهران - ایران
ملت ایران با سکوتشان در برابر اعمال رژیم نشان داده اند که نه تنها بی تقصیر نیستند بلکه حتی می توان از آنها به عنوان متهم ردیف اول این بدبختی اسم برد. چرا باید ملت ایران را بی تقصیر و مظلوم جلوه داد؟ دولتمردان ایران و آمریکا هر دو باهم کمر به نابودی ایران بسته اند. ملت در این میان باید به دنبال اتحاد برای اعادهء حق خود باشند نه اینکه منافع فردی را به منافع اجتماع ترجیح دهند. مسئول بخش عمده ای از این عدم اتحاد و ایجاد جو بی اعتمادی هم قشر مذهبی جامعهء ایران است. که برای تحمیل عقاید خود به بخش متفاوت اجتماع، خود را نیازمند حمایت رژیم آخوندی می بیند. من با این ملتی که در ایران سراغ دارم به آیندهء ایران به هیچ وجه امیدوار نیستم.
جمعه 18 مرداد 1392 - 05:39
kulak - پیرمازنز - آلمان
از کی تا حالا اصلاح طلبان که فعلا دارند آب خنک می خورند ، زندانی سیاسی هستند ؟؟؟ اینا خودشون جزو دزدان و قاتلان هستند که کمبود دارو و اینا بهشون فشار اورده صداشون در امده . سال ٦٧ کشتار زندانیان سیاسی یادشون رفته ، یادشون رفته که زندانی سیاسی سال ٦٧ برای یه وقت دندانپزشکی باید ٤ ماه صبر میکرد بعد با چشم بند جلوی خانواده اش می بردنش دکتر !!!!
جمعه 18 مرداد 1392 - 07:10
کبالت3 - کرج - ایران
متاسفانه چنین است و حکومت هم حداکثر استفاده از این وضع رو میبره ملت هم که اونقدر گرفتار دخل و خرج زندگین که نه توان تغییر رژیم رو دارن نه اراده اون رو رای به روحانی هم بیشتر به امید لغو تحریمها و گشایش در وضعیت اقتصادی و جنبه سیاسی اون کمرنگتر بود .البته این به معنی درستی این مطلب که برای جلوگیری از شورش ایرانی رو گشنه نگهدار و عرب رو سیر نیست قضیه چیز دیگه ایه کبلائی.
جمعه 18 مرداد 1392 - 08:36
marka - گرگان - ایران
royanکالیفرنیا- آمریکا-. حرف حق جواب نداره بدبختی ما ملت ربطی به آمریکا و سایر دول نداره ایران. با اینهمه معادن و منابع عظیم گازی و نفتی و سایر معادن که قدرت و تکنولوژی استخراج اونو نداره مثل معادن تتانیم که در دل کویر لوت خفته، واقعا جای سواله پافشاریش روی داشتن تکنولوژی هسته ای دیگه چیه. در ضمن اینمورد این هم بگم اگه بخواد توی ایران حکومت دیگه ای بیاد سرانجامی بهتر از کشورهای مصر و سایر کشورهایی که جنگ قدرت دارن پیدا نمیکنه الان حداقل اینه که شکم گرسنه بر بالین میزاربم ولی خانوادمون کنارمان هستند هرچند توی این مملکت سکوت آخرین راه مبارزه است. شایدم با اومدن روحانی واقعا اوضاع خوشبینانه باشه. انشالله با آرزوی کامیابی برای همه آزاد اندیشان جهان که دوستدار همه بشریتند نه تنها مردمان خودشان
جمعه 18 مرداد 1392 - 09:33
اسکندر ذوالقرنین - اردبیل - ایران
خوب طبیعی است که باید تحریم را مردم تحمل کنند مگر انتظاری غیر از این دارید؟ نکنه انتظار دارید به جای من که 2 سال است دارو پیدا نمیکنم رییس جمهور دارو پیدا نکند؟ هدف نهایی تحریمها همیشه مردم بوده تا ناراضی شوند وگرنه معدود مسوولان را نمیتوان با تحریم تحت فشار قرار داد
جمعه 18 مرداد 1392 - 09:59
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
marka - گرگان - ایران/ دوست عزیز یکی از دلائل عدم پیشرفت این است که به آنچه که داری راضی باشی , و تن به سرنوشت بدهی همین تن به سرنوشت دادن را مذهب تو کله مردم کرده و جلوی پیشرفت یک ملت را گرفته تا زمانی که ملت ایران نسبت به سرنوشت شون بی تفاوت باشند و یا از سرانجامی بدتر بترسند وضع همین است این ساکنان یک کشور هستند که باعث ترقی یا روکود اون کشور میشوند وگرنه خاک به تنهائی نمی تواند تصمیم گیرنده و یا رشد دهند باشد, فقط نباید امروز را دید و راضی بود یک کم باید به آینده فرزندانمان فکر بکنیم یا فرزندان ما در این کشور خوشبخت خواهند بود ؟ آیا رشد و ترقی خواهند داشت؟
شنبه 19 مرداد 1392 - 04:50
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
marka - گرگان - ایران/ ایران الان جامعه طبقاتی شده طبقه حاکمه که قدرت را بین خودشون تقسیم کردنند و دیگر هیچوقت هیچ آدم عادی در ایران رنگ یک کار در یک ارگان حکومتی و سیاسی را نخواهد دید از پدر به پسر میرسد , بقیه هم مثل برده ها و رعیت ها در خدمت این طبقه هستند . هر روز هم وضع بدتر خواهد شد. ریاست جمهوری نسل بعد هم در بین نسل بعد آخوندا تقسیم میشود و همینطور ادامه دارد بنابراین تا زمانی که این حکومت هست وضع ایران بدتر خواهد شد نه بهتر.
شنبه 19 مرداد 1392 - 04:53
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.