فیروزآبادی از آمادگی نیروهای نظامی برای 'خروج از اقتصاد' خبر داد

آقای فیروزآبادی گفته که اگر نیازی به حضور نظامیان در اقتصاد نباشد، آنها به پادگان ها بر می گردند

در پی انتقاد از حضور نظامیان در فعالیت‌های اقتصادی ایران، سرلشکر حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفته است که نیروهای مسلح برای درآمدزایی در اقتصاد حاضر نشده‌اند و اگر زمانی دولت دیگر نیازی به امکانات نیروهای مسلح نداشته باشد، این امکانات دوباره به مراکز نظامی بر می‌گردد.

آقای فیروزآبادی گفته است که "نیروهای مسلح رقیب مردم و شرکت‌‌ها نیستند، بلکه امکانات خود را به دولت ارایه می‌کنند تا هرجا پیمانکاری و دسترسی به دستگاه اجرایی نبود، آن کار زمین نمانده و انجام شود."

اخیرا احمد توکلی، نماینده مجلس، در گفتگو با هفته نامه تجارت فردا نسبت به حضور نهادهای نظامی در فعالیت های اقتصادی هشدار داده و گفته بود که "حاکمیت باید در مورد حضور نظامیان در اقتصاد تصمیم قاطعانه بگیرد. اگر تصمیم درست گرفته نشود، افرادی که قدرت نظامی دارند، دارای قدرت اقتصادی هم می‌شوند و به آنجا می‌رسند که قدرت سیاسی را هم در دست بگیرند."

به گفته آقای توکلی "در حالی‌که نظامیان ما با سلام و صلوات وارد بازارها شده‌اند دیگر نمی‌شود آنها را به راحتی خارج کرد. آنها در رقابتی نابرابر، رقیب بخش خصوصی هستند اما آنقدر امتیاز دارند که به راحتی برنده خیلی از پروژه ها می شوند."

به نظر این نماینده مجلس تفسیر نادرست از یک اصل قانون اساسی این مشکل را ایجاد کرده است و نتیجه استفاده از ظرفیت نظامیان در خدمت توسعه این شده که "ظرفیت های بازارها را در اختیار نظامیان قرار می‌دهیم. متاسفانه وقتی پذیرفتیم نظامیان سد بسازند، باید بپذیریم که سرمایه‌گذاری هم داشته باشند."




سازمان‌های نظامی سهم قابل توجهی در فعالیت‌های اقتصادی کسب کرده‌اند



بر اساس اصل ۱۴۷ قانون اساسی دولت باید در زمان صلح از امکانات نیروهای نظامی در امور آموزشی و سازندگی استفاده کند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح می‌گوید که"نیروهای مسلح هیچ طرح اقتصادی در کشور را بدون درخواست دولت شروع نکرده‌اند و نیروهای مسلح کشور تنها در پروژه‌ها و مناقصه‌هایی حضور یافته‌اند که داوطلب و پیمانکار داخلی شرکت نداشته‌اند."

فعالیت نیروهای نظامی به خصوص سپاه پاسداران در اقتصاد بعد از پایان جنگ شروع شد و دولت اکبر هاشمی رفسنجانی برای استفاده از امکانات به جا مانده از جنگ، به آنها اجازه داد تا در فعالیت هایی نظیر ساخت سد و راهسازی فعالیت کنند.

آقای فیروزآبادی می‌گوید"نیروهای مسلح برای دولت کار می‌کنند و در اختیار آن هستند همچنان که بعد از جنگ همه امکانات نیروهای مسلح که برای کمک رزمندگان بسیج شد و این خدمت‌ها را به دولت ارائه کردند."


افزایش فعالیت اقتصادی نظامیان



آقای توکلی در اعتراض به حضور نظامیان در اقتصاد ایران گفته بود که آنها باید به سر جای خود برگردند



در سالهای اخیر حضور نهادهای نظامی به خصوص شرکت های وابسته به سپاه پاسداران در اقتصاد بیشتر شده است و احمد توکلی گفته بود که در "دولت آقای احمدی نژاد بیشترین سهم را در گسترش فعالیت، این گونه شرکتها داشته است."

بعد از تفسیری که از اصل ۴۴ قانون اساسی صورت گرفت، حجم زیادی از شرکت های دولتی واگذار شده است. این اصل قانون اساسی تاکید دارد که شرکت ها و صنایع بزرگ باید تحت کنترل دولت باشد اما با تفسیری از این اصل، واگذاری شرکت های بزرگ دولتی مجاز شد.

تا پیش از دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد خصوصی سازی بسیار کند پیش می رفت اما با تفسیر اصل ۴۴ سرعت واگذاری شرکت های دولتی بسیار زیاد شد.

بنابر آخرین گزارش سازمان خصوصی سازی، تا آخر خرداد ۱۳۹۲ بیشتر از ۱۲۷ هزار میلیارد تومان از سهام شرکت های دولتی واگذار شده است که ۶۳ هزار میلیارد تومان به بخش غیر دولتی بوده که بخش عمده آن نصیب نهادهای شبه دولتی نظیر شرکت های وابسته به سپاه پاسداران شده است.

آقای توکلی گفته بود که "وقتی به نظامیان اجازه بدهید سد بسازند و جاده احداث کنند، منابع مالی در اختیار آنها قرار می‌گیرد. این منابع می‌تواند در بازارهای مختلف سرمایه‌گذاری شود تا از این طریق سود تازه‌ای کسب شود. فرقی نمی‌کند، این پول می‌تواند به بازار سهام یا بازار سکه یا حتی راه‌اندازی بانک و موسسه مالی و اعتباری ختم شود."

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در باره حضور "ژنرال‌ها" در اقتصاد گفته که "ژنرالی در اقتصاد نیست و همه آن‌ها نیروهای دفاع مقدس و سرباز دین، ولایت و مردم هستند و اینکه این نیرو‌ها در اقتصاد به دولت کمک می‌کنند واقعیت دارد."

+93
رأی دهید
-6

baharmazaheri - عجمان - دبي
خدایا کمک کن سرمایه ایرانی‌ از دست سپاه اختاپوس که آشوب دنیاست خارج و عدالت اجرا شود حیله گری سیاسی پایان یابد استرس و بیماری مردم درمان شود
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 15:16
baharmazaheri - عجمان - دبي
مافیای سپاه دزد اصلی همدست رهبر پس از کودتا ۸۸ حسابی غارت کرد از زعفران تا کول محصولات حتی به کودکان ررحم نکرد مواد تقلبی اسباب با زی‌ تحصیل و و و و !!!!!!!!!!!
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 15:36
shahab46 - هانوفر - المان
بشکه چرا داخل شدید که حالا خارج شوید
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 16:37
vahid.sharifi - ونكوور - كانادا
مگر کسان دیگر همه سر جای خودشان هستند؟ جمهوری اسـ... است دیگه!
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 17:35
بت شکن - مونترال - کانادا
آیا دولت از شما خواسته که فعالیت‌های اقتصادی قاچاق داشته باشید تا جائی که احمدی نژاد شما را برادران قاچاق چی‌ خطاب کند؟؟؟!!!
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 17:45
dara20 - تهران - ايران
بی‌ شک گروهبان گارسیا و سایر مزدوران آدمکش رژیم بیش از حد مورد نیاز از اموال ملی غارت کردند. مرتیکه شبیه بشکه فاضلاب است.
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 18:06
کبالت3 - کرج - ایران
وضع خرابتر از این حرفاست طوری روی اقتصاد کلان ایران از صنعت و تجارت و حمل و نقل و بانکداری چنبره زدن که جدا کردنشون سخته مخصوصا تو این 8 سال چنان دماری از بخش خصوصی در آوردن که روز به روز درصد مشارکت این بخش تو اقتصاد پائینتر اومده اون بخش مثلا موفق خصوصی هم مخفی و آشکار آویزون برادراست و با رانت زنده است این وضع بدون توسعه سیاسی و تعطیلی ارگانهای سرکوب تغییری نمیکنه اینم که با ذات این حکومت نمیخونه کبلائی.
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 17:59
XMAN2 - کارا کاس - ونزوئلا
جون آقا جون از روز اول گوش ندادید دیگه !!!!! وصیت نامه حضرت امام رو بهش عمل نکردید دیگه !!تو‌ اون وصیت نامه به طور کامل دستورات لازم رو به سران مملکت داده بودن و مخالف ورود سپاه به عرصهٔ اقتصاد بودن . متن کامل و تحریف نشده اون موجوده هر کی‌ دلش خواست میتونه سرچ کنه و یه نگاهی بهش بندازه . خمینی‌ای به خال لب گرفتار ، به یادت می‌کنم با اشکم افطار .....
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 19:42
bahar 2014 - فرانکفورت - المان
کدام اقتصاد . اقتصاد تورم. لعنت بر خمینی ، مرگ بر خامنه ای،مرگ بر تمامییت حکومت جهل و جنایت.از ترس قیام مردم و رو در رو شدن هیچ گریزی نیست .
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 20:23
کمون سرخ - استکهلم - سوِِئد
اگر پاسدارهای شکم گنده و بو گندو از خیلی از عرصه ها از جمله سیاست، اقتصاد، فرهنگ و.. کنار گذاشته شوند وضع مملکت بهتر خواهد شد.
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 21:37
omidvaran - نورکل - امریکا
دخالت دراموراجتماعی واقتصادی وسیاسی بموجب قانون برای گروهبانها و ژنرالها ممنوع است - این بابا داره ادرس عوضی میده - همه مملکت یکصدا میگن دست نضامیان از اقتصاد وتجارت وامور ارزی ومالی کوتاه !!! مافیای نضامی تمام امور اقتصادی و تجاری رو قبضه کرده ومردم خواهان توقف فوری این امور هستند
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 22:00
ايران دوان - لندن - انگلستان
دولت جمهورى اسلامى ایران چون خود محصول یک انقلاب است براى استحکام بقاى خود دو گزینه مناسب را انتخاب کرد. حکومت مذهبى و پرورش وبزرگ کردن سپاه براى حکومت مطلق بر جامعه اما این دو گزینه در بلند مدت مى تواند خطرناک باشد که من امیدوارم با جا بجا کردن صحیح مهره ها کشور در چند سال اینده شاهد شکو فایى ومثل چهل پنجا سال قبل از کشورهاى همسایه بیان توش براى کار. البته مذهب رو از حکومت و سپاه رو از تجارت دور نگه دارند که البته خیلى سخته اما امکان داره.
‌پنجشنبه 17 مرداد 1392 - 22:31
کبالت3 - کرج - ایران
یه علت توافق برای روی کار اومدن روحانی هم همین نفوذ گسترده ارگان های نظامی در سیاست و اقتصاد بود ترس از قبضه تمام و کمال قدرت که با پست ریاست جمهوری حتی جایگاه ولایت رو هم تحدید میکرد .به احتمال زیاد بزودی تغییرات در رده های فرماندهی نیرو ها اتفاق میوفته چون کار از محکم کاری عیب نمیکنه کبلائی.
جمعه 18 مرداد 1392 - 07:43
Afshin London - لندن - انگلستان
بازم گروهبان گارسیا جوک گفت
جمعه 18 مرداد 1392 - 14:19
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.