سولانا: با روحانی می‌توان به مذاکره نشست

خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در دیدار با هاشمی رفسنجانی.

خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که برای شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی به تهران سفر کرده‌است دوشنبه ۱۴ مرداد در مصاحبه‌ای با ذکر این‌که «می‌توان با روحانی به مذاکره نشست» از ایران و آمریکا خواست تا کانالی ارتباطی ایجاد کنند.

سولانا در سفر خود به ایران تاکنون با علی لاریجانی، رئیس مجلس، و علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر ایران نیز دیدار داشته‌است.

خاویر سولانا روز دوشنبه در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت: «با شناختی که از دکتر روحانی دارم، او را فردی هوشمند و روشنفکر می‌دانم. دکتر روحانی فردی است که می‌توان با او به مذاکره نشست.»

این دیپلمات پیشین اتحادیه اروپا با بیان این‌که «من آقای دکتر روحانی را از آغاز سال ۲۰۰۰ می‌شناسم و ملاقات‌های متعددی با وی داشته‌ام» افزود: «ما مذاکرات را به خوبی مدیریت کردیم و در آن زمان به توافق‌نامه‌ای دست یافتیم که مورد قبول رئیس جمهوری بعدی قرار نگرفت.»

وی اما تأکید کرد که «برای شما و آمریکا برقراری تماس دشوارتر است زیرا دارای روابط دیپلماتیک نیستید. بنابراین به طور قطع تنها راه، مذاکره با آمریکا نیست و از طریق مذاکره با سه کشور اروپایی نیز می‌توان وارد عمل شد.»

او در ادامه خواستار آن شد که «ایران و آمریکا کانالی ارتباطی ایجاد کنند» و افزود که: «با توجه به شرایط به وجود آمده امکان ادامه مذاکرات برای رسیدن به توافق وجود دارد.»

وی تأکید کرد که در زمینه مناقشه هسته‌ای با ایران «دستیابی به توافق امری محتمل است.»

خاویر سولانا در پایان گفت: «فکر می‌کنم به دلایل متعددی برای شما، منطقه و جهان دستیابی به توافق بسیار خوب است و بنابرین ارزش تلاش بیشتر از سوی طرفین را دارد.»

قدرت‌های غربی که از برنامه هسته‌ای ایران نگرانی دارند تاکنون کوشیده‌اند با افزودن بر تحریم‌ها علیه ایران، جمهوری اسلامی را ناچار به توقف غنی‌سازی بیشتر اورانیوم کنند.

حسن روحانی در مراسم تحلیف خود در این باره این‌گونه اظهارنظر کرد که: «‌به صراحت می‌گویم اگر پاسخ مناسبی می‌خواهید، نه با زبان تحریم بلکه با زبان تکریم با ایران سخن بگویید.»
 
هاشمی: نباید بگذاریم فضای هشت سال گذشته، بر روابط سایه بیاندازد

خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در سفر خود به ایران برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید روز یک‌شنبه ۱۳ مرداد هم‌چنین با اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، هاشمی رفسنجانی در دیدار با خاویار سولانا با مثبت ارزیابی کردن دوره کاری وی در اتحادیه اروپا، گفت: «نباید بگذاریم فضای ۸ سال گذشته بین ایران و بعضی از کشورها، بر ادامه فعالیت‌ها نیز سایه اندازد، چون دوره جدیدی از سیاست خارجی و تعامل با دنیا براساس احترام و اعتماد متقابل آغاز شده است.»

وی با انتقاد از آنچه «دوگانگی برخوردهای سیاسی آمریکا نسبت به ایران» نامید، گفت: «درست است که روابط با مذاکرات آغاز می‌شود، اما دوگانگی برخورد دولت و پارلمان آمریکا شبهه‌ناک است و نشانه‌های خوبی در بین مردم ایران ندارد.»

+48
رأی دهید
-34

rezgar - کرمانشاه - ایران
به این خیال باش اقای سولانا که بتوانید با روحانی مذاکره کنید! شاید روحانی با کشورهای خارجی مذاکره در مورد صادر کردن خاویر و نفت پسته رفسنجان .. بکند. اما اگر فکر کنید که در مورد برنامه اتمی ایران مذاکره میکند و این مذاکره را به نتیجه میرساند اینکه خیال خامیست. چون در مورد برنامه اتمی ایران دست شخص خامنه ای است و باید دولتهای دنیا بخصوص 5+1 مستقیما با جناب خانمی ای مذاکره کنند و گر غیراز این باشد به نتیجه ای نخواهند رسید.
دوشنبه 14 مرداد 1392 - 11:51
adelane - شیراز - ایران
یادمان باشد تعامل سر لوحه انسانیت است .میان ملتها ودولت ها اعتماد دو جانبه حرف اول را میزند .دل خوش به نظام نیستم ولی به خودم یاد داده ام یکی از شرطهای انسانیت را که احترام به تمام انسانهاست را به کمال برسانم .توهین نمیکنم .فحش نمیدهم .باید تاریخ ایران را ورق بزنیم بی اعتمادی را امریکایی ها رقم زدند .سقوط دولت ملی دکتر مصدق اولین گناهی بود که امریکای ها در باره ایران انجام دادند .اگر مسیر تاریخ ما توسط امریکایی ها تغییر نمیکرد امروز ما شاهد نظامی نامردمی در ایران نبودیم .اما هر کوچه ای انتهایی دارد ونظام ایران به اخر این کوچه رسیده است .تعامل تنها راهی است که نفر اول ایران ورد زبانها کرده است زیرا راهی باقی نمانده .خدا کند باج هایی مثل قاجارها به دولتهای اروپایی ندهند
دوشنبه 14 مرداد 1392 - 11:58
arashfar - هامبورگ - المان
تا اخوند هست...واپسگرائی و تحجر است. کی از کیسه اخوند ازادی و دموکراسی در امده ...که حالا انتظار داریم???? از تاریخ درس نمیگیریم...
دوشنبه 14 مرداد 1392 - 15:21
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
adelane - شیراز - ایران آقا سر خودت را شیره نمال!!!!!!! خامنه یی و رژیم او انسان نیستند که توهین نکردن..هنر باشد!!!!! بی‌ رگی و بی‌ هویتیست!!!
دوشنبه 14 مرداد 1392 - 18:40
paksan - آمریکا - آمریکا
هر چی سیاستمدار از رده خارجه الان به بهانه ایران دوباره راه افتادن خودی نشون بدن . آخه این سولانا الان چکاره اس ؟ تو این 8 سال گذشته چکاره بود ؟ هیچکاره؟ روحانی باید سطح مذاکرات رو بالا ببره و با این سطح ذلیل در حد مدیرکل هیچ کاری نمیشه کرد و جلیلی احمق بی سواد بود که هی می رفت در این سطح پایین مثلاً گفتگو ولی در عمل اعلامیه می خوند و با غرور برمی گشت که ما پیروز شدیم . یعنی تو عمر آدمی به کم سوادی و احمقی جلیلی ندیده بودم که همچین می گفت ما داریم با 5+1 گفتگو می کنیم که انگار پنج تا رئیس جمهور یا وزیر خارجه نشستن و این داره مذاکره می کنه و برای مردم بدبخت ایران که صداوسیما تعریف می کنه آره 6 قدرت جهان یک طرف بودن و ما یک طرف ؟!خخخخ! حالا طرف مقابل پایین ترین رده سیاسی ممکن بودند و جلیلی که حتی انگلیسی هم درست نمی فهمه و بجای اینکه جواب بده بیانیه می خونه براشون؟!
دوشنبه 14 مرداد 1392 - 21:56
paksan - آمریکا - آمریکا
adelane - شیراز - ایران : اگر بخوای تاریخ رو ورق بزنی انقدر وقایع بدتر برما گذشته که سرنگونی دکتر مصدق شاید کوچیکش باشه .حمله عربها،مغلها،یا اشغال آذربایجان توسط روسیه و جداکردن نیمی از آذربایجان و اگر همین انگلیس و آمریکا نبودن روسیه بقیه آذربایجان رو هم برنامه داشت جدا کنه و این جدایی طلبهای امروز دنباله طرح بزرگ روسها هستند که بدون اینکه تاریخ رو بدونند هوارهوارمیکنند.انقدر در تاریخ گیرکردن هم درست نیست.آلمانها و انگلیسها و فرانسه و ایتالیا و ...همه سالها باهم جنگیدن هزاران کشته ولی امروز دارن باهم زندگی می کنند چون مردمان امروز در امروز زندگی می کنند نه در گذشته.ما میلیونها شهید و کشته دادیم در مقابل همین عراق مگر ارتش عراق کی بود؟جز مردمش بودند؟شیعی و سنی در این ارتش با ما می جنگیدن و الان تازه طلبکار ما هم هستند پس چرا این موضوع مهم نیست؟رفتن مصدق کشور رو از نظر سیاسی کند کرد و عراق و خمینی ایران رو 50سال عقب بردند و اقتصادوسیاست و دین ما رو نابود کردن مهم نیست؟
دوشنبه 14 مرداد 1392 - 22:03
داش اکل - لندن - انگلیس
امریکا امریکا با نظر دومت کاملا موافقم مرسی.
‌سه شنبه 15 مرداد 1392 - 07:45
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.