بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه سیزده مرداد

روزنامه اعتماد عکس اصلی شماره روز یکشنبه سیزدهم مرداد ماه را به نمایی از نخستین حضور حسن روحانی در دفتر کار رییس جمهوری اسلامی اختصاص داده و در تیتر یک نوشته است: «سلام آقای رییس جمهور».

این روزنامه یادآوری کرده است که روز شنبه همزمان با آغاز رسمی دوره ریاست جمهوری حسن روحانی «برای نخستین بار دفتر کار رییس جمهوری اسلامی ایران به روی تصویربرداران گشوده شد.»

روزنامه بهار ضمن انتشار عکسی از مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حسن روحانی، از «فراخوان علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی برای حمایت از روحانی» خبر داده است.

این روزنامه درعین حال گزارش داده است که «محمود احمدی نژاد عنوان ریاست جمهوری را رها نمی‌کند» و سربرگی که از این پس بر آن نامه می‌نویسد عنوان «دفتر رییس جمهور دوره‌های نهم و دهم» دارد.

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی منتشر می شود در تیتر یک از عنوان «سکان اجرایی» به جای «ریاست جمهوری» استفاده کرده و نوشته است: «با تنفیذ رهبر جمهوری اسلامی، دکتر روحانی سکان اجرایی کشور را به دست گرفت».

روزنامه شرق ضمن انتشار گفت و گویی با خاویر سولانا، از قول این دیپلمات اروپایی نوشته است: «با روحانی می‌توان به توافق رسید».

روزنامه قانون روز یکشنبه سیزدهم مرداد ماه را «روز سوگند یازدهم» توصیف کرده و نوشته است: «هفته آینده مجلس به کابینه حسن روحانی رای اعتماد می دهد.»

روزنامه‌های کیهان و جوان همزمان با روز تحلیف و معرفی احتمالی وزرای پیشنهادی حسن روحانی به مجلس از قول احمد جنتی و غلامحسین محسنی اژه‌ای تاکید کرده‌اند که «فتنه‌گران صلاحیت ورود به مناصب نظام را ندارند.»

روزنامه شرق در شماره یکشنبه ضمن انتشار گزارشی از «آرایش فراکسیون‌های مجلس نهم»، به بررسی نقش احتمالی هر یک از این فراکسیون‌ها در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی حسن روحانی پرداخته است.

روزنامه رسالت، از تکرار درخواست حبیب الله عسکراولادی از میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای «عذرخواهی» خبر داده است. همزمان محمدکاظم انبارلویی دبیر سیاسی موتلفه اسلامی در سرمقاله رسالت خواهان محاکمه موسوی و کروبی به اتهام کشته شدن ۲۲ تن از هواداران‌شان در جریان اعتراضات سال ۸۸ شده است.

روزنامه تهران امروز از افشاگری محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی درباره «واردات کالاهای لوکس و غیر ضرزوری به نام دارو» خبر داده است.

روزنامه آرمان ضمن انتشار کارنامه مسکن در دولت محمود احمدی نژاد، از «افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت مسکن طی هشت سال» گزارش داده است.

آرایش فراکسیون‌های مجلس در آستانه معرفی وزرای پیشنهادی روحانی

روزنامه شرق در شماره روز یکشنبه خود ضمن انتشار گزارشی از «آرایش فراکسیون‌های مجلس نهم»، به بررسی نقش احتمالی هر یک از این فراکسیون‌ها در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی حسن روحانی پرداخته است.

این روزنامه «فراکسیون رهروان ولایت» را بزرگترین فراکسیون کنونی مجلس معرفی کرده و نوشته است: «فراکسیون رهروان ولایت بزرگ‌ترین فراکسیون کنونی مجلس در اختیار علی لاریجانی است و مرور وقایع تاریخی همین چند ماه اخیر بهارستان نشان از آن دارد که حدود ۱۷۰ نماینده مجلس این فراکسیون را همراهی می‌کنند.»

به نوشته روزنامه شرق، فراکسیون رهروان ولایت یکی دو روز بعد از انتخابات مجلس نهم تشکیل شد و علی لاریجانی را به ریاست مجلس نهم رساند. علاوه بر این، فراکسیون رهروان ولایت تمام ۱۲ کرسی هیات‌رییسه مجلس نهم را درو کرد.

این روزنامه  یادآوری کرده است که اکنون اعضای فراکسیون رهروان ولایت ریاست اغلب کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی را در اختیار دارند و روسای کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی، صنایع و معادن، بهداشت و درمان، برنامه و بودجه، قضایی و حقوقی، کشاورزی و منابع طبیعی، اصل ۹۰ و اجتماعی در اختیار این فراکسیون قرار دارد.

آمنه شیرافکن در گزارش روزنامه شرق با اشاره به اینکه «ریاست علی لاریجانی در ساختار سیاسی پارلمان ایران تاثیرگذار بوده است و بدون تردید می‌تواند در رای اعتماد به کابینه حسن روحانی، تعیین‌کننده باشد»، نوشته است: «به همین دلیل می‌توان اهمیت نشست‌های دوجانبه علی لاریجانی و حسن روحانی را در یافت.»

گزارش نویس روزنامه شرق تاکید کرده است: «کابینه حسن روحانی برای اخذ رای اعتماد بیش از هر چیز دیگر به رای فراکسیون رهروان ولایت نیاز دارد.»

این روزنامه همچنین از «فراکسیون اصولگرایان» که برخی از آن به نام «فراکسیون اقلیت اصولگرا» یاد می‌کنند به عنوان دیگر فراکسیون موثر بر رای اعتماد به وزرای پیشنهادی حسن روحانی نام برده و نوشته است: «فراکسیون اصولگرایان به ریاست غلامعلی حدادعادل به تازگی محورهای مورد نظر برای رای‌اعتماد به کابینه روحانی را فهرست کرده است.»

سومین فراکسیونی که به نوشته روزنامه شرق می‌تواند در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی حسن روحانی موثر باشد «جبهه پایداری» است. مروز ادبیات جبهه پایداری که برخی نیروهای نزدیک به احمدی‌نژاد و محمدتقی مصباح یزدی در آن عضویت دارند، نشان از تندروی آنها دارد.

به نوشته روزنامه شرق، تعداد اعضای جبهه پایداری در مقایسه با فراکسیون رهروان ولایت و فراکسیون اصولگرایان «کم‌شمارتر اما سر و صدایشان بیشتر» است.

این روزنامه با اشاره به ادبیات برخی اعضای جبهه پایداری از جمله «تهدید روح‌الله حسینیان درباره پرتاب گوجه‌فرنگی به جک استراو تا ادبیات تند و تیز مهدی کوچک‌زاده در صحن علنی»، تاکید کرده است که «جبهه پایداری بالقوه می‌تواند برای کابینه حسن روحانی دردسرساز شود.»

این روزنامه یادآوری کرده است که «تعداد نمایندگان عضو در جبهه پایداری شاید به زحمت به ۴۰ نفر برسد» اما «با وجود تعداد اندک در مجلس، نباید از برخی حاشیه‌سازی آنها غافل بود.»

«اصلاح‌طلبان مجلس نهم» نیز به نوشته این روزنامه «اگرچه به گفته یکی، دو نفر از آنها‌ رو به افزایش گذاشته و برخی نیروهای جدید در بهارستان را به خود جلب کرده است اما تعدادشان به زحمت به ۲۰نفر می‌رسد.»

روزنامه شرق همچنین به «لابی فراکسیون های تخصصی و منطقه‌ای» به عنوان یکی از عوامل موثر در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی حسن روحانی اشاره کرده است.

«فراکسیون تولید» و «فراکسیون توازن» دو فراکسیون تخصصی است که به نوشته این روزنامه می‌توانند در رای اعتماد به برخی از وزرای پیشنهادی حسن روحانی موثر باشند.

این روزنامه به ویژه به نقش احتمالی «فراکسیون توازن» اشاره کرده است که  از نمایندگان استان‌های آذربایجان‌غربی، ایلام، همدان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، چهارمحال‌وبختیاری، لرستان، خوزستان، فارس، کهگیلویه وبویراحمد، هرمزگان و بوشهر تشکیل شده و «غلامرضا تاجگردون» از نمایندگان اصلاح‌طلب، ریاست این فراکسیون را برعهده دارد.

روزنامه شرق در عین حال جلسات رای اعتماد به وزرای پیشنهادی حسن روحانی را «ماراتن رای اعتماد به کابینه» توصیف کرده و نوشته است: «از روز یکشنبه ماراتن رای اعتماد به کابینه روحانی وارد فاز تازه‌ای خواهد شد. خط و نشان‌ها البته چندی است که کلید خورده است برخی بی‌پروا و برخی در پرده» و حسن روحانی «از روز یک شنبه تا پایان رای اعتماد به کابینه، با روزهای دشواری مواجه خواهد بود.»

گزارش نویس روزنامه شرق همچنین خبر داده است که «برخی وزرای پیشنهادی حسن روحانی چند هفته‌ای است که کار رایزنی با فراکسیون‌های مجلس را آغاز کرده‌اند، از گزینه پیشنهادی وزارت کار گرفته تا بهداشت و درمان و صنایع و معادن و نفت.»

این روزنامه نوشته است: «کابینه روحانی بدون شک برای رای اعتماد از بهارستان با چالش جدی مواجه خواهد شد، اما نباید فراموش کرد که رای رهروان ولایت بدون شک رایی تعیین‌کننده به کابینه حسن روحانی است» و باید دید «نتیجه نشست‌ها و دیدارهای روسای دو قوه به کجا رسیده و رای لاریجانی و فراکسیون تحت امرش، راه به کجا خواهد برد.»

هشدار دبیر شورای نگهبان و سخنگوی قوه قضائیه درباره وزرای پیشنهادی روحانی

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود و همچنین روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران همزمان با روز تحلیف و معرفی احتمالی وزرای پیشنهادی حسن روحانی به مجلس از قول احمد جنتی و غلامحسین محسنی اژه‌ای تاکید کرده‌اند که «فتنه‌گران صلاحیت ورود به مناصب نظام را ندارند.»

این دو روزنامه که از اصلاح طلبان و معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با عنوان «فتنه‌گر» نام می‌برند در شماره یکشنبه نوشته‌اند که «در سوابق افراد معرفی شده از سوی حسن روحانی نباید سابقه همکاری با فتنه ۸۸ وجود داشته باشد.»

روزنامه کیهان از قول احمد جنتی دبیر شورای نگهبان که از فرزندش علی جنتی به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی نام برده می‌شود،نوشته است: «من بارها در این زمینه صحبت کردم، بارها گفته‌ام و باز هم خواهم گفت فتنه‌گران حق ندارند که در نظام سهمی داشته باشند.»

احمد جنتی همچنین گفته است: «باید به این نکته توجه شود که در سال ۸۸ مسئله اصلا انتخابات نبود، بلکه هدف آنها براندازی نظام بود، و هر کسی که بخواهد این‌ها را جذب کند باید در خودش شک کند.»

به نوشته کیهان، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای دادستان کل و سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی هم گفته است: «بحث بازگشت فتنه‌گران به مناصب اجرایی بحث درستی نیست چرا که آنها در سال ۸۸ مرتکب جرم شدند و صلاحیت ورود به مناصب اجرایی را ندارند.»

کیهان همچنین از قول غلامعلی حدادعادل پدر عروس علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی نوشته است: «نمایندگان مجلس نباید به گزینه‌هایی که می‌خواهند مملکت را به ۱۸ تیر ۷۸ بکشانند رای بدهند.»

علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم دیگر نماینده وابسته به جناح اصولگرا است که روزنامه کیهان از قول او نوشته است: «زاویه‌دار نبودن کسانی که به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی می‌شوند با رهبری انقلاب، شرط لازم مجلس برای رای اعتماد به وزراست.»

حبیب الله عسکراولادی: برادرانم موسوی و کروبی برای یکپارچگی نظام عذرخواهی کنند

روزنامه رسالت، وابسته به اصولگرایان سنتی، در شماره سیزدهم مرداد ماه از تکرار درخواست حبیب الله عسکراولادی عضو ارشد موتلفه اسلامی از میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای «عذرخواهی» خبر داده است.

همزمان محمدکاظم انبارلویی دبیر سیاسی موتلفه اسلامی در سرمقاله رسالت خواهان محاکمه موسوی و کروبی به اتهام «کشته شدن ۲۲ تن از هواداران‌شان» در جریان اعتراضات سال ۸۸ شده است.

به نوشته این روزنامه، حبیب الله عسکراولادی در مراسم افطار حزب موتلفه اسلامی خطاب به میرحسین موسوی و کروبی گفته است: «من از این برادران استدعا دارم یکپارچگی نظام را با عذرخواهی خود تقویت کنند.»

حبیب الله عسکراولادی گفته است: «من تکرار می‌کنم که برادرانم مهندس موسوی و حجت‌الاسلام کروبی و همه کسانی که از این افراد تبعیت می‌کنند، از امت و نظام عذرخواهی کنند، چرا که عذرخواهی نکردن این افراد سبب می‌شود که به بیداری اسلامی امروز جهان که از ایران الگو گرفته است خدشه وارد شود.»

روزنامه رسالت از قول حبیب‌الله عسکراولادی نوشته است: «من به این افراد می‌گویم که یکپارچگی امت نه تنها نظام را تقویت می‌کند، بلکه اسلام را نیز تقویت می‌بخشد.»

دعوت حبیب‌الله عسکراولادی از موسوی و کروبی دو کاندیدای معترض به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ درحالی تکرار می‌شود که میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد، و همچنین مهدی کروبی از ۲۵ بهمن ۸۹ تاکنون در «حصر» به سر می‌برند.

روزنامه رسالت همزمان با انتشار اظهارات حبیب‌الله عسکراولادی، در سرمقاله ای با تیتر «تطهیر فتنه‌گران» که نویسنده آن محمد کاظم انبارلویی دبیر سیاسی موتلفه اسلامی است بار دیگر به میرحسین موسوی و مهدی کروبی حمله کرده است.

محمدکاظم انبارلویی به بهانه با انتقاد  از نطق میان دستور علی مطهری، از میرحسین موسوی و مهدی کروبی به عنوان «دو نگون‌بخت» نام‌برده و نوشته است: «آن دو نگون‌بخت همچنان ماندند و بر طبل همگرایی با دشمنان نظام و ژنرال‌های نبرد نرم آمریکا می‌کوبند و اعلام هم کرده‌اند هرگز با ملت و رای آنان ‌آشتی نخواهند کرد. پس آشتی در کار نیست. اگر آقای مطهری یک کد از این آشتی سراغ دارند ارائه دهند.»

سرمقاله نویس روزنامه رسالت همچنین خواستار محاکمه میرحسین موسوی و مهدی کروبی به دلیل «کشته شدن ۲۲ نفر» در جریان اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ شده و نوشته است: «نظام از موضوع تفهیم اتهام قتل، به موسوی و کروبی و ... به عنوان مشارکت، معاونت یا مسبب یا هر عنوان حقوقی صرف‌نظر کرد و آنها را محترمانه در جایی محافظت کرد که فردا کسی به خونخواهی این همه شهدا وسط پیشانی آنها را با گلوله هدف قرار ندهد،‌ آیا می‌توانید جلوی شاکی خصوصی آنها را هم بگیرید؟»

روزنامه رسالت یادآوری کرده است که علی مطهری در نطق میان دستور روز یکشنبه پیش در مجلس شورای اسلامی از حسن روحانی خواسته است تا «به شعارهای خود از جمله دفاع از حقوق ملت و اجرای فصل سوم قانون اساسی پایبند باشد و اکنون که با انتخابات اخیر آشتی ملی در جامعه تحقق یافته است،‌آثار بحران سال ۸۸ محو شود» و زندانیان سیاسی که «اکثر آنها جرمی جز انتقاد ندارند آزاد شوند و تکلیف آقایان موسوی و کروبی نیز روشن شود.»

علی مطهری با رد شرط «توبه و عذرخواهی»، گفته بود: «اگر این دو نفر باید عذرخواهی و توبه کنند آیا نیازی به عذرخواهی و توبه آقای احمدی‌‌نژاد که هیزم فتنه را با مناظره و رفتارهای بعدی خود فراهم آورد نیست؟! حداقل این است که به آنها اجازه دفاع از خود داده شود. به هر حال مجازات و محروم شدن از حقوق اجتماعی بدون حکم دادگاه شرعا و عقلا پذیرفته نیست.»

+1
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.