تولید در پتروشیمی اصفهان متوقف شد

برای دومین بار در طول یکسال گذشته تاکنون تولید در پتروشیمی اصفهان با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال متوقف شده است.

خبرگزاری مهر شنبه ۱۲ مرداد ماه گزارش داده است که «عدم تسویه به موقع بدهی های معوق توسط پتروشیمی به پالایشگاه اصفهان» علت اصلی توقف در این پتروشیمی خصوصی سازی شده، اعلام می شود.

بر اساس این گزارش، با گذشت یکسال از به پایان رسیدن اختلافات نفتی بین مجتمع پتروشیمی و پالایشگاه نفت اصفهان درباره تعیین نرخ و نحوه تسویه بدهی های معوق، تولید در یکی از قدیمی ترین مجتمع های پتروشیمی کشور بار دیگر متوقف شده است.

بر این اساس مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی، پالایشگاه نفت اصفهان تامین خوراک پلاتفرمیت و هیدروژن این مجتمع پتروشیمیایی را متوقف کرده است.

در حال حاضر به طور متوسط سالانه باید ۳۶۳ هزار تن پلاتفرمیت و سه هزار تن هیدروژن به عنوان خوراک توسط پالایشگاه نفت اصفهان به پتروشیمی تحویل داده شود.

سال گذشته محمدابراهیم یاوری مدیرعامل پتروشیمی اصفهان در گفتگو با مهر با بیان اینکه اختلاف طلب و بدهی پالایشگاه و پتروشیمی اصفهان به ۴.۵ سال قبل باز می گردد، یادآور شده بود: بر اساس توافقی که از سالهای قبل برقرار بود، پتروشیمی اصفهان ۷۰ درصدی خوراک دریافتی پالایشگاه را در قالب محموله های «رافینیت» بازگشت می داد.

رافینات به طور کلی به باقیمانده فرایند استخراج با حلال از محلول اولیه گفته می شود و در صنایع پتروشیمی رافینیت ها معمولاً محصول جانبی واحدهای الفین و آروماتیک هستند.

مدیرعامل پتروشیمی اصفهان گفته بود که پالایشگاه اصفهان قیمت خوراک را از فوب منهای ۳۵ درصد به «فوب به اضافه ۲۳۰ دلار» در هر تن افزایش داده است.

وی از فرمول خرید خوراک با قیمت فوب به اضافه ۲۳۰ دلار در هر تن به عنوان گرانترین قیمت خوراک در صنایع پتروشیمی جهان یاد کرده است.

با اینحال این گزارش در ادامه می نویسد که سال گذشته جلیل سالاری رئیس هیات مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان در گفتگو با مهر با رد ادعای پتروشیمی اصفهان مبنی بر افزایش غیرقانونی قیمت فروش خوراک، گفته بود: پتروشیمی اصفهان اصلا قراردادی با پالایشگاه اصفهان برای خرید خوراک امضا نکرده است.

توقف تولید در پتروشیمی اصفهان در حالی است که دولت احمدی نژاد می گوید که افزایش دو برابری «ظرفیت» تولید پتروشیمی یکی از بزرگترین موفقیت های اقتصادی دولت وی است. بر اساس آمارهای دولتی، ظرفیت پتروشیمی ایران از ۲۵ میلیون تن در سال ۸۴ هم اکنون به ۵۴ میلیون تن رسیده است. اما آنچه که آمارهای گمرکی نشان می دهد، صادرات پتروشیمی ایران در سال ۹۱ نسبت به ۹۰ حدود ۳۳ درصد کاهش یافته و صادرات محصولات پتروشیمی در چهارماه اول سال جاری نسبت به دور مشابه در سال گذشته نیز تا ۱۲.۵ درصد کاهش یافته است و عملا صادرات پتروشیمی ایران از سال ۸۸ تاکنون افزایش نیافته است.

خبرگزاری مهر می نویسد که عبدالحسین بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرده است: ارسال خوراک به پتروشیمی اصفهان به زودی از سر گرفته شده و این مجتمع پتروشیمی فعالیت مجدد خود را آغاز خواهد کرد. وی اشاره ای به چگونگی حل مناقشه بدهی طرفین نکرده است.

+31
رأی دهید
-13

bahar 2014 - فرانکفورت - المان
چند تا مسجد کمیته توش درست کنید خیال همه راحت بشه . اقتصاد مال خره امام خمینی .راسث کار برنامه اتمی هم هستش . چغندرم میشه کاشت .
یکشنبه 13 مرداد 1392 - 12:30
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.