مشکل ناهمپیوندی دانش‌آموزان خارجی‌‌تبار در مدارس آلمان

در شهرهای بزرگ آلمان فرزندان خارجی‌تبارانی که به زبان آلمانی مسلط نیستند، اغلب به مدارسی می‌روند که فرزندان آلمانی‌ها ‌به ندرت در آنجا درس می‌خوانند. راهکارهای جدیدی برای مقابله با این مشکل پیشنهاد شده است.

در برخی مناطق از شهرهای بزرگ آلمان، جمعیت افراد خارجی‌تبار بالاست. در این مناطق حتی به ندرت به زبان آلمانی صحبت می‌شود. برای مثال محله "مولهایم" (Mülheim) در شهر کلن یا محله "نوی‌کولن"  (Neukölln) در شهر برلین از این جمله مناطق هستند.

در این مناطق، کودکان خارجی‌ای که برای یادگیری زبان آلمانی مشکل دارند، به مدارسی می‌روند که آلمانی‌ها فرزندانشان را به آنجا نمی‌فرستند.

کارشناسان آموزش و پرورش در آلمان این پدیده را جداسازی دانش‌آموزان بر اساس موقعیت اجتماعی و قومی‌شان و زیانبار ارزیابی می‌کنند.  

اکنون بخش تحقیقاتی شورای کارشناسان موسسه‌های آلمانی که در رابطه با مسائل مهاجرت و همپیوندی در جامعه پژوهش می‌کند، تحقیقی جدید در این باره انجام داده است. بر اساس نتایج این تحقیق، این دانش آموزان خارجی‌‌تبار از شرایط آموزش و پرورش نامناسب و همچنین شرایط کاری بدی برخوردار هستند.

افزون بر این، این کارشناسان تاکید دارند که مجبور کردن آلمانی‌ها به فرستادن فرزندانشان به چنین مدارسی، اقدامی درست نیست، زیرا این اقدام می‌تواند مقاومت‌های شدید سیاسی و اجتماعی در پی داشته باشد.   

مدرسه‌ای در شهر بن به عنوان الگو

مدرسه "برتولت برشت" در شهر بن آلمان در این زمینه به عنوان یک الگو عمل می‌کند. بیش از یک سوم دانش آموزان این مدرسه خارجی‌تبار هستند. برخی‌از آنها تازه به آلمان مهاجرت کرده و برخی دیگر در این کشور به‌دنیا آمده‌اند، اما در خانه با پدر و مادر خود تنها به زبان مادری صحبت می‌کنند.

در این مدرسه دو نوع آموزش برای مبارزه با این مساله به‌کار گرفته می‌شود. به گفته مدیر این مدرسه، معلمان زبان آلمانی در کلاس خود، با دانش آموزانی که مشکل دارند در گروه‌های کاری کوچک کار می‌کنند و زبان آنها را تقویت می‌کنند.

نوع دوم کلاس‌ها، برگزار کردن "کلاس‌های بین المللی" است. شرکت کنندگان این کلاس‌ها تنها دانش آموزانی هستند که به زبان آلمانی مسلط نیستند. هدف از تشکیل چنین کلاس‌هایی، آن است که این نوجوانان پس از گذشت ۲ یا ۳ سال بتوانند وارد کلاس‌های عادی شوند. آنها حدود ۱۲ ساعت در هفته آموزش زبان آلمانی دارند.


برخی‌ از دانش آموزان خارجی‌تبار جدیدا به آلمان مهاجرت کرده و برخی دیگر در این کشور به‌دنیا آمده‌اند، اما در خانه با پدر و مادر خود تنها به زبان مادری صحبت می‌کنند




گوناگونی فرهنگی سودمند است نه زیانبار

برخی کارشناسان، از ساختار این نوع کلاس مدرسه "برتولت برشت"  انتقاد می‌کنند. به گفته آنان، این دانش آموزان در چنین کلاس‌هایی هیچ گونه ارتباط با آلمانی زبان‌ها ندارند و همین امر مانع یادگیری زبان آنها می‌شود. اما مدیر این مدرسه یقین دارد که این روش تاثیر مثبتی بر یادگیری زبان آلمانی می‌گذارد.

کارشناسان مسائل مهاجرت و همپیوندی در جامعه تاکید دارند که مدارس و معلم‌ها نیز باید به گوناگونی و تفاوت فرهنگ‌ها آگاه شوند و بدین منظور باید در کلاس‌های متعدد آموزشی شرکت کنند. یکی از اهداف این آموزش آن است که آنها بتوانند به گوناگونی فرهنگی به عنوان امری سودمند بنگرند، نه به عنوان یک مانع در جامعه‌شان.

+21
رأی دهید
-8

Behdin - آمستردام - هلند
هلند هم مدارس سفید ( wit ) ، سیاه ( zwart) داره.سفید یعنی‌ تعداد دانش آموز غیر هلندی کم یا اصلا نیست، سیاه هم یعنی‌ از هر گوشه دنیا یکی‌ هست، غیر از خود هلندی‌ها یا یکی‌ دو نفر بیشتر نیستند.
‌چهارشنبه 9 مرداد 1392 - 11:50
hamidla - هامبورگ - المان
اینها همش پشمه. کافی‌ فقط آلمانی‌ها ببینند آمریکائی‌ها چیکار میکنند همان راه را بروند. با دماغ بالا بودند و خود بزرگ بینی‌، خارجی‌ در جامعه آلمان جا نمی‌افتد. اتفاقا آلمانی‌ها خیلی‌ پاچه آمریکائی‌ها را می‌‌لیسند. باید در این زمینه هم از ارباب بزرگ تقلید کنند. :)
‌چهارشنبه 9 مرداد 1392 - 11:58
zpirooz - آخن - آلمان
محله مولهایم #Mülheim# یعنی‌ اشغالدونی آخه این چه اسمیه روی این محل گذاشتند
‌چهارشنبه 9 مرداد 1392 - 12:08
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
همینه دیگه. بدبختی اینجاست که % چشمگیری از خارجی‌‌ها اصلا نمیخوان خودشون رو با جامعه وقف بدن یا حتی فرهنگ و آداب و رسوم این کشور خرابشده‌ای که توش زندگی‌ میکنند رو بفهمن. بچه‌هایی‌ هستند که اینجا به دنیا آمدن ولی‌ اصلا آلمانی‌ درست و حسابی‌ بلد نیستند صحبت کنند و به همین دلیل در مدارس مشکل دارند. با هموطن‌های خودشون می‌گردن و از اینجاست که بنای جدایی از جامعه و زندگی‌ کردن در یک جامعه موازی شروع می‌شه.
‌چهارشنبه 9 مرداد 1392 - 13:37
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
دوست عزیز و همشهرى من از آخن. آشغال به آلمانى Müll نوشته میشه. با ٢ تا L . ریشه این اسم Mülheim از Mühle و به منظور منطقه اى که آسیاب در آن زیاد بود، میاد. . بنا به اسناد تاریخى در ١٠٠٠ سال پیش این منطقه بشکل Mulenheym نوشته میشده. در مورد بعضى ها که همش نق میزنن باید بگم که انقدر مشکلى که خودتون با خودتون و با بقیه را دارید، انقدر گردن آلمانى ها نندازین. اتفاقأ آلمانى ها نه از سیاست آمریکا خوششون میاد و نه طرز زندگى و تفکر آمریکایى ها را میپسندند و مدام مسخره میکنن آمریکایى ها را، چون هر کدامشان ١٠ تا کردیت کارد دارند که با پول این کارت بدهکارى هاى اونیکى کارت را میدهند. و همینطور از بى سوادى و بى اطلاعى آمریکایى ها از دنیاى خارج از ایالتشون مینالند.
‌چهارشنبه 9 مرداد 1392 - 21:30
raha-hamburg - هامبورگ - آلمان
دوست عزیز این Müllبا دو تا llهستش که معنیه اشغال میده.Mülheimبا یک l نوشته میشه.بعدش هم آاون دست از مهاجرهایی که دوست دارن اینجا تو دنیای خودشون زندگی‌ کنند و فقط از آلمان امکاناتش رو میخوان بگیرن و بعضی از زحمتها رو مثل زبان یاد گرفتن به خودشون نمیدن،بهشون زور میاد.یه مقایسه با کشور خودمون بکنیم که اگه در ایران این همه خارجی‌ بود با تمام بدیها خوبیهاش، چطور باهاشون رفتار میکردیم .اصلا توی ایران با خود ما ایرانیها چطور رفتار میشه،بعدش توقعمون رو میاریم پایین و قدردان این کشور به اصطلاح کافر هم میشیم! یا بر میگردیم به کشور عزیز اسلامیمون!
‌چهارشنبه 9 مرداد 1392 - 21:01
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان/ تقصیر خارجیها نیست مشکل فرهنگ المانی است , من هم آلمان راتجربه کردم و هم آمریکا در آمریکا اصلا این مشکلات وجود ندارد , همه در مدرسه از هر ملیت و نژادی در کنار هم مشغول تحصیل هستند و این خودش به فراگیری زبان کمک میکند, در همین آمریکا من یک دوست آلمانی دارم که میخواست اسم بچه اش را در مدرسه بنویسد و عصبانی بود از اینکه در مدرسه منطقه اشون بچه های بلوند کم به چشم میخورند و او اجازه نمیده که بچه هاش مجبور باشند به این مدرسه بروند که همه کله سیاه هستند, و من بهش گفتم تو در آمریکا زندگی میکنی نه در آلمان هیچ فرقی بین بچه های تو و بقیه بچه ها نیست اگر مایلی تفاوتی احساس کنی برگرد آلمان. بچه ها را با درجه تربیت و هوش و استعدادو سلامتی روانی و جسمی آنها ارزیابی میکنند نه بخاطر موهای بلوند آنها .
‌پنجشنبه 10 مرداد 1392 - 02:01
hamidla - هامبورگ - المان
راه حل چیه؟ نصیحت کردن که راه حل نیست! حالا برگردند ۲۰۰۰ نفر هم ایران. برای بقیه خارجیها که زبان هم خیلی‌ خیلی‌ خوب بلدند، راه حل جذب جامعه شدن چی‌ هست!؟
‌پنجشنبه 10 مرداد 1392 - 08:30
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.