همکاری آلمان با سیستم جاسوسی XKeyscore

به گزارش سایت اشپیگل، سازمان‌های اطلاعاتی آلمان، سیستم شنود سازمان امنیت ملی آمریکا به نام XKeyscore را با داده‌های شهروندان این کشور تغذیه می‌کنند.

پای سازمان اطلاعات آلمان (BND) هم به ماجرای رسوایی شنود و جاسوسی از شهروندان توسط سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) باز شده است.

با استناد به افشاگری‌های ادوارد اسنودن، همکار سابق سازمان امنیت ملی آمریکا و تحلیلگر پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، اینگونه به نظر می‌رسد که "ان اس اِی"، همکاری تنگاتنگی با سازمان اطلاعات آلمان داشته است. بر پایه‌ گزارش‌های منتشر شده، سازمان اطلاعات آلمان داده‌های ارتباطی شهروندان این کشور را در اختیار "ان اس اِی" گذاشته است.

 بنا بر گزارشی که در سایت اشپیگل منتشر شده است، سازمان اطلاعات آلمان در این راه از سیستم XKeyscore استفاده کرده است.  با انتشار این خبر، انتقادها از عملکرد سازمان اطلاعات آلمان تا جایی بالا گرفته که زیگمار گابریل، رهبر حزب سوسیال دموکرات‌های آلمان خواستار برکناری رئیس سازمان اطلاعات آلمان شده است.

این سازمان در پاسخ به پرسش گزارشگر سایت "فوکوس" در باره‌ دامنه‌ی این همکاری گفته است که کمیته‌ی ناظر پارلمان آلمان از وسعت این همکاری و نوع داده‌های منتقل شده، باخبر است. طبق‌ موضع‌‌گیری این سازمان، این همکاری اطلاعاتی تنها مربوط به داده‌های دو شهروند آلمان در سال ۲۰۱۲ است.

XKeyscore چیست؟

در پس عبارت XKeyscore یک سیستم شنود متعلق به سازمان امنیت ملی آمریکا نهفته است که بر پایه‌ اطلاعات سایت اشپیگل، سازمان اطلاعات آلمان و سازمان حفاظت از قانون اساسی این کشور هم از آن استفاده می‌کرده‌اند. XKeyscore بررسی و تجزیه‌ و تحلیل بخش زیادی از داده‌هایی را بر عهده دارد که تنها در مورد شهروندان آلمان حجم این داده‌ها به ۵۰۰ میلیون مورد "مجموعه داده"  در ماه می‌رسد.

نخستین اطلاعات در مورد XKeyscore مربوط به سال ۲۰۰۸ است. تصاویر منتشر شده، چگونگی عملکرد این سیستم را نشان می‌دهند. یکی از گرافیک‌ها مردی را پای کامپیوتر نشان می‌دهد که اطلاعاتی را از یک بانک اطلاعاتی فرامی‌خواند. بانک اطلاعاتی از ایمیل، تماس‌های تلفنی، رمز عبور و شناسه‌ کاربری و فعالیت کاربران در سایت‌ها و شبکه‌های مختلف و خلاصه از فراداده‌ها تغذیه می‌شود؛ داده‌هایی بسیار با ارزش برای سازمان‌های امنیتی!

نوع ارتباطات کاربران با هم، نقشه‌ اقامتی و حرکتی آنها و همچنین اطلاعاتی در مورد جستجوهای آنلاین آنها را می توان از این بانک بیرون کشید. برای مثال از روی این داده‌ها می‌توان پی‌برد که شهروند "آ" کی و با چه کسی تماس تلفنی برقرار کرده است یا شرکت‌"ب" با چه شرکت‌هایی در ارتباط است.


انتشار اخبار مربوط به سیستم XKeyscore دوباره سر و صدای زیادی در مورد امنیت داده‌ها و راه‌های حفاظت شهروندان از داد‌های خود، بر پا کرده است




با XKeyscore می‌توان رجعتی به گذشته داشت؛ اطلاعاتی به دست آورد در مورد اینکه شهروند مورد نظر در ماشین‌های جستجوی آنلاین چه واژه‌هایی وارد کرده است و در سرویس نقشه‌ گوگل چه مکان‌هایی را جستجو کرده ‌است. این تنها هنر XKeyscore نیست؛ بر پایه‌ اطلاعات به دست آمده، این سیستم قادر است برای چند روز همه‌ داده‌های فیلتر نشده‌ یا full Take را ذخیره کند. یعنی در کنار اطلاعاتی هدفمند و گزینش شده، مثلا درباره‌ داده‌های ارتباطی شهروندان، می‌توان چند روزی از محتوای کامل این ارتباطات هم با خبر شد.

چگونه می‌توان خود را محفوظ  کرد؟

انتشار اخبار مربوط به سیستم XKeyscore و گزارش‌های مربوط به تجزیه و تحلیل رفتار جستجوی کاربران در گوگل با کمک این سیستم شنود، دوباره سر و صدای زیادی در مورد امنیت داده‌ها و راه‌های حفاظت شهروندان از داد‌های خود، بر پا کرده است.

وب سایت های تخصصی زیادی وجود دارند که به کاربران ابزارهایی را معرفی می‌کنند که با آنها می توان به شکل ناشناس در وب به جستجو پرداخت؛ ابزارهایی چون Tor یا استفاده از "وی پی ان" ها. راه دیگر شاید خداحافظی با گوگل باشد و استفاده از ماشین جستجوی آنلاینی دیگر. برای مثال Ixquick یا DuckDuckGo؛ سایت‌هایی که حفاظت از داده‌ها را پایه کار خود قرار داده‌اند. البته فعلا.

+9
رأی دهید
-2

حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
1) من بعد از خواندن این گزارش در اشپیگل چند وقت پیش سعی کردم فوراً از DuckDuckGo استفاده کنم ولی چون براوزر کروم گوگل استفاده میکردم هرکاری کردم این DuckDuckGo را پیدا کنم گوگل مینوشت قابل دسترسی نیست و بعبارتی رقیب خودش را سانسور یا فیلتر میکرد. گویا گوگل از مونوپل خودش بدجوری دارد سوء استفاده میکند و متاسفانه ماشینهای جستجوگر دیگر هم توانائی گوگل را ندارند یا دوستان تجربه بهتری دارند؟ دولت ننگ آلمان هم خودش را به احمق بودن میزند اگر که ادعا میکند از سیستم جاسوسی گری گوگل یا مایکروسفت برای امریکا خبر ندارد یا نداشته؟ ادم خیلی نباید متخصص باشد تا نداند جریان چیه؟ من در ژانویه 2013سند کامنت من در لینک زیر است که نوشتم: پرونده اعمال ما همه پیش گوگل است و خدای حی و حاضر و همه چیز دان واقعی است...- ولی متاسفانه اعتراف باید بکنم که نه تنها حق داشتم بلکه زیادی به نقش گوگل خوشبین بودم. کامنت سابقم در ادامه میاید که زیاده خوشبین بودم و حرفم را پس میگیرم و گوگل وسیله جاسوسی هم است.https://www.iranianuk.com/page.php5?id=20130123220241038
‌پنجشنبه 3 مرداد 1392 - 15:45
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
2) کامنت من بتاریخ ‌پنجشنبه 5 بهمن 1391 - گوگل با ارزشترین دستآورد و معجزه تکنیکی است و بسیار مفید و پخش کننده سریع اطلاعات از علمی گرفته تا سرگرمی! اگر از یکسری هنوز ضعفهایش بگذریم خوب شد منوپول مایکروسوفت را شکوند ولی باید مواظب بود خودش منوپولیست نشود با این قدرتی که دارد و روزبروز زیادتر هم میشود. پرونده اعمال ما همه پیش گوگل است و خدای حی و حاضر و همه چیز دان واقعی است. خوشحال باشیم در این زمان زندگی میکنیم و اینقدر راحت به اطلاعات دسترسی داریم. فقط گوگل زیر بار سانسور در یکسری کشورهای دیکتاتوری و توتالیتر مثل ایران و روسیه و چین و دیگر رژیمهای خیانتکار و طرفدار خفقان و سانسور نباید برود. زندگی گوگلی هم عالمی دارد و سپاسگذار باشیم از وجودش و از گوگل و ارتباطات اینترنتی ابزاری کنیم برای براندازی حکومتهای خودکامه و دیکتاتوریهای اسلامی مثل رژیم فاشیستی ملاها در ایران و عربستان و غیره. گوگل میتواند نقش مهمی در متمدن کردن کشورهای عقب مانده اسلامی داشته باشد اگر زیر سانسور نرود و یا مسدود نشود. ‌پنجشنبه 5 بهمن 1391 - 13:58 .
‌پنجشنبه 3 مرداد 1392 - 15:45
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.