Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_55ldd2l7us945o2arduhrmf5g1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/ukuser/public_html/db/db/inc/ui.php on line 1

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/ukuser/public_html/db/db/inc/ui.php on line 1
چرا مخالفان 'آیت‌الله خامنه‌ای' با او هم رای شدند؟

چرا مخالفان 'آیت‌الله خامنه‌ای' با او هم رای شدند؟

معصومه ناصری

روزنامه نگار

اعلام پیروزی شیخ دیپلمات در همان مرحله اول چنان دور از انتظار بود که هوادارانش در جشن پیروزی‌اش در خیابان‌های تهران فریاد زدند "دیکتاتور، دیکتاتور تشکر تشکر."

این فریاد تشکر از رهبر جمهوری اسلامی است که به زعم شعاردهندگان "اجازه داده است" این بار رای شهروندان خوانده و شمرده شود.

حتی جدی‌ترین شهروندان هوادار روحانی با تعجب درباره این پیروزی گفتگو می‌کنند و می‌پرسند چرا و به چه علت این طور شد؟

پیش از انتخابات ریاست جمهوری، خوش بین‌ترین هواداران آقای روحانی احتمال می‌دادند که او همراه با یکی از نامزدهای اصول‌گرای انتخابات ریاست جمهوری به مرحله دوم راه پیدا کند و آنجا هوادارانش بتوانند با بسیج عمومی و نشان دادن چشم انداز به باور خودشان تاریک پس از پیروزی یک اصول‌گرا، برنده میدان باشند.

"خوشبین‌"ترها حدس می‌زدند آقای روحانی با محمدباقر قالیباف یا سعید جلیلی به دور دوم خواهد رفت و آنجا "آبرومندانه" حذف خواهد شد.

آنها معتقدند که رهبر ایران، چهار سال پیش مانع از خوانده شدن آرای نامزد محبوب آنها میرحسین موسوی شده بود و دستور داده بود به خاطر "نزدیکی نظرش به نظر محمود احمدی‌نژاد" آرای صندوق‌ها چنان مهندسی شود که نام آقای احمدی‌نژاد به عنوان رئیس جمهور از آنها بیرون بیاید.

حالا انتخابات تمام شده است و اکثر شهروندان نزدیک به اصلاح طلبان و جنبش سبز از نتیجه اعلام شده راضی هستند و آن را پیروزی اصلاح طلبان و حامی شان؛ اکبر هاشمی رفسنجانی می‌دانند اما این شگفتی باقی مانده است که اگر آقای خامنه‌ای به قدرت گرفتن دوباره هاشمی رفسنجانی در عرصه سیاسی ایران علاقه مند بود چرا شرایط را برای حضور خود او به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری فراهم نکرد و اگر میلی به بازگشت هاشمی و اطرافیانش به قدرت نداشت چرا اجازه داد حسن روحانی که نامزد مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی است به ریاست جمهوری برسد و دستور "مهندسی" نتیجه انتخابات را نداد.

به عبارت ساده‌تر این که آیا نام حسن روحانی برخلاف میل آقای خامنه‌ای به عنوان رئیس جمهور هفتم ایران اعلام شده و فقط فراوانی آرای او مانع از "مهندسی آرا" شده است؟

آیا آیت الله خامنه ای در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با مخالفانش "هم‌رای" شد یا برعکس، این مخالفانش بودند که با آیت الله "هم‌رای" شدند؟ چه شد که آقای خامنه‌ای و منتقدانش با هم "هم‌رای" شدند و نام حسن روحانی از صندوق بیرون آمد؟

پاسخ به این سوال را باید در بازارهای ایران جستجو کرد. جایی که قیمت‌ کالاها هر روز بی ثبات‌تر می‌شود و ذخایر کالاهای اساسی کم‌تر می‌شود. جایی که به خاطر اختصاص ارز مرجع به کالاهای محدودتر، رونق‌اش از بین می‌رود. یک روز کره نایاب می‌شود و روز دیگر خبر پایان ذخیره دارویی کشور منتشر می‌شود.

اقتصاد ایران همان جایی است که محل جنگ تن به تن نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بود.

در مناظره‌های هشت نامزد اولیه انتخابات ریاست جمهوری چهره متفاوتی از آنچه آیت‌الله خامنه‌ای انتظار داشت از ایران به نمایش گذاشته شد؛ کشوری که زیر فشار تحریم‌ها در حال از پا افتادن است.

خود آیت‌الله در دی ماه سال ۹۰ تاکید کرده بود که ما در شرایط شعب ابی‌طالب نیستیم. او با اشاره "دشمنان" جمهوری اسلامی گفته بود "این روسیاه‌هاى بدمحاسبه‌گر خیال می‌کنند ما امروز در شرایط شِعب ابى‌طالبیم. این جور نیست. ما امروز در شرایط شِعب ابى‌طالب نیستیم؛ ما در شرایط بدر و خیبریم."

اما حالا یک سال و نیم پس از آن سخنان نشانه‌ای از فتح الفتوح‌ بدر و خیبر به چشم نمی‌خورد. چهره‌ای که هشت مقام عالی‌رتبه سیاسی ایران در مناظره‌های خود از وضعیت ایران به نمایش گذاشتند چیزی فراتر از شعب ابی‌طالب بود.

وقتی غلامعلی حداد عادل در سومین مناظره نامزدها سخنان رهبر جمهوری اسلامی را در مورد "اقتصاد مقاومتی" تکرار کرد و گفت که "زمانی آمریکایی‌ها کنار می‌آیند که ما مقاومت کنیم"، محسن رضایی به او واکنش نشان داد و گفت "یعنی ما مقاومت کنیم که مردم گرسنه بمانند؟ ما مقاومت کنیم که تحریم‌های اقتصادی بیشتر آثار خودش را روی مردم بگذارد؟"

علی اکبر ولایتی مشاور بین الملل رهبر جمهوری اسلامی هم اصلی‌ترین اولویت مردم را مسائل خارجی (بخوانید مذاکره با آمریکا) و رفع تحریم‌ها اعلام کرد.

او صراحتا مذاکرات هسته‌ای را شکست خورده دانست و گفت که "حتما این روند مذاکرات هسته‌ای درست نیست و اگر درست بود وضع ما به این حالت نمی‌رسید."

نتیجه نظرسنجی‌های مختلف رسانه‌های داخل ایران هم نشان از آن داشت که مردم از تحریم‌ها خسته شده‌اند و راه نجات از آن را بهبود سیاست خارجی ایران می‌دانند.

این چیزی نیست که از چشم آقای خامنه‌ای پنهان باشد. مهره‌چینی و بازی او در انتخابات ریاست جمهوری نیز در این جهت بود که با کمترین هزینه برای اعتبار شخصی‌اش راه را برای مذاکره باز کند.

برای آیت‌الله خامنه‌ای این بازی از نوروز ۹۲ شروع شد وقتی که در سخنرانی نوروزی‌اش در مشهد گفت که "با مذاکره مستقیم با آمریکا مخالفتی ندارم اما خوشبین نیستم."

او خود می‌دانست که این جمله چه گشایشی در کار فروبسته مذاکرات میان دو کشور ایجاد می‌کند اما با تاکید بر خوش‌بین نبودنش راه را برای انداختن مسئولیت اشتباه احتمالی بر گردن دیگران باز کرد.

این سخنان سه ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بعدی بیان شد. واضح بود آن کسی که قرار است ماموریت بزرگ مذاکره‌ای را برعهده بگیرد که آقای خامنه‌ای به نتیجه‌اش "خوش‌بین" نیست، محمود احمدی‌نژاد نیست. این ماموریت برعهده رئیس جمهور بعدی بود.

اکبر هاشمی رفسنجانی، چهره‌ای بود که می‌توانست با قدرت پای میز مذاکره بنشیند و مذاکرات را به نتیجه هم برساند. خودش هم علاقه داشت در هیبت یک منجی افسانه‌ای دوباره بر صحنه سیاست ایران ظاهر شود و شرایط را برای ایران بدون تحریم فراهم کند. اما آقای خامنه‌ای علاقه‌ای نداشت سند یک پیروزی احتمالی را به نام اکبر هاشمی بزند.

از میان شش نفری که نامزد ریاست جمهوری باقی ماندند، حسن روحانی مناسب‌ترین چهره برای انجام "ماموریت بزرگ" بود. کسی که بسیاری از محاسن اکبر هاشمی را داشت و معایبش را برای رهبر نداشت. چهره‌ای با سابقه که هم مدیریت جنگی را تجربه کرده بود و هم دیپلماسی را و غرب به خوبی با چهر‌ه‌اش آشنا بود.

در بخشی از فیلم مستند تبلیغاتی حسن روحانی سخنان رهبر جمهوری اسلامی گنجانده شده بود که از او به عنوان مدیری که "ظرافت‌های دیپلماسی" را رعایت کرده تعریف کرده است. کسی که "تجربه مدیریت عاقلانه، پخته، متین و مستمری" را در طول این سال‌ها پیش چشم او نهاده است.



آیت‌الله خامنه‌ای این شانس را داشت که خواست منتقدانش با خواست خودش در یک مسیر قرار گرفت. هم او و هم مخالفانش و هم مردم عادی کوچه و بازار اکنون چاره را در مذاکره با غرب می‌دانند و امیدوارند با نرمش ایران، تحریم‌ها شکسته شود.

آقای خامنه‌ای از هم اکنون خود را برای هر دو نتیجه آماده کرده است. اگر مذاکرات احتمالی خوب پیش رفت، این او بوده است که چراغ سبز مذاکره را روشن کرده است و اگر مذاکرات احتمالی به بن بست رسید، او این جمله‌اش را برای شهروندان ایرانی تکرار خواهد که من گفته بودم که خوش‌بین نیستم.

+35
رأی دهید
-33

سلطنت طلب - ابوظبی - امارات متحده عربی
چقدر بده که مردم برای حداقل ها بجنگند و مجبور بشن از بین بد و بدتر یکی روانتخاب کنند . این واضح و روشنه که ملت خسته هستند از نظام و خامنه ای اما نبود یک رهبر که بتونه جنبش مردم رو هدایت کنه عامل بقای این نظام شده . کشوری با این همه ثروت و مردمی که باید از سیاستمدارانشون بیشترین توقعات و انتظار رو داشته باشن امروز به این دل خوش کردن که یک تیکه نون جلوشون بندازن
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 13:02
کمون سرخ - استکهلم - سوِِئد
البته مهمترین عاملی که علی سگ دست و همپالگیهایش را از تقلب برحذر داشت ترس از اوجگیری قیامهای مردمی مانند سال 88 بود. و در واقع این ترس از دست دادن تاج و تخت بود که عامل این مقوله بود و نه درک شرایط سخت مردم.
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 14:23
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
بعضی‌ نکات اشاره شده در این تفسیر قابلِ تعمل است اما بزرگ نمایی و کاردانی که به خامنه یی نسبت داده شده بو دار است ! در اینکه خامنه یی سیاستِ رذیلانه و موذیانه دارد بحثی‌ نیست ، اما موضوع این نیست ، کاش میشد تفسیرِ جامعی به این مقاله کرد اما نمی‌شود !! زمان نشان خواهد داد که چه حقایقی پس این انتخابات بود که نه از سوئ سیاست‌هایِ حقیرانه به حساب سیاستمدران زمین و چه حقایقی در آینده در این سناریو روشن خواهد شد که بعکس تا کنون همه به صلاح و منفعتِ مردم رقم خواهد خورد و هر روز از روزِ قبل قدرت از اختیار زور مدران خارج میشود، اگر خداوند اراده به کاری کند تمامِ کائنات قد علم کنند ، مقابلِ قدرتِ او به اندازه پشه یی هم نیستند ! چه رسد به حاکم و غیر و ذلک !
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 14:05
مدین ایران - تهران - ایران
درود بر نظام جمهوری سلامی ایران وسلام بر همه ایرانیان عزیز پاینده باد ایران
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 15:07
amonbede - تهران - ایران
مخالفان هم رای شدند یا خامنه ایی؟؟؟
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 18:12
مجیدخان - تهران - ایران
با درود:اولا رای ملت ایران با رای آقای خامنه ای یکی نشده بلکه کاری کرده اند که این رای شمرده شود.ثانیا اگر جمهوری اسلامی این ظرافت ها را دارد که بتواند رای مردم را برتابد پس باید تحمل یک رفراندوم عمومی در باره ی نوع حکومت را هم داشته باشد.ثالثا رای واقعی همان 28 درصدی هستند که رای نداده اند و می توانیم آرای باطله را هم تا حدودی همردیف همین 28 درصد محاسبه کنیم چون هیچ کسی به هیچ شکلی نتوانسته در طی این سالها آرای این مخالفان را جذب یا حعل کند.پاشنه ی آشیل این حکومت عدم مشروعیت است پس هر نوع رایی یعنی موافقت با حکومت و موافقت با حکومت یعنی اسیر بازیهای سیاسی حضرات شدن که یک روز خاتمی و یک روز احمدی نژادو یک روز روحانی و شاید هم یک روز قالیباف و امثالهم.
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 15:51
Parsi6 - نیویورک - آمریکا
باید به اتاق فکر خامنه ای نمرهٔ بیست داد که موذیانه و مرموزآنه مردم رو کشوند پای صندوق های رای حالا هم به نظر میاد حسن روحانی به جای خامنه ای پیشمرگ شده تا جا م زهر هسته ای رو بنوشه .
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 20:08
کبالت - کرج - ایران
اصلا آقا ما ایندفه هوس کردیم همراه آقا با مخ شیرجه بزنیم رو اسفالت خیابون کبلائی.
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 20:45
sash - تبريز - ايران
سلطنت طلب - ابوظبی - امارات متحده عربی. آقای محترم ببخشید مگه ملت ایران بلا نسبت سگ هستند که یکی چیزی جلوشون بندازه؟!! واقعا خجالت نمیکشی؟برات متاسفم.
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 21:08
faranak-montreal - مونترال - کانادا
معلم تاریخ ما میگفت (وقتی اسکندر به ایران حمله کرد و ایران را گرفت از یک ایرانی وطن فروش پرسید من چطوری میتونم به این مردم حکومت کنم تو کشورتون اکثر مردم باسوادند ،ایرنی خائن جواب داده تنها راهش اینکه احمقترین و خودخاترین را بزاری به مردم حکومت کنه خودبخود مردم خسته میشن وسرخورده .اون به اسکندر گفت اگه یک دانشمند و یک احمق را کنار هم بگذاری تو یک اتاق ، دانشمند از دست هم اتاق دیوانش کلافه میشه و دیگه ساکت میشه
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 21:07
IRAN+ISRAEL+USA 4EVER - مونیخ - آلمان
کمون سرخ - استکهلم - سوِِئد, تعجب میکنم چرا نرفتی کره شمالی یا کوبا پناهنده بشی‌؟! مگر نه این است که آدم‌های فاشیست مسلکی مثل تو که خواب تجزیه و الحاق ایران به شوروی آدم خور را می‌دیدند باعث شدند تا غده سرطانی ولایت جهل+ اعدام + جهالت+ اشغال مارکسیست- اسلامی سلطه بر سرزمین ما پیدا کنند؟ پس سکوت کن رفیق نارفیق تو مخلوق ارتجاع سرخ و سیاه سکوت
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 01:45
ذک گرجی - فررارا - ایتالیا
من نمی دانم کدام مخالفان با خامنهای قاتل همراه شدهاند مخالفان سرنگون طلب که خواستار سرنکونی تمامیت نظام جهل وجنایت 34 ساله ولایت فقه است . یا ان مخالف نظام دروغی که می خواهد ایران را به دروران طلائی امام دجال خمینی ببرد اگر این مخالف که وعده زمان طلائی امام را می دهد که مخالف نظام ولایت فقه نیست والتظام دارد به ولایت فقه مثله همین اخوند شیاد خاتمی تاج زاده گنجی وحجاریان خودش گفته توسط مادرش به کمیته اطلاعات وصل شده است . دستش در خون ملت ایران الودهاست وحفظ همین نظام ولایت فقه قاتل ودزد وشکنجه گر رامی خواهد چون خودش از شکنجه گران قهار سالهای 60 و70 بودهاند
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 03:35
پریستوک - تهران - ایران
. اعتراف به برگزاری انتخابات مهندسی شده. ....حسین فدایی٬ دبیرکل «جمعیت ایثارگران» با تشریح ۱۱ هدف نظام از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ گفته این دوره از انتخابات به گونه‌ای مهندسی شده بود که «مشارکت حداکثری» رفم بخورد. فدایی به خبرگزاری «تسنیم» گفته است: «در آستانه انتخابات مدیریت عالی و کلان نظام گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که یک مشارکت حداکثری رقم بخورد تا در اثر مشارکت و حضور مردم٬ پاسخ به همه توطئه‌ها داده شود.». وی افزوده نظام با این «مهندسی عالی» انتخابات می‌خواست نشان دهد «مردم علی‌رغم فشارها، تنگناها و سختی‌های اقتصادی پای کار نظام هستند و جریان فتنه اشتباه کرده و جریان انحراف هم اشتباه می‌کند.»
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 07:22
پریستوک - تهران - ایران
فدایی در بخش دیگری از این گفتگو به ۱۱ هدف جمهوری اسلامی از برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده است. «تحقق مشارکت گسترده»٬ «تضعیف نشدن جایگاه نظام در جهان»٬ «کنترل جریان انحراف» و «سوءاستفاده نکردن جریان فتنه» از انتخابات چهار هدف نخست نظام در این دوره از انتخابات بوده است . دایی دیگر اهداف نظام در انتخابات ۹۲ را «تثبیت امنیت٬ انسداد توطئه دشمن٬ حفظ امید مردم٬ تقویت خط خدمات٬ آشنا شدن فریب خوردگان فتنه و انحراف به مسائل و ریزش در بدنه فتنه و انحراف» اعلام کرده است. سایت حکومتی دیگربان
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 07:22
omidvaran - نورکل - امریکا
مخالفان هم رای نشدند !!!! - نمیدونم چرا خانم ناصری چنین تعبیری رو بکاربرده - واقعیت اینستکه مردم با رای خود با صدای بلند که همه جهان بشنود با حکومت وروشها وعملکرد ان بخصون مذاکرات هسته ای مخالفت کردند - این انتخابات درواقع رفراندمی بر برنامه هسته ای ایران بود ومردم با قاطعیت اعلام کردند که باان مخالفند - حالا جریانات جاری زمان انتخابات بترتیبی پیش رفت که طرفین ازان راضی بدراومدن - مردم راضی که نظرشون رو تونستن اعلام کنن و یک احمدی دیگررا با پس گردنی عقب زدند وحکومت راضی که خودرا ازتلاشی وپرتگاه نجات داد
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 09:12
ذک گرجی - فررارا - ایتالیا
مخالفان نظام با ولایت فقه قاتل هم رای نشدهاند وخواستار سرنگونی نظام ولایت فقع قاتل وجهل وجنایت دزد هستند ورای انها سرنگونی است وانهائی شما اوکی می گوئید همرای شدهان مخلفان دولتی ویه اصلاح طلبان قلابی هستند که از ترس سرنگونی نظام ودادگاهی شدن خودشان توسط مردم در خیابان و به اویزان شدن به تیر برق شهرهای ایران وترس از کینه ولایت فقه با او همرا شدهاند تا نظام را حفظ و تا مردم از جنایتهای ایشان را فراموش کنند ولی ما به انها می گوئیم چنایتهاشما را نه می بخشیم ونه فراموش می کنیم وجنایتهای شما مشمول زمان نمی شود وحتی اگر صد سال هم عمر بکنید مثله نازیهای هیتلری شما را به مجازان خواهیم رساند واگر عمر ما کفاف نکند وصیت می کنیم
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 10:26
سلطنت طلب - ابوظبی - امارات متحده عربی
sash - تبریز - ایران دوست من منظور من رزیم ایرانه که همجین برخوردی با مردم داره و عملا کاری میکنه که مردم کدا بار بیان و دست کدای دراز کنن من برای همجین ملت بر افتخاری متاسفم که این بلاها رو میبینن اما یه جورای خودشون هم مقصرن اکه اونها به دین این اخوندا بایبند نباشن دیکه اخوندا جیزی ندارن که باهاش سر مردم رو کلاه بزارن مردم کشور من انسانهای ساده اندیشن متاسفانه
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 11:43
sohrab20 - واشنگتن - امریکا
اینها مخالف نیستند اینها مزدوران رژیم هستند.مزدوران تودههای که از رژیم پول میگیرند و برا روحانی دکترا ترجمه میکنند و دولت غربی به این مزدوران با کلی‌ احترام پاسپورت تقدیم میکنه.آری این بچه تودهٔ‌ها دست از خیانت بر نمیدارند
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 19:31
کمون سرخ - استکهلم - سوِِئد
IRAN+ISRAEL+USA 4EVER - مونیخ - آلمان اولا از فحوای کامنتت مشخص هست که دچار مشکل روحی هستی. دوما فکر کردی همه مثل خودت هستند که پتاهنده بشوند، من سالی چندین سفر علمی به ایران دارم و علاوه بر دیدار از خانواده در کنفرانسهای علمی شرکت میکنم و دانش خودم در زمینه کامپیوتر را با دانشجویان مشتاق ایرانی در میان میزارم نه اینکه مثل یک عده زباله در اون گوشه دنیا بشینم بعدش بنگ و حشیش بزنم بیام تو نت از یک مشت امپریالیست کثیف دفاع کنم. ما کمونیستها حداقل 4 تا کتاب تو عمرمون خوندیم واز روی معده حرف نمیزنیم. در ضمن زمانی که شوروی فروپاشی شد من هنوز مدرسه نرفته بودم پس فکر نکن مثه خودت بابا بزرگم.
‌پنجشنبه 6 تير 1392 - 17:54
sohrab20 - واشنگتن - امریکا
RAN+ISRAEL+USA 4EVER - مونیخ - آلمان دوست گرامی‌ کره شمالی بش نمیسازه.تازه با امضا غلط کردن پاسپورت رژیم رو گرفته و هر سال میره حوزه قممممممممم.من مندم این فسیلها تو کشور‌های پادشاهی چه غلطی می‌کنند؟
جمعه 7 تير 1392 - 11:59
کمون سرخ - استکهلم - سوِِئد
sohrab20 - واشنگتن - امریکا پس تو هم از آن دسته هستی که گفته بودم و الا به قبای شرفت بر نمیخورد.
جمعه 7 تير 1392 - 14:52
کمون سرخ - استکهلم - سوِِئد
خوشحالم کسانی که بر علیه من کامنت مینویسند بویی از فهم و ادب نبرده اند.
جمعه 7 تير 1392 - 19:14
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.