کمیسیون ریشهکنی چاقی کودکان سازمان بهداشت جهانی پس از دو سال گزارش خود را برای مقابله با این معضل جهانی منتشر کرد و از دولتها خواست که برای پیشگیری از چاقی کودکان زیر پنج سال وارد عمل شوند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید که حداقل ۴۱ میلیون کودک زیر پنج سال در دنیا اضافه وزن دارند یا چاق هستند و این تعداد در حال افزایش است.
افزایش شمار کودکانی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند بیشتر در کشورهای کمدرآمد یا با درآمد متوسط اتفاق میافتد.
به گفته سر پیتر گلوکمن، رییس مشترک کمیسیون ریشهکنی چاقی کودکان، "برای غلبه بر معضل جهانی اضافه وزن یا چاقی در کودکان به تعهد سیاسی بیشتری نیاز است."
دکتر سانیا نیشتر هم که همراه با پیتر گلوکمن ریاست مشترک این کمیسیون را بر عهده دارد معتقد است: "اضافه وزن و چاقی بر کیفیت زندگی کودکان تاثیر میگذارد و آنها را با موانع مختلف جسمی، روانی و مشکلات سلامتی روبرو میکند."
شش توصیه سازمان بهداشت جهانی به دولتها برای ریشه کنی چاقی کودکان زیر پنج سالاین گزارش گسترش "شهرنشینی و جهانی شدن" و عرضه غذای ناسالم در تمام کشورها و در تمام طبقات اجتماعی - از ثروتمند گرفته تا فقیر- را عامل این معضل دانسته و "تبلیغات غذای ناسالم و نوشابههای غیرالکلی" را بعنوان یکی از عوامل "اصلی" افزایش اضافه وزن یا چاقی در کشورهای در حال توسعه ذکر کرده است.
به گفته سازمان بهداشت جهانی تعداد کودکان زیر پنج سالی که اضافه وزن دارند در مدت ۲۵ سال (۱۹۹۰ تا ۲۰۱۴) از ۳۱ به ۴۱ میلیون نفر افزایش یافته است.
در سال ۲۰۱۴ تقریبا نیمی (۴۸ درصد) از کودکان زیر پنج سال دنیا که گرفتار اضافه وزن یا چاقی بودند در آسیا و یک چهارم آنها در آفریقا زندگی میکردند.
در گزارش این کمیسیون نقشه کشورهای دنیا با میزان چاقی کودکان زیر پنج سال منتشر شده و در آن ایران بعنوان کشوری که آماری در این زمینه ندارد مشخص شده است.