واکنش شدید به فراخوان برای آزار جنسی زنان فروشنده در عربستان
عربستان سعودی از جمله کشورهایی است که بیشترین محدودیتها را علیه زنان اعمال میکند
تعدادی از اتباع عربستان سعودی در شبکههای اجتماعی خواهان پیگرد قضایی روحانی و نویسندهای شده اند که از مردم خواسته بود فروشندگان و صندوقداران زن فروشگاهها را مورد آزار جنسی قرار دهند تا آنها دیگر سر کار نروند.
عبدالله محمد الداوود در صفحه توئیتر خود نوشته بود که اجازه دادن به زنان برای فعالیت در چنین مشاغلی به مثابه قاچاق انسان است و زنان مورد بهرهبرداری قرار میگیرند تا کار رونق پیدا کند. اما تعدادی از زنان در توئیتر با او مخالفت کردهاند.
حدود یک صد هزار نفر در شبکه اجتماعی توئیتر، یادداشت های عبدالله محمد الداوود را دنبال میکنند. او روز یکشنبه نوشته بود: "صندوقداران زن را مورد تعرض جنسی قرار دهید."
وی تعرض جنسی را به عنوان راهی توصیه کرده که باعث می شود زنان فروشنده دلسرد شوند و سر کار نروند.
صدها نفر در واکنش به این توئیت ابراز خشم و ناباوری کرده اند. برخی این سوال را مطرح کرده اند که او چه حقی دارد که مانع کار زنان شود و تعدادی دیگر نیز او را متهم کرده اند که مشوق آزار جنسی زنان است.
اما برخی از کاربران توئیتر نیز از او دفاع کرده و گفته اند هدف از نوشته او، حفظ هویت اسلامی و محافظهکار عربستان سعودی است.
اخیرا به زنان در عربستان سعودی اجازه داده شده در فروشگاه ها در بخش هایی که با مشتری سر و کار دارند، کار کنند که این موضوع واکنش شدید محافظه کاران این کشور را در پی داشت.
زنان سعودی از قدیم و به طور سنتی، به عنوان استاد دانشگاه، معلم و دکتر در محیطهای کاری که به طور کامل زنانه است، کار کردهاند.
اینکه به زنان سعودی اجازه داده شده با مردان کار کنند و حتی به کارهایی مشغول شوند که زمانی بسیار مردانه تلقی می شد، نشانه تغییر زمانه است.
اما این موضوع مخالفت چهره های بانفوذ مذهبی سعودی را همراه داشته است. آنها با اقداماتی مشابه از جمله اعطای حق رای به زنان در انتخابات آینده شهرداری ها، و مجاز کردن آنها به عضویت در شوراها نیز مخالفت کرده اند.
این اولین بار نیست که عبدالله محمد الداوود چنین اظهارات جنجالیای مطرح می کند. وی قبلا هم گفته بود برای حفاظت نوزادان از آزار جنسی، باید روی آنها را پوشاند.