انتشار جزئیات بیشتر از روند "رد صلاحیت" رفسنجانی

بنا به داده‌های برخی از سایت‌های سیاسی−خبری رای اولیه شورای نگهبان که تایید رفسنجانی بوده با فشار وزارت اطلاعات و سپاه عوض می‌شود. آیت‌الله خامنه‌ای نیز تصمیم نهایی شورای نگهبان را تایید می‌کند.


 اکبر هاشمی رفسنجانی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری پس از دو روز با انتشار بیانیه‌ای نسبت به رد صلاحیت خود توسط شورای نگهبان واکنش نشان داد. او  در این بیانیه بر خلاف صحبت‌هایی که بعد از انتشار خبر رد صلاحیتش در جمع اعضای ستاد انتخابی‌اش ایراد کرد، کمتر موضع انتقادی دارد. وی در آن سخنرانی کم‌سابقه جزئیات بیشتری از وضعیت وخیم اقتصادی و سیاسی کشور به دست داده بود.

هاشمی در بیانیه خود دوباره اشاره‌ای تلویحی به این وضعیت کشور کرده و نوشته که برای جلوگیری از سقوط بیشتر کشور و نیز تحقق "حماسه اقتصادی مورد تاکید رهبری" قصد ورود به انتخابات را داشته است.

در همین حال، برخی سایت‌های خبری جزئیات بیشتری از روند رای‌گیری در شورای نگهبان را که به رد صلاحیت رفسنجانی منتهی شد  منتشر کرده‌اند. بنا به موارد انتشار یافته، تعلل شورای نگهبان در اعلام نامزدان حائز شرایط به تدوام کشاکش و رایزنی بر سر ممانعت یا عدم ممانعت از ورود رفسنجانی به عرصه انتخابات برمی‌گشته است.



چگونه رأی شورای نگهبان تغییر کرد


حیدر مصلحی که در تغییر رای شورای نگهبان دخالت داشته قبلا مخالفت خود را با رفسنجانی اعلام کرده بود: «کسی که جزو سران فتنه بوده و انقلاب و نظام به دلیل یک سری ملاحظات او را مانند آن دو تن دیگر چندان محصور نکرده و به او آزادی عمل داده است، امروز امر بر او اشتباه نشود که انقلاب یادش رفته این آقا در فتنه چه نقشی ایفا کرده است»



سایت جرس، که عمدتا مواضع معترضان به نتایج اعلام‌شده انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ را منعکس می‌کند در شرح جزئیات رای گیری در شورای نگهبان از جمله نوشته است: «در دور اول رای گیری، آرای این شورا ۷ به ۴ به احراز صلاحیت هاشمی بوده است و با خارج شدن این خبر از شورای نگهبان  و در میان مسوولین٬ حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، به همراه معاونان وزارت اطلاعات و فرمانده سپاه  در شورای نگهبان حضور پیدا کرده  و طی بحث و گفتگویی با شورای نگهبان و بیان نگرانی ها و نکته های مورد اشاره آقای خامنه ای در عدم حرکت کشور رو به عقب٬ نتایج نظر سنجی بسیج را به این شورا ارایه داده اند.»

نظرسنجی مورد اشاره و تحلیل‌های مبتنی بر آن از پیروزی رفسنجانی در انتخابات با آرایی بالای ۷۰ درصد حکایت داشته‌اند.

سایت ندای سبز آزادی نیز نوشته است که در گزارش حیدر مصلحی به اعضای شورای نگهبان، میزان رای هاشمی به سونامی‌ تشبیه شده و گفته شده که این نتیجه بدتر از "فتنه" و دوم خرداد خواهد بود.

بنابرگزارش‌های یاد شده، زیر فشار و القائات گزارش وزارت اطلاعات رای‌گیری مجددی در شورای نگهبان انجام می‌شود تا "نتیجه مطلوب"، یعنی رد صلاحیت رفسنجانی به دست آید. پس از حصول این نتیجه رایزنی علی لاریجانی با رهبر جمهوری اسلامی شکل می‌گیرد که تا از اعلام این نتیجه جلوگیری شود و مانعی در برابر ورود رفسنجانی به انتخابات ایجاد نشود، اما به نوشته جرس، «رهبری در پاسخ اعلام می کند که هیچ قصدی برای دخالت در نظر شورای نگهبان ندارد و این شورا مطابق قانون کار خود را به درستی انجام داده است.»

همزمان فشارها بر رفسنجانی برای انصراف "داوطلبانه" از نامزدی بالا می‌گیرد، ولی وی حاضر به انجام چنین کاری نمی‌شود. رفسنجانی در سخنرانی در جمع اعضای ستاد خود در ساعات پس از اعلام رد صلاحیتش به این فشارها اشاره کرد.



ابهام در باره رویکرد بعدی رفسنجانی و اصلاح‌طبان


احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نیز که در رای‌گیری مجدد و رد صلاحیت رفسنجانی نقشی محوری داشته قبل از شروع بررسی صلاحیت‌ها تلویحا از رفسنجانی انتقاد کرده بود



رئیس شورای تشخیص مصلحت نظام در بیانیه‌ خود مشخص نکرده که تاکتیک بعدی او و هوادارانش در قبال انتخاباتی که اجازه نامزدی برای آن را نیافته چیست و این جمله مبهم در بیانیه او را چگونه باید تعبیر کرد: «توصیه می‌نمایم که فرصت تقویت وحدت و همدلی را که در ستادها، میان نیروهای معتدل اصلاح‌طلب و اصولگرا ایجاد شد، به عنوان حُسن آغازی برای تداوم این حرکت حفظ کنند.»

در روزهای اخیر با استناد به برخی از گفته‌های اعضای ستاد رفسنجانی این گمانه مطرح شده بود که شاید او و مشاورانش قصد دارند  موجی را که در سراسر کشور به حمایت از رفسنجانی شکل گرفت به سوی یکی از نامزدان میانه‌رو، مانند حسن روحانی یا محمدرضا عارف هدایت کنند. اما در اظهارات و مواضع تازه‌تر تاکیدی بر چنین رویکردی دیده نمی‌شود و بعضا این امیدواری ابراز می‌شود که در رای شورای نگهبان تجدیدنظر شود. بیانیه تازه شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان و اظهارات یدالله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران حاوی مواضعی در این راستا هستند.

این در حالی است که احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان رهبری گفته، خامنه‌ای در دیداری با او و چند تن دیگر از روحانیون حکومتی، دخالت در کار شورای نگهبان را "غلط" خوانده است.

علم الهدی گفته است: «حضرت آقا در دو روز گذشته که ما خدمت ایشان رسیدیم می‌فرمودند که قانون وظیفه احراز و تشخیص را بر عهده شورای نگهبان گذاشته است. بنابراین احراز و تشخیص چیزی نیست که بنده بخواهم دستور بدهم و با دستور حل نمی‌شود.... باید افرادی که صلاحیتشان احراز نشده از مسیر قانون پیگیری کنند و قطعاً شروع راه پیگیری قانونی رجوع به رهبری نیست.»

به علاوه، با تایید و تاکیدی که چهره‌های نظامی و امنیتی مانند حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و  سردار احمدی مقدم، فرمانده ناجا بر "شجاعت" شورای نگهبان و "درستی" رآی آن کرده‌اند به نظر نمی‌آید که آیت‌الله خامنه‌ای و مشاوران امنیتی و نظامی او که دستی قدرتمند در تصمیم‌گیری‌ها دارند و از آرای بالای رفسنجانی بیمناکند اجازه تجدیدنظر در رای شورای نگهبان را بدهند.

+90
رأی دهید
-10

iran e azad - هورتن - نروژ
همه اش فیلمه!. نقش اپوزیسیون را بر عهده گرفته! سیاست ملاها را حتی خدا هم درک نمیکنه! اینها سر خدا هم کلاه گذاشتند و به اسم خدا میلیون‌ها انسان را به روز سیاه انداختند! خود عوضیش معمار و طرح انقلاب هست! خامنه‌ای را این مردک کوسه به خلافت رساند ! خوب کلکش گرفته و خوب ملت را سر کار گذاشتند !!!!!!. بیدار شید ! ۳ ده کافی‌ نیست ؟؟؟؟؟. بچه‌های دزدش حالا زندانی سیاسی حساب میشوند و خودش از رهبران فتنه !!!!! عجب جوک باحالی‌ !!!!! . بیییییدار شید !!!!
شنبه 4 خرداد 1392 - 23:11
BPM300 - برلین - المان
آقا بسه دیگه. اینقد به جنّتی اینا گیر ندین!. یه دفه اعصابشون خورد میشه فردا به جای خبر نتایج تأیید صلاحیت شده ها، آراء نهایی رو اعلام میکننا.
شنبه 4 خرداد 1392 - 23:14
سلطنت طلب - ابوظبی - امارات متحده عربی
سرا پا همتون یک لجنید و از یک لجنزار سرچشمه گرفتین.
شنبه 4 خرداد 1392 - 23:23
masoudm06 - منچستر - انگلستان
همگی این اشخاص دستهایی از یک آستین هستند که اصلا به مردم و کشور حتی فکر هم نمی کنند و فقط به دنبال حفظ قدرت پوچشان هستند.
شنبه 4 خرداد 1392 - 23:28
Omidjaber - سایتاماکن - ژاپن
در این نظام هرگس که از دیگری بدش بیاد می خواهد او را نابود کند تمام اینکه ما دم از إسلام و خدا و علی می زنیم همه اش شعار است و فقط به خاطره منافع خودشان دارن زور می زنند. اگر راست میگویید از تمام گروه ها افرادی تعین شود که حتی خود سپاه و وزارت اطلاعات را زیر نظر داشته باشد و هر دو سال یکبار عوض شوند تا گسی نتواند سوء استفاده از مقامش کند اینها همه بهانه است اگر رهبر ایران سواد و تجربه علمی زیاد داشت می توانست همه را کنترل کند با دعا خواندن و استخاره کردن سر کلاه گذاشتن است (با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمی شود ) ما در دنیای خرافات هستیم و داریم سر خودمون را کلاه میگذاریم حضرت علی (ع) فرمودند همیشه با زمانه جلو بیا یعنی خودت را با زمانه امروز وقف بده. اگر زمان قدیم هواپیما نبود علم پیشرفت کمی داشت. به امید روزی که همهء ما انسانها با دید باز و قلب مهربان در کنار هم زندگی خوب و علی وار داشته باشیم.
یکشنبه 5 خرداد 1392 - 00:31
damad - منچستر - انگلستان
اگر چه همش سیاه بازیه ولی‌ جای امیدواری داره اگر واقعا خودشون به جون خودشون بیفتن
یکشنبه 5 خرداد 1392 - 00:43
rezgar - لینشوپینگ - سوئد
اگر رفسنجانی ریش جمهور هم میشود هیج جیز از سیستم حکومتی عوض نمیشود شاید ان 2 پیر مرد موسوی و کروبی از حصر خانگی ازاد میشودند و یا برای مدتی با نمایندگان مذاکره کننده 5+1 صلح میکرد ولی باز چیزی تغییر نمیکرد. باور من این است رفسنجانی پایه نظام ایران است و خامنه ای هم این را به خوبی میداند اگر رفسنجانی را تمام و کمال از دخالت در کار و بار دولتش حذف کند ضربه سهمگینی میخورد ولی این سیاستها را بازی میکنند و رفسنجانی را میارند و بعد به حاشیه میرانند تا سر همه را به خاطر رفسنجانی گرم کنند. رژیم اخوندی ایران با همین سیاستهای حذف و زندان خودی و غیره خودی و حتی اعدام و بحران سازی توانسته اند 34 سال حکومت کنند. اگر رفسنجانی یکم به خاطر ایران و ملت ایران نگران داشت میتوانست با یک افشاگری همه چیز را به نفع ملت ایران و حتی خودش تغییر دهد.
شنبه 4 خرداد 1392 - 23:43
baadpaa - لندن - انگلستان
بابا خیلی زیبا و ماهرانه، به این جماعت باید هر سال اسکار ده تا، ده تا بدند. مخصوصا به خامنه ای و رفسنجانی نفری بیستا. ای والا.
یکشنبه 5 خرداد 1392 - 02:03
baadpaa - لندن - انگلستان
iran e azad - هورتن - نروژ. زدی درست تو خال. آفرین.
یکشنبه 5 خرداد 1392 - 02:06
BPM300 - برلین - المان
اینایی که فکر میکنن با عوض شدن رئیس جمهورمشکلات کشورحل میشه ، همونایی هستن که عدد ۳۷ رو کامنت میذاشتن تا چراغ ماشینه روشن شه
یکشنبه 5 خرداد 1392 - 05:20
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
باور دارم سپاه روی قالیباف که از خودشان است بیشتر میخواهد جولان دهد، هر کدام امثال لاریجانی‌ها که ثروت بیشتر چپیده اند به سپاه دزد نزدیکترند ، علاوه بر آن قبل اینکه صلاحیت هاشمی‌ رد شود تمام گروههای مخالف و منتقد در رای او اتفاق نظر داشتند بنا برین دلیلی‌ برای این مدل بازی نبود!. BPM300 - برلین - المان -امثال اینگونه تفکر، ملاحظات ! مصلحت اندیشی‌ ! ترس ! سکوت! پیامدش اینگونه حکومت است! اگر در جامعه ما تعدادی امثال اون زن بریتانیایی بودند کارِ ما به اینجا نمیکشید کسی‌ که علتِ هم کلام شدنش را با قاتلی که با چاقوی خون الود راه را سد کرده بود ، حضور بچه‌هایی‌ میداند که به همراه مادرانشان در صحنه ماجرا را تعقیب میکردند, آنهم محض آسیب نرساندن قاتل به آنها !! متوجه عمق مطلب شده اید ؟!
یکشنبه 5 خرداد 1392 - 10:23
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.