سازمان حفظ نباتات: گندم هندی و پاکستانی سالم نیست

دو روز پس از آن‌که اعلام شد پاکستان بخشی از بدهی‌اش را به ایران در قالب صادرات گندم پرداخت می‌کند، سازمان حفظ نباتات اعلام کرد که سلامت گندم وارداتی از پاکستان و هند را تایید نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، سازمان حفظ نباتات ایران که مرجع تاییدکننده سلامت گیاهان وارداتی و صادراتی کشور است، روز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت اعلام کرد که تاکنون شرایط قرنطینه‌ای برای واردات گندم از هند و پاکستان اعلام نشده و گندم‌ این کشور‌ها مورد تایید این سازمان نیست.

 
این در حالی است که وزارت بازرگانی پاکستان روز جمعه اعلام کرد که اسلام‌‌آباد برای دورماندن از خطرات تحریم‌های غرب علیه ایران، در ازای واردات برق از این کشور، ۱۰۰ هزار تن گندم به جمهوری اسلامی صادر می‌کند.
 
براساس گزارش رویترز قرار بود یک محموله ۱۰۰ هزار تنی گندم در نیمه ماه فوریه از پاکستان به ایران صادر شود اما ارسال این محموله به‌خاطر انتخابات پارلمانی پاکستان با تاخیر همراه شد.
 
در همین زمینه، محمد اشرف، سخنگوی وزارت بازرگانی پاکستان گفت که ۱۰۰ هزار تن گندم در ازای خرید ۵۳ میلیون دلار برق به ایران صادر خواهد شد.
 
اما علی‌اکبر یاسمی، معاون قرنطینه و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات روز یکشنبه گفت که تاکنون خبرهای بسیاری مبنی بر صادرات گندم از هند و پاکستان به ایران منتشر شده اما گندم این کشور‌ها از نظر سازمان حفظ نباتات مورد تایید قرار نگرفته و هیچ یک از شرایط قرنطینه‌ای برای واردات آن به کشور اعمال نشده است.
 
خبرگزاری دانشجویان در گزارش خود تاکید کرده که «مدت‌ها‌ست مسئولان هندی و پاکستانی برای صادرات گندمی که حتی خود به آلوده بودن آن اذعان دارند تلاش می‌کنند تا شاید بازاری برای محصول‌شان بیابند و بهای دیگر محصولات خریداری شده از ایران را با صادرات گندم بپردازند».
 
به نوشته ایسنا، «دیگر کشور‌ها مانند کره جنوبی حتی برای تولید خوراک دام خود هم حاضر به دریافت گندم از این کشور‌ها نشده‌اند.»
 
پاکستان برای جبران کمبود برق در مناطق هم‌مرز ایران ازجمله بندر گوادار، هرماه سه میلیون دلار برق از ایران می‌خرد.
 
دولت اسلام‌آباد علاوه بر خرید برق از ایران، با وجود فشار آمریکا بر اسلام‌آباد برای توقف تجارت با ایران، همچنین درحال ساخت یک خط لوله گاز هفت میلیارد دلاری با ایران است.
 
تحریم‌های بین‌المللی علیه نهادهای بانکی و مالی ایران امکان تجارت میان این کشور و نهادهای مالی و اقتصادی کشورهای خارجی را دشوار کرده و مانع از انتقال پول به ایران شده است اما مواد غذایی و دارو شامل تحریم نمی‌شوند و پاکستان نیز صادرات گندم را برای ادامه تجارت با ایران انتخاب کرده است.
 
آمریکا و متحدان اروپایی آن نسبت به ماهیت و اهداف برنامه هسته‌ای ایران مشکوک هستند و گفته‌اند که ایران از درآمدهای حاصل از فروش نفت خام و دیگر منابع انرژی، برای پیشبرد برنامه هسته‌ای‌اش استفاده می کند. ایران اهداف برنامه هسته‌ای خود را صلح‌آمیز اعلام کرده است.
 
درپی عدم دسترسی ایران به دلارهای نفتی و محدودیت دسترسی به منابع مالی جهانی، برنامه نفت دربرابر غذا و دارو مطرح شده است. شرکت نفتی شل ازجمله نهادهایی است که قصد داشت بدهی نفتی ۲.۳ میلیارد دلاری خود را با فروش غلات به ایران جبران کند اما دولت بریتانیا مانع از این کار شد.
 
موضوع خرید گندم از پاکستان نیز از دوسال پیش مطرح شده بود؛ اسفند سال ۹۰ گزارش شد که جمهوری اسلامی درصدد است یک میلیون تن گندم از پاکستان وارد کند.
 
درپی تشدید تحریم‌ها خرید گندم ایران از آلمان، استرالیا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا گزارش شد و حدود دو ماه پیش نیز گزارش شد که ایران قصد دارد بیش از ۱۲۰ هزار تن گندم از آمریکا بخرد.

+32
رأی دهید
-2

bardia.kaviani - زوریخ - سوییس
این نهایت سنکدلی سران جمهوری اسلامی است فقط به فکر خواسته های شیطانی خود هستند
دوشنبه 30 ارديبهشت 1392 - 11:09
ari jojeh - تهران - ایران
آقا حالا حیوانات کٔره جنوبی این گندم را نخوردند که نشد دلیل، حیوان که عقل ندارد، از قدیم گفته‌اند قدر زر زرگر شناسد. بده بیادش ایران، امّت جان بر کف حزب‌الله براتون چنان نان داغ کباب داغش میکنند که حیوانات کٔره جنوبی سم به دهان بمانند که چه کلاهی سرشان رفت.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1392 - 11:18
شاهنشاه روحت شاد - تهران - ایران
این هندیها و پاکستانیها اینقدر کثیف هستند اصلا خود باکتری و میکروب هستند حالا این حکومت آخوندی از این میکروبها مواد غذایی میخرند !!!
دوشنبه 30 ارديبهشت 1392 - 12:45
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
خب همانطور که نگفتید خمینی از هند اومده به امت همیشه در صحنه هم نگید که این گندم ها از هند و پاکستان اومده!!! یا اینکه مقام عظمای وقاحت سد علی گدا یه فتوا بده همه چی بر وفق مراد بشه.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1392 - 15:13
کبالت - کرج - ایران
این گندم و برنج هندی بدلیل فراوانی موش تو هند با سم آرسنیک سمپاشی شدن که به خود محصول هم نفوذ میکنه امتحانش مجانیه تو یه ظرف برنج هندی و تو یکی دیگه برنج ایرانی بریز بعده یه مدت میبینی قدرت خدا برنج ایرانی جونور زده اما هندیه هیچ باکتری هم سراغش نیومده یه وقت فکر نکنی از خوبیشه.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1392 - 17:36
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.