مرگ دست‌کم ۷۰ نفر در ریزش کارخانه پوشاک بنگلادش

۶۰۰ نفر و گرفتاری صدها نفر در زیر آوار منجر شد. وضعیت ناگوار کارگران پوشاک بنگلادش موضوع انتقادات جهانی‌ست.

ریزش یک ساختمان هشت طبقه در بنگلادش روز چهارشنبه (۴ اردیبهشت/ ۲۴آوریل) به کشته شدن حداقل ۷۰ نفر و مجروح شدن صدها نفر و گرفتار شدن بسیاری در زیر آوار منجر شد.
 
به گزارش "اسوشیتدپرس" ده‌ها هزار نفر در محل حادثه جمع شده‌اند. این حادثه آتش‌سوزی در یک کارخانه دیگر تولید پوشاک را تداعی می‌کند که در نوامبر سال گذشته اتفاق افتاد و به کشته شدن ۱۱۲ نفر انجامید. آن حادثه اعتراضاتی مرتبط با امنیت کار در صنعت پوشاک بنگلادش را به همراه داشت.

 
روح الحق، وزیر بهداشت بنگلادش، بعد از ظهر روز چهارشنبه کشته شدن ۷۰ نفر در ریزش ساختمان در داکا را تایید کرد. یک مقام دیگر نیز در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس اعلام کرد که تاکنون ۶۰۰ نفر نجات یافته‌اند.
 
بر اساس گزارش‌ها تعداد کشته‌‌شدگان می‌تواند افزایش یابد. یکی از اعضای تیم نجات گفت: «دو نفر را به داخل ساختمان فرستاده‌ بودیم و توانستیم حداقل ۲۰ نفر را زنده بیرون بیاوریم. نجات یافتگان گفتند که حداقل ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر زخمی و حدود ۵۰ نفر کشته هنوز در طبقه آن‌ها داخل ساختمان گرفتار هستند.»


 
کشته شدن حداقل ۷۰ نفر در ریزش ساختمان هشت طبقه تولید پوشاک در بنگلادش

 

حادثه ساعت هشت و نیم روز چهارشنبه اتفاق افتاد، اما از آن‌جایی که کارخانجات پوشاک در این منطقه ۲۴ ساعته کار می‌کنند در این زمان کارکنان مشغول کار بوده‌اند.
 
ماموران آتش‌نشانی و نیروهای نظامی به همراه افراد داوطلب با استفاده از ماشین‌آلات حفاری و جرثقیل‌ها در پی نجات جان افرادی هستند که در زیر آوار گرفتارند. ساختمان هشت طبقه چنان در خود فروریخته که بلندی آن اکنون تا اندازه دو طبقه به نظر می‌رسد.
 
نیروی کار ارزان و شرایط ناگوار کار
 
آتش‌سوزی ماه نوامبر گذشته در یک کارخانه پوشاک افکارعمومی جهانی را به وضعیت کارگرانی که در صنعت منسوجات بنگلادش کار می‌کنند جلب کرد. این کارخانه فاقد درهای خروج اضطراری بود و مالک آن خود اذعان کرد که از هشت طبقه ساختمان تنها سه طبقه به صورت قانونی ساخته شده بود.
 
کارگران نجات‌یافته آن زمان اعلام کردند که در زمان حادثه درها قفل بوده است و کارفرما بعد از آن‌که آژیر خطر از کار افتاد، به آن‌ها دستور داده بود تا به سر کارهایشان برگردند.
 
بنگلادش با چهار هزار کارخانه پوشاک دومین صادر کننده پوشاک است. صنعت پوشاک در بنگلادش در چند دهه اخیر به سرعت رشد داشته خصوصا با تولیدات چینی که کمپانی‌های بزرگ جهان را ترغیب کرده تا پروسه تولید خود را برای استفاده از نیروهای کار ارزان به دیگر نقاط انتقال دهند.
 
بنگلادش پایین‌ترین هزینه کار را در جهان دارد. حداقل دستمزد کار در صنعت پوشاک بنگلادش ۳۷ دلار در ماه است. مارک‌های معروفی نظیر Walmart، H&M، Sears، Gap، Tommy Hilfiger و بسیاری دیگر چرخه تولید خود را در این منطقه از جهان استوار کرده‌اند.
 
وضعیت ناگوار کارگران این صنعت در بنگلادش همواره محل بحث و انتقاد بوده است.

+22
رأی دهید
-24

کبالت - کرج - ایران
این همه کشته برای اینکه اروپایی و آمریکایی لباس ارزون تر بپوشن و صاحبای اصلی کمپانی سود بیشتری ببرن یعنی برای اون کمپانی چه اهمیتی داره جون کارگر بنگلادشی و پاکستانی و تولید پادگانی با اعمال شاقه در چین و اندونزی و تایلند مهم جیب مبارکه.
‌چهارشنبه 4 ارديبهشت 1392 - 19:42
Labe karoon - شیین - نروژ
خدائیش منم از این لباسها استفاده می کنم دستشون درد نکنه روح رفتگان شاد.
‌پنجشنبه 5 ارديبهشت 1392 - 01:19
Cyrusiii - لیدز - انگلستان
این فلک زده‌ها برده‌های قرن ۲۱ هستند که شرکتهای چند ملیتی با خونشون تو اروپا ارزون فروشی میکنند. بی‌ زلزله ساختمون میرمبه روشون :(
‌پنجشنبه 5 ارديبهشت 1392 - 05:11
milijames - لندن - انگلستان
شما که چیزی نمیدونی صاحب کارخونه رو مقصر ندون.اول بفهم واقعا چه خبر بوده بعد ملت رو دزد کنید.فقط 2 کلمه که همه اینجا میدونن.هارتال و جماعت اسلامی. زلزله هم نمیتونست این ساختمون بتنی رو اینطور کنه.من شبش رفتم از نزدیک دیدم
‌پنجشنبه 5 ارديبهشت 1392 - 14:02
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.