اردلان شکرآبی؛ از شهریار تا پارلمان سوئد

اردلان شکرآبی

رادیو فردا : «اردلان شکرآبی» جوان ۳۴ ساله ایرانی تباری است که در انتخابات اخیر پارلمان سوئد به عنوان یکی از نمایندگان استان استکهلم به پارلمان این کشور راه یافت.
 
این حقوقدان و فعال حقوق بشر که ۲۴ سال پیش همراه خانواده اش در ۱۱ سالگی به سوئد پناهنده شده است، روز یکشنبه در کنگره حزب سوسیال دموکرات سوئد به عنوان عضو علی البدل در هیات رهبری این حزب نیز برگزیده شد.
 
شکرآبی: انتخاب اردلان شکرآبی که از جوان ترین نمایندگان پارلمانی در اروپا محسوب می شود، همکارم حسین قویمی را بر آن داشت تا برای معرفی او و همچنین انگیزه اش در پا نهادن به جهان سیاست با اردلان شکرآبی به گفت و گو بنشیند.
 
انتخابات اجرایی حزب سوسیال دموکرات در روز شنبه اجرا شد و چهارده نفر در این انتخابات انتخاب شدند که من یکی از آن چهارده نفر و همچنین جوانترین نفر هستم در هیات اجرایی جدید.
 
اصولا انگیزه شما برای کار سیاسی چه بوده و از کجا و از کی شروع کردید؟ ممکن است بیشتر در مورد خودتان برای شنوندگان رادیو فردا توضیح دهید؟
 
من ده سال اول زندگی ام را در ایران و در شهرستان شهریار زندگی کردم.
 
بعد از یازده سالگی به سوئد مهاجرت کردیم و در سوئد سازمان جوانان احزاب سیاسی خیلی فعال هستند.
 
من از سن چهارده سالگی در سازمان جوانان حزب سوسیال دموکرات در شهر خودمان عضو و فعال شدم و از همان زمان فعالیت سیاسی خود را شروع کردم در سال ۲۰۰۳ دبیر کل سازمان جوانان حزب سوسیال دموکرات کشور سوئد شدم.
 
در واقع من اولین خارجی تباری بودم که موفق شدم به این پست دست پیدا کنم و در کنار فعالیت های دانشگاهی ام هم ، فعالیت سیاسی را کماکان در سال های اخیر ادامه دادم.
 
شما به عنوان یک ایرانی تبار و یک فرد خارجی که به نمایندگی پارلمان سوئد رسیده اید، در این مدت فعالیت های سیاسی خود در کشور سوئد آیا با مسائلی همچون تبعیض نژآدی یا تبعیض ملیتی هم روبرو شده اید؟
 
طبیعی است که در همه جوامع انسانی متاسفانه تبعیض وجود دارد. اما در سوئد و در بین سازمان جوانان احزاب سیاسی، حضور جوانان خارجی تبار خیلی محسوس است. خصوصا در طول ده سال اخیر تعداد فعالینی که خارجی تبار هستند ، بیشتر و بیشتر شده است.
 ولی در این ده یا پانزده سال اخیر تعداد فعالین مهاجر و خارجی تبار خیلی بیشتر از گذشته شده است.
 
در جایی می خواندم که در ده سالی که در  ایران زندگی می کردید و از در دوران کودکی تان خاطرات تلخی دارید.
 
آیا این مسائل باعث شد که شما به صحنه سیاست در سوئد وارد شوید؟
 
بالاخره اتفاقات دهه ۶۰ در ایران روی من و بقیه هم نسلان من خیلی تاثیرگذار بود.
 جنگ ایران و عراق و مسائل سیاسی آن دوران در ایران و کلا جو سیاست زده ایران روی نسل من خیلی اثرگذار بود. در آن دوران حتی کودکان هم خیلی زود با سیاست آشنا می شدند و امکان دارد که این شرایط روی من خیلی اثر گذار بوده باشد و ناآگاهانه وقتی وارد سوئد شدم ، بالاخره آن تصویری که از مسائل سیاسی داشتم باعث شده که به فعالیت سیاسی در کشور دموکراتیک سوئد که امکان فعالیت سیاسی در آن خیلی بیشتر بود، نزدیک بشوم.
 
 آیا ایرانیانی که در سوئد شهروند شده اند در پیروزی شما در انتخابات پارلمانی و نماینده پارلمان شدن شما در کشور سوئد نقش موثری داشته اند؟
 
بله. ایرانی ها در سیاست سوئد خیلی فعال هستند و تعداد زیادی از ایرانیانی که تابعیت کشور سوئد را دارند در انتخابات شرکت کردند و رای دادند و حزب سوسیال دموکرات- حزب ما- بین ایرانی ها – و به طور کلی بین خارجی تبارها خیلی طرفدار دارد.
 
ما بالای ۵۰ درصد رای مهاجرتبار ها را داریم و بین ایرانی هم همین طور است یعنی بیشتر ایرانی ها در سوئد به حزب سوسیال دموکرات رای می دهند و در گذشته هم همین طور بوده است و حزب سوسیال دموکرات معمولا به گروه های اقلیت های قومی در سوئد نزدیک تر بوده است در مقایسه با احزاب راست گرا که امروز در دولت سوئد فعالیت می کنند.
 
شما به عنوان یک جوان سیاست مدار چه توصیه ای برای جوانان علاقمند به وارد شدن به کار سیاسی دارید؟ اصولا چه کاری باید کرد  و از چه مسائلی باید فاصله گرفت؟
 

فکر می کنم همه جوانانی که در کشورهایی زندگی می کنند که امکان فعالیت سیاسی در آنها وجود دارد و به مسائل سیاسی و فعالیت های اجتماعی علاقمند هستند، خوب است که نسبت به مسائل سیاسی حساس بوده و در فعالیت های سیاسی شرکت کنند به خصوص که در بیشتر کشورهای دموکراتیک جهان، همان سازمان های جوانان احزاب ، وجود دارند و فعالیت می کنند و این راه و مسیر خیلی خوبی است برای جوانانی که علاقمند به سیاست و مسائل اجتماعی هستند، تا از این طریق وارد فعالیت های حزب شوند.
 
من فکر می کنم که بهترین کار برای تاثیرگذاری در روند سیاسی و اجتماعی کشور، عضو شدن در گروه هایی است که دست جمعی و سیستماتیک کار می کنند و این امکان را به شهروندان می دهد که به همدیگر یاری برسانند.

+112
رأی دهید
-7

حسین guangzhou - گوانجو - چین
ایشان سوئدی هستند نه ایرانی
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 11:48
zagros_finland - هلسینکی - فنلاند
تصور کنید اگر یک شهروند افغان که 20 سال در ایران بوده ، به مجلس راه پیدا کند مردم ایران دنیا رو زیرو رو می کنند .!!!!!! اگر روزی این یه امر عادی در ایران بشه اونوقت باید دلت به ایران و مردم و دمکراسی خوش باشه .
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 12:40
ali5500 - فرانکفورت - المان
حسین guangzhou اون ایرانى تبار رو اولین خط را براى عمه من ننوشتن که!!براى شما نوشتند
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 12:57
ali5500 - فرانکفورت - المان
درود به ایشان، چهراش 100در100 مثل شهریارى هاست،من چون شهریارى ها رو میشناسم و پرندک خدمت کردم براى همین اشنایى باهاشون دارم
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 13:02
واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
من به شرافت هر چه انسان قسم میخورم هر وقت که از دیدن و شنیدن اینگونه اخبار که جوانان کشور مان در غربت با تمام ان زحمات و مشقاتی که برای شروع زندگی تا حذب شدن در اجتماع و جذب شدن در فرهنگ بدون انکه فرهنگ ایرانی بودن خود را از دست بدهی احساس غرور و احساس شادمانی میکنم. نمیدانید چقدر مشکل است در یک کشور خارجی سری بین سر ها دراوردن.نمیدانید که یک شخص چقدر باید اصطلاحا پاک باشد تا بتواند جذب سازمانهای سیاسی و یا اجتماعی یک کشور متمدن و مترقی شود.وارد شدن در احزاب سیاسی و احتماعی و ادعای وجود کردن یک کار ساده و معمولی نیست.عضو پارلمان شدن یک جوان ایرانی با این سن کم بمعنی داشتن لیاقت و شخصیت بالای فرد است. من این موفقیت جوان ایرانی را بهمه کسانی که عاشق ترقی و تکامل افراد وجوانان هستند از صمیم قلب بمعنی واقعی خود تبریک میگویم
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 14:49
واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
در ایران یک مشت بیچاره و عقب مانده و نادان و عقد ه ای خیال میکنند در خارج مردم از شب تا صبح فقط بخوردن مشروب و رفتن به دیسکو و یا رفتن برای کنسرت و کاباره و از اینگونه اراحیف و مزخرفات مشغول هستند. البته اینگونه عقب مانده ها گناهی ندارند. زیرا همیشه توسط دوست یا فامیل یا اشنای خود بجای ذکر واقعیات زندگی بدروغ مسائلی را عنوان میکنند که این افراد در ایران هم این چنین فکر میکنند.من بعنوان یک ایرانی عاشق ایران اعلام میکنم زندگی در خارج نیاز به شایستگی دارد. موفقیت در خارج نیاز باستعداد فردی و هدایت خانوادگی دارد.در خارج همه چیز برای همه کس پیدا میشود. اما هر کس مطابق با شعور و درک وشخصیت خود انرا انتخاب میکنند. زندگی در غربت شهامت میخواهد.ترقی در غربت استعداد فردی و شخصیت ذاتی میخواهد. اردلان نازنین من بتو صمیمانه تبریک میگویم و امشب هم یک اب شنگولی بسلامتی تو و همه انسانهای شایسته میاندازیم بالا. یزن بریم اردلان.. سلامتی
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 15:04
بیدار سوئد - مالمو - سوئد
بله شما درست می‌گید ایشان در شهریار سوئد به دنیا آمدن . حسین آقای چینی‌ !!!!
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 16:02
توفیق - سیاتل - آمریکا
حسین خان از چین، این مقاله هم ننوشته ایشون ایرانی‌ هستن، نوشته ایرانی‌ تبار.
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 17:18
Matilda71 - سوئد - سوئد
خیلی‌ زیبا و با معنا فرمودید واقع بین ایرانی‌- هامبورگ -آلمان قربون دهنت / زنده باشی‌ عزیز
‌سه شنبه 27 فروردين 1392 - 22:14
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.