باقر عاقلی پژوهشگر تاریخ ایران درگذشت
باقر عاقلی، پژوهشگر تاریخ و روزنامهنگار برجسته ایرانی، در سن ۸۴ سالگی به علت ایست تنفسی درگذشت. "روز شمار تاریخ معاصر ایران، از مشروطه تا انقلاب اسلامی" از معروفترین آثار تحقیقی باقر عاقلی به شمار میآید.
باقر عاقلی، نویسنده، پژوهشگر و تاریخنگار ایرانی، در سن ۸۴ سالگی در روز پنجشنبه (۲۲ فروردین / ۱۱ آوریل) به علت ایست تنفسی درگذشت و روز جمعه پیکر او در تهران به خاک سپرده شد.
خبر درگذشت دکتر باقر عاقلی را سایت موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران بر خروجی خود گذاشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، باقر عاقلی از هفت سال پیش، دچار بیماری آلزایمر شده بود و در بستر بیماری به سر میبرد.
این نویسنده پرکار تالیف صدها مقاله و حدود ۳۰ کتاب را در کارنامه خود دارد. از او کتابهایی چون "شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران"، "رضاشاه و قشون متحدالشکل"، "روز شمار تاریخ معاصر ایران" و "خاطرات یک نخست وزیر" منتشر شده است.
محمد ابراهیم باستانی پاریزی که خود از مهمترین مورخان ایران محسوب میشود، باقر عاقلی را آگاهترین و مطلعترین مورخ معاصر در زمینه شناخت رجال ایران در عصر قاجار و پهلوی دانسته است.
از جمله مطرحترین کتابهای باقر عاقلی "روز شمار تاریخ معاصر ایران، از مشروطه تا انقلاب اسلامی" است که بسیاری از تاریخپژوهان و دانشجویان رشته تاریخ از آن به عنوان کتاب مرجع استفاده میکنند.
باقر عاقلی در مرداد ماه ۱۳۸۵ در گفتوگو با روزنامه "سرمایه" درباره توانایی خود در زمینه شناسایی عکسهای تاریخی گفته بود: «برخی از موسسات و مراکز عکسهایی در اختیار دارند که مربوط به رجال سیاسی تاریخ معاصر ایران و به صورت خاص دوره قاجار است. من شناخت دقیقی از این عکسها دارم و برای این موسسات عکسها را شناسایی میکنم و مثلا میگویم که این عکس فلانی است.»
باقر عاقلی در سال ۱۳۰۸ در شهر قزوین متولد شد. وی در سال ۱۳۳۸ مدرک دکترای علوم سیاسی خود را از دانشکده حقوق دانشگاه تهران دریافت کرد و سپس به دریافت دکترای تاریخ از دانشگاه میشیگان آمریکا موفق شد. او در کنار کارهای پژوهشی در برخی مراکز آموزش عالی تدریس میکرد.
باقر عاقلی همچنین از سال ۱۳۲۸ در عرصه روزنامهنگاری فعال بود. مطالب او در زمینههای سیاسی و اجتماعی در مطبوعاتی همچون "جوانمردان"، "شعله ور"، "مهر ایران"، "صدای مردم"، "سپید و سیاه"، "خواندنیها" و "تهران مصور" منتشر میشدند.
به گزارش سرویس فرهنگی برنا، مراسم خاکسپاری این مورخ روز جمعه (۲۳ فروردین / ۱۲ آوریل) با حضور جمع کثیری از نویسندگان در قطعه نامداران بهشت زهرا در تهران انجام شد.