چربی شکم خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی را افزایش میدهد
بر اساس نتایج یک تحقیق منتشر شده در آمریکا، داشتن اضافه وزن در ناحیه شکم خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی را افزایش میدهد.
خطر وجود اضافه وزن (یا ذخیره چربی بدن) در ناحیه شکم به جای ذخیره آن در ناحیه لگن و ران در افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلب و عروق قبلا برای پزشکان شناخته شده بود.
اما تحقیق اخیر که نتایج آن در نشریه انجمن آمریکایی کلیه شناسی منتشر شد، علائم مشکلات کلیوی را در افرادی که اضافه وزن در ناحیه شکم دارند، نشان داده است.
متخصصان در بریتانیا نیز میگویند مردم باید از کلیههای خود مراقبت بیشتری بکنند.
تحقیقی که در آمریکا منتشر شد، توسط یک گروه پژوهشگر در مرکز پزشکی دانشگاه خرونینگن هلند انجام شد.
آنها بیش از ۳۰۰ نفر را که از وزن مناسب برخوردار بوده یا اضافه وزن داشتند، مورد مطالعه قرار دادند و دیدند که حمل چربی اضافه بدن در ناحیه شکم، کارایی کلیهها را کم میکند و با کاهش جریان خون در کلیهها سبب میشود فشار خون در کلیهها بالا برود.
ارجان کواکرناک، سرپرست گروه محققان، گفته است در میان افرادی که در ناحیه شکم اضافه وزن دارند، حتی آنهایی که فشار خون طبیعی دارند، فشار خون در کلیهها بیشتر از حد نرمال یا متعارف است.
این افراد میتوانند از روشهای هدفمند، مثل کاهش مصرف نمک یا استفاده از داروهای خاص برای کاهش فشار خون داخل کلیه استفاده کنند.
در همین حال، یک سخنگوی موسسه تحقیقات کلیه بریتانیا گفته است نتیجه تحقیقات اخیر نشان میدهد که رابطه گستردهتری میان چاقی مفرط و بیماری کلیوی وجود دارد و باید برای آگاهی رسانی عمومی در این خصوص، تلاش بیشتری انجام شود.