حدود ۶ هزار پناهنده ‌ایرانی در آلمان زندگی می‌کنند

"اداره‌ی مرکزی ثبت احوال خارجی‌ها" در آلمان اعلام کرد که شمار پناهندگان ساکن این کشور تا پایان سال ۲۰۱۲ از مرز ۴۰ هزار تن گذشته است. بیشترین تعداد پناهندگان به آلمان از کشورهای ترکیه، ایران و افغانستان هستند.
 

دولت آلمان اعلام کرد که تا پایان سال ۲۰۱۲، نام حدود ۴۰ هزار و ۶۹۰ نفر در این کشور به عنوان پناهنده‌ی سیاسی به ثبت رسیده‌است. بر اساس آمار "اداره‌ی مرکزی ثبت احوال خارجی‌ها"، شهروندان ترکیه که تعداد آنان بالغ بر ۱۵ هزار و ۲۰۲ تن است، در صدر جدول پناهندگان در آلمان قرار دارند. ایران با حدود ۶ هزار پناهنده و افغانستان با ۲ هزار و ۵۸۵ تن، به ترتیب کشورهای ردیف دوم و سوم را تشکیل می‌دهند.
 
افزایش شمار پناهجویان در آلمان
 
"اداره‌ی مرکزی ثبت احوال خارجی‌ها"، هم‌چنین اعلام کرد که تا پایان سال گذشته، ۷۴ هزار و ۵۷۰ تن به ادارات اقامت خارجیان در سراسر آلمان تقاضای پناهندگی تسلیم کرده‌اند. در این میان عراق با ۳۳ هزار و ۱۰۷ تن، ایران با ۷ هزار و ۸۷۱ نفر و ترکیه با ۶ هزار و ۷۷۳ متقاضی پناهندگی، به ترتیب مقام‌های اول تا سوم را داشتند. به گفته‌ی کریستوف امیر لینگناو، وکیل آلمانی ایرانی‌تبار، شمار پناهجویان ایرانی در آلمان در سه دهه‌ی اخیر همواره زیاد بوده است، "ولی پس از برگزاری دهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد ۱۳۸۸ بر شمار این پناهجویان افزوده شده است."

بر پایه‌ی آمار رسمی "اداره‌ی مرکزی ثبت احوال خارجی‌ها"، درخواست پناهندگی بیش از ۳۶ هزار تن از این متقاضیان رد شده است. این تعداد، با این حال اجازه اقامت موقت در آلمان را کسب کرده‌اند؛ طبق قانون آلمان بازگرداندن افرادی که در زادگاه‌شان خطر مرگ آنان را تهدید می‌کند، مجاز نیست. شهروندان افغانستان با ۱۰ هزار و ۵۹۴ تن، سوریه با ۵ هزار و ۹۲۹ نفر و کوسوو با هزار و ۷۹۸ تن از جمله‌ی این افراد بودند.
 
در سال گذشته هم‌چنین شمار کسانی که حضور و اقامتشان در آلمان بر حسب قانون "تحمل ‌شده" (Duldung)، به ۸۵ هزار و ۳۴۴ تن رسیده است. صربستان با ۹ هزار و ۷۸۴ نفر، عراق با ۷ هزار و ۴۷۸ تن در ردیف‌های اول و دوم قرار دارند. زادگاه حدود ۵ هزار و ۷۳۳ تن از این افراد، نامشخص است.
 
اعتراض پناهجویان به شرایط پناهندگی

کارشناسان معتقدند که با وجود افزایش شمار تقاضای پناهندگی درآلمان، شرایط و وضعیت پناهجویان در این کشور چندان مساعد نیست. در سال گذشته، ده‌ها تن از این پناهجویان، در اعتراض به قوانین و شرایط دشوار پناهندگی، از جمله در برلین و ورتسبورگ دست به‌تظاهرات، تحصن و اعتصاب غذا زدند. پناهجویان ایرانی نیز در این حرکت‌های اعتراضی شرکت داشتند.
 
معترضان از جمله خواستار لغو قانون عدم حق خروج پناهجویان از محل زندگی تعیین شده از سوی دولت، حق کار و حق یادگیری رسمی زبان آلمانی شدند. در این رابطه چند تن از پناهجویان معترض، دستگیر و از جمله به اتهام "خروج غیرقانونی از محل زندگی تعیین شده از سوی مقامات" مورد پیگرد قرار گرفتند.

مخالفت نهادهای پشتیبان پناهجویان
 
در پی دستگیری برخی از تظاهرکنندگان پناهجو، نهادها و انجمن‌های حامی متقاضیان پناهندگی نیز، مخالفت خود را با اقدامات نیروهای امنیتی و تصمیمات کارمندان اداره‌های "رسیدگی به امور مهاجران و پناهجویان" اعلام کردند و از آنان خواستند، "میان پناهجویان و بزهکاران تفاوت قائل شوند."
 
رئیس هیئت اجرایی "کانون‌حمایت از پناهندگان کلیسای کاتولیک یسوعی"، برنارد فریکه، که خود در یکی از کلیساهای یسوعی در برلین به عنوان کشیش فعالیت می‌کند، از جمله به مسئولان اداری برلین هشدار داد که با پناهجویان معترض به دلیل عدم رعایت قانون "اقامت اجباری در محل زندگی تعیین‌شده‌ی خود مثل یک مجرم برخورد نکنند".
 
پتر لوتگر هیلبراندت که در "مرکز مراقبت از پناهندگان" این کلیسا فعالیت می‌کند، معتقد است که موثرترین اقدام برای هم‌پیوندی پناهجویان با جامعه‌ی آلمان، فراهم آوردن امکانات اشتغال‌برای آنان است. برنارد فریکه گفت: «پناهندگان معترض در برلین باید از حق سازندگی آینده‌ی خود برخوردار شوند.»
 
برنارد فریکه بر این باور است که خواست‌های پناهجویان هر چند تا کنون برآورده نشده، ولی دست‌کم این تاثیر مثبت را به همراه داشته است که اکنون در باره‌ی فراهم آوردن امکانات اشتغال و آزادی سفر برای آنان "بیشتر و هدفمند‌تر" بحث می‌شود. او می‌گوید: «این بحث‌ها بالاخره نتیجه می‌دهد.»

+38
رأی دهید
-24

perser68 - فلوریدا - امریکا
بنظر من هر کی‌ جانش تو مملکتش در خطر نیست اما بدتر از یه مرده باید اونجا زندگی‌ کنه،این حق رو داره که جای بهتری برسه،هر چند در ابتدای کار مشکلات زیادی رو باید تحمل کنه!من با هر پناهنده‌ای که یه چنین شرائط سختی رو مجبوره تحمل کنه احساس همدردی می‌کنم و فرقی‌ نمیکنه از کدوم کشور باشه.
جمعه 2 فروردين 1392 - 17:08
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
افتخار آن قلابیون ۱۳۵۷!!!! زمان شاه حتی یک پناهنده نبود ---جز تعدادی توده‌ یی که به روسیه رفتند و بابا جان استالین آنها را به سیبری فرستاد و گور به گور شدند!!!
جمعه 2 فروردين 1392 - 17:50
ali1111 - تهران - ایران
پرسر۶۸ - فلوریدا - امریکا. دوست گرامی‌، با احترام به تمامی‌ کامنتهایت، در این صورت اگر بگیریم ۵میلیون نان خور دولت باشند، فقط چند کشور اروپایی باید میزبان هفتاد میلیون ایرانی‌ باشند؟!! هفتاد میلیونی که پس از یکسال دیگر قوانین و کل کشور میزبان را قبول نخواهند داشت و اونوقت اون کشور میزبان چه گناهی کرده؟!! فکر کنم مردمش باید برند ایران تقاضای پناهندگی؟!!! بالاخره باید از دید ۲ طرف نگاه کرد...
جمعه 2 فروردين 1392 - 23:31
ryde13 - سیدنی - استرالیا
به نظر من بهترین و مغز دارترین کامنت های سال 1391 در این سایت متعلق به. ARTEMIS-SW - .پاریس - فرانسه بود.....
جمعه 2 فروردين 1392 - 22:47
ذک گرجی - فررارا - ایتالیا
احمد خاتمی زرشک به اعتبار خامنه ای دزد وقاتل تا حالا کجا دیدی یک دزد ویک قاتلی اعتبار داشته باشد که رهبر چلاقت داشته باشد تا حالا کجا دیدی یک دروغگو اعتباری داشته باشد هیچ کس برای ولایت فقه خامنه ای تره هم اب نمی کنند واگر ان قدرت جانی سپاه و وزارت اطلاعات نباشد او در عر ض چند دقیقه از جماران به زباله دان تاریخ می اندازند همین جوانان ایران زمین وتو راهم در باغ وحش نگاهداری خواهند کرد بعنوان ادمیکه رشد تکاملی را کامل نکرده است که بین جانور وادم ئقرار دارد
جمعه 2 فروردين 1392 - 18:16
perser68 - فلوریدا - امریکا
_ali1111تهران_ایران. علی‌ جان،اول سال نوعت خجسته،بعد مرسی‌ از لطفت.من حق مسلم ۷۰ میلیون ایرانی‌ تو ایران طاعون زده امروز میدونم که بیان و تو غرب زندگی کنن چرا که نه و هرکی‌ که تونست اومد و هر کی‌ بتونه میاد.و هر کی‌ هم که میاد یا میمونه و یا بر میگرده و این داستان ادامه داره،اما آیا این حالت ادامه داره تا ۷۰ میلیون ایرانی‌ برسن به غرب!؟فکر می‌کنم غیر ممکن خواهد بود و اگر هم اتفاق بیفته،چه اشکالی‌ داره اونوقت اگه ایران شرائط بهتری داشت غربی‌ها هم حق اینو دارن که جای بهتری زندگی‌ کنند اقامت ایران رو بگیرن!به نظر خنده دار میاد،اما هدف اینه که کره زمین به همه تعلق داره و همه به همه جا تعلق دارن و همه باید به حقوق هم احترام بگذارن !شاید یه روزی این اتفاق بیفته.و اینجور هم نیست که ما ایرانی‌‌ها بعد از یکسال این حق رو به خودمون بدیم که قوانین کشور میزبان رو قبول نکنیم!از قدیم ضرب المثل ایرانی‌ گفته خواهی‌ نشوی رسوا هم رنگ جماعت شو!به هر حال تا اینجا‌ها فکر نمی‌کردیم که می‌نویسیم،اما امیدوارم که هرکی‌ به هر جایی‌ که به آسایش و آرامش می‌رسه برسه
شنبه 3 فروردين 1392 - 21:06
ماهیار19 - شانگهای - چین
ali1111 - چی میگی خودت هم فهمیدی چی گفتی؟ پنج میلیون نان خور دولت چیه؟ همه را مثل خودت میبینی. بیشتر ایرانیهای خارج از کشور کسب و کار دارند خیلی هایشان هم وضعشان از مردم داخل از جمله شما بهتر است. تنها خواستی یک چیزی بنویسی.
یکشنبه 4 فروردين 1392 - 02:59
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.