هزاران نفر در مراسم آغاز رهبری پاپ فرانسیس شرکت دارند
پاپ فرانسیس دوران رهبری خود بر کلیسای کاتولیک را طی مراسمی در رم آغاز می کند.
مراسم مذهبی آغاز رهبری پاپ فرانسیس امروز سه شنبه ۲۹ اسفند (۱۹ مارس) با حضور دهها هزار زائر و جهانگرد و شماری از رهبران و مقامات ارشد کشورهای جهان در میدان سن پیتر رم برگزار میشود.
هفته گذشته کاردینالهای شرکت کننده در مجمع انتخاب پاپ، با دست کم دو سوم آرا، کاردینال خورخه برگوگلیو، سراسقف بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین را به عنوان رهبر جدید کلیسای کاتولیک انتخاب کردند. این انتخاب در پی کنارهگیری پاپ بندیکت شانزدهم صورت گرفت.
پاپ فرانسیس نخستین فرد از قاره آمریکاست که به رهبری کلیسای کاتولیک انتخاب شده است.
پاپ جدید برای خود نام "فرانسیس" را برگزید که هیچ پاپ دیگری پیش از او از این نام استفاده نکرده بود.
دهها هزار تن در مراسم روز سهشنبه حضور دارند
با انتخاب پاپ توسط مجمع کاردینالها، دوره رهبری معنوی او بر حدود یک میلیارد و دویست میلیون کاتولیک جهان آغاز شد و در مراسم امروز، تشریفات مربوط به شروع رهبری او بر کلیسا و ریاست کشور مستقل واتیکان انجام می شود.
از صبح سه شنبه و ساعاتی قبل از آغاز مراسم، پاپ که بر یک اتومبیل رو باز سوار بود، بیش از چهار ساعت را به دیدار با جمعیت حاضر در میدان سن پیتر اختصاص داد و در مواردی، با پیاده شدن از خودرو، به میان جمعیت رفت.
در گذشته، مراسم آغاز رهبری پاپ با تشریفات گستردهای برگزار میشد، اما طی دهه های اخیر، پاپها معمولا به سادهتر بودن مراسم گرایش داشتهاند.
حضور مقامات خارجی
گفته میشود که مراسم آغاز رهبری پاپ فرانسیس در مقایسه با مراسم مشابهی که در سال ۲۰۰۵ برای پاپ بندیکت شانزدهم برگزار شده به مراتب سادهتر خواهد بود.
با اینهمه، شماری از مقامات ارشد و شخصیت های سیاسی و مذهبی جهان در مراسم روز سهشنبه حضور دارند.
از جمله، بارتولمیای اول، رهبر کلیسای ارتدوکس، برای نخستین بار از زمان بروز شکاف بین کلیسای شرق و کلیسای کاتولیک رم در بیش از هزار سال پیش، در مراسم آغاز رهبری پاپ حضور یافته است. پیش از آغاز این مراسم، پاپ فرانسیس همراه با رهبران کلیسای ارتدوکس در دعای خصوصی شرکت کرد.
پادشاه و ملکه بلژیک از جمله شرکت کنندگان در مراسم آغاز رهبر پاپ هستند
رهبران و روحانیون ارشد شماری از ادیان و مذاهب مختلف از جمله حاضران در مراسم روز سهشنبه هستند.
به گزارش مقامات واتیکان، یکصد و سی و دو هیات از کشورهای مختلف در این مراسم حضور دارند هر چند جمهوری خلق چین در اعتراض به حضور رئیس جمهوری تایوان، از اعزام هیات رسمی به این مراسم خودداری کرده است.
رابرت موگابه، رئیس جمهوری زیمبابوه، از جمله رهبرانی است که در این مراسم حضور دارند. آقای موگابه به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا قادر از سفر به کشورهای اتحادیه، از جمله ایتالیا، منع شده اما مقصد سفر فعلی او، واتیکان است که به عنوان یک کشور مستقل، عضو اتحادیه اروپا نیست.
از دیگر مقامات شرکتکننده در این مراسم می توان از شماری از رئیسان کشورها از جمله پادشاه بلژیک و رئیسان جمهوری آرژانتین، برزیل، شیلی، مکزیک و پاراگوئه، صدراعظم آلمان، نخست وزیر اسپانیا، نخست وزیر فرانسه و رهبران اتحادیه اروپا نام برد.
نمایندگی ایالات متحده در این مراسم را جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا برعهده دارد و بریتانیا نیز یکی از اعضای خانواده سلطنتی را به نمایندگی از سوی ملکه و یکی از وزیران کابینه را به رم اعرام کرده است.