لینکلن؛ ادای دین اسپیلبرگ به تاریخ آمریکا

کمی از داستان

آبراهام لینکلن٬ شانزدهمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در نخستین روزهای سال ۱۸۶۵ میلادی و در اوج جنگ داخلی آمریکا، به دنبال اصلاح قانون اساسی و تصویب آن در مجلس نمایندگان است٬ در پی این اصلاحیه، برده‌داری در آمریکا غیرقانونی می‌شود. او در شرایطی در پی منع برده‌داری است که منافع بسیاری، از جمله بعضی نمایندگان را به خطر می‌اندازد.

چرا باید لینکلن را دید؟

اگر به فیلم‌های تاریخی، به‌خصوص تاریخ آمریکا علاقه‌مند هستید٬ لینکلن فیلمی است که یکی از مهم‌ترین فصل‌های تاریخ این کشور را بازگو می‌کند.

فیلم ماه‌های آخر زندگی لینکلن را روایت می‌کند که در آن، منع برده‌داری به قانون اساسی آمریکا الحاق و مقدمه پایان جنگ آغاز می‌شود.

جنگ داخلی و برده‌داری از موضوعاتی است که بارها در سینما روایت شده است، از تولد یک ملت (دیوید وارک گریفیث)‌ و بر باد رفته گرفته و تا همین اخیرا کلیک جانگو آزاد شده.

با آنکه آبراهام لینکلن٬ یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های تاریخ آمریکا و عامل اصلی لغو برده‌داری، چندباری دیگر در سینما به تصویر کشیده شده است (از جمله فیلم آقای لینکلن جوان با بازی هنری فوندا)٬ اما شاید این برای نخستین‌بار باشد که بخشی کوچک، اما مهمی از زندگی او در این وسعت و با این جزئیات به تصویر کشیده می‌شود.

فیلم در یک نگاه

کارگردان: استیون اسپیلبرگ
بازیگران: دانیل دی لوئیس٬ تامی لی جونز٬ سالی فیلد٬ دیوید استارترن
نمایش عمومی: نوامبر ۲۰۱۲ در آمریکا
هزینه ساخت: حدود ۶۵ میلیون دلار

لینکلن٬ شخصیت مرکزی فیلم، با بازی شکوهمند دانیل دی لوئیس آنچنان کاریزماتیک و بی‌نقص ترسیم شده که بیشتر شبیه قهرمانان اسطوره‌ای داستان‌های حماسی است تا سیاستمداری که هنوز هم منتقدانی دارد.

شاید به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان تاریخ آمریکا معتقدند که اسپیلبرگ چندان هم به وقایع تاریخی وفادار نبوده و نقش آبراهان لینکلن را بیش از آنچه بوده٬ پررنگ نشان داده و او برخلاف این فیلم آنقدرها هم متین٬ دمکرات و آزاداندیش نبوده است.

به نظر می‌رسد که اسپیلبرگ بیش از آنکه بخواهد به وقایع تاریخی (آنطور که منتقدانش می‌گویند) مو به مو وفادار باشد٬ بیشتر قصد داشته است ادای دینی به این سیاستمدار بزرگ آمریکا کرده باشد.

اما

داستان کم‌حاشیه فیلم لینکلن برای دو ساعت و نیم ممکن است کمی طولانی و گاهی حتی خسته‌کننده باشد٬ به‌خصوص آنکه فاقد پیچیدگی‌های دراماتیکی است که در بیشتر فیلم‌های اسپیلبرگ دیده می‌شود.

کارگردان

هرچند عمده شهرت استیون اسپیلبرگ (متولد ۱۹۴۶) برای کارگردانی فیلم‌های علمی-تخیلی و جریانی است که او در این ژانر پایه گذاشته است٬ اما او علاقه فراوانی برای ساخت دراماهای تاریخی نیز دارد.

 
بسیاری از منتقدان، فیلم‌هایی را که اسپیلبرگ براساس رخدادی تاریخی ساخته است، از نظر هنری برجسته‌تر از آثار علمی-تخیلی‌اش می‌دانند

بسیاری از منتقدان، فیلم‌هایی را که او براساس رخدادی تاریخی ساخته است، از نظر هنری برجسته‌تر از آثار علمی-تخیلی‌اش می‌دانند؛ فیلم‌هایی همچون فهرست شیندلر٬ مونیخ٬ نجات سرباز رایان و آمیستاد. شاید به همین دلیل بوده که برای دو فیلم فهرست شیندلر و نجات سرباز رایان برنده اسکار بهترین کارگردانی شده است.

ستاره

دانیل دی لوئیس (متولد ۱۹۵۷). او نه تنها ستاره این فیلم است که شاید ستاره سال هم باشد.

بازی او در نقش آبراهام لینکلن به قدری باورپذیر است که در سراسر فیلم او را فراموش می‌کنید و غرق در شخصیت لینکلن می‌شوید.

این بازیگر بریتانیایی در پانزده سال اخیر فقط پنج فیلم بازی کرده است٬ با این حال در این مدت، سه بار نامزد دریافت اسکار بهترین بازیگر شده است (دار و دسته های نیویورکی٬ خون به پا می شود و لینکلن).

با توجه به دریافت جوایز گلدن گلوب و بفتا برای لینکلن٬ رقبای او باید خوش‌شانس باشند که بتوانند در اسکار بر او چیره شوند.

او اگر امسال هم برنده اسکار شود٬ نخستین کسی خواهد بود که برای سومین‌بار برنده اسکار بهترین بازیگر نقش اصلی مرد می‌شود.

افتخارات

 
لینکلن در گلدن گلوب برای هفت جایزه و در بفتا برای ده جایزه نامزد شده بود که فقط دی لوئیس موفق به دریافت جایزه شد

پوریا ماهرویان

لینکلن یکی از فیلم‌های اصلی اسکار امسال است که با نامزد شدن در ۱۲ بخش، در صدر جدول نامزدهای اسکار ۲۰۱۳ قرار دارد.

به جز دی لوئیس٬ دو بازیگر دیگر فیلم (سالی فیلد و تامی لی جونز) هم نامزد اسکار شده‌اند. اسپیلبرگ هم برای بهترین کارگردانی در انتظار دریافت سومین اسکارش در این بخش است.

لینکلن همچنین در گلدن گلوب برای هفت جایزه و در بفتا برای ده جایزه نامزد شده بود که فقط دی لوئیس موفق به دریافت جایزه شد.

شاید نمی‌دانستید که

قرار بود نقش آبراهام لینکلن را لیام نیسن٬ بازیگر ایرلندی که در فهرست شیندلر هم با اسپیلبرگ همکاری کرده بود٬ بازی کند. اما او در سال ۲۰۱۰ با این بهانه که برای چنین نقشی مسن است٬ از این پروژه کناره‌گیری کرد. هرچند گفته می‌شود که علت کناره‌گیری او افسردگی ناشی از درگذشت همسرش بود.

+22
رأی دهید
-4

mreshe - دهدشت - ایران
‏‎ ‎ادای دین به500سال تاریخ سراسر قتل وغارت وادمکشی وبرده داری،لعنت به این کشور
‌پنجشنبه 26 بهمن 1391 - 12:48
طاطا - تهران - ایران
لیام نیسن بازی پر درخشش و بی نظیری در فیلم بی نظیر فهرست شیندلر داشت. ولی خوشحالم که نقش لینکلن رو دنیل دی لوئیس بازی کرد. بی صبرانه منتظر دیدن این فیلمم.
‌پنجشنبه 26 بهمن 1391 - 16:09
shivaa - تهران - ایران
اگر ایران مردی مثل لینکلن داشت الان وضعمون جور دیگه ای بود...
‌پنجشنبه 26 بهمن 1391 - 20:00
danial nabi - استكهلم - سوئد
مگه آمریکا به جز قتل و غارت منافع دیگران تاریخ دیگری هم دارد، البته هم جنس بازی و شیطان پرستی‌ یادم رفت.
‌پنجشنبه 26 بهمن 1391 - 22:03
kobalt - کرج - ایران
قول میدم هر کوم ازین برودرای سایبر مکان ضد آمریکا بشنون که تو لاتاری گرین کارت برنده شدن در جا سکته خوشی رو زدن آخه برودرا هرسال تو صف اول ثبت نامن کلا مسلمین با دست پس میزنن با پا پیش میکشن.
جمعه 27 بهمن 1391 - 05:15
saman sepehr - لوییزیانا - آمریکا
لینکن درست هست.(L) دوم خوانده نمی‌شه.
شنبه 28 بهمن 1391 - 08:16
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.