پاپ بندیکت در انتخاب پاپ جدید نقشی ایفا نمی‌کند

پاپ بندیکت شانزدهم به استفاده از اینترنت روی خوش نشان می داد و در توئیتر حساب کاربری داشت. او گاهی به لاتین، زبان مورد علاقه اش، توئیت می کرد

گئورگ راتزینگر برادر پاپ بندیکت شانزدهم می گوید پاپ مستعفی شخصا مایل نیست در روند انتخاب پاپ بعدی مداخله داشته باشد و تنها در صورتی در انتخاب جانشینش نقش خواهد داشت که به چنین حضوری نیاز باشد.

خبر استعفای ناگهانی پاپ بندیکت شانزدهم برای بسیاری از دولتها، کارشناسان و حتی دستیاران نزدیک خود پاپ غافلگیر کننده بوده است، بویژه آنکه استعفای پاپ اتفاق نادری است که آخرین بار تقریبا ۶۰۰ سال پیش رخ داده است - در سال ۱۴۱۵ میلادی که "گریگوری دوازدهم" استعفا کرد.

پاپ بندیکت دیروز دوشنبه اعلام کرد که ۲۸ فوریه (۱۰ اسفند) کناره گیری می کند. مجمع کاردینالها جانشین او را تا عید پاک انتخاب می کند و از ۲۸ فوریه تا انتخاب پاپ جدید، هدایت کلیسا را رهبر مجمع کاردینالها بعهده خواهد داشت.

گئورگ راتزینگر گفته است که پاپ از ماهها پیش و پس از آنکه پزشکش به او توصیه کرد از سفر به آمریکا صرفنظر کند به فکر کناره گیری بوده است.

به گفته برادر پاپ، "وقتی سن او از ۸۵ گذشت احساس کرد کهولت سن آثار خود را آشکار کرده و بتدریج توانایی سابق را از دست می‌دهد و نمی تواند وظایف رسمی اش را بخوبی انجام دهد."

گئورگ راتزینگر استعفای برادرش را "سیر طبیعی" حیات توصیف کرده است.

کاردینال یوزف راتزینگر پس از درگذشت پاپ ژان پل دوم در سال ۲۰۰۵، به جانشینی او برگزیده شد و عنوان پاپ بندیکت شانزدهم را برای خود برگزید. او که در آن زمان ۷۸ سال داشت و یکی از مسن ترین پاپهای تاریخ در زمان انتصاب به این مقام بود.

با استعفای پاپ بندیکت حدس و گمانها درباره کسانی که به جانشینی او برگزیده خواهند شد آغاز شده است.

 
کاردینال آنجلو اسکولا، اسقف اعظم میلان، هم از نظر شخصی و هم فکری به دو پاپ قبلی نزدیک بوده است

بر اساس قوانین کلیسای کاتولیک، هر کشیشی که غسل تعمید یافته باشد می تواند پاپ شود اما بطور سنتی و از اواخر قرن چهاردهم میلادی به بعد، پاپ از میان کاردینالهای یا به اصطلاح "شاهزادگان کلیسا" برگزیده شده است.

نهادی که پاپ را انتخاب می‌کند مجمع کاردینالها، عالیرتبه ترین نهاد در کلیسای کاتولیک است. پاپ، اعضای این مجمع را منصوب می کند و رای گیری در نمازخانه "سیستین" در فرآیندی پیچیده و نشستی کاملا سری انجام می شود و در مدت رای گیری، کاردینالها نباید با دنیای بیرون هیچ تماسی داشته باشند.

مجمع کاردینالها در حال حاضر ۲۰۳ عضو از ۶۹ کشور دنیا دارد.

بر اساس قانون جدید که در سال ۱۹۷۵ تصویب شد تنها کاردینال های زیر ۸۰ سال حق رای در انتخاب پاپ جدید را دارند و حداکثر تعداد کاردینالهایی که می تواند رای بدهند ۱۲۰ نفر است. طبق قانون جدید، در انتخاب فعلی ۱۱۷ کاردینال حق رای دارند، که ۶۷ نفر آنها را پاپ بندیکت و ۵۰ نفر را پاپ قبلی - ژان پل دوم- منصوب کرده است.

رهبری کلیسای کاتولیک بطور سنتی در انحصار کاردینالهای ایتالیایی بوده است اما در انتخاب دو پاپ اخیر، کلیسا از این سنت فاصله گرفت. پاپ ژان پل دوم لهستانی و پاپ بندیکت آلمانی بوده اند.

با اینحال در تاریخ کلیسای کاتولیک، به جز مورد معدود در قرون اولیه، پاپ ها همیشه اروپایی بوده اند و در مجمع فعلی هم تقریبا نیمی از کاردینالها (۶۱ نفر) اروپایی و ۲۱ نفر ایتالیایی هستند. دیگر اعضای مجمع را ۱۹ کاردینال از آمریکای جنوبی، ۱۴ نفر از آمریکایی شمالی، ۱۱ نفر آسیایی، ۱۱ آفریقایی و یک نفر از قاره اقیانوسیه تشکیل می دهند.

برای انتخاب پاپ جدید به دو سوم بعلاوه یک رای نیاز است. پاپ ژان پل دوم انتخاب پاپ را به اکثریت ساده تغییر داد اما پاپ بندیکت دوباره آن را به دو سوم بعلاوه یک رای بازگرداند.

در این دوره برای اولین بار موضوع اتخاب پاپ غیر اروپایی مطرح شده است. انتخاب پاپی از آمریکای جنوبی که ۴۲ درصد کاتولیکهای دنیا در آن زندگی می کنند بیشتر از بقیه مطرح است اما آفریقایی ها و حتی آمریکایی ها هم مایلند رهبری کلیسای کاتولیک را بر عهده بگیرند.

 
دیده شدن دود سفید از دودکش نمازخانه سیستین واتیکان نشان می‌دهد محرمانه‌ترین رای گیری پایان گرفته و پاپ جدید انتخاب شده است

با اینکه از پیش عنوان شده بود که کلیسای کاتولیک در دوره انتقالی است اما اکثر ناظران متعقدند که پاپ جدید هم سیاستهای محافظه کارانه بندیکت شانزدهم را در پیش خواهد گرفت و اگر تغییرات عمده ای در راه باشد، باید آن را از پاپ بعد از او اعمال کند.

از بین نامهایی که بعنوان مهمترین گزینه ها برای هدایت یک میلیارد و دویست میلیون کاتولیک جهان مطرح هستند می توان به این کاردینالها اشاره کرد:

۱- کاردینال آنجلو اسکولا: مطرحترین کاردینال ایتالیایی که شاید سن (۷۱ سال) مانع انتخاب او شود.

۲- کاردینال کریستوفر شوئن بورن: او مطرحترین گزینه اروپایی و غیر ایتالیایی(اتریشی) است. او ۶۸ سال دارد.

۳- کاردینال اُدیلو شرر: مهمترین گزینه از آمریکایی لاتین. او برزیلی است و ۶۳ سال دارد.

۴- کاردینال پیتر تورکسون: جوانترین گزینه ۵۴ سال دارد و اهل غنا است مهمترین گزینه آفریقایی محسوب می شود.

۵-کاردینال لوییس تاگله: او با ۵۵ سال سن از جوانترین گزینه ها و مهترین گزینه آسیایی است. او اهل فیلیپین است.

۶-کاردینال تیموتی دولان: اسقف نیویورک که ۶۲ سال دارد و مهترین گزینه آمریکای شمالی است. با این حال آمریکایی بودن به نفع او نیست چون کاردینالها ترجیح می کند شهروندان ابرقدرت ها را عنوان پاپ انتخاب نکنند.

از دیگر نامهای مطرح می توان به کاردینالها ژوآئو براز ده آویز(برزیل)، مارک اولت(کانادا) و جانفرانکو راواسی(ایتالیا) اشاره کرد.

+20
رأی دهید
-8

MartinT - هایدلبرگ - آلمان
۷- کاردینل احمد جنتی کاندیدای اصلح،شاید سنّ کم او مانع از انتخاب وی شود، شاید....
‌چهارشنبه 25 بهمن 1391 - 10:34
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.