تولید قلب‌های مصنوعی قوی‌تر با قطعات نوآورانه سه دانشمند ایرانی

دانشمند ایرانی دانشگاه هاروارد - موسسه فنی ماساچوست، موفق به تولید نوعی مواد هیبریدی ساخته شده از سلولهای قلبی و نانولوله‌های کربنی شده که ممکن است در آینده بتواند در درمان قلب‌های آسیب دیده و همچنین ارائه عضله ساخته شده از بافتهای زنده برای ربات‌ها مورد استفاده قرار گیرد.


به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر علی خادم‌حسینی، استاد بخش علوم بهداشت و فناوری دانشگاه هاروارد- موسسه فنی ماساچوست در دستاورد جدید خود به ساخت قطعات نوآورانه قلب با استفاده از نانوفناوری برای ارتقای رسانایی مواد در تحریک شکل‌گیری بافت قلب پرداخته است.


تولید این قطعات فوق نازک قلبی توسط خادم‌حسینی می‌تواند علم پزشکی را یک گام به بافت‌های قلبی بادوام و کارکرد بالا نزدیک‌تر کند که برای قلبهای آسیب‌دیده و اندام دیگر قابل استفاده هستند.
 
این قطعات بافت قلبی از یک چارچوب هیدروپل که با نانولوله‌های کربنی تقویت شده و سلولهای قلب با قابلیت تقلید از بافت طبیعی، استفاده می‌کنند.


دکتر خادم‌حسینی با همکاری محققان دیگر از جمله مهدی نیکخواه و مسعود خبیری برای ساخت این تکه‌ها از بافت عضله قلب نوزاد موش در نانولوله‌های کربنی القا شده با هیدروژل استفاده کرده‌اند.


این قطعات بدیع از یکپارچگی مکانیکی و کاربردهای پیشرفته الکتروفیزیولوژیکی برخوردارند. آنها همچنین از یک تاثیر محافظ در برابر مواد شیمیایی سمی برای بافت قلب برخوردارند.

به گفته خادم‌حسینی اولین کاربری این مواد می‌تواند در دستگاههای زیستی باشد که برای ارزیابی و ترمیم محیط های سمی یا ترمیم ساختمانها مورد استفاده هستند.


اگر ایمنی این مواد برای استفاده در بدن انسان مورد تائید قرار بگیرد، می‌توان از آن برای درمان بافتهای آسیب‌دیده قلب در اثر حمله‌های قلبی استفاده کرد. محققانی که بافت قلبی را در آزمایشگاه مهندسی می‌کنند، اغلب از پلیمرها و ژل برای ارائه محیط مناسب و شبیه به داخل بدن برای رشد سلولهای قلبی استفاده می‌کنند.


به گفته خادم‌حسینی، این مواد در نهایت از دو نقص بحرانی برخوردارند. یکی اینکه با رسانایی الکتریکی بافت قلب منطبق نبوده و همچنین از قدرت مکانیکی برابر نیز برخوردار نیستند.


دکتر خادم‌حسینی سال گذشته توانست جایزه محقق جوان مجله مهندسی بیوشیمی را به خود اختصاص دهد. این جایزه برای حضور برجسته دانشمندان جوان در پژوهش و تجربیات مرتبط با حوزه مهندسی بیوشیمی اعطا می‌شود.
 
این پژوهش در مجله ACS Nano منتشر شده است.

+215
رأی دهید
-14

cyrus-doost - شهرکرد - ایران
ممنون !!!ولی این هموطنانمان نمیدونند که هموطناشون بهشون بیشتر احتیاج دارن؟
‌سه شنبه 24 بهمن 1391 - 19:52
sharafYabi - بیمبه - انگولا
نبوغ ایرانی‌، در زیر سیطره ظلم، دیکتاتوری و رژیم پلیس، جوابگوی کمترین انتظارات جامعه نمیباشد. تنها تحت پرچم آزادی، عدالت و انتخاب گزیدها است که این نبوغ متبلور شده و باز دهی‌، در سطح جهانی‌ دارد. اجرهای سالم دیوار پیشرفت ایران، با به جان خریدن ترک وطن و تحمل دوری همچنین میدرخشند!
‌سه شنبه 24 بهمن 1391 - 21:03
Jiddu_Krishnamurti - هامبورگ - آلمان
آدم وقتی این خبرها را می خواند هم خوشحال می شود و هم تاسف می خورد که چرا این استعدادها نباید در کشور مادری خود شکوفا بشوند؟به راستی با آن مملکت چه کردید؟یک عده مافیا را به جان مردم انداختید و یک عده مفت خور هم تربیت کردید که در این سایتها حرف مفت بزنند.
‌سه شنبه 24 بهمن 1391 - 21:38
توفیق - سیاتل - آمریکا
سیروس دوست خان، یعنی‌ شما نمی‌دونی که این متخصصان اگر ایران میموندن به هیچ جا نمیرسیدن و هیچ چیزی نمیتونستن اختراع کنن؟ یک کم از لاکت بیا بیرون و از خودت بپرس چرا متخصصان و دانشمندان ایرانی‌ همه جا موفق اند به جز تو کشور خودشون؟
‌سه شنبه 24 بهمن 1391 - 22:35
محبت خدا - ایران - ایران
cyrus-doost - شهرکرد - ایران , دوست عزیز این دانشمندان خیلی بهتر از منو شما میدونن , ولی همونهایی که باعث فرار مغزها شدن باید جواب بدن نه این دانشمندان .
‌سه شنبه 24 بهمن 1391 - 23:47
khorramdin babak - فرانكفورت - فرانكفورت
شما امام زمان را دارید. پزشک برای چه می‌‌خواهید. خدا خود شفا می‌‌دهد . یک دعا یک سوره قرهان. چندتا برگ دعا در مقابل قبرستان رضا در مشهد بخرید در آب کنید و آب را بنوشید هر مرضی را درمان می‌‌کند. تنها ضرری که دارید مغز شما هی‌ کوچکتر می‌‌شود .مثل مغز مگس
‌سه شنبه 24 بهمن 1391 - 22:34
نقی‌ الله - سیدنی - استرالیا
خیلی‌ عالی‌..ولی‌ اگه این سه نفر در ایران ادامه تحصیل داده بودند، الان یکی‌ یدونه پراید ۲۰ میلیون تومنی قسطی زیر پاشون بود، و در خط میدون شوش- آزادی در حال مسافر کشی‌ بودند که بتونند گوشت کیلیویی ۵۰ هزار تومنی و مرغ دونه‌ای ۲۰ هزار تومنی بخرند. در ضمن به احتمال زیاد قلب سالم خودشون هم از آلودگی‌ هوا تنگی نفس گرفته بود تا حالا!
‌چهارشنبه 25 بهمن 1391 - 00:27
1k adame sadegh - تورنتو - کانادا
این بیگ بنگ افتضاح ۵۷ بود که همه ما ایرانیان موفق را به یک گوشه جهان پرتاب کرد و ایران را ویران کرد. و آفت الله را مثل زالو به جان ملت مظلوم ایران انداخت؟!
‌چهارشنبه 25 بهمن 1391 - 02:26
شمس العرفا - اصفهان - ایران
خوشحالم که برای مداوای بیماران قلبی وسیله های جدید و روش های جدیدی ابداع شده؛آفرین به همت و پشتکار این دانشمندان
‌چهارشنبه 25 بهمن 1391 - 05:01
chervin - رم - ایتالیا
دوستان جرو بحث نکنید، حکومت ایران آدم باسواد و روشن فکر لازم نداره و خیلی‌ هم خوش حال می‌شند که هر چی‌ روشن فکر و با سود از ایران بره بیرون. و اگه این ۳ پزشک ایران بودند مثلم بدونید که به این اختراع دست پیدا نمی‌کردند. همون بهتر که بیرون هستند
‌چهارشنبه 25 بهمن 1391 - 08:34
kobalt - کرج - ایران
این دانشمندان گرامی اگه تشریف بیارن ایران اول باید مثل برادران علائی یه دوره تکمیلی تو اوین ببینن بعد اگه به تخصصشون جهت معالجه آیات عظام احتیاجی بود با نوشیدن ساندیس وفاداریشون رو اعلام کنن یا جونشونو بردارن و به همون آمریکای جهانخوار برگردن.تعهد بالاتر از تخصصه اینکه ما ابر قدرت جهانی شدیم.
‌پنجشنبه 26 بهمن 1391 - 15:35
exam292 - تهران - ایران
khorramdin babak - فرانکفورت - فرانکفورت/نقی‌ الله - سیدنی - استرالیا/1k adame sadegh - تورنتو - کانادا/chervin - رم - ایتالیا/ یه ایرانی وطن پرست، همه ی سختی ها رو به جان میخره تا بتونه به وطنش خدمت کنه!!! پس با این اوصاف که توی کامنتها دادید، وطن کیلوچنده؟!!!!
‌پنجشنبه 26 بهمن 1391 - 16:23
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.