لیبرمن: صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها محال است

 

میترا فرهمند ( اسرائیل )

کمتر از سه هفته پس از انتخابات پارلمانی اسرائیل و در حالی که بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود متعهد شده است که با تشکیل دولت جدید خود برای ازسرگیری گفت و گوهای سیاسی بین اسرائیل و فلسطینی ها تلاش کند و در شرایطی که کاخ سفید تایید کرده است که باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در هفته های آینده راهی اسرائیل خواهد شد، آویگدور لیبرمن رهبر حزب راست افراطی «اسرائیل بیتینو» گفته است که  دستیابی اسرائیل و فلسطینی ها به یک پیمان صلح «محال» است.

 
آویگدور لیبرمن که تا دو ماه پیش از برگزاری انتخابات اسرائیل در سوم بهمن، بیست و دوم ژانویه، وزیرخارجه در دولت نتانیاهو بود، شنبه شب در مصاحبه ای با یک برنامه مهم سیاسی شبکه دوم تلویزیون اسرائیل «ملاقات با مطبوعات» گفت که نظر به محال بودن دستیابی اسرائیل و فلسطینی ها به پیمان نهایی صلح، طرفین باید در جستجوی جایگزینی باشد که یک راهکار درازمدت محسوب شود.
 
لیبرمن در این مصاحبه تلاش کرد که سطح انتظارها را از سفر قریب الوقوع باراک اوباما به منطقه پایین آورد و گفت: «در این تلاطم های عظیم دو سال اخیر که کشورها را مانند ابزاری درهم شکسته است، کسی که فکر می کند در کانون این اقیانوس بزرگ و این سونامی سیاسی- اجتماعی که جهان را ویران می کند، می توان به راه حل مجعزه آسایی رسید که شامل صلح با فلسطینی ها نیز باشد، اصلاً قدرت درک مسئله را ندارد و بگذارید روشن بگویم که کسی که می خواهد با فلسطینی ها به پیمان صلح می رسد، سرش به سنگ می خورد».
 
آقای لیبرمن در این مصاحبه این را نیز گفت که «نزاع را نمی توان برای همیشه فیصله داد؛ بلکه باید آن را مدیریت کرد. می توان به راه کار میانه ای رسید که برای درازمدت اعتبار داشته باشد ولی توپ در زمین ابو مازن (محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی) است».
 
در همین حال، لیبرمن تاکید کرد که تنها نظر خود را می گوید و به نام دولتی که نتانیاهو در حال تشکیل آن است، اظهار نظر نمی کند. وی با وجود این گفت «آماده است در هرجایی، در هر زمانی و در هرشرایطی وارد دور جدید مذاکرات سیاسی با فلسطینی ها شود».
 
آخرین دور از مذاکرات سیاسی واقعی اسرائیل و فلسطینی ها در پاییز ۲۰۰۸ در زمان دولت اهود اولمرت انجام شده بود.
 
فلسطینی ها میز مذاکرات را در اعتراض به ساخت و سازهای دولتی اسرائیل در اراضی اشغالی کرانه باختری و بیت المقدس شرقی ترک کردند و هنوز نیز بازگشت خود به روند سیاسی را به ترک خانه سازی های اسرائیلی مشروط کرده اند.
 
لیبرمن که خود در یک یهودی نشین درکرانه باختری زندگی می کند، در ماههای گذشته نیز بدلیل مراجعه فلسطینی ها به سازمان ملل که جایگاه آنها را به «دولت ناظر غیر عضو» ارتقاء داد و یک موفقیت بزرگ سیاسی برای فلسطینی ها محسوب شد، پیوسته علیه محمود عباس سخن گفته است؛ امری که موجب خشم شدید تشکیلات خودگردان فلسطینی است.
 
با وجود این، آمدن باراک اوباما که برای سی ام اسفند، بیستم مارس، تعیین شده است، امیدها را برای احیای روند صلح زنده کرده است. اوباما در کنار اسرائیل، از کرانه باختری و اردن نیز دیدار خواهد کرد.
 
دانی آیالون معاون وزیرخارجه اسرائیل شنبه به رسانه های کشورش گفت براین باور است که اوباما در این سفر تلاش خواهد کرد که نتانیاهو و محمود عباس را با یکدیگر ملاقات دهد.
 
آویگدور لیبرمن، نزدیک ترین یار سیاسی بنیامین نتانیاهو، در مصاحبه شنبه با تلویزیون کشورش این را نیزگفت که «آنچه که بهار عربی نام داشت، تبدیل به دریای خون شده است؛ همین یک هفته اخیر صدها نفر دیگر در سوریه کشته شده اند، تنها در چند روز ۱۱۷ تن در عراق به خاک و خون کشیده شده اند».
 
آقای لیبرمن زاده شوروی پیشین که از سه دهه پیش در صحنه سیاست اسرائیل فعالیت می کند، باز در سودای رسیدن به پست وزارت خارجه در دولت جدید اسرائیل است.
 
حزب لیبرمن همراه با لیکود اندکی پیش از انتخابات یک ائتلاف موقت ایجاد کرد با این امید که هر دو حزب تقویت شوند اما نتیجه رای گیری نشان داد که دو حزب نسبت به انتخابات سال ۲۰۰۹ کرسی های زیادی نیز از دست داده و بشدت ضعیف شده اند اما هنوز با داشتن ۳۱ کرسی، بزرگ ترین فراکسیون در میان ۱۲۰ کرسی مجلس اسرائیل هستند.
 
لیبرمن امیدوار است که بتواند با زدودن ابهامات از پرونده قضایی خود بزودی در دولتی که نتانیاهو در حال تشکیل آن است، به پست وزارت خارجه بازگردد اما بنظر می رسد که یائیر لاپید رهبر حزب تازه برپاشده «یش آتید» («آینده ای هست») با داشتن ۱۹ کرسی و جایگاه دوم در این دوره مجلس، پست وزارت خارجه را برای خود در صورت ورود حزبش به ائتلاف دولت بطلبد.
 
اما لیبرمن در مصاحبه شنبه شب با تلویزیون اسرائیل گفت که در جریان کارزار انتخاباتی نیز نتانیاهو پست وزارت خارجه را به او قول داده بود و هنوز نیز بر سر این وعده پابرجاست و افزود که نتانیاهو گفته است که خودش سرپرستی وزارت خارجه را تا پایان محاکمه قضایی وی، در دست خواهد داشت.
 
با وجود اتهامات فساد و پولشویی، تنها پرونده ای که مشمول مرور زمان نشده و بخاطر آن لیبرمن باید بزودی محاکمه شود، مربوط به سوء استفاده  از ارتباطهایی است که با مقامات بلندپایه در پلیس و وزارت خارجه داشته است و لذا به«خیانت در امانت» متهم است که چون جنبه مالی ندارد، اتهامی چندان وخیم نیست و «لکه ننگ» که مانع از احراز پست های وزارت توسط او شود، محسوب نمی گردد.

+15
رأی دهید
-21

ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
صد در صد محال است!!! زیراکه ۲ پسر عمو هستید با اختلافات چند هزار ساله-که از زمان تاسیس کشور اسرائیل ۱۹۴۸!! تا امروز جهان را سر کار گذشته اید!! و در صدر اخبار!!چرایش را لابیهای یهودی در آمریکا و غرب می‌داند!!! به هر حال مساله ی ایران اسلام زده نیست !!!!!!!!!!با ملتها کاری ندارم ولی‌ گور بابای هر دوی دست اندر کاران!!یهودی لیکود و فلسطینی--
یکشنبه 22 بهمن 1391 - 11:07
shahab46 - هانوفر - المان
به امید از بین رفتن فلسطین که مشکل همه را حل می‌کند. البته دلخوشی از اسرائیل هم ندارم ولی‌ همین که مسلمان نیستند خودش خیلی‌ حرف است
یکشنبه 22 بهمن 1391 - 13:34
kobalt - کرج - ایران
پنبه وآتیش بهتره از هم دور باشن دو کشور مستقل کاملا جدا اگه سایرین مخصوصا اسلام قورت داده ها.بزارن.
یکشنبه 22 بهمن 1391 - 17:17
danial nabi - استكهلم - سوئد
تازه فهمیده، این عده سرطانی (اسرائیل) باید یا محو شود یا نوکر به چون و چرای مسلمانان، کمتر هم راضی‌ نمیشیم.
یکشنبه 22 بهمن 1391 - 19:22
massoudoslo - اسلو - نروژ
به حتی راست بودن لیبرمن هم شک دارم چون لیبر من اصلا چپ و راست نمیکند و آتشش تند است و عرب ها هم دیوانه تر است ! ولی نقشه ها و سیاست های خارجی خودش و حزب راست اسرائیل رو تا به امروز در رابطه با غزه و شهروند های عرب اسرائیل خیلی خوب پیش برده و روزگار مسلمان های فلسطینی رو بد رقم سیاه کرده! اگر اسرائیل به روش جمهوری اسلامی اداره میشد و و بی صاحب و خدا زده بود الان لیبرمن مرز های اسرائیل را تا قم پیش کشیده بود! تا جنگ هست لیبرمن ها منطقه را در دست دارند !!
دوشنبه 23 بهمن 1391 - 00:59
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.