مقامات «قضایی و دیپلماتیک» ایران با احمد شهید دیدار کردند

سخنگوی وزارت خارجه و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران از دیدار مقامات «قضایی و دیپلماتیک» جمهوری اسلامی با احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، خبر دادند.
 
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز چهارشنبه، ۲۷ اسفند، گفت: «دیدارهایی در سطح نمایندگی‌های ما و هیئت‌هایی که به ژنو و نیویورک سفر داشتند با احمد شهید برگزار شده است.»
 
خانم افخم اضافه کرد: «در عین حال دیدگاه‌ها صریحاً‌ به ایشان ابراز شده بود و انواع مصاحبه‌ها و مستندات غیرواقعی که ایشان ارائه کرده‌اند مورد نقد قرار گرفته است و مباحث و مستندات مربوط نیز ارائه شده است.»
 
وی تصریح کرد: «این تلاش‌ها به صورت مجموعه‌ای ادامه دارد و... مذاکرات نیز در این راستا می‌تواند موثر باشد.»
یک روز پیش از این سخنان خانم افخم، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران، نیز خبر داده بود که مسئولان ایران «در سطوح مختلف اعم از قضایی و دیپلماتیک و...» با احمد شهید ملاقات داشته‌اند.
 
این دو مقام جمهوری اسلامی جزئیات بیشتری از این دیدارها ارائه نکرده‌اند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در روز ۲۷ خرداد سال ۹۰ احمد شهید، وزیر امور خارجه پیشین مالدیو، را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران برگزید و هشتم فروردین ۹۳ نیز ماموریت او را تمدید کرد.
 
مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکنون ضمن مخالفت با سفر آقای شهید به ایران اتهامات متعددی را درباره او مطرح کرده‌اند.
 
در این میان دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران از همه بیشتر به احمد شهید تاخته و در مواردی از توهین به او نیز فروگذار نکرده است.
از جمله محمدجواد لاریجانی روز سه‌شنبه درخواست آقای شهید برای سفر به ایران را «نمایش تجاری» خوانده و گفت که همکاری جمهوری اسلامی با او «بیش از حد لیاقتش است».
 
آقای لاریجانی تصریح کرد: «سوال من این است که شما ایران می‌آیید چه کار می‌کنید؟ می‌گوید من اتهامات کشور شما را بررسی می‌کنم. ۱۳۰۰ اتهام! به او می‌گوییم که برای هر اتهام چه قدر زمان نیاز دارید؟ مثلا سه ساعت که اگر در ۱۳۰۰ ضرب شود، چند روز می‌خواهی ایران باشی.»
 
وی اضافه کرد: «ما می‌گوییم دو موضوع انتخاب کن که شما چه کار می‌خواهید انجام دهید، زیرا طبق منطق سازمان ملل گزارشگر که جایی می‌رود می‌گوید که من این کار‌ها را می‌خواهم انجام دهم که ما با آن مشکلی نداریم.»
 
به گفته مقام‌های سازمان ملل، از سال ۲۰۰۵ تاکنون ایران به نمایندگان این سازمان اجازه نداده که برای بررسی اوضاع حقوق بشر به کشور بروند.
 
پیش از تبدیل کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به شورای حقوق بشر، رینالدو گالیندوپل در سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۳ و موریس کاپیتورن در سال‌های ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۰، به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران فعالیت می‌کردند.
 
آقای کاپیتورن در سال ۹۰ در گفت‌و‌گویی با رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفته بود که پس از انتشار اولین گزارش وی در مورد ایران «رهبران جمهوری اسلامی چنان خشمگین شدند» که دیگر به وی اجازه سفر به ایران را ندادند.
 
آقای لاریجانی روز سه‌شنبه همچنین آقای شهید را متهم کرد که «با تروریست‌ها همکاری وسیعی دارد و به طور رسمی با آنها ارتباط دارد».
وی همچنین گفت که گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایرانبه گزارش‌های مقامات ایران از، به گفته او، «ترور ۱۷ هزار نفر» به دست سازمان مجاهدین خلق «توجه نکرده است».
 
وی اضافه کرد: «به عنوان مثال فردی که حداقل چهار نفر اعم از معلم، نانوا، عابر پیاده و کودک را ترور کرده و به اعدام محکوم شده است را به عنوان یک فرد فرهنگی معرفی می‌کند.»
محمدجواد لاریجانی پیش از این نیز احمد شهید را با عباراتی مانند «احمد شریر»، «نادان» و «مغرض» مورد خطاب قرار داده بود.
+4
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    siavashomaha - منچستر، انگلستان
    آخه این دولت و نظام وقتی‌ به مردمش مثل بشر نگاه نمیکنه واسه چی‌ کسی‌ باید بره از حقوق چیزی که وجود نداره دفاع کنه. یا گزارش از چی‌ ببره ،از یک سری وحشی در راس حکومتی که با مردمش مثل حیوون رفتار میکنه فقط برایه بقا بیشتر اعدام و شکنجه میکنه و بر اساس ترس و وحشت مردمی پا بر جاست
    2
    6
    ‌پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    behran - کردستان، ایران
    این از نتایج پیش امضای به اصطلاح هسته ای است؛ بعد از امضا رهبر معظم باید میزان و تعداد دست به آب شبانه اش را نیز گزارش کند، وگرنه بازرسان بیتش را به توبره خواهند کشید
    1
    17
    ‌پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    amonbede - تهران، ایران
    آقای لاریجانی تصریح کرد: «سوال من این است که شما ایران می‌آیید چه کار می‌کنید؟ می‌گوید من اتهامات کشور شما را بررسی می‌کنم. ۱۳۰۰ اتهام! به او می‌گوییم که برای هر اتهام چه قدر زمان نیاز دارید؟ مثلا سه ساعت که اگر در ۱۳۰۰ ضرب شود، چند روز می‌خواهی ایران باشی.». به نظر بنده تا هزار سال دیگه هم از ظلم و ستم و خیانت و دزدی و ........ شما تحقیق بشه بازم کم میاد
    0
    6
    ‌پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    abikaka - شيراز، ایران
    در اینکه حقوق بشر در ایران رعایت نمی‌شه شکی نیست ولی‌ وضعیت حقوق بشر خیلی‌ از کشورا از ایران خیلی‌ بدتره ولی‌ کسی‌ در موردشون حرفی‌ نمیزنه.
    3
    6
    ‌پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    amonbede - تهران، ایران
    [::behran - کردستان، ایران::]. دقیقا همینطوره چون تا همین چند وقت پیش میگفتن ما احمد شهید رو اصلا قبول نداریم چه برسه به آمار و ارقام تهیه شده توسط این فرد .. اما حالا چطور شده با وی جلسه میزارن؟!!!
    1
    14
    ‌پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    نظام اسلامی فرهنگ لغات خاص خودش را دارد همانطور که از هر ماشینی در ایران خودرو یک میلیون تومان اضافه میگیرند بعنوان حمایت از مصرف کننده وبه ربح بانک میگویند کارمزد و 30 در صد ربح(کارمزد)میگیرند حقوق بشر را هم بزبان خودشان معنی میکنند و مردم را درزندان شکنجه میکنند اسمش را میگذارند تعزیر و اعدام میکنند چون باید مردم به بهشت بروندباین میگویند حقوق بشر اسلامی
    1
    5
    ‌پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    biparva-jan - تهران، ایران
    این که چشم ها روی ایران زوم شده و وقتی ظلمی در حق کسی انجام میگیره بیرون سر و صدای زیادی به پا میشه ممکنه برای مردم تا حدودی مفید باشه و نوعی مهار باشه در برابر خشونت طلبان، هرچند ماجرا بیشتر سیاسیه و اونوری ها به حقوق بشر در ایران واقعا اهمیت نمیدن و گزارش های احمد شهید هم امیخته با دروغ و بزرگنماییه. اما خب به عنوان مهاری به پوزه افراطی های وحشی ممکنه کمک کننده باشه.
    1
    2
    ‌پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.