حسن روحانی: آمار کنونی اشتغال بر مبنای یک ساعت کار در هفته است

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام حقوق بنیادین کار، حمایت از اشتغال کامل، امنیت اجتماعی و گفت‌وگوهای اجتماعی را 4 محور مهم در مبحث کار خواند و عنوان کرد: شرایط باید به گونه‌ای باشد که اشتغال در شرایط مخاطره آمیز، کار کودکان، عدم تامین آرامش و امنیت و... نباشد. به گزارش مهر، حجت الاسلام حسن روحانی در همایش «تاملی در کار شایسته، مزد منصفانه» عنوان کرد: بحث کار تنها موضوعی اقتصادی نیست بلکه انسانی است به دلیل اینکه انسان برای تامین سلامت و ادامه حیات نیاز به کار دارد لذا می‌توان گفت که کارکردن علاوه بر تامین امنیت به معنای عام آرامش نیاز جدی و روحی انسان را تامین می‌کند.

رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تاکید در مساله کار در اسناد بالادستی تصریح کرد: اهمیت موضوع کار تا جایی است که قانون اساسی سند چشم انداز 20 ساله توسعه کشور، قوانین 5 ساله، سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و قوانین موضوعه مجلس شورای اسلامی آن را مورد اشاره قرار داده و بر اهمیت آن تاکید کرده‌اند.

وی ادامه داد: در اصول قانون اساسی مبحث کار و بیمه تکمیلی که مکمل یکدیگر به شمار می‌روند تا حدی حائز اهمیت است که در بند 24 قانون برنامه چهارم 5 ساله توسعه سرفصل کار شایسته را مطرح می‌کند و بر جایگاه رفیع آن تاکید دارد. متاسفانه در حال حاضر افرادی که با سرمایه ملی آموزش‌های فراوانی در یکی از حوزه‌های تخصصی دیده‌اند در حوزه‌های دیگر کاری مشغولند و این موضوع تا حد بسیار زیادی منجر به اتلاف سرمایه‌های کشور می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه همه جوامع به دنبال شایستگی در کار، عزت در کار و دستمزد منصفانه هستند، یادآوری کرد که در برنامه چهارم توسعه کشور به مقوله آزادی، امنیت در کار، برابری فرصت‌ها و ... اشاره شده و در ماده 101 این قانون نیز موارد یاد شده مورد تاکید قرار گرفته‌اند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمار و ارقام امروز در مبحث اشتغال و بیکاری طبق تعریف یک ساعت کار در طول مدت هفته است، گفت: مطمئناً مردم شغلی را به عنوان کار می‌شناسند که حداقل زندگی آنان را تامین کند لذا کسی که یک ساعت در هفته کار می‌کند از این دیدگاه شاغل شناخته نمی‌شود اما با همین تعریف نازل برای معرفی کار هم آمارها نشان می‌دهد در شرایطی که وضع درآمدی ما خوب و در برنامه چهارم شرایط مناسبی فراهم بود، تحریمی‌در کار نبود و درآمد ارزی بیش از پیش‌بینی‌های مجلس بود نتوانستیم به اهداف مورد نظر دست یابیم. وی اضافه کرد: در سال 84 به عنوان سال شروع برنامه چهارم بیکاری 5/11درصد بود و این میزان در سال 88 به 11.9 درصد رسید در حالی که هدف برنامه در سال پایانی این بود که نرخ یاد شده به 4/8 درصد برسد. بر این اساس میزان تحقق اهداف برنامه چهارم درباره این موضوع 6/70 درصد بوده است.

روحانی با بیان اینکه در سال 84، 685 هزار شغل تحقق یافته است اظهار کرد: این رقم در سال 86 به 612 هزار، در سال 87 به 460 هزار و در نهایت در سال 88 به 358 هزار شغل رسید در حالی که در سال آخر برنامه بحث یک میلیون شغل مطرح بود. بر این اساس تنها به 35.8 درصد از اهدا ف برنامه دست یافته‌ایم. رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: برخی مسئولین در حالی شعار 5/2 میلیون شغل در سال را مطرح می‌کردند که عملکرد آنها خلاف این موضوع را ثابت می‌کند. علاوه بر اینکه در مقطعی 23 هزار میلیارد از منابع بانکی برای طرح‌های زودبازده و ایجاد اشتغال ارایه شد.

وی گفت: بر اساس آمار مرکز آمار ایران در تابستان امسال نرخ بیکاری که در سال 84، 5/11 درصد بود و بنا بود در سال 88 به 9/11 درصد برسد به 4/12 درصد رسیده است. روحانی افزود: آمار تفصیلی که در این خصوص ارایه شده نشان می‌دهد در بین سنین 15 تا 24 سال نرخ بیکاری 27 درصد و در بین زنان 15 تا 24 سال این رقم 43 درصد است. همچنین نرخ بیکاری در نقاط شهری برای همین قشر 34 درصد است که این موضوع نشان می‌دهد از اهداف بالادستی بسیار عقب هستیم. وی با بیان اینکه رسیدگی به مساله اشتغال با توجه به مطرح بودن نرخ رشد جمعیت و اینکه جمعیت کشور باید به 100 تا 150 میلیون نفر برسد بسیار اهمیت دارد گفت: بی‌تردید اگر بتوانیم از همه سرمایه‌های داخلی استفاده کنیم با توجه به بررسی‌هایی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم صورت گرفته است باز هم منابع داخلی کافی نیست و باید نسبت به جذب سرمایه‌های خارجی اقدام کنیم.

+23
رأی دهید
-9

pars_iran - دوسلدرف - آلمان
حسن روحانی ، مملکتی که تو و امسال تو بشوند مسئول ، از این بهتر نمی‌شود . ایران رو به گند کشیدید . بوی این لجن‌زار همه جا رو فرا گرفته .
دوشنبه 2 بهمن 1391 - 23:41
Amooshahi - توکیو - ژاپن
من از اینکه در ایرانی‌ بدنیا آمده‌ام که در آن، کوسه غبغب ۸ سال رئیس مجلس و ۸ سال رئیس جمهور و بقیه آنرا مشاور و گول زن خمینی ملعون و یا رئیس خبرگان (قبح گان) و مرد صد چهره ایران بوده است عار و ننگ می‌کنم!!!. تازه یک سید حـ... متفکر و پر مدعا با نیرنگ گفتگوی تمدنها از دل‌ آنها بیرون آمد. من که از این شرایط اظهار شرمندگی می‌کنم و ناراحت هستم که چرا در چنین مملکتی بدنیا آمدم پس خدا بفریاد خانواده شاه برسد.!!!
‌سه شنبه 3 بهمن 1391 - 01:00
Amooshahi - توکیو - ژاپن
همانقدر که احساس شرمندگی و عار می‌کنم که چرا ایرانیم (بخاطر پیدایش کوسه غبغب و خاتمی و امثالهم در ایران)، به همان نسبت هم از اینکه گروهی بصطلاح روشنفکر بنام مجاهدین خلق که در خارج رهبر و رئیس جمهور بر گوزیده درست کرده اند، فقط بخاطر این یک قلم کارشان بلکه اصل مبارزاتشان را دوست داشتم،حیف که این گروه مبارز تمام زحمات خود را بخاطر این آیتم از کارشان از دست داده و حاضر به تجدید نظر هم نیستند
‌سه شنبه 3 بهمن 1391 - 11:31
وکیل دادگستری معلق سیاسی - لندن - انگلستان
از انصاف نگذریم حسن روحانی تنها آخوند باکلاس ایران است وی در زمان شاه مدرک لیسانس حقوق خود را از دانشگاه تهران و بعد از آن فوق لیسانس حقوق عمومی از دانشگاه گلاسکو انگلستان و دکترای حقوق اساسی از همان دانشگاه را دارد که کار پر زحمتی است . هر چند که معتقدم آخوند خوب فقط یک آخوند مرده است .
‌سه شنبه 3 بهمن 1391 - 12:50
kobalt - کرج - ایران
حضرت والمسلمین برای کاهش آمار بیکاری کسانی رو که فکر کار کردن دارن یا دنبال کار خیابون ها رو گز میکنن شاغل حساب کنید.
‌سه شنبه 3 بهمن 1391 - 21:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.