هشدار خودروسازان به استفاده از متانول در بنزین؛ مهلک و مخرب

انجمن خودروسازان ایران با انتشار نامه‌ای خطاب به معاونت سازمان حفاظت محیط زیست درباره رونمایی از تولید بنزین با مخلوط ۳۵ درصدی متانول هشدار داده است.

 
به گزارش سایت تابناک انجمن خودروسازان طی نامه هشدارآمیز خود نوشته است که «در حالیکه در اغلب کشورهای جهان برای ارتقاء کیفیت سوخت، از ۵ تا ۱۵ درصد "اتانول" استفاده می‌کنند متاسفانه ما به دنبال استفاده از "متانول" آن هم با ترکیب ۳۵ درصدی هستیم که حتی بخار آن باعث کوری چشم می‌شود».
 
خط تولید بنزین با ۳۵ درصد متانول ۲۴ آبان ماه در حضور رستم قاسمی وزیر نفت ایران افتتاح شد. به گزارش خبرگزاری مهر آقای قاسمی در خصوص تولید این نوع بنزین گفت که «با اجرای این پروژه قرار است بنزین یورو ۵ تولید شود».
 
اظهارات آقای قاسمی در حالی است که بر اساس استاندارد یورو ۵، عدد اکتان بنزین باید ۹۸ و گوگرد بنزین باید پایین‌تر از ۱۰ پی پی‌ام باشد و اتانول (نه متانول) مخلوط در آن نباید بالا‌تر از ۵ درصد باشد.
 
عدد اکتان به زبان ساده یعنی میزان بهسوزی بنزین و پی پی‌ام به معنی جزء در میلیون است.
 
خبرگزاری مهر و سایت الف هفته گذشته طی گزارشهایی از وجود ۱۸۰ تا ۱۰۰۰ پی پی‌ام گوگرد در ترکیب بنزین ساخت ایران خبر داده و عدد اکتان آن را پایین‌تر از ۸۵ عنوان کرده بودند.
 
نامه انجمن خودروسازان همچنین هشدار می‌دهد که با بنزین متانولی سیستم سوخت رسانی، باک، فیلتر و پمپ بنزین، لوله‌های فلزی، واشر‌ها و قطعات پلاستیکی دچار خوردگی شدید و در نتیجه نشت بنزین می‌شود که خطر آتش سوزی خودرو‌ها را تشدید می‌کند.
 
بخارات متصاعد شده از متانول به شدت سمی بوده و علاوه بر صدمات ریوی، حتی ممکن است باعث کوری چشم شود.
 
بنا به گزارش سایت الف در ۲۱ دی ماه، از سال ۱۳۸۸ بخاطر تحریم‌ها، واردات کاتالیست‌های استاندارد برای تولید بنزین به ایران متوقف شده و در نبود کاتالیست‌ها، پالایشگاه‌های داخلی مجبور به استفاده از سرب یا ماده سمی «ام‌تی‌بی‌ای» شده‌اند که ماده‌ای به شدت سرطانزا است و استفاده از آن در دنیا برای تولید بنزین ممنوع است.
 
اما بر اساس گزارش این سایت نزدیک به احمد توکلی نماینده اصولگرای مجلس، هم اکنون روزانه تا دو میلیون لیتر ماده «ام تی بی‌ای» به بنزینهای تولید اضافه می‌شود.
 
پیشتر در رسانه‌های ایران خبرهایی درباره جایگزینی الکلهایی مانند متانول و اتانول با این ماده سرطانزا منتشر شده بود.
 
جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در گفتگو با خبرگزاری مهر در رابطه با بنزین متانولی گفته بود که «این ترکیب جدید بنزین فاقد ترکیبات آروماتیکی، بنزن و برخی از آلاینده‌های زیست محیطی است و برنامه ریزی برای تولید روزانه ۶ تا ۷ میلیون لیتر بنزین با ۳۵ درصد متانول آغاز شده است».
 
موضوع آلودگی هوا بخاطر بنزینهای «خطرناک» چندین ماه است که به مناسبتهای مختلف از طرف رسانه‌ها مطرح می‌شود.
 
سعید دستگیری یکی از اساتید دانشگاهی ۹ دی ماه در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به نتایج آخرین پژوهش‌های خود بر تاثیر مخرب آلودگی هوا بر جنین‌ها گفته بود که آمار‌ها از افزایش ۳۰ درصدی سقط جنین و اختلالات ژنتیکی بر اثر آلودگی هوا حکایت دارد.
 
وی تاکید کرد: «به طور معمول از هر هزار تولد، دو نوزاد در ایران مبتلا به اختلالات کروموزومی هستند که با افزایش آلودگی هوا این میزان به ۲۴ درصد افزایش می‌یابد. در واقع می‌توان گفت آمار تولد نوزادان با نقص ژنتیکی با پدر و مادر کاملا سالم افزایش یافته است که منشا همه اینها آلودگی هوا است.»

+65
رأی دهید
-7

sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
مموتی میگفت قراره در تولید بنزین خودکفا بشیم و حتی صادر هم بکنیم!!! حالا دوباره همه تقصیرها رو گردن اسرائیل و منافقین میاندازند. کار هر بز نیست خرمن کوفتن .. گاو نر میخواهد و مرد کهن
‌پنجشنبه 28 دي 1391 - 19:39
amirpersia - استكهلم - سوئد
همه‌جای دنیا سعی‌ می‌کنن کاری کنن که متان تولید نشه اونوقت اینا خودشون عامل تولید متان و فرستادنش به اتمسفر هستن...!گازی که تولیدش از دی اکسید کربن هم برای جو زمین خطرناکتره و آسیب جدی به لایهٔ ازن می‌زنه! این موجودات کثیف جز خرابکاری و کثافتکاری هیچ کار دیگه بلد نیستن انجام بدن! ایرانو به گند کشیدن که هیچ، میخوان دنیا رو هم با مدیریت جهانیشون به کثافت بکشونن!
‌پنجشنبه 28 دي 1391 - 20:13
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
بازم این ملت ساکت میشینند و صداشون در نمیاد , اصلا براشون فرقی نمیکنه که در چه شرایطی هستند و چه بلائی داره سرشون میاد! من ماندم دیگه چه بلائی باید سر این ملت بیاد, اسلام , رهبر ؛ آخوند , کمبود , گرانی , پارازیت , سرطان , متانول و طوفان نمک , خشک شدن رودخانه ها , 30000000000000 , اعدام و زورگیری , تجاوز , بیکاری , فقر و فحشا؛ و اعتیاد , ............ شاید جدی جدی منتظر ظهور امام زمان هستند!؟/ نمیخواد بنویسید شما خارج نیشنها اگه راست میگید ال و بل , نه بابا ما هیچ حرکتی نمیکنیم , اصلا به ما چه ربطی داره که شرایط ایران چی هست , جامون هم گرم و نرمه , اضطراب و بگیر و ببند و زور گیر و آتش سوزی در مدارس... هم ندارم , بنزین سالم بدون متانول هم به ما نمی فروشند , کود شیمیائی سرطان زا ساخت چین هم پای درختهای میوه امون نمی ریزند, ما راحتیم ما مخالف رژیم بودیم زدیم بیرون
جمعه 29 دي 1391 - 08:02
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
2- ما ریسک کردیم, سابقه کار و زندگی و خانواده و پدر ومادر را ول کردیم زدیم بیرون , هزار و یک بدبختی غربت را تحمل کردیم شهامت شو داشتیم که از صفر شروع کنیم , ...اگر داخل ایران بودیم مثل خیلیهای دیگر الان شاید توی زندان بودیم برای اینکه ما ساکت نمی نشستیم طاقتش را نداشتیم ؛ فقط بگم " قلب هیچکس برای تو نمی زنه مگر قلب خودت" ؛ شما هستید که باید بفکر خودتون باشید ما فقط بهتون دلگرمی میدهیم.
جمعه 29 دي 1391 - 08:03
exam292 - تهران - ایران
"Royan - کالیفرنیا - آمریکا" جاتون که راحته! واسه چی اینقدر حرص میخوری؟!! واسه سلامتیت ضرر داره!
دوشنبه 2 بهمن 1391 - 16:24
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.