گوگل خواستار باز شدن فضای وب در کره شمالی است
دولت آمریکا میگوید که بازدید آقای ریچاردسون و اشمیت از کره شمالی امری غیر سازنده است
اریک اشمیت، رئیس شرکت گوگل از کره شمالی خواسته که به انزوای خودساخته اش پایان دهد و به شهروندانش اجازه استفاده از اینترنت را بدهد.
او پس از بازدید از پیونگیانگ، پایتخت کره شمالی، در سخنانی گفت که کره شمالی از نظر اقتصادی کماکان از دیگر کشورها عقب خواهند ماند، مگر آنکه آزادی اینترنت را پذیرا شود.
او از اعضای یک هیئت آمریکایی به رهبری بیل ریچاردسون، فرماندار سابق ایالت نیومکزیکو بود.
آنان همچنین خواستار پایان یافتن آزمایشات اتمی و موشکی کره شمالی و بررسی وضعیت یک شهروند آمریکا که در این کشور تحت بازداشت قرار دارد، شدند.
آقای ریچاردسون که همچنین نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل بوده، در گذشته بارها به کره شمالی سفر کرده است. آخرین سفر او در دسامبر ۲۰۱۰ بود. او تا به اکنون دو بار موفق شده که به روال آزاد کردن شهروندان آمریکایی تحت بازداشت در آن کشور کمک کند.
'اقدام نسنجیده'
آقای اشمیت پس از بازگشت از کره شمالی، در یک جلسه مطبوعاتی و رسانهای در پکن گفت که هدف او از حضور در پیونگیانگ بحث بر سر لزوم داشتن اینترنت آزاد و باز در آن کشور بود.
استفاده از اینترنت در کره شمالی، با محدودیتهای شدیدی مواجه است. تنها شمار اندکی از مردم به کامپیوتر دسترسی دارند و اکثر آنان به جای امکان رفتن به شبکه جهانی وب، تنها اجازه ورود به یک اینترانت ملی دارند.
او گفت: "در وضعیتی که کشورهای جهان از طریق اینترنت به گونهای روزافزون به یکدیگر متصل میشوند، تصمیم کره شمالی برای در انزوا نگه داشتن خود، به همان نسبت بر دنیای فیزیکی و رشد اقتصادی کشورشان تاثیر منفی می گذارد. بهمین دلیل، جبران این عقب ماندگی اقتصادی برای آنان به مراتب سختتر خواهد شد."
"به محض آغاز کار اینترنت، شهروندان یک کشور قطعا می توانند بر مبنای آن شروع به پیشرفت کنند. دولت هر کشور موظف است در این زمینه کاری انجام دهد و امکان استفاده از اینترنت را برای مردمش فراهم کند؛ کاری که دولت کره شمالی تا کنون انجام نداده است."
آقای ریچاردسون گفت که هیئت آمریکایی وضعیت یک شهروند کرهای-آمریکایی به نام کِنِت بائه را از مقامات کره شمالی جویا شدند. وی، نوامبر سال گذشته تحت شرایطی نامعلوم در آن کشور بازداشت شد.
در گذشته، کره شمالی آمریکاییان تحت بازداشت خود را - پس از بازدید مقامات بالای آمریکایی از آن کشور - آزاد کرده اند. اما آقای ریچارسون گفت که در این سفر او نتوانست با آقای بائه ملاقات کند.
او همچنین گفت: "ما موکدا از کره شمالی خواستار به تعلیق درآوردن آزمایش موشکهای بالستیک و برنامه احتمالی اتمی اش شدیم."
سفر این هیئت به پیونگیانگ، کمتر از یک ماه پس از آن صورت می گیرد که کره شمالی با شلیک یک موشک در سه مرحله، یک ماهواره را در مدار زمین قرار داد. اقدامی که آمریکا، آن را به عنوان تلاشی در جهت آزمایش موشک دوربرد محکوم کرد.
دولت آمریکا سفر این هیئت به کره شمالی را "نه چندان سازنده" توصیف کرد.
ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دوشنبه گذشته گفت: "ما کماکان این سفر را اقدامی نسنجیده میدانیم."