نقدی بر عملکرد و اهداف درازمدت بخش فارسی بی بی سی و صدای آمریکا

دامنه ا ُفت روز افزون اعتماد مردم به رسانه ملی و گسترش امکانات ماهواره و اینترنتی باعث رویگردانی مردم از شبکه های تبلیغاتی جمهوری اسلامی و روی آوردن آنها به رسانه های فارسی زبان برونمرزی و بخصوص شبکه های خبرپراکنی بریتانیا و آمریکا از جمله بی بی سی و صدای آمریکا و رادیو فردا و شبکه من و تو شده است. گرفتاری تاریخی ـ سیاسی ایرانیان در این برهه نامیمون تاریخی و عدم اعتماد آنها به رسانه های درونمرزی، اقبال خوش یمنی را برای اعمال نفوذ سیاست های درازمدت و استراتژیک دول بریتانیا و آمریکا از طریق استعمال قدرت نرم (Soft Power) یا به اصطلاح دیپلماسی رسانه ای (Telediplomacy) فراهم آورده است. تعجب آور نیست زمانی که در بریتانیا و آمریکا ریاضت اقتصادی تجویز می شود و بودجه همه نهادها و دستگاه ها از جمله مدارس و بیمارستان ها کاهش پیدا می کنند و دهها برنامه رادیویی سرویس جهانی بی بی سی، و حتی صدای آمریکا، به زبانهای مختلف و با سابقه بیش از ٥٠ سال فعالیت، به دلیل کمبود بودجه و کاهش روزافزون مخاطب برای همیشه قطع می شوند؛ بخش فارسی بی بی سی نه تنها قطع و یا کاهش پیدا نمی کند، بلکه یک تلویزیون با بودجه سالانه بالای ٢٣ میلیون دلار به آن افزوده می شود. بودجه بخش فارسی صدای آمریکا نیز با حدود ٢٠٠ کارمند بهمراه ٦٠ کارمند رادیو فردا بسیار بالاتر از این می باشد. متاسفانه تا به امروز حامیان مالی واقعی و دست اندرکاران پشت پرده شبکه من و تو و اهداف دراز مدت آن که ظاهرا با شبکه انگلیسی آی تی وی (ITV) همکاری برنامه ای دارد، در هاله ای از ابهام برای بسیاری از هموطنان می باشد. در بخش "درباره ما" سایت من و تو هیچگونه اشاره ای به اینکه "ما" کی هستیم و از کجا آمده ایم نشده است. نتایج بررسی های اکادمیک و علمی به اصطلاح "اثر سی اِن اِن" (CNN Effect) بعنوان یک مقوله علمی شناخته شده در دنیای رسانه ای بخصوص در جنگ اخراج صدام از کویت، باعث شد دولت های بریتانیا و آمریکا به فکر تاسیس تلویزیون فارسی زبان برای تاثیرگذاری بر روی ایران و ایرانیان بیفتند.

                                                      نقدی بر عملکرد و اهداف درازمدت بخش فارسی بی بی سی و صدای آمریکا

تاریخچه

ادعا می شود آغاز رابطه ایران و بریتانیا به دورانی باز می گردد که نوادگان مغول تحت عنوان سلسه ایلخانیان بر ایران حکومت می کردند. یعنی زمانی که آمریکای امروزی وجود نداشت. وانگهی نقش اهرم های نفوذ و تاثیرگذاری و ابزار قدرت نرم (Soft Power) و قدرت سخت (Hard Power) در زرادخانه سیاست خارجی و دفاع بریتانیای کبیر در این رابطه پرفراز و نشیب تاریخی بر هیچکسی پوشیده نیست. البته این کشور هلند بود که برای اولین بار سرویس جهانی تبلیغات و خبرپراکنی جهت دار را از طریق موج کوتا بسوی مستعمره خود یعنی اندونزی در سال ١٩٢٧ میلادی آغاز کرد. سرویس جهانی بی بی سی بنام "سرویس امپراطوری" پنج سال بعد از آن آغاز شد. دیوید میلیبند وزیر خارجه پیشین بریتانیا در وب سایت خود به نقش بی بی سی در کنار ١٥٠ سفارتخانه بریتانیا اشاره می کند و مشخصا ً به تلویزیون فارسی و عربی زبان بی بی سی بعنوان اهرم نفوذ بریتانیا تاکید می کند. دیوید کامرون نخست وزیر و ویلیام هئیگ وزیرخارجه بریتانیا نیز مشخصا با اشاره به شورا یا مرکز فرهنگی بریتانیا (British Council) و سرویس جهانی بی بی سی، از آنها بعنوان قدرت نرم بریتانیا در تاثیرگزاری افکار عمومی و دیپلماسی جهان یاد می کنند. حتی وبلاگ بانک جهانی به نقل ار جان سیمپسون گزارشگر معتبر و قدیمی بی بی سی به نقش و رسالت دستگاه خبرپراکنی بریتانیا در شکل گیری افکار عمومی مردم جهان سوم اذعان دارد. نقش صدای آمریکا نیز در بسیاری از حوادث جهان از جمله قیام مردم مجارستان در سال ١٩٥٦ میلادی و یا میدان تیانامن در چین و بخصوص تاثیرگذاری بر روی آمریکای لاتین بر کسی پوشیده نیست.

تحقیقات مستند

بر اساس تحقیقات گسترده و مستند پرفسور آنابل سربرنی و دکتر معصومه طرفه (کارمند بخش فارسی بی بی سی و محقق در آن زمان)، بخش فارسی بی بی سی بعنوان آلت تبلیغاتی و آلت جهت دهنده دیپلماسی و فشار رسانه ای در حوادث تاریخی ایران نظیر تبلیغات بر علیه طرفدارن نازیسم هیتلری در ایران، خلع سلطنت رضا شاه، ملی شدن نفت، و انقلاب اسلامی سال ١٩٧٩ میلادی غیر قابل انکار است. رضا شاه که با حمایت بریتانیا به قدرت رسیده بود، در جنگ جهانی دوم اعلام بی طرفی کرد، که باعث تعجب و نارضایتی شدید متفقین و بخصوص انگلیس ها شد. انگلیسها به احتمال همسوئی رضا شاه با هیتلر مظنون شدند. بر طبق شواهد موجود، به همین دلیل بخش فارسی بی بی سی را بر علیه رضا شاه بوجود آوردند تا در برکناری وی نقش مهمی را ایفا کند. در آن زمانی بسیاری از ایرانیان متمول و تحصیلکرده مستمع رادیو برلین بودند.
بر اساس یادداشت رسمی وزارت خارجه بریتانیا مورخ ١٤ آگست ١٩٤٠ میلادی که استراتژی و سیاست بی بی سی فارسی در مورد ایران و دولت ایران را تعیین می کند، تاکیده شده است که این یادداشت و سیاست های مربوط نباید به کارکنان ایرانی یا فارسی زبان بخش بی بی سی نشان داده شوند، یا با آنها در میان گذارده شوند. حال تا چه مقیاس و گستردگی این سیاست عدم اعتماد به کارکنان فارسی زبان بی بی سی فارسی امروزه نیز همچنان پا برجا است، باید تا سی سال دیگر صبر کرد تا اسناد مربوطه طبق قوانین بریتانیا در معرض دید عمومی قرار بگیرند. خواندن نتیجه این تحقیقات مستند و علمی را به هموطنان و بخصوص به آنهایی که گمان می برند بی بی سی فارسی مستقل از وزارت خارجه بریتانیا عمل می کند، توصیه می کنم. اسناد دیکته کردن سیاست خارجی بریتانیا توسط وزارت خارجه بعنوان خبر مستقل به بی بی سی فارسی، با جزئیات تاریخی حتی ساعت دقیق دیکته ها در این سند افشا شده است (بعنوان مثال در صفحه ١٠ و ١١ سند). به نقش بی بی سی فارسی در هدایت و جهت دهی حوادث در ایران (به نقل از جان دان، رئیس وقت بخش فارسی بی بی سی) در نوشتار منتشر شده در سایت خود بی بی سی فارسی نیز تاکید شده است. نقش پررنگ بی بی سی فارسی در جهت دهی انقلاب سال ١٣٥٧ در سمیناری در دانشگاه لندن با حضور مسئولین بی بی سی از جمله صادق صبا (رئیس بخش فارسی بی بی سی)، مقام های سابق ایرانی، مقام های وزارت خارجه بریتانیا و دکتر معصومه طرفه و پروفسور آنابل سربرنی و دیگر محققین و پژوهشگران مورد بررسی قرار گرفت. مضافا ً بعنوان نمونه در گزارش ١٤٢ صفحه ای شورای جهانی (سیاست) حقوق بشر (The International Council on Human Rights Policy) آمده است که در اواخر سال ٢٠٠١ و در جریان حمله آمریکا و بریتانیا به افغانستان، مسئولین سرویس جهانی بی بی سی گزارش تایپ شده ای را از لندن برای خبرنگار خود در افغانستان می فرستند تا آن را بمثابه گزارش مستقیم تلویزیونی خود از افغانستان ارائه دهد (صفحه ٤٤).

انکار مسمتر بی بی سی و حقیقت غیر قابل انکار

البته، علیرغم شواهد و اسناد انکارناپذیر موجود، مسئولین سرویس جهانی بی بی سی و بخش فارسی آن ادعا می کنند که بی بی سی مستقل از وزارت خارجه عمل می کند، چون یک نهاد دولتی نیست بلکه مانند ٩٠٠ سازمان و دستگاه دیگر با فرمان یا امتیازنامه سلطنتی (Royal Charter) مستقل اداره می شود؛ و اینکه منتقدین بی بی سی از درک این مقوله حقیقی و حقوقی عاجز می باشند. اما باید گفت که برخلاف ادعای بی بی سی، اگر به لیست سازمانها و دستگاه های تحت فرمان مذکور رجوع کنیم، می بینیم که بی بی سی در کنار نهادهایی نظیر ارتش سلطنتی بریتانیا، نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا، بانک مرکزی انگلیس و غیره قرار دارد. آلیسدیر پنکرتن در کتاب معروف خود بنام "فیلم، رادیو و تلویزیون" از بی بی سی بمثابه "امپریالیسم جدید" یاد می کند و دلایل خود را توضیح می دهد. ملاحظات مشابه و مستدل در کتاب دکتر سایمن پاتر بنام امپراطوری رسانه (Broadcasting Empire) که در مورد حدود نیم قرن فعالیت بی بی سی می باشد بطور جامع و کامل نیز آمده است. نقش تبلیغات (Propaganda) صدای آمریکا در آمریکای لاتین نیز در کتاب دیویا مکمیلین بنام "مطالعات بین المللی رسانه ای" مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نقش سرویس جهانی بی بی سی حتی در تبیین و شکل گیری هویت و احساس ملی بخصوص در آفریقا توسط مدیر مرکز مطالعات خارجی و خبرنگار سابق بی بی سی بنام فلیپ فیسکه د گویا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در جوابیه اخیر دولت بریتانیا به گزارش جامع پارلمان آن کشور که در سپتامبر ٢٠١٢ به پارلمان ارائه شد، به اهمیت نقش سرویس جهانی بی بی سی در تاثیرگذاری و شکل گیری وقایع بهار عربی و خاور میانه تاکید شده است. البته در این نوشتار کوتاه به استمرار منافع استراتژیک بریتانیا و آمریکا در راستای حفظ یک نظام ( از نوع اصلاح شده) جمهوری اسلامی که کشورهای عربی ناچار شوند از بیم آن سالانه حدود ١٥٠ میلیارد دلار اسلحه از غرب بخرند و به جای مخالفت با اسرائیل و بازپس گرفتن سرزمین های اشغال شده عربی در فلسطین اشغالی، ایران را دشمن اصلی تلقی کنند و علیرغم حمایت مطلق آمریکا از اسرائیل، در خاک کشورهای عربی خاور میانه به حامی اصلی و ولینعمت اسرائیل پایگاه نظامی بدهند، اشاره ای نشده است.

بی بی سی، اصلاح طلبان و حکومت ایران

حمایت ضمنی و عملی بخش فارسی صدای آمریکا و بخصوص بی بی سی از اصلاح طلبان معتقد به جمهوری اسلامی بر هیچکسی پوشیده نیست. بر طبق آینه جهان نمای بی بی سی فقط دو گروه در سپهر سیاست ایران وجود دارند: اصولگرایان طرفدار آیت الله خامنه ای و یا طرفداران احمدی نژاد از یکسو، و طیف های مختلف اصلاح طلبی از سوی دیگر. از آنجایی که اصولگرایان تمایلی به ظاهر شدن برروی صفحه بی بی سی ندارند، جعبه جادویی دولت بریتانیا عملا ً در اختیار اصلاح طلبان قرار دارد تا با استفاده از اکسیژن تبلیغاتی فراهم شده توسط این دستگاه خود را تطهیر و به مردم ایران بعنوان یک آلترناتیو بل القوه عرضه کنند. از نظر بی بی سی، به استثنای تعداد اندکی برانداز در خارج، مردم ایران خواهان سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی نیستند. در نتیجه انعکاس خبری و یا تحلیلی چنین خواسته ای در برنامه های متعدد بی بی سی، به زعم این دستگاه خبرپراکنی، به دور از شئون ژورنالیستی بی طرف و بمثابه دخالت مستقیم در امور داخلی ایران در راستای تغییر رژیم (Regime Change) خواهد بود، که نه بی بی سی با آن سنخیتی دارد و نه جزو ارکان سیاست خارجی دولت بریتانیا می باشد. اما حمایت آشکار بی بی سی از یک طیف بخصوص، در جنگ قدرت داخلی، از طریق بها دادن و پرداختن به اندیشه های آنها و اجازه حضور مستمر آنها در برنامه های مختلف تلویزیون فارسی بی بی سی و نادیده گرفتن افکار و تحلیل های طیف های دیگر از جمله برانداز و مخالفان کل حاکمیت و یا حتی طرفداران طیف حاکم و دیگران، خود دلیل مستدلی است مبنی بر دخالت جانبدارانه بی بی سی در تحولات کنونی و بخصوص در جنگ داخلی قدرت بین اصولگرایان و اصلاح طلبان حکومتی، علاوه بر نقض بی طرفی که بی بی سی در حرف مدعی آن است. یکی از شگردهای عجیب بی بی سی و تا حدی صدای آمریکا، دعوت از چهره های ناشناخته، مجهوال العقبه و بی تجربه طرفدار اصلاحات بعنوان تحلیلگر مسائل ایران و جهان است. تنها هنر تحلیلی و کاوشگری این به اصطلاح تحلیلگران، بازخوانی خبر ( و نه کالبد شکافی و تحلیل آن) می باشد. ظاهرا ً شبکه های مربوطه در درون و بیرون بی بی سی و صدای آمریکا این تحلیلگران نابغه اما گمنام و کاملا ً ناشناخته را بصورت مرموز و روزانه کشف می کنند تا با بازخوانی خبر بی بی سی بعنون تحلیل کارشناسانه به خورد مردم داده شود. برنامه هایی نظیر پرگار، صفحه دو و بعبارت دیگر و تفسیر خبر و افق و غیره تبدیل به پلاتفرم تبلیغاتی برای اصلاح طلبان حکومتی شده اند.

صدای آمریکا، اصلاح طلبان و حکومت ایران

بر خلاف بی بی سی که تقریبا ً در بست در اختیار اصلاح طلبان است، در مدیریت برنامه ریزی صدای آمریکا، نگرش های مختلف و بعضا ً متضادی وجود دارد که در برهه های خاصی از زمان منجر به تنش درونی و درگیری و اخراج و استعفاء می شود. وانگهی بر خلاف بریتانیا که فقط یک نهاد یعنی وزارت خارجه بریتانیا اهرم کنترل و نظارت بی بی سی را در اختیار دارد، در آمریکا نهاد ها و مراکز قدرت چندگانه در مدیریت و نظارت صدای آمریکا سهیم هستند، از جمله وزارت خانه های مختلف دولت آمریکا، کنگره آمریکا، نهادهای نیمه دولتی، لابی های پرنفوذ آمریکایی، اسرائیلی، ایرانی، و غیره. بهمین دلیل علاوه بر انعکاس وسیع اندیشه اصلاح طلبی و تبلیغ شارحان و مدافعان این طرز تفکر بعنوان یک بدیل تاثیرگزار و جدی، گاهی نیز صدای مخالفان نظام جمهوری اسلامی از تلویزیون صدای آمریکا و رادیو فردا به گوش می رسد. این نیز به دلیل سیاست دوگانه تهدید و تطمیع (Carrot & Stick) آمریکا در قبال ایران می باشد که بقول معروف همه گزینه های موجود بر روی میز را در جعبه جادویی خود عرضه می کنند. اگرچه جمهوری اسلامی از حمایت بی بی سی و صدای آمریکا از اصلاح طلبان و برنامه های هدفمند آنان کاملا ً آگاه است؛ و به همین دلیل در صدد اخلال بر روی برنامه های این شبکه از طریق پارازیت می باشد.

نتیجه گیری

هر دو بی بی سی و صدای آمریکا فعالیت های اپوزیسیون برونمرزی را تا آنجایی که رنگ و بوی اصلاح طلبی و بازگشت آنها به قدرت بدهد، منعکس می کنند. نمونه های فراوانی در این زمینه وجود دارد از جمله نشست استکهلم و کنفرانس پراگ که خبر و تحلیل آن توسط این دو رسانه بطور وسیعی منعکس شد. اما کوچکترین اشاره ای به نشست نیروهای چپ و یا گردهمایی دهها سازمان و فعال اپوزیسیون در ژانویه امسال در آلمان یا اشاره ای به نشست اخیر تعداد زیادی سازمان سیاسی و شخصیت برانداز که بین ٧ تا ٩ دسامبر امسال به دعوت حزب دمکرات کردستان در بروکسل جمع شده بودند، نشد. چرا؟ اینگونه چراها فراوان هستند، اما تحلیلگران مسائل سیاسی ایران حاضر نیستند خطر کرده و به آنها بپردازند، چون می دانند که اقبال (و شاید افتخار) حضور خود را در بی بی سی و صدای آمریکا در مخاطره خواهند افکند. در طی سالهای اخیر هر دو رسانه برای جذب و استخدام روزنامه نگاران اصلاح طلب از داخل کشور رقابتی "ناسالم" را دامن زدند. وانگهی اپوزیسیون برونمرزی نیز باید از خواب گران بیدار شود و با مقوله عملی و علمی "نقش رسانه ها در شکل دادن افکار عمومی و سیاست" آشنا شود. تاثیرگذاری بی بی سی، صدای آمریکا، رادیو فردا، و تلویزیون من و تو بر منافع دراز مدت جمهوری اسلامی هزار بار بیشتر از پرواز چند پهباد بی سرنشین می باشد. اپوزیسیون نیز باید بداند که اکنون از منظر ارتباطی و رسانه ای خلع سلاح شده است و هیچ گزینه ای برای انعکاس نظرات خود جز گدائی از بی بی سی و صدای آمریکا ندارد. در تحلیل نهایی و حضور عملی در منازل مردم داخل کشور، این بی بی سی و صدای آمریکا هستند که تصمیم می گیرند چه کس و یا کسانی بعنوان اپوزیسیون یا "رهبران اپوزیسیون" به ملت ایرانی معرفی خواهند شد، همانگونه که چلبی ها و کرزائی ها را معرفی و مستقر کردند. بر اساس مستندات و شواهد مستتر در این مقاله، همانگونه که بی بی سی رضا شاه را خلع سلطنت کرد، و سپس دولت دکتر مصدق را سرنگون کرد، و در انقلاب سال ٥٧ صدای انقلاب اسلامی ایران شد، اکنون نیز طرح های استراتژیک و هدفمندی در قلب برنامه های بی بی سی، صدای آمریکا، رادیو فردا و تلویزیون من و تو بصورت نهان و آشکار با اهداف درازمدت در پروسه بهینه سازی (ارائه بهترین آلترناتیو) هستند که ما ٣٠ سال بعد (یعنی زمانی که خیلی دیر شده است) به آن آگاه خواهیم شد.

عبدالستار دوشوکی
مرکز مطالعات بلوچستان ـ لندن
دی ١٣٩١

https://www.alarabiya.net/views/2012/12/30/257777.html

+92
رأی دهید
-19

مهر آسا - تهران - ایران
این گردانندگان شبکه های بی بیسی و صدای آمریکا چقدر از خودشان تعریف می کنند این طوری ها هم که می فرمایید نیست دنیا متوجه فساد اخلاقی شما و کارکنانتان شده است و دیگر مثل قدیم نیست که پول مردم ساده لوح را صرف عیاشی و تریاک کشیدن خود کنید راستی تشت رسوایی شما افتاد
یکشنبه 10 دي 1391 - 20:04
aziz iran - کپنهاک - دانمارک
بی بی سی این رسانه ی ضد ایران و ایرانی از جانب تمامی ایرانیان بخاطر تمامی سالهای خیانت و انداختن آخوندهای جنایتکار به ملت ایران مورد تحریم کامل میباشد و . هیچ ایرانی باغیرت به باز کردن این شبکه اقدام نمیکند. این شبکه همچنان به حمایت از آخوندهای جنایتکار در ایران ادامه میدهد بنابراین وظیفه هر ایرانی است در این برهه این شبکه را تحریم کامل نماید.
یکشنبه 10 دي 1391 - 20:53
سعید ایرانی - مشهد - ایران
ینی دمتون گرم با این مقاله صداقت سایتو اعلام کردین اما لطفا شما هم از اپوزیسیون یادی بکنید و معرفیشون کنید. کم نیستن. منو تو بنظر نمیاد این طرز فکر شما در موردش درست باشه چون یک شبکه تفریحیه تا حتا اجتماعی یا سیاسی
یکشنبه 10 دي 1391 - 21:30
morgan123 - واشنگتن - امریکا
به دوستان گرامی و فرهیخته توصیه میکنم این مقاله ارزشمند را با دقت مطالعه کنند بخصوص بخشی که مربوط به عملکرد صدای امریکاست حاوی تحلیلی بدیع و دست اول است . اینجانب به عنوان تکمله مطلب جناب دوشوکی این پرسش و پاسخ را ذکر میکنم که خب اکنون تکلیف مردم چیست؟ من تصور میکنم افراد پی گیر باید به کلیه رسانه ها دقت کنند و تنها از یک منبع خبری استفاده نکنند و همیشه در نظر داشته باشند تامین کنندههای مالی این سازمانها واحدهای خیریه نیستند که پولشان را برای بالا بردن سطح آگاهی ملتهای دیگر هزینه کنند! پس یادمان باشد که به همه چیز شک کنیم تا ذهن و اندیشه ما لقمه راحتی برای مکاران بیگانه نباشد. و افرادی که رسانه ای خودی در اختیار دارند به سهم خود در پی کم اثر نمودن صدا و تصویر بیگانه مغرض باشند کاری که عبدالستار دوشوکی در نگارش این مطلب دلسوزانه خودش انجام داد است. با سپاس از او و نیز سایت برای بازتاب این مقاله.
یکشنبه 10 دي 1391 - 23:32
perspolis123456789 - پراگ - چک
هیچ رسانه‌ی دلش برای مردم ما نسوخته. این دو رسانه هم در جهت منافع پلید دولت‌های خویش قدم برمیدارند و این کاملا طبیعیست. خودمون باید به فکر خود باشیم به قولا خود برخیزو بر خود ماتمی گیر
دوشنبه 11 دي 1391 - 01:23
parvaz39 - هامبورگ - آلمان
سپاس قلبی خودم رو نثار سایت میکنم,. چرا که من واقعا نا امید شده بودم و کم کم باورم میشد که سایت برون مرزی عصر ایران شده اید. مقاله هایی از این دست که کاملا مستقل و دلسوزانه میباشد. گذر سطحی از آن، پس از این همه تجربه گناهی بس نابخشودنیست. براستی که ما در این برهه از زمان به مفسران و سیاستمدارانی از خود گذشته همچون آقای عبدالستار دوشوکی نیاز مبرم داریم. باور بداریم که چنانچه هم خود را جزم و اراده کنیم خواهیم توانست یک صده تلاش برای استقلال و آزادی را به سرانجام برسانیم.
دوشنبه 11 دي 1391 - 02:12
mehrbaran22 - هال - انگلستان
با تشکر فراوان از جناب دوشوکی و سایت برنامه. چقدر ما به این تحلیل‌ها نیاز داریم
دوشنبه 11 دي 1391 - 03:12
paksan - آمریکا - آمریکا
در انگلستان از این دست مقاله نویسهاکم نیستند.نمی خوام بگم بی بی سی یا صدای آمریکا وابستگی ندارن ولی یه نگاهی هم یه حدود60 شبکه برون مرزی حکومت هم بکنیم معنای بی طرفی رومی فهمین.این مقالات در ادامه کارهای اطلاعاتی امنیتی رژیمه و تمام راهها رو برای بی اعتماد کردن مردم به این شبکه ها و تهدید خانواده کارکنان این شبکه ها پارازیت اندازی جمع کردن ماهواره ها رو انجام داده و شکست خورده به نحوی که هر روز بیننده هاشون بیشتر شده که کمتر نشده.به نظر من این تحلیل ها با گله گذاری از عدم حمایت این تلویزیون ها از اپوزیسیون خارج کشور بیشتر شبیه جکه چراکه افرادی که سالها خارج از کشور بودند و توان تاثیرگذاری در داخل رو ندارن خودشان را با گروهی مقایسه می کنند که 90درصد در داخل هستند و تاثیرگذاری آنها به اثبات رسیده ولی در هر صورت به جای این رفتارها بایدگفت برنامه شما بجز کنفرانس و جدل با هم چیست؟چه کارکرد داخلی مورد تایید مردم را دارید که حاضرید براش هزینه بدهید؟اصلاح طلبها واسه همه برنامه هاشون هزینه دادندومیدهند و امروز اقبال 70درصد مردم به آنهاست
دوشنبه 11 دي 1391 - 06:07
شهادت - تهران - ایران
وقتی به گذشته سیاه کشور انگلیس نگاه میکنم و به خیانتهایی که این کشور به ما کرد و به چپاولهایی که این کشور نفرین شده در مورد ایران و هند مرتکب شد مینگرم هر روز برای نابودی این کشور دعا میکنم. بی بی سی یک خبر گزاری وابسته به دولت انگلیس هست. فکر نکنم دلش واسه ایران و ایرانی بسوزه.
دوشنبه 11 دي 1391 - 06:09
akbarboy - تبریز - ایران
من موندم که چطور میشه شبکه ای بدون تبلیغات این همه هزینه کنه اخه اینا خرجشونو از کجا در میارن یا باید تبلیغات و مسابقه راه بندازن یا از یه جایی بودجه بگیرن مورد اول در مورد این شبکه ها منتفی میمونه مورد دوم اینکه از کدوم نهاد میگیرن جای سوال دارد اساسی
دوشنبه 11 دي 1391 - 07:34
exam292 - تهران - ایران
"parvaz39 - هامبورگ - آلمان" و "mehrbaran22 - هال - انگلستان" و دیگر هم فکران شما، بهتر از هرکسی میدونید که غرب(انگلیس و آمریکا و ...) منافع خودشون رو بر هر چیزی ترجیح میدن و دلشون واسه ی منابع عظیم نفت، گاز و .. تنگ شده(قبل از انقلاب حسابی جیبهاشونو پر کردن!!!
دوشنبه 11 دي 1391 - 11:59
bakhtiyar - گوتنبرگ - سوئد
هر دو بی بی سی و صدای آمریکا خائن به مردم ایرانند.رییس صدای آمریکا رامین عسگرد است.یک ایرانی آمریکایی دیپلمات.همچنین شبکه من و تو کاملا مشخص است که از بی بی سی تغذیه میشود با آن آرشیو گسترده اش و بودجه کلانش.دقت کنید به برنامه من و تو و نستراداموس و ضد مسیح و ..که صدای آمریکا هم در این باره برنامه داشت.برای آمادگی اذهان عمومی برای راه انداختن جنگی احتمالی در منطقه بوده.بی بی سی هم در برنامه ای از پیدا شدن نوشته های نیوتون پس از 500 سال خبر میداد و دیگر مزخرفات.
دوشنبه 11 دي 1391 - 13:26
bakhtiyar - گوتنبرگ - سوئد
یه نگاهی کنید به برنامه های آبکی و غیر علمی من و تو موضوعاتی حل شده از 30 سال پیش : فرازمینی ها و نوستراداموس و . با کلی مجری لوس و قر دار و دختر پسر های جورواجور لوس.بخدا نبینید این برنام های در چیتی رو
دوشنبه 11 دي 1391 - 13:43
kobalt - کرج - ایران
بی بی سی صدای آمریکا یا هر شبکه معتبر دیگه اخبار جعلی نمیتونه منتشر کنه (برخلاف شبکه های مربوط به ایران)الان تعدد منابع خبری ورسانه انحصار خبری رو شکسته در مورد تحلیل ها وجهت گیری شبکه ها یه امر بدیهیه اگه هرکسی فکر میکنه انقدر ضعیف و فاقد قدرت تجزیه وتحلیله بهتره شبخیز یا شبکه های آبدوغ خیاری دیگه رو ببینه تا یه شبکه حرفه ای مثل بی بی سی کسیکه به خودش شک نداره نه از بی بی سی میترسه نه از جام جیم این آقا رو هم هردو شبکه دعوت کردن ایشون هم لبیک گفته و رفته بازم دعوت کنن میره اینکه بی بی سی یا هر رسانه دیگه بتونه تو یه کشور انقلاب کنه توهین به شعور اون مردمه .
دوشنبه 11 دي 1391 - 19:08
parvaz39 - هامبورگ - آلمان
exam292 - تهران - ایران با یه جستجوی کوتاه آمار و ارقام روشن میکنه قبل از سال ۵۷ و بعد ان رو. موفق و روشن و آگاه باشید.
دوشنبه 11 دي 1391 - 19:16
sharafYabi - بیمبه - انگولا
Shahadat شهدت//// بدبختی ایران عجز و ناتوانایی خود ملت ایران است. انگلیس، آمریکا و دیگران را مسئول دانستن خود را گول زدن است. لطفا تاریخ جهان را از ۱۷۵۰ میلادی به این طرف مطالعه کنید و مخصوصا "د گریت گیم" ما خودمان احمق بودیم. یک نمونه از حماقت و نادانی‌ ایرانی‌ برایتان میگذارم که هنوز هم ادامه دارد: نامه امپراتور ایران فتح علی‌ شاه، به سفیرش در استانبول، .. وسعت ملک فرنگستان چقدر است؟ ثانیاً: فرنگستان عبارت از چند ایل نشین یا چادرنشین است؟ خوانین و سرکردگان ایشان کیانند؟ (آیا) فرانسه هم یکی از ایلات فرنگ است؟ بناپارت نام کافری که خود را پادشاه فرانسه می داند کیست و چکاره است؟ .. اینکه می گویند (مردم انگلیس) در جزیره ای ساکنند و ییلاق و قشلاق ندارند راست است یا نه؟ آیا لندن جزئی از انگلستان است یا انگلستان جزئی از لندن؟ احسن طُرُق برای هدایت فرنگیان گمراه به شاهراه اسلام و بازداشتن ایشان از اکّل میّت و لحم خنزیر کدام است؟ ...».
دوشنبه 11 دي 1391 - 19:50
sharafYabi - بیمبه - انگولا
kobalt تحلیلتان بسیار عاقلانه و واقعی‌ میباشد. ما همیشه دوست داریم یکی‌ دیگر را باعث نادانی و کمبودهایمان معرفی کنیم.
‌سه شنبه 12 دي 1391 - 00:05
exam292 - تهران - ایران
parvaz39 - هامبورگ - آلمان:عزیز، کامنت شما نشون میده که سعی میکنی یه آدم منطقی باشی. ولی یه سوال: آیا میپذیری که دشمن شناسی یه امر حیاتی برای پیشرفت مملکته؟!
‌سه شنبه 12 دي 1391 - 08:56
sharafYabi - بیمبه - انگولا
exam292 دشمن شناسی‌ هیچ ربطی به پیشرفت مملکت نداره. پیشرفت ایران بسته به حضور تمام مدیران مثبت یک جامعه در جای حقیقی خودشان است. بهترین و لایقترین نیروهای ایران را از مملکت فراری دادین و یک مشت آخوند یا سپاهی و بسیجی‌ بی‌ لیاقت، دزد و اختلاس گر‌ را در صدر امور گذاشتید. این کارها بزرگترین دشمنان ایرانی‌ است. پس بنابر این بعد از این همه سال دشمن را نشناخته اید، دشمن خودتانید و ما شما را به خوبی میشناسیم!!!
‌سه شنبه 12 دي 1391 - 15:30
parvaz39 - هامبورگ - آلمان
exam292 - تهران - ایران مشکل آقای خامنه ای و شما اینکه یک عقیده مخالف و رقابت کننده با شما، نام دشمن به آن اطلاق میشه. ۳۳ سال کم زمانی نیست . در این مدت زمان اگر کاری نتوانسته i یم برای رفاه مردم خودمون انجام بدهیم بلکه چندین سال هم به واپس راندیم این از بی تدبیری خودمان هست ( خودمان یعنی سیستم حکومتی حال حاضر ) برای تبادل نظر و پاسخ اگر تحریم ها و فشار غرب و امسال این در کلامت هست. همان بهتر سخن کوتاه و در هدر رفتن زمان صرفه جویی کنیم. سیاست به دبیر آگاه نیاز دارد. بدون استثنا در رجال سیاسی کنونی ایران آن دبیر وجود ندارد. و از همه مهمتر زمین بازی برای سیاست مداران واقعی در ایران مشکل دارد منظورم قانون اساسی ایران هست. هموطن دلسوز تنها تقاضایی که عاجزانه از شما دارم. برای بالا بردن آبرومندانه پرچم کشورت، هر کار مسعولانه ی انجام بده اما به دنبال دشمن دشمن کردن زمان از دست نده. اگر بر در منزل من قفل نیست و خودم هم به دنبال کفش سیندرلا میگردم، دست دیگری را به عنوان دزد گرفتن خطاست.
‌چهارشنبه 13 دي 1391 - 00:45
exam292 - تهران - ایران
"parvaz39 - هامبورگ - آلمان" و "sharafYabi - بیمبه - انگولا": یکی از مسائل مهم جهت پیشرفت جامعه، وجود اتحاد در بین آحاد مردمه. هرکسی چه در داخل و چه در خارج از کشور به دنبال ایجاد تفرقه در بین مردم باشه!(یه دشمنه!!!) اگه دوست داشتید میتونم در خصوص عوامل پیشرفت جامعه، توی کامنتهای بعد توضیح دهم.
‌چهارشنبه 13 دي 1391 - 15:53
sharafYabi - بیمبه - انگولا
EXAM292 احترام به همدیگر، نفی تفتیش عقاید، وجود قوانین به روز شده و مدیریت سالم به توسط متخصصین، شفافیت، آزادی رسانه، دیپلماسی احترامانه و زیرک، پرداخت مالیات توسط همه شاغلین، حمایت از ضعفا و دشمن نتراشی!! این ویروس "یه دشمنه" قدرت درک شما را پاک کرده. اصل را بر خوبی‌ بگذار، کمکش کن تا اینکه ثابت بشه خوب نیست!! اتحاد فقط با مدیریت سالم امکان بروز دارد. ما مدیریتمان اشکال بنیادی دارد. تا مدیران و قوانین عوض نشوند از دست من و شما کاری ساخته نیست. سیستم بیمار است و تنها به وسیله پول مفت نفت بر سر پا است. ژاپن، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و دیگران هیچ ندارند فقط یک سیستم سالم.
‌چهارشنبه 13 دي 1391 - 17:22
exam292 - تهران - ایران
"sharafYabi - بیمبه - انگولا" و "parvaz39 - هامبورگ - آلمان": اینکه شماها از دین و اسلام کینه شدیدی دارید! شکی نیست، وهمین باعث میشه حرف منطقی رو سخت بپذیرید! 1-شرایط کشور ما اصلا قابل قیاس با دیگر کشورهای پیشرفته نیست(مثل اینه که شما بیاید فرزند خودتونو با دیگر بچه ها مقایسه کنید! که این کار کاملا نادرسته) 2- شرایط انقلاب اسلامی ایران مثل یه بازی شطرنجه! اینکه ما باید حرکتهای درست و برنامه ریزی شده انجام بدیم، شکی نیست. ولی به نظر میاد شما یا حریف رو نادیده گرفتید و یا تاثیرش رو ضعیف میدونید(منظور از حریف مخالفان انقلاب اسلامی در داخل مثل سلطنت طلبها و در خارج از کشور مثل آمریکا و هم پیمانانش)
‌پنجشنبه 14 دي 1391 - 05:25
sharafYabi - بیمبه - انگولا
تجارب، درک و دانش شما در سطحی نیست که بتوانیم از حضور شما حداکثر استفاده را ببریم. شما از حرکتهای درست صحبت میکنی اما در مورد آن چیزی نمی‌گویی. خودت هم نمیدانی چی‌ میگی. ضمناً تفتیش عقاید شما همان ویروسی است که این همه بدبختی برای ایران به ارمغان آورده. شما چگونه میدانید که شکی نیست من بر علیه دین و اسلام میباشم. آیا دین و اسلام را میشناسی، یا فکر میکنی که میشناسی؟ وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ لاَ تُفْسِدُواْ فِی الأَرْضِ قَالُواْ إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ
‌پنجشنبه 14 دي 1391 - 14:10
sharafYabi - بیمبه - انگولا
exam292 تجارب، درک و دانش شما در سطحی نیست که بتوانیم از حضور شما حداکثر استفاده را ببریم. شما از حرکتهای درست صحبت میکنی اما در مورد آن چیزی نمی‌گویی. خودت هم نمیدانی چی‌ میگی. ضمناً تفتیش عقاید شما همان ویروسی است که این همه بدبختی برای ایران به ارمغان آورده. شما چگونه میدانید که شکی نیست من بر علیه دین و اسلام میباشم. آیا دین و اسلام را میشناسی، یا فکر میکنی که میشناسی؟ وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ لاَ تُفْسِدُواْ فِی الأَرْضِ قَالُواْ إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ
‌پنجشنبه 14 دي 1391 - 14:43
sharafYabi - بیمبه - انگولا
exam292 ضمناً اگر مقداری کافی‌ مغز در سرت بود، اقلکم یک جوابی‌ به این مثنوی در مورد مشکلات مدیریتی ایران که باعث اکثر فلاکت زدگی ایرانیان است می‌دادی.؟ حتما اجازه نداری؟ چون به ما گفتی در کامنتهای آینده‌ا‌ت در مورد پیشرفت نظر خواهی‌ داد؟!!! اما به جای آن متأسفانه به مانند سلسله مداری سیستم آخوندی که بی‌ شک شما یک زنجیره پاینی کنترل شده از زنجیره‌ بالاتر هستید، صورت مساله را پاک میکنید. به جای آن که برای آن درمانی پیدا کنید و جواب ما را بدهید و به مذهب، ایران و انسانیت خدمت کنید ما را به عنوان بی‌ دین و مذهب تخیل می‌کنید و از پول یا مفت نفت تغذیه میشوید و فراموشی. (منظورم شما نوعی است)
‌پنجشنبه 14 دي 1391 - 15:09
exam292 - تهران - ایران
sharafYabi - بیمبه - انگولا: مصداق اون آیه، شماها هستید! من میدونم که برای شماها هر دلیل منطقی هم بیاوریم، مثل ضبط صوت حرف خودتون رو تکرار میکنید!! وقتی میگم توی مملکت مشکلات داریم، معنی اون این نیست که اونهارو توی اینترنت منعکس کنم و آب توی آسیاب اربابات بریزم! وظیفه ی من قدم برداشتن جهت رفع مشکله.
جمعه 15 دي 1391 - 07:38
sharafYabi - بیمبه - انگولا
exam292 خودتو گول نزن. فعلا که شما فکر می‌کنید "قَالُواْ إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ" هستید و نشانه‌ آاش هم مدیریت داخلی‌ و جهانی‌ و اقتصاد نابتان است که اعجاب آور است و سر آمد دنیاست. و کرور کرور کشورها صف کشیدند تا فرمولهای این جهش شگفت انگیز را از شما خریداری بکنند. البته تقصیر شما نیست امکاناتت کمه، به خاطر اینکه بالا سریت حقتو می‌خوره، چون ما انسانهای بدی هستیم به جای اینکه فکرمون رو برای تولید درامد استفاده کنیم، با دزدی از هم دیگه، (مثل اون سه هزار نفری که دکتر لیستش رو داره!) درامد تولید می‌کنیم.
شنبه 16 دي 1391 - 02:11
exam292 - تهران - ایران
sharafYabi - بیمبه - انگولا: گفتم شما مشکل ریشه ای با انقلاب دارید!!! من الان هر نکته ی مثبتی از انقلاب رو بگم، شما یا باور نمیکنید یا هزارتا انگ بهش میزنی!!! من هنوز هیچ ادعایی ندارم که در ایران حکومت ناب اسلامی وجود داره، ولی می خواد به اون سمت بره(انشاالله)
یکشنبه 17 دي 1391 - 05:25
sharafYabi - بیمبه - انگولا
exam292 این انقلاب مرد. شما یک جوری کثافت زدین به این انقلاب با دزدیها، نزول خوریها، اختلاس. کشتار، عوام فریبی ووو... با یک گًل بهار نمی‌شود!! چه نکته‌ای مثبت میتوانی‌ بگویی وقتی‌ که کل خراب است. بعد ۳۵ سال میگی‌ تازه می‌خواد به اون سمت بره؟؟؟ این رو به خاطر بسپر. اگر همین طور پیش بره و مدیریت و قوانین ایران عوض نشه یک سوریه دیگر در چند سال آینده به وجود میاد. یادت باشه این روز را و این حرف را.
یکشنبه 17 دي 1391 - 16:57
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.