ارسال نامه از سوی اصلاح‌طلبان به آیت‎الله خامنه‌ای تکذیب شد

نزدیکان محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، اخبار مربوط به نامه‌نگاری اصلاح‌طلبان به آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را تکذیب کرده‌اند.

محمدرضا خاتمی، از چهره‌های شاخص اطلاح طلبان و برادر رئیس جمهور سابق، به روزنامه بهار چاپ تهران گفته، "نفس نوشتن نامه ایرادی ندارد، اما نامه‌ای وجود ندارد و نوشته نشده است."

دو روز پیش از این اسدالله بادامچیان، عضو حزب موتلفه اسلامی، از تشکل‌های محافظه‌کاران سنتی ایران گفته بود که اصلاح‌طلبان برای فراهم شدن شرایط حضور محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو، به آیت‌الله خامنه‌ای، نامه‌ای نوشته‌اند.

تکذیب تلویحی از سوی هاشمی رفسنجانی

محمدرضا خاتمی در رد نامه نگاری با آیت الله خامنه ای گفته "آقای بادامچیان ظاهرا نمی‌دانند که در فضای آزاد نیازی به نامه‌نگاری وجود ندارد و همه به‌ویژه کسانی که پیش از این نیز سابقه خدمت داشته‌اند می‌توانند آزادانه خود را کاندید کرده و در انتخابات شرکت نمایند. سخنان آقای بادامچیان نقض صریح آزادی‌های تصریح شده در قانون اساسی است."


منابع نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی هم واسطه گری او برای ارسال هرگونه نامه به آیت الله خامنه ای را تلویحا رد کرده اند

در گزارشی که خبرگزاری ایسنا از قول آقای بادامچیان منتشر کرده بود، آمده بود که محمد خاتمی این نامه را نوشته و به واسطه اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به دست رهبر ایران رسانده و خبرگزاری ایلنا از آقای بادامچیان نقل کرده بود که نامه را عده‌ای از هواداران آقای خاتمی به رهبر ایران نوشته‌اند. اما منابع نزدیک به آقای هاشمی رفسنجانی هم این موضوع را تلویحا تکذیب کرده‌اند.

روزنامه جمهوری اسلامی که از رسانه های نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی محسوب می شود، در شماره روز شنبه نهم دی (۲۹ دسامبر) خود نوشته است که "منابع نزدیک به آقای هاشمی رفسنجانی "از چنین اقدامی [واسطه گری برای رساندن نامه به رهبر ایران] اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند."

محمدرضا خاتمی: نیازی به سخنگو از جناح مقابل نداریم

محمدرضا خاتمی از گروه ها و احزاب رقیب اصلاح طلبان خواسته تا به جای آنها صحبت نکنند. آقای خاتمی گفته "آنها بهتر است اجازه بدهد که ما خودمان حرف‌هایمان را بزنیم. اگر فضای سیاسی باز شود و این امکان برگزار شود که ما جلسات و همایش‌هایمان را برگزار کنیم مطمئنا می‌توانیم مواضع خود را بیان کنیم و نیازی به سخنگو از جناح مقابل نداریم."

برادر رئیس جمهور پیشین ایران و دبیر کل سابق حزب مشارکت اصلی ترین تشکل سیاسی اصلاح طلبان گفته گویندگان چنین مطالبی می‌خواهد فضای انتخابات را گرم کنند "اما غافل از این هستند که مردم اعتمادشان را به آنان از دست می‌دهند و دیگر به هیچ‌کس اطمینان نمی‌کنند."


محمدرضا خاتمی می گوید "اگر فضای سیاسی باز شود و این امکان برگزار شود که ما جلسات و همایش‌هایمان را برگزار کنیم مطمئنا می‌توانیم مواضع خود را بیان کنیم و نیازی به سخنگو از جناح مقابل نداریم"

شماری از چهره‌های اصلی اصلاح طلبان از جمله محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران خواهان آزادی زندانیان سیاسی و پایان بازداشت خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ هستند.

این گروه می‌گویند که در صورت برگزاری انتخابات آزاد و آزادی زندانیان سیاسی و پایان شرایط امنیتی در ایران، حاضر به شرکت در انتخابات هستند. محمد خاتمی، اخیرا گفته در صورتی که حکومت ایران به اصلاح طلبان اجازه برگزاری کنگره بدهد، این را یک نشانه مثبت تلقی می‌کنند.

در ادیبات سیاسی ایران منظور از حکومت و مقام‌های ارشد و تعابیری از این دست، اشاره غیرمستقیم به آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی است.

پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و اعتراضات گسترده به نتایج آن، مقام های سیاسی و نظامی و کثیری از چهره های سیاسی نزدیک به آیت الله خامنه‌ای، دست به انتقاد از سیاست‌های دولت‌های پیشین ایران به خصوص دولت‌های اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی زدند.

در اظهار نظری کم سابقه، اوایل زمستان سال گذشته، محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به سئوال خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، درباره "علل ناکامی اصلاح طلبان" گفته بود "این به مدیریت هوشمندانه و مدبرانه مقام معظم رهبری برمی‌گردد. در حقیقت معجزه امام خامنه‌ای این بود که هشت سال دولت اصلاحات را کنترل کردند و مانع از افراط و تندروی آنان شدند."

آقای جعفری گفته بود: "اصلاح طلبان در دوره هشت ساله ریاست جمهوری محمد خاتمی و دوره چهار ساله مجلس ششم می‌خواستند جمهوری اسلامی را دچار نوعی دگردیسی هویتی کرده و با زدودن آرمان‌های اسلامی، مدل لیبرال دمکراسی را جایگزین مدل حکومتی مبتنی بر ولایت فقیه کنند."

برخی از چهره‌های اصلاح طلب می‌گویند که تاکنون نشانه‌های از سوی حکومت برای پذیرش حضور اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد. اصلاح طلبان می‌گویند که حاضر نیستند به هر قیمتی در رقابت‌‎های انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.

یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است ۲۴ خرداد سال آینده خورشیدی برگزار و طی آن جانشین محمود احمدی نژاد تعیین شود.

+33
رأی دهید
-1

kabootar - لاهور - پاکستان
خاتمی جون این بار تایید نمیشی
شنبه 9 دي 1391 - 14:03
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.