نابسامانی ورزش ملی در پایتخت: پنج رییس در ۹ ماه!

نقی کلانتری به عنوان سرپرست جدید هیات کشتی استان تهران منصوب شد تا رکورد کم سابقه ای در سرعت عزل ونصب مدیران ورزش ایران به جا گذاشته شود. او پنجمین رییس این رشته ورزشی در ۹ ماه اخیر است.
 
عزل ونصب های مکرر در اتاق ریاست هیات کشتی واقع در سالن هفتم تیر پارک شهر، کشتی  پایتخت را از گردونه مدعیان کشتی ایران خارج کرده. به نحوی که برای اولین بار در تاریخ کشتی ایران، تهران نماینده ای در لیگ برتر ندارد!
 
در برخی سال های دهه ۶۰ و در رقابت های قهرمانی کشور، اختلاف امتیاز تهران به عنوان قهرمان بی رقیب کشور با سایر استان ها چنان چشمگیر بود که با اعلام قبلی، امتیازات این تیم در رده بندی تیمی محاسبه نمی شد تا بقیه استان ها بتوانند در رده های اول تا سوم قرار بگیرند.
 
در آن مقطع با ریاست محمدرضا طالقانی بر کشتی تهران، این استان از ۴۸ کیلوگرم با نادر رحمتی تا ۱۳۰ کیلوگرم با علیرضا سلیمانی و علیرضا لرستانی به تناوب در تمام وزن ها صاحب دوبنده تیم ملی در مسابقات رسمی قاره ای یا جهانی شد.
 
طالقانی در دهه هفتاد به عنوان نایب رییس اکبر ترکان وزیر وقت دفاع در کابینه هاشمی رفسنجانی، به فدراسیون کشتی رفت و جای محمدعلی صنعتکاران را گرفت. حضور او به پیشرفت تیم های ملی در رده های مختلف سنی انجامید اما رکود کشتی تهران و از دست رفتن عناوین قهرمانی ملی با ریاست رحیم جدی نیز محسوس بود. رویه ای که تا دوران ریاست سردار هاشمی نیز تداوم داشت. اما دست کم، مدیران از ثبات و امنیت شغلی برخوردار بودند.
 
حمیدرضا هاشمی پس از چند سال ریاست بر کشتی استان تهران جای خود را به علی اکبرنژاد داد. هاشمی ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی تهران را برعهده داشت. جالب آن که در هیات کشتی تهران، معاونش سرهنگ میرجعفری نیز نظامی بود. ترکیبی که نتوانست توفیقی را نصیب کشتی تهران کند.
 
علی اکبرنژاد عضو سابق تیم ملی کشتی آزاد، برنده مدال طلای بازیهای آسیایی و دو مدال طلای آسیا که در المپیک بارسلون هم به مقام چهارم رسید. انتصاب او که مدرک دکترای فیزیولوژی ورزشی و سمت معاونت اداری و مالی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران را هم برعهده داشت، با استقبال خانواده کشتی پایتخت مواجه شد.
 
اکبرنژاد سپس مهدی شیروانی از کشتی نویسانی که سلامت کاری اش مورد تایید خانواده کشتی  است را به عنوان نایب رییس برگزید. حرکت های تازه ای برای ایجاد تحول در کشتی تهران آغاز شد. ناگهان اما اکبرنژاد استعفا داد.
 
او در متن استعفای خود با اشاره به این که در حال حاضر استان تهران در هیچ ردهای قهرمان ایران نیست، به وعده و وعیدهای حمایتی فراوان فدراسیون کشتی و اداره کل ورزش تهران قبل از صدور حکم انتصابش اشاره کرد و با اعلام این که هیچ کدام تحقق نیافته است، نوشت: «ما حتی برای پرداخت پول آب، برق و گاز سالن هفتم تیر با مشکل روبرو می شدیم، چه رسد به برگزاری مسابقه و برپایی اردو یا برنامه های آموزشی!»
 
اواخر ماه مهر حجت الله خطیب سرپرست فدراسیون کشتی، محمدرضا توپچی قهرمان سابق آسیا و پهلوان پیشین ایران را به عنوان سرپرست هیات کشتی استان تهران برگزید. خطیب پیش از آن هم توپچی را به عنوان عضو شورای سیاستگذاری این فدراسیون منصوب کرده بود.

 این انتخاب اما به مذاق اداره ورزش و جوانان استان تهران خوش نیامد. آنها تصمیم خطیب را نپسندیدند. توپچی به فارس نیوز گفت: «خطیب انتخابم کرده. با مدیرکل ورزش تهران هم صحبت کرده ام و مشکل خاصی نیست. با فوق لیسانس مدیریت ورزشی و این که کارمند وزارت ورزش هستم، فکر نکنم مشکل خاصی باشد. معمولاً با این پیشنهادات موافقت می شود.»
 
اما با این پیشنهاد موافقت نشد و معاونت توسعه اداره ورزش و جوانان استان تهران گفت انتخاب توپچی برای ریاست کشتی تهران را تکذیب می کنم. این معاونت کسی نبود مگر نقی کلانتری که خودش حالا به کرسی متزلزل ریاست کشتی تهران تکیه زده!
 
کشتی تهران سپس چند هفته ای را در بلاتکلیفی مطلق سپری کرد. تا این که عبدالله عزیزی با سابقه ۱۰ سال ریاست بر هیات کشتی استان کردستان، جای توپچی را گرفت. انتخابی که به نظر می رسید از بار سنگین مشکلات کشتی تهران خواهد کاست و حتی منتقدان عزیزی نیز معتقد بودند در برهه کنونی او از بهترین گزینه ها برای اداره کشتی پایتخت است.
 
اما عزیزی در محل کارش حاضر نشد و عارف ربطی دبیر فدراسیون کشتی  گفت عزیزی هنوز از سوی حراست وزارت ورزش تایید نشده و  وضعیتش مشخص نیست.
 
به این ترتیب هیات کشتی تهران چندماه دیگر را بی رییس سپری کرد. تا این که نقی کلانتری رییس پیشین هیات کشتی مازندران، به جای او برگزیده شد. انتصابی که مشخص نیست چند هفته یا حتی چند روز دوام خواهد داشت.

+20
رأی دهید
-23

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.