روسیه توافق با آمریکا بر سر بحران سیاسی سوریه را تکذیب کرد

هنوز راه حلی برای پایان دادن به کشتار و ویرانی در سوریه به دست نیامده است

نماینده سازمان ملل خواستار تغییرات واقعی در سوریه شده و مقامات روسی توافق با آمریکا برای حل بحران سیاسی این کشور را تکذیب کرده‌اند.

روز پنجشنبه، ۷ دی (۲۷ دسامبر)، الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، گزارش های منتشر شده در برخی رسانه های خبری در مورد "طرحی ابتکاری مشترک" آمریکا و روسیه برای برقراری صلح در سوریه را تکذیب کرد.

اخیرا برخی منابع خبری گزارش کردند که دولت های روسیه و آمریکا طرحی را برای پایان دادن به بحران سیاسی سوریه تدوین کرده اند که براساس آن، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، خواهد توانست تا پایان دوره کنونی ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۴ سمت خود را بدون برخورداری از اختیارات اجرایی حفظ کند. در حالیکه آمریکا تاکید دارد که حل بحران سوریه با ادامه حکومت بشار اسد امکانپذیر نیست، روسیه کناره گیری او را به عنوان پیش شرط مذاکره صلح در سوریه رد کرده است.

آقای لوکاشویچ گفته است "ما در مذاکره با اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب برای حل بحران سوریه، و همکاران آمریکایی خود کوشیده ایم تا راه حلی را براساس توافقنامه ژنو بیابیم."

اشاره این مقام روسی به قطعنامه اجلاس ژنو است که با شرکت کشورهای عضو دایم شورای امنیت و چند کشور منطقه در ماه ژوئن برگزار شد و براساس آن، قرار بود دولت سوریه و مخالفان از طریق "گفتگوی ملی" زمینه "گذار" به دموکراسی را در سوریه فراهم کنند. به اصرار روسیه، در قطعنامه ژنو به لزوم کناره گیری بشار اسد اشاره ای نشد و این قطعنامه نحوه برگزاری "گفتگوی ملی"، طرف های شرکت کننده در آن و موضوع مورد بررسی آن را مشخص نکرده است.


قرار بود قطعنامه اجلاس ژنو مبنای حل بحران سوریه قرار گیرد اما از محتوای آن تعابیر متفاوتی شده است

دولت سوریه گفتگو با مخالفان را به تشکل های سیاسی مستقر در داخل سوریه منحصر دانسته و پیش‌شرط برگزاری هر نوع گفتگویی را هم خلع سلاح مخالفان مسلح خود دانسته است. در مقابل، گروه های مخالف، مذاکره با بشار اسد را رد کرده و گفته اند که او به دلیل کشتار مردم، صلاحیت خود را از دست داده و در نظر دارد با خلع سلاح مخالفان، حرکت اعتراضی مردم را بدون هیچ مقاومتی به طور کامل سرکوب کند.

در حال حاضر، فیصل مقداد، معاون وزارت خارجه سوریه، در راس هیاتی به مسکو سفر کرده و هیات سوری پس از مذاکرات دو ساعته با یکی از مقامات وزارت خارجه روسیه در روز پنجشنبه، با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه، و میخائیل بوگدانوف، معاون او نیز دیدار کردند.

برخی منابع خبری گفته اند که دلیل سفر آقای مقداد به مسکو مذاکره پیرامون جزئیات طرح پیشنهادی اخصر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب برای حل بحران سیاسی سوریه است.

ابراهیمی: تغییر واقعی لازم استروز پنجشنبه، آقای ابراهیمی در پایان دیدار پنج روزه خود از سوریه، در سخنانی در دمشق گفت که برای پایان دادن به خشونت در سوریه و پاسخ به مطالبات مردم این کشور، به "تغییرات واقعی" نیاز است.

اخصر ابراهیمی گفت: "همانگونه که در اجلاس ژنو مشخص شد و امروزه حتی مشخص تر هم شده، تحولات مورد نیاز در سوریه باید واقعی باشد و نه صوری و نمایشی" و افزود "به اعتقاد من، مردم سوریه خواستار تغییرات واقعی هستند و همه می دانیم که این، به چه معنی است."

نماینده ویژه سازمان ملل در توضیح اظهارات خود گفت که "باید دولتی تشکیل شود که اختیارات تام و تمام دارد، یعنی دولتی باشد که تمامی کشور در اختیار و تحت اقتدار آن است و چنین دولتی باید اداره امور را در دوره گذار در دست بگیرد."


ابراهیمی طرح پیشنهادی خود را با مقامات سوریه مطرح کرده و در نظر دارد درباره آن با روسیه و آمریکا مذاکره کند

آقای ابراهیمی در طول سفر به دمشق، با مقامات دولت سوریه از جمله بشار اسد دیدار کرد و گفته می شود در این دیدارها، طرحی را برای پایان دادن به بحران سیاسی سوریه با آنان در میان گذاشته است.

اخضر ابراهیمی هم، که قرار است روز شنبه این هفته عازم مسکو شود، وجود طرح مشترک آمریکا و روسیه برای حل بحران سوریه را تکدیب کرده اما افزوده است که باید به هر طریق، به خشونت، کشتار و ویرانی در سوریه پایان داده شود.

روز شنبه این هفته، وزیر خارجه روسیه گفت که جنگ داخلی سوریه "به بن بست" رسیده و افزود که تلاش بین المللی برای وادار کردن بشار اسد به ترک قدرت بی نتیجه مانده است. پیش از آن، به نقل از معاون وزارت خارجه روسیه گزارش شده بود که ممکن است مخالفان مسلح حکومت سوریه به پیروزی برسند اما وزارت خارجه روسیه بعدا این گزارش ها را تکذیب کرد.

بحران سیاسی سوریه حدود بیست و یک ماه پیش با برگزاری تجمع های اعتراضی و درخواست اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد در تشکیلات حکومتی آغاز شد و برخی از مخالفان و همچنین شماری از کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، انتظار داشتند بشار اسد به مطالبات مردم پاسخ مثبت بدهد.

پس از آنکه دولت سوریه با اعزام واحدهای ارتش در صدد خاتمه دادن به تظاهرات برآمد، گروهی از نظامیان ناراضی با ترک خدمت، تشکلی را به نام ارتش ملی سوریه ایجاد کردند و هدف خود را حمایت از تظاهرکنندگان در برابر حملات ارتش اعلام داشتند.

در ماه های بعد، درگیری بین نیروهای دولتی و مخالفان مسلح گسترش یافت و عملا شرایط جنگ داخلی را در سوریه ایجاد کرد. گفته می شود در درگیری های سوریه، بیش از چهل و پنج هزار نفر کشته و صدها هزار آواره شده اند و ویرانی گسترده ای در شهرها و روستاهای این کشور به بار آمده است. منابع دولتی هم از کشته شدن صدها تن از نیروهای دولتی خبر داده اند.

+19
رأی دهید
-10

shirzan e irani - استکهلم - سوئد
قطعاً زمانی‌ که باید توافق بر سر حقوق مردم باشد روسیه این شکارچی بی‌ اخلاق منفعت طلب بیرحم همراه نیست هر جا که پای چپاول تجاوز و جنایت در میان باشد روسیه پای اصلی‌ ماجراست مانند همکاری با آخوند تا زمانیکه تاریخ مصرف منقضی نشده باشد.
جمعه 8 دي 1391 - 09:52
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.