5 تصور اشتباه در مورد مغز انسان

مغز را می توان طوری تربیت کرد که همانند یک مغز فوق العاده و پرقدرت رفتار کند، فقط باید برای این کار مغز را در چالش های جدیدی قرار داد. نباید اجازه داد که بیش از این قدرت مغزهایمان گرفته شود.

                                                  5 تصور اشتباه در مورد مغز انسان

این سخن «دیپاک چپرا» و «رادولف ای تانزی» است که یافته های جدیدی در مورد رابطه بین مغز و یافتن فرصت های تازه داشته اند. آنها در کتاب خود با نام Super Brain می گویند که مردم باید از نقش های خود به عنوان رهبر، کاشف، معلم و کاربر با خبر باشند و بتوانند راه های جدید را شناسایی کنند.
بر اساس گفته این دو شخص، ۵ تصور عمومی و غلط وجود دارد که قدرت مغز انسان را می گیرد. در زیر آنها را بر می شمریم و دلایل چپرا و تانزی را برای آن ارائه می دهیم:

- افسانه اول: «مغز انسان غیر قابل تغییر است».
مغز ما انسان ها به شدت قابلیت تغییر و حالت ارتجاعی دارد. شما می توانید در هر شرایط و سن وسالی فکر و نگرش خود را تغییر دهید.

- افسانه دوم: «مغز روزانه میلیون ها سلول از دست می دهد که دیگر جایگزین نمی شوند».
هر چه ما از لحاظ سنی بزرگتر می شویم، مناطق مهم مغز که شامل حافظه و قسمت یادگیری می شوند، به تولید عصب های سلولی جدید ادامه می دهند که این روند را می توان از طریق تمرین های بدنی، ذهنی و روابط اجتماعی شبیه سازی کرد.

- افسانه سوم: «واکنش ها اولیه (ترس، عصبانیت، حسادت و پرخاش) نسبت به امور مختلف باعث می شود مغز در مورد انجام و یا عدم انجام آن فرمان دهد.»

این درست نیست چرا که مغز انسان با وجود منطقی ترین ترس ها هم دستور به انجام کار مورد نظر می کند. اگر این مسئله وجود نداشته باشد، هیچ شخصی اقدام به انجام کارهای هراس آور همچون صعود به قله های بلند و تربیت شیرهای درنده را انجام نخواهد داد.

- افسانه چهارم: «مغر آسیب دیده نمی تواند خود را التیام بخشد».

بعد از آسیب دیدن، مغز می تواند خود را دوباره بازسازی کند و ارتباطاتش را دوباره ایجاد کند. مغز شما در حال حاضر هم درحال بازسازی دوباره است. نیاز به بروز آسیب نیست تا روند بازسازی دوباره شروع شود، کافی است فقط زنده باشید. شما می توانید این مسئله را با در معرض قرار گرفتن تجربه های جدید بیشتر کنید. سعی کنید مهارت های جدیدی در زندگی خود پیدا کنید.

- افسانه پنجم: «پیر شدن مغز امری اجتناب ناپذیر و غیرقابل بازگشت است».

زمانی که همانند بچه ها در موقع یادگیری مسئله ای جدید احساساتی می شوید، دارینه و سیناپس های جدید بوجود خواهند آمد و حافظه شما می تواند دوباره همانند دوران جوانی قوی شود.
خوب اگر شما به یکی از باورهای بالا اعتقاد داشتید، دیگر زمان است که از خرافه دور شوید و به فکر کشف راه های جدید در مغزتان باشید!

+104
رأی دهید
-9

11oct - تهران - ایران
جالب بود سپاس
‌چهارشنبه 6 دي 1391 - 21:19
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.