سه مقام پیشین آمریکا: اعمال تحریم بیشتر علیه ایران نادرست است

لی همیلتون، عضو سابق مجلس نمایندگان، توماس پیکرینگ، از مقام های سابق وزارت امور خارجه و ژنرال بازنشسته « آنتونی زینی»، سر فرمانده سابق نیروهای آمریکا در خاورمیانه، در مطلبی مشترک که خبرگزاری بلومبرگ آن را منتشر کرده است دیدگاه های خود را در مورد سیاست تحریم ایران تشریح کرده اند.
 

              سه مقام پیشین آمریکا: اعمال تحریم بیشتر علیه ایران نادرست است
این سه مقام آمریکایی در مقدمه مطلب خود می نویسند: «همزمان با آماده شدن کنگره برای تشدید فشارها علیه ایران و اعمال تحریم های جدید، رهبران آمریکا باید از خود بپرسند که اقدامات تنبیهی قبلی چه دستاوردهایی داشته و آیا اعمال تحریم های بیشتر برای پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای مفید و یا مضر خواهد بود.»

محور اصلی تحریم هایی که کنگره در نظر دارد قراردادن بخش های بیشتری از صنایع ایران در فهرست سیاه و گسترش تحریم علیه ناقضان حقوق بشر در آن کشور است. شاید تصویب این تحریم ها براساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد و عدم تبعیت ایران از این مصوبات قابل توجیه به نظر بیاید.

اما همانطور که دولت باراک اوباما هشدار داده است افزودن تحریم های بیشتر ممکن است کارآمدی مجازات های فعلی علیه ایران را به خطر بیاندازد.

نویسندگان این مطلب یادآوری می کنند که برای کمک به روشن کردن مباحث مربوط به تحریم ایران گزارشی را که چند ماه پیش زیر عنوان «سنجش فواید و هزینه های تحریم علیه ایران» منتشر شد را امضا کرده اند. این گزارش توسط بیش از سی نفر از چهره های سرشناس سیاسی ، امنیتی، نظامی و اقتصادی آمریکا از گرایش های سیاسی مختلف تهیه و امضا شده است.

به نظر می رسد که تحت تاثیر اعمال تحریم ها حکومت ایران پیشنهاداتی را که ممکن است از طریق مذاکره راه حلی برای بحران هسته ای پیدا کند جدی گرفته است. ولی نباید فراموش کرد که هیچ یک از این تحریم ها باعث نشده که ایران به قعطنامه های مصوب شورای امنیت که خواستار متوقف کردن غنی سازی اورانیوم و همکاری بیشتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی است، گردن بنهد.

اما پیشبرد سیاست تحریم پیامدهای منفی هم داشته است. از یک طرف باعث شده که اجماع بین المللی علیه ایران تضعیف شده و سیاست های آمریکا در قبال لیبی و سوریه را با مشکلاتی روبرو کند. و از طرف دیگر تاثیرات آن در خود ایران باعث شده که عرصه های اقتصادی پنهان بیش از گذشته در کنترل جناح های اقتدارگرا قرار بگیرد، جریان های ضد اصلاحات را تقویت کرده و فضای سیاسی آن کشور را مسدودتر کرده است.

سیاست تحریم باعث شده که واردات و عرضه داروهای حیاتی و برخی از اقلام غذایی دشوارتر شده و در عین حال بر تلاطم بازار نفت افزوده است.
این تحریم ها شاید خصومت شدید و طولانی مدت مردم ایران علیه آمریکا را برانگیزد و از همه مهمتر باعث تشدید تنش در روابط دو کشور و زمینه ساز وقوع درگیری و حتی گسترش جنگ در سطح منطقه شده است.

سه مقام آمریکایی در ادامه مطلب خود که توسط خبرگزاری بلومبرگ منتشر شده می نویسند که در مصوبات قانونی مربوط به سیاست تحریم ایران نکاتی گنجانده شده، از جمله کاهش نقض حقوق بشر و یا قطع حمایت از گروه های تروریستی و محدود کردن برنامه های هسته ای ایران که سنجش موفقیت آن را به شدت دشوار می کند.

این تار گسترده ای که حول سیاست تحریم تنیده شده می تواند قدرت مانور پرزیدنت اوباما را به شدت محدود کند. اگر قرار است روش مذاکره به عنوان راه حلی برای بحران هسته ای ایران اجرا شود با وجود همه قید و بندهایی که قوانین مربوط به تحریم ها گنجانده شده کار مذاکره کنندگان برای یافتن یک نوع مصالحه براساس دادن امتیازهای متقابل بسیار دشوار خواهد بود.

باید شرایطی فراهم شود که رییس جمهوری و اعضای ارشد مجالس قانونگذاری آمریکا بتوانند براساس ارزیابی از میزان موفقیت تحریم ها و در عین حال روند مذاکرات هسته ای با ایران در چند و چون اجرای این قوانین و از جمله لغو بخشهایی از آن به نوعی توافق برسند.

باید این فرصت را برای پرزیدنت اوباما فراهم کرد تا ثابت کند که تحریم ها علیه ایران تاثیر گذار بوده اند. وی باید سیاست خود برای مذاکره با ایران را به پیش ببرد و در عین حال هر کجا که لازم بود اقدامات لازم را برای ایجاد حس اعتماد در طرف متقابل و شکستن بن بست فعلی انجام دهد.

نویسندگان این مطلب در پایان تاکید می کنند که با توجه به تاثیرات فزاینده تحریم ها بر جنبه های گوناگون زندگی اقتصادی و اجتماعی جامعه ایران می توان گفت که حکومت آن کشور در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری پذیرای یک پیشنهاد جدی از سوی دولت آمریکا خواهد بود. امروزه بهترین شرایط برای یک نوع توافق فراهم شده است و بنابراین اعمال تحریم بیشتر نادرست است.

+77
رأی دهید
-26

ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
زیر میزی ملا رسید؟؟ مثل زیر میزی مجاهدین؟؟؟؟؟؟
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 18:28
paya55 - چیچست - ایران
تاحالا که فقط ملت ایران زیرفشارتحریمها له شدن..
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 19:24
farahnoush - ساری - ایران
عجب !. هرکاری می کنید لطفا جنگ نکنید ! چون جنگ به نفع ایران و مردم داخل ایران نیست !
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 20:45
farahnoush - ساری - ایران
عجب !. هرکاری می کنید لطفا جنگ نکنید ! چون جنگ به نفع ایران و مردم داخل ایران نیست !
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 20:45
ufo-alien - تهران - ایران
سیاست مدار خوب کس است که با پنبه سر ببره نه با تهدید و ارعاب ....ما باید با پنبه و رفتار اصولی سر دشمنانم را ببریم .
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 21:13
asal55290 - مشهد - ایران
farahnoushبعضی وقتا جنگ اجتناب ناپذیره برای رهایی باید جنگید وتاوان جنگ رو هم باید داد البته منم با جنگ و خونریزی موافق نیستم ولی مثل معروف که میگه اب که از سر گذشت چه یک وجب چه صد وجب.......
‌چهارشنبه 6 دي 1391 - 06:24
hossein-87 - تهران - ایران
هدف از تحریم فقط و فقط فشار به مردم هستش تا مردم جونشون به لبشون برسه و شلوغ کنن.اینا تا این حد کثافتن.بعد آذربایجان که زلزله اومد، دایه مهربان تر از مادر شدن. میگن ما دارو رو تحریم نکردیم ولی دارو تو ایران کم شده.مشکلش هم اینه که پول جابجا نمیشه.آخه این شد توجیه؟! البته اینکه هر کشوری به فکر منافع خودش باشه درسته ولی چرا باید منافع یه سری کشور تو کشتن و زجر دادن مردم کشورهای دیگه باشه؟ عراق - افغانستان - فلسطین - ایران - سوریه و غیره
‌چهارشنبه 6 دي 1391 - 08:03
toopchiyan1986 - لندن - انگلستان
این تحریم‌ها فقط به ضرر مردم ایران هست نه دولت
‌چهارشنبه 6 دي 1391 - 08:27
farahnoush - ساری - ایران
asal55290 - مشهد - ایران. من موافق نیستم ! شما فکر کردید اینها می یاند راحت مسئولین جمهوری اسلامی برمی دارند یک حکومت مثل آمریکا تو ایران تشکیل می دهند و می روند !؟. نه برادر من اول از همه که فقط می یاند و مراکز هسته ای ایران می زنند ! می دونی که ممکن برای زدن فردو از سلاح های پیشرفته یا حتی بمب اتمی استفاده کنند !؟. بماند چند نفر می میرند .. بعد از نابودی یک مرکز هسته ای تو فردو , اصفهان , بوشهر و .. تشعشعاتش چه ضرراتی به نسل اینده و امروز می زند !. اومدید و امریکا امد زد و رفت ! بعد از اون پای گروه های تروریستی پ ک ک و جند الله و القاعده و مجاهدین خلق و هزاران کوفت و زهر مار پیدا می شود !.
‌پنجشنبه 7 دي 1391 - 00:57
farahnoush - ساری - ایران
بماند که احتمال دارد خائنین زیادی همچون پیشه وری ها و محمد قاضی و کوفت و زهر مار در ایران تشکیل شوند !اگر اینها با گل و بلبل می امدند یک چیزی اما همیشه این مسائل یک سری موافق و مخالف دارد که به کشت و کشتار می انجامد !در نظر بگیر اون زمان استالین برای ما دهن باز کرد و حالا ترکیه و اذربایجان وکردستان عراق و کشورهای عربی برای ما !!! .تکه تکه پاره شدن هیچ وقت برای ما دموکراسی نمی یاره ! ازادی و خوشبختی نمی یاره ! همونطور که برای مردم عراق و پاکستان نیوورد !ما فقط با یک دولت مرکزی قدرتمند و فدرالیسم به شیوه امریکا و براساس حقوق بشر که اونم فقط از طریق گذار به دموکراسی می تونیم دست پیدا کنیم !. من همیشه می گم پایان تلخ بهتر از تلخی بی پایان است اما وضعیت ایران با این مسائل درست نمی شه !یک بت (شاه ) شکست و جاش یه عالمه بت و اقازاده گرفت ! جمهوری اسلامی بره (یک دولت ) جاش هزاران دولت دیگر مثل خودش یا بدتر می گیرد ! .
‌پنجشنبه 7 دي 1391 - 00:57
farahnoush - ساری - ایران
تنها راه نجات هم مردم ایران از طریق گذار به دموکراسی و احترام به حقوق بشر از طریق خود مردم ایران است ! دولت جمهوری اسلامی پدران ما درست کردند از اسمون نیومده , پس ما هم می تونیم یک دولت دموکراتیک براساس احترام به حقوق بشر و فرهنگ و زبان و مذهب و ... تمام اقوام ایران بسازیم !اما اول باید خودمون عوض کنیم بعد دولتمون !چون ما هنوز بلد نیستم بهم و اعتقادات هم احترام بگذاریم !
‌پنجشنبه 7 دي 1391 - 00:57
farahnoush - ساری - ایران
تازه در نظر بگیرد سپاه پاسداران همیشه می گه من برام انقلاب و اسلام مهمه نه ایران !پدری ازمون در می ارند بدتر اقا محمد خان قاجار تا تو تاریخ بنویسند !
‌پنجشنبه 7 دي 1391 - 09:53
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.