آمار تکان دهنده از وضعیت واحدهای تولیدی: ۴۰ درصد کاهش تولید؛ ۱۰۰ درصد افزایش قیمت

نه ماه پس از نامگذاری سال به عنوان «تولید ملی» که البته پس از چند ماه به «اقتصاد مقاومتی» تغییر کرد، مرکز پژوهش های مجلس گزارش داده که از مهر90 تا مهر91 تولید و اشتغال در این تشکل ها به ترتیب تا 40 درصد و 36 درصد کاهش و قیمت محصولات و مواد اولیه به ترتیب بیش از 87 درصد و 112 درصد افزایش یافته است....

                                                   آمار تکان دهنده از وضعیت واحدهای تولیدی: ۴۰ درصد کاهش تولید؛ ۱۰۰ درصد افزایش قیمت

نه ماه پس از نامگذاری سال به عنوان «تولید ملی» که البته پس از چند ماه به «اقتصاد مقاومتی» تغییر کرد، آمارگیری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از ۹۸ تشکل اقتصادی سراسری نشان می دهد از مهر۹۰ تا مهر۹۱ تولید و اشتغال در این تشکل ها به ترتیب تا ۴۰ درصد و ۳۶ درصد کاهش و قیمت محصولات و مواد اولیه به ترتیب بیش از ۸۷ درصد و ۱۱۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش مهر، گروه مطالعات محیط کسب و کار در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با هدف ارائه تصویری کلی و اطلاعاتی صحیح و دست اول از وضعیت واحدهای تولیدی در سراسر کشور، در تاریخ ۱۲ تا ۱۵ مهرماه سال جاری، در پی انتشار اخبار و شایعاتی درباره تعطیلی برخی واحدهای تولیدی در اثر تحریم ها، مسائل ارزی، کمبود مواد اولیه، نوسانات بازارها و دیگر موانع تولید و سرمایه گذاری در ماه های اخیر، پرسشنامه ای با ۷ سئوال تهیه و برای ۹۸ تشکل اقتصادی سراسری ارسال کرد. منظور از تشکل های سراسری آن دسته از تشکل های اقتصادی است که در چندین استان کشور شعبه و عضو دارند.

براساس این گزارش، میانگین پاسخ ها به این سوال که “در حال حاضر( مهرماه ۱۳۹۱) واحدهای تولیدی تشکل شما به طور متوسط با چند درصد از ظرفیت بالقوه تولید کار می کنند؟” ۴۲٫۵ درصد بوده است.

تشکل های شرکت کننده در این کار مطالعاتی، ظرفیت بالقوه ایجاد اشتغال واحد تولیدی خود در مهرماه ۹۱ ، را به طور متوسط ۵۰٫۲ درصد اعلام کرده اند.

در این طرح از فعالان اقتصادی پرسیده شده که میزان تولید در واحدهای تولیدی عضو تشکل شما نسبت به سال گذشته (مهر ماه ۱۳۹۰) مجموعا چند درصد تغییر کرده است؟ که میانگین پاسخ ها ۴۰٫۳ درصد کاهش تولید بوده است.

همچنین درخصوص میزان اشتغال در واحدهای تولیدی نسبت به سال گذشته (مهرماه ۱۳۹۰) ۳۶٫۵ درصد کاهش اشتغال پاسخ میانگین بوده است.

در پاسخ به این سوال که قیمت محصولات و قیمت مواد اولیه در واحدهای تولیدی اعضای شما نسبت به ابتدای سال ۱۳۹۱ مجموعا چند درصد تغییر کرده است؟ میانگین پاسخ پاسخ دهندگان نشان می دهد محصولات ۸۷٫۹ درصد افزایش و قیمت مواد اولیه ۱۱۲٫۱ درصد افزایش داشته است.

طبق اظهارات تشکل های اقتصادی سراسری از ابتدای سال جاری ۵۰ واحد تولیدی یا خدماتی در حوزه فعالیت تشکل های سراسری مشارکت کننده در این نظرسنجی تاسیس شده و ۵۶۶ واحد به دلایل مختلف تعطیل شده اند.

پاسخ دهندگان در خصوص مشکلات بر سر راه تولید به ترتیب تامین مواد اولیه و تجهیزات تولید (گرانی، نوسانات قیمت، موجود نبودن در بازار و محدودیت در واردات)، تامین نقدینگی و منابع مالی برای سرمایه در گردش، موانع دسترسی به ارز (عدم تثبیت، نوسان سیاست ها و …)، مشکلات و موانع ناشی از اثر مستقیم تحریم ها، بی ثباتی و نارسایی ها در برنامه ریزی و اجرای قوانین و مقررات را ذکر کرده اند.

+39
رأی دهید
-14

جنگنده - تهران - ایران
آخه تویی که اینو میگی پس چطوریه فروشگاها و خیابونها و رستورانها جای سوزن انداختن نیست چطوریه که نصف تولید پوروشه پانامرا در داخل ایران به فروش رفته چطوریه که همه وضعشون خوب شده و هرکی دو تا دو تا ماشین داره و همه در حال خرید هستند د آخه اگه وضع مملکت بده اینا چیه که ما میبینیم ساختمون متری هشت میلیون نساخته به فروش میرسه تا یه تعطیلی میشه جاده ها رو سوزن بندازی پاییین نمیاد پس استانداردهای رفاه بجز اینا دیگه چیه که این کشور نداره بعد پولددارا بیشتر از اون ندارها ناراضین ولی در باطن همشون راضین و همه مردم ما اکثریت قریب به اتفاق دارن راحت زندگی میکنند و حوصله تبدیل این زندگی مرفه و نسبتا خوب رو به یک سوریه دیگه ندارن شما هم اینو تو خواب ببینی که اینجا بشه سوریه دوم بشین برا خودت دل خودتو خوش کن
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 13:33
ehsan 58 - تهران - ایران
ما که آماده ایم برای جنگ !!!!سوراخ موش 1000تومن!!!!!
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 13:43
Jiddu_Krishnamurti - هامبورگ - آلمان
پس چه شد؟شما که می گفتین تحریم ها هیچ تاثیری نداشته؟
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 14:07
kobalt - کرج - ایران
برودرا وقتی از رفاه مردم میگید و کامنت میزارین پنکه وسقف رو بپائین .
‌چهارشنبه 6 دي 1391 - 05:40
برای رهایی - ایران - ایران
جنگنده تهران-شما درست میفرمایید وقتی که آقازاده ها با پولهای اختلاس شده پورشه سوار میشن اپارتمان متری 8 میلیون میخرن از چین جنس بنجل وارد میکنن و با چند صد درصد به مردم بیچاره قالب میکنند باید هم در رفاه کامل باشن و ظاهرا شما معیار استاندارد رفاه جامعه رو زندگی بالا نشین ها قرار دادی . زنانی که از فقر تن فروشی میکنن کودکانی که سر چهارراها گل و فال میفروشن کارگرانی که از 24 ساعت 20 ساعتش جون میکنن برا یک لقمه نون و اجاره خونه جوانهایی که از بیکاری یا رو به اعتیاد اوردن یا یا تو خیابون ها بی هدف پرسه میزنن اینها در امار جامعه شما جایی ندارن؟ شما طوری میگید که همه وضعشون خوبه که هرکس ایران نباشه فکر میکنه شما دارین از یک بهشت صحبت میکنید اون قشری که شما ازش حرف میزنید 5 % جامعه رو تشکیل میده 95% دیگه زندگی نمیکنن بلکه فقط زنده اند اگه شما از بالا شهر تهران بیرون بیاید و یک سری به مناطق پایین شهر تهران به شهرهای دیگه بزنید قطعا نظرتون در مورد رفاه حاکم بر جامعه عوض خواهد شد
‌چهارشنبه 6 دي 1391 - 06:38
zebelkhan - لوس آنجلس - آمریکا
جنگنده - تهران - ایران. بسیجی! اینها آمارهایی است که خود رژیمی که تو به ماله کشی آن مشغولی ارائه داده! چشمها اگر باز کنی می بینی این آمارها را گروه مطالعات محیط کسب و کار در مرکز پژوهش های مجلس شورای اراذل اسلامی شما منتشر کرده نه امپریالیسم شرق و غرب و صهیونیسم جهانی که بزنید زیرش و آنرا از بیخ و بن انکار کنید! اکثریت مردم ایران طبقه متوسط رو به پایین هستند ! این پورشه ها و ماشینها و خانه های میلیاردی را تو بدبخت بسیجی سوار نمی شوی! اینها را دزد زاده های مقامات و رانت خواران و بچه پولدارها سوار میشوند. تو سر زدن و سینه زنی و چاقو کشی اش هم نصیب تو میشود! اگر ذزه ای وجدان داشتید این مزخرفات را نمی نوشتید! این اسلام شرف و وجدان را از پیروانش میگیرد و فرهنگ جعل و جهل و دروغ و شیادی را جایگزین آن میکند!
‌پنجشنبه 7 دي 1391 - 05:37
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.