گلوکزامین و کندروآیتین سولفات چه تاثیری در کاهش درد مفاصل دارند

در سال های اخیر مصرف مکمل های غذایی مثل گلوکزامین و کندروآیتین سولفات در بین مردم رواج فراوانی پیدا کرده و بصورت تجارت پرسودی برای شرکت های دارویی درآمده است. این مکمل های غذایی در داروخانه ها و دراگ استورها بدون نسخه پزشک در دسترس بیماران وجود دارند. بسیاری، این مواد را داروهای غضروف ساز مینامند و مصرف آنرا توجیه و ترغیب میکنند. آیا این مواد تا چه میزان تاثیری را که ادعا میشود به جای میگذارند و تا چه حد میتوانند مفید باشند.

گلوکزامین و کندروآیتین سولفات چه تاثیری در کاهش درد مفاصل دارند

گلوکزامین و کندروآیتین سولفات چگونه اثر میکنند

تعداد زیادی از مردم از دردمفاصل رنج میبرند که علت بسیاری از آنها استئوآرتریت یا سائیدگی مفصل است. در این بیماریغضروف سطح مفصل آسیب دیده و بتدریج از بین میرود. بسیاری از مبتلایان به این درد ها از مکمل های غذایی جدید مثل گلوکزآمین و کندروآیتین سولفات به امید کاهش درد و بهبود وضعیت مفصل استفاده میکنند. گلوکزامین ماده ایست که بصورت طبیعی در بدن وجود داشته و موجب تحریک تولید و ترمیم غضروف میشود. با در نظر گرفتن اینکه نقطه شروع آسیب در آرتروز مفاصل غضروف مفصلی است، تاثیر این مواد ممکن است توجیه شود. به نظر میرسد مصرف این مواد سطح تولید اسید هیالورونیک در مفاصل را هم افزایش میدهد ( اسید هیالورونیک در سلامت مایع سینوویال تاثیر دارد).

کندروآیتین سولفات ماده طبیعی دیگری است که در بدن وجود دارد و مانع میشود که آنزیم های بدن، مواد اصلی تشکیل دهنده غضروف را از بین ببرند.
مکمل هایی که حاوی این مواد هستند معمولا از منابع حیوانی تهیه میشوند. کسانی که از این مواد استفاده میکنند امیدوارند که با مصرف آنها درد شان از بین رفته و شاید غضروف مفصلی آنها هم ترمیم شود. مطالعاتی که تا کنون صورت گرفته تا حدودی اثرات ضد درد این مواد را برای کاهش درد زانو و مفصل ران نشان داده است ولی تاکنون نشان داده نشده و ثابت نشده که این مواد بتوانند از آسیب بیشتر غضروف جلوگیری کرده و یا وضعیت غضروف مفصلی را بهتر کنند یا غضروف سازی کنند.

نکاتی در مورد مصرف گلوکزامین و کندروآیتین سولفات

چون گلوکزامین و کندروایتین سولفات تحت نام مکمل های غذایی طبقه بندی میشوند و لفظ دارو به آنها اطلاق نمیشود، سازمان های دارویی کشورهای تولید کننده مثل FDA نظارتی بر روند تولید آنها ندارند. معنای این جمله آنست که وقتی قوطی میخرید که روی آن نوشته شده است " گلوکزامین / کندروآیتین سولفات" شما نمیتوانید مطمئن باشید واقعا چیزی را که میخواهید بدست آورده اید. طبق مطالعه جدیدی که به عمل آمده تنها نیمی از این مکمل ها واقعا به اندازه ای که در روی جعبه ذکر کرده اند حاوی این مواد هستند.
مصرف گلوکزامین معمولا بصورت روزی سه قرص 500 میلی گرمی است. گرچه این مواد عوارض جانبی کمتری از مسکن ها دارند با این حال شایعترین عارضه آنها عوارض گوارشی مثل تهوع، استفراغ، سوزش سردل است. مصرف این مواد در بیماران دیابتی باید با احتیاط باشد. اگر این بیماران قصد مصرف این مواد را دارند باید سطح قند خون را با دقت بیشتری کنترل کنند. در بچه ها، زنان باردار و بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون را مصرف میکنند هم مصرف این داروها باید با احتیاط و با تائید پزشک باشد.

منبع: ایران ارتوپد

+57
رأی دهید
-8

ensanam arezoost - خارگ - ایران
لطفا اگر غذاهای طبیعی هستند که میتوان جایگزین کرد را نام ببرید...با سپاس
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 18:45
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.