"موتور جست‌وجوی ملی" اسفندماه راه‌اندازی می‌شود

قرار است نسخه نهایی پروژه پارسی‌جو، "موتور جست‌وجوی ملی" اسفندماه سال جاری آغاز به‌کار کند.

"موتور جست‌وجوی ملی" اسفندماه راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موتور جست‌وجوگر پارسی‌جو در اسفندماه سال جاری با حضور محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران یا وزیر ارتباطات در یزد گشایش خواهد یافت.

در حال حاضر نسخه آزمایشی پارسی‌جو شروع به‌کار کرده اما بر روی صفحه اصلی این موتور جست‌وجو آمده است: "به دلیل عدم پوشش کامل صفحات وب، نتایج بعضی از پرس‌و‌جوها ممکن است از کیفیت مطلوب برخوردار نباشد که در آینده نزدیک برطرف خواهد شد."

به‌گفته علی‌محمد زارع، مدیر پروژه "موتور جست‌وجوی ملی"، پارسی‌جو توسط دانشکده‌های مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه یزد و با حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات وزارت ارتباطات و همچنین مرکز تحقیقات مهندسی دانشگاه یزد راه‌اندازی شده است.

زارع افزود: "نسخه نهایی پروژه به تجهیزات سنگین نیازمند است که مقرر شده پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات این هزینه را تأمین کند."

وی هدف از طراحی موتور جست‌وجوی پارسی‌جوی را این دانست که بتواند به ایرانیان فهرست جست‌وجویی ارائه دهد.

پیش از این علی حکیم جوادی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران ۳۰ فروردین‌ماه سال جاری اعلام کرده بود: "ایران نیاز به یک موتور جست‌وجوی ملی دارد که کارهای تحقیقاتی اجرای آن به پایان رسیده است."

حکیم جوادی افزوده بود: "سازمان فن‌آوری اطلاعات مانند بسیاری از کشورهای دیگر که از موتورهای جست‌وجوی بومی مطابق با فرهنگ و نیاز جامعه استفاده می‌کنند تأکید بر راه‌اندازی موتور جست‌وجوگر ملی دارد."

رضا تقی‌پور، وزیر وقت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران، نخستین بار موضوع راه‌اندازی "موتور جست‌وجوگر ملی" را که "بتواند با موتورهای جست‌وجوگری چون یاهو و گوگل رقابت کند" در نیمه سال ۸۹ مطرح کرد.

تقی‌پور گفت ایران برای جواب‌گویی به نیازهای داخلی می‌خواهد "موتور جست‌وجوگر ملی" راه‌اندازی کند و حتی این طرح در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور پیش‌بینی شده است.

در آن زمان حتی نام "یاحق" برای این موتور جست‌وجوگر پیشنهاد شد.

رضا تقی‌پور در تیرماه سال گذشته گفته بود: "چین در این زمینه فعالیت داشته و بر این اساس ایران از تجربه این کشور برای اجرای این طرح استفاده خواهد کرد."

وی همچنین تجربیات کره جنوبی در این زمینه را نیز مثبت دانسته بود.

"موتور جست‌وجوگر ملی و بومی" همچنین از سوی کشورهای اسلامی، از جمله مصر و عربستان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و چنین کشورهایی از آن استقبال می‌کنند.

مسئولان امنیتی ایران بارها از "ناپاک" بودن اینترنت جهانی، "ناامن" بودن اینترنت و "ابزار جاسوسی بودن" موتورهای جست‌وجوگری چون گوگل و یاهو سخن گفته‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران به‌همین خاطر در کار راه‌اندازی "اینترنت ملی" هستند.

مرکز آمار ایران می‌گوید از مجموع جمعیت ۷۵ میلیونی ایران ۱۱ میلیون نفر کاربر اینترنت هستند.

تهران، مازندران و اصفهان به ترتیب بیشترین کاربران اینترنت و سیستان و بلوچستان کمترین کاربر اینترنت را در ایران دارند.

+33
رأی دهید
-47

farzad145 - شیراز - ایران
باید اسمشو میزاشتن گوزگل
دوشنبه 4 دي 1391 - 20:37
raha-hamburg - هامبورگ - آلمان
من یه سر به این شتر جستجوگر زدم و کمی‌ تستش کردم،و باز هم به این نتیجه رسیدم که تواین ایران فقط ادای یه چیزی‌رو در میارن و ماکت یه چیزی‌رو می‌سازن.و الا از یک کار درست و حسابی‌ و ریشه دار درست درمون خبری نیست!!! والا با این نوناشون!!!
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 00:12
behbahani - اهواز - ایران
هر فن آوری نوینی که بتونه سواد رسانه ای مردم رو بالا ببره یه امر مثبت و باید ازش استقبال بشه.موتور جستجوی ملی بنفع این جامعه هست،اینقدر ناآگاهانه با طرحهای خوب مخالفت نکنیم.اما بحث اینترنت ملی یه بحث دیگه است که اگه قرار باشه به قیمت فیلتر شدن سایت های دیگه ای که الان وجود داره تموم بشه بنده صد در صد مخالفم.باید به فرهنگ سازی خود مردم اعتماد کنیم.مردم خودشون خوب میدونند که چه چیزی رو جذب و چه چیزی رو دفع کنند و فیلترینگ در هر شکلش راه به جایی نمیبره.تجربه ویدئو رو فراموش نکنیم.
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 00:41
exam292 - تهران - ایران
farzad145 - شیراز - ایران: عزیز، درسته که فعلا قابل مقایسه با گوگل و .. نیست ولی هرچی باشه این موتور جستجو ایرانیه(و باعث افتخار)
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 07:03
razrazak - یزد - ایران
ممنون از دوستانی که فاز مثبت میدن،من تا حدودی دورادور با این گروه آشنائیت دارم و پس از این آشنائیت متوجه شدم خواستن توانستن است مگه گوگل با دوتا دانشجو شروع نکرد، آقای دکتر زارع بیدکی از اون انسانهایی هستند که جرات کردند و با سخت کوشی گروه را تا این جا رسوندند و سعی کردند علاوه بر دادن یک سرویس مفید به جامعه پارسی زبان برای فارغ التحصیلان دانشگاهی فرصت شغلی مناسبی را محیا کنند و از لحاظ تعداد صفحاتی هم که تحت پوشش قرار دادن با نتایج چند سال ابتدایی گوگل مشابهت داره، ان شاالله ایرانی های عزیز هم بخواهند از این سرویس استفاده کنند، ما نه از لحاظ سواد آکادمیک از کشورهایی مثل کره پائین تریم و نه عرق ملی مردم کشورمون(کره ای ها به دلیل عرق ملی فراوانی که دارند حدود نود و خورده ای از جستجوهاشون را با موتور جستجوی ملی خودشون انجام میدهند) زنده باد ایران و ایرانی
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 15:05
paya55 - چیچست - ایران
بفرمایید موتور حستجوی میلی..مثل صداوسیما شون..!
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 19:29
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.