رفسنجانی: انتخابات آزاد و شفاف اولین قدم بازگشت جامعه به تعادل است

اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، که از سوی اصولگرایان تندرو تحت فشار است، در سخنانی گفته که رفع مشکلات با دولت برآمده از انتخابات آزاد میسر است و خواستار برگزاری انتخاباتی آزاد، شفاف و قانونی در ایران شده است.

              رفسنجانی: انتخابات آزاد و شفاف اولین قدم بازگشت جامعه به تعادل است
 
آقای رفسنجانی در جمع اعضای انجمن اسلامی ادوار دانشگاه‌های تهران و تبریز از حذف برخی گروه ها با «سلایق سیاسی مختلف» در هشت سال گذشته انتقاد کرده و گفته که این اقدام به «صلاح کشور» نبوده است.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وی، هاشمی رفسنجانی راه درست اداره جامعه را «بازگشت به تعادل و پرهیز از حذف دلسوزان و وفاداران به انقلاب و قانون اساسی» دانسته است.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام که در چند سال اخیر به دلیل مواضع خود و آنچه که همراهی با «فتنه» خوانده شده هدف انتقادهای شدید اصولگرایان تندرو قرار دارد، می گوید که «اولین قدم در بازگشت تعادل به جامعه، برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و قانونی» است و تاکید کرده که با تحقق این امر، «همه نیروهای سیاسی فعال و مردم به نتیجه بیرون آمده از صندوق‌ها تمکین کرده و با همکاری و یاری‌رسانی به دولت، مشکلات و معضلات کشور به یاری خداوند برطرف خواهد شد.»
 
اشاره آقای هاشمی رفسنجانی به انتخابات پیش روی ریاست جمهوری است که قرار است روز ۲۲ خردادماه سال ۱۳۹۲ برگزار شود.
 
اصولگرایان که بسیاری از مراکز قدرت در جمهوری اسلامی ایران را در دست دارند تلاش می‌کنند تا نامزد خود را در این انتخابات به پیروزی برسانند. ولی بسیاری از گروه های وابسته به این جناح با چالش بزرگی از سوی دولت محمود احمدی نژاد روبرو هستند که متهم است در صدد به قدرت رساندن نامزد مورد نظر خود به مقام ریاست جمهوری است.
 
از اسفندیار رحیم مشایی، رییس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها، به عنوان کاندیدای اصلی هواداران دولت نام برده می شود که از سوی سایر اصولگرایان به لیدر «جریان انحرافی» معروف شده است.
 
درخواست رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای برگزاری انتخابات آزاد در حالی مطرح می‌شود که نتیجه انتخابات دهم در سال ۱۳۸۸ از سوی رهبران مخالفان رد شد و مهدی کروبی و میرحسین موسوی، انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد را نتیجه «سازماندهی آراء و تقلب گسترده» دانستند.
 
اعتراض های گسترده به نتایج این انتخابات با سرکوب نیروهای امنیتی و انتظامی روبرو شد و دهها کشته برجای گذاشت و هزاران نفر نیز بازداشت شدند. به رغم گذشت بیش از سه سال از این انتخابات، بحث درباره آن همچنان در محافل سیاسی و رسانه ای ایران و خارج از کشور ادامه دارد.
 
ادامه انتقاد از دولت احمدی نژاد
 
اکبر هاشمی رفسنجانی در سخنان اخیر خود در جمع اعضای انجمن اسلامی ادوار دانشگاه های تهران و تبریز، وجود اختلاف و تضاد را «طبیعی و موجب پویایی جامعه» خوانده  و می گوید که «در هیچ دوره از انقلاب و نظام اسلامی بنا نبود نیروهایی که قصد خدمت داشتند، علی‌رغم اختلاف سلایق آرا حذف شوند.»
 
وی اظهار داشت، به همین دلیل «نیروهای چپ و راست و متعادل‌ها حفظ و با مدیریت بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب تا پایان دولت اصلاحات – دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی- حفظ شدند.»
 
اکبر هاشمی رفسنجانی از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ از منتقدان سرسخت دولت وی بوده و در سخنرانی های خود به تقبیح سیاست های اقتصادی و عملکرد اجرایی آن می پردازد.
 
وی روز ۲۴ آذر با انتقاد شدیداللحن از وضعیت سیاسی و اقتصادی ایران گفته بود که «عرصه سیاست و اقتصاد به‌ دست کوته‌نظران و بی‌تجربه‌ها افتاده است.»
 
آقای رفسنجانی در هفدهم مهرماه نیز گفته بود که «افراطیون، دلسوزان کشور را خانه‌نشین کرده‌اند» و «وضع کنونی جامعه، تا حدود زیادی ناشی از انزوای ناخواسته نخبگان کارآمد کشور است.»
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام که می گوید «در صورت وجود گوش شنوا» از هیچ کمکی برای حل مشکلات ایران دریغ نخواهد کرد، در عین حال آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران را تنها کسی دانسته که به گفته وی، می تواند برای بازگشت اعتماد به جامعه «مسائل را به مسیر بازگرداند.»
 
آقای رفسنجانی و گروه های موسوم به اصلاح طلب، دولت آقای احمدی نژاد را متهم می کنند که بواسطه سیاست های خود، مشکلات اقتصادی کشور را تشدید کرده و در عرصه خارجی نیز باعث افزایش تحریم ها بر ضد ایران شده است.
 
در مقابل، آقای احمدی نژاد در مصاحبه تلویزیونی روز دوم دی ماه خود گفت که « نمی ‌دانم چرا برخی اصرار دارند، نقش دشمن را در مشکلاتی که پیش آمده کمرنگ کنند» و افزود: « اینها سیاسی است و اهداف انتخاباتی دارد تا با کمرنگ جلوه دادن نقش دشمن، نقش دولت را در مشکلات بوجود آمده پررنگ کنند.»

+23
رأی دهید
-7

dara20 - تهران - ايران
خفه شو یابو، در دوران سیاه صدارت تو مردم مفهوم انتخابات آزاد را فهمیدند. مگر در اسلام و حکومت فاسد شما انتخاب، مردم و آزادی معنایی هم دارند؟ مرتیکه آشغال تو خفه شو و سعی کن‌ زودتر به درک واصل شوی و بمیری و تا وقتی اکسیژن حروم می‌کنی فقط خفه شو و کاه و یونجه بخور و توی طویله خانوادگی خودت که زمان شاه با ارث پدر پفیوزت خریدی بتمرگ.
دوشنبه 4 دي 1391 - 13:40
Jiddu_Krishnamurti - هامبورگ - آلمان
اگر مردم ایران شعور داشته باشند اگر شما خود خدا را هم بیارید نباید به شما رای بدهند ولی متاسفانه همه بدبختی ها از بی شعوری مردم هست.و شما هم خوب این وضوع را متوجه شدید و خوب سواری می کنید.
دوشنبه 4 دي 1391 - 14:47
بت شکن - مونترال - کانادا
غلط نکنم عالی‌ جناب خاکستری هنوز در خواب تشریف دارند!!ایشان هنوز نمی‌فهمند و نمیخواهند بفهمند که اولین قدم بازگشت جامعه به تعادل ایجاد یک همه پرسی‌ یا رفراندم آزاد هست نه انتخابات انتصابی!!
دوشنبه 4 دي 1391 - 15:29
hassan5 - تهران - ایران
اقای رفسنجانی حرف اضافه میزنی خودت خوب میدانی که اگر انتخابات واقعا ازاد باشد هیچکدام از شما رای نخواهید اورد...بقای شما فعلا در قل و زنجیر و زندان . (کهریزکی )کردن ملت شریف ایران برایتان میسر است..نمیدانم چرا این پیشنهاد را میکنی؟همه شما سوار یک کشتی از رده خارج و سوراخ میباشید!؟
دوشنبه 4 دي 1391 - 16:38
parviz1 - کترینگ - انگلستان
چرا انتخابت؟!!!!!!!!! اول یک همه پرسی‌ بزارید تا مشخص بشه ملّت بعد از ۳۳ سال عملکرد رژیم شما که میلیونها ایرانی در جنگ و زندانها و ترورها و کشتار‌های دست جمعی و کشتار‌های زنجیره آی و کشتار‌ها با انواع شکنجه‌ها در زندانها و کشتار‌ها در خیابانها و خلاصه فقط کشتار و کشتار ... و دزدی و تجاوزات به نوامیس ملّت و حقوق اجتماعی و مدنی و ...... که در کارنامه سیاه تک تک شماست هنوز هم رژیم را میخوان یا نه‌.؟ اگر رای آوردید ملّت در انتخابات با سرّ شرکت می‌کنن و شما بازم هر کسی‌ را که رهبر خواست بذارین ریس جمهور بشه و بازهم به‌‌ جنایتها و دزدیها و کشتارها و تجاوزات و... خودتون ادامه بدید و بگید این حکومت اسلامی هست که ملّت خوستار آن هستن.
دوشنبه 4 دي 1391 - 16:46
sahel67 - تهران - ایران
... نخور
‌سه شنبه 5 دي 1391 - 14:26
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.