جلال طالبانی در بخش مراقبت‌های ویژه پس از «سکته مغزی»

مسئولان عراقی اعلام کرده‌اند جلال طالبانی رئیس جمهوری ۷۹ ساله عراق، پس از سکته مغزی، در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی در شهرک پزشکی بغداد بستری شد.
 این در حالی است که تاکنون اخبار ضد و نقیضی درباره وضعیت جسمی آقای طالبانی منتشر شده است.
 
به گزارش خبرگزاری دولتی عراق، دفتر ریاست جمهوری این کشور با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که جلال طالبانی به دلیل برهم خوردن وضعیت سلامتش ناشی از فشار کار و خستگی، به بیمارستان منتقل شد.
 
این بیانیه وضعیت رئیس جمهوری عراق را «پایدار» اعلام کرده و خاطرنشان کرده است که یک کادر پزشکی مجرب عراقی، وضعیت جسمی او را زیر نظر قرار داده است.
 
این بیانیه، با تاکید بر اینکه ارگان‌های بدن آقای طالبانی به طور طبیعی به فعالیت خود ادامه می‌دهند، خاطرنشان کرده است که کادر پزشکی بیانیه‌ای درباره وضعیت جسمی او منتشر خواهد کرد.
 
هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق هم در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفته است وضعیت جسمی جلال طالبانی «پایدار» است و او «در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان» بستری است.
 
نصیر العانی رئیس دفتر ریاست جمهوری عراق در مصاحبه با شبکه تلویزونی العراقیه اظهار داشت: «وضعیت رئیس جمهور ثابت است ... شرایط او به گونه‌ای است که امکان بهبودی دارد اما برای اطمینان از وضعیت سلامتی‌اش، مدت زمان طولانی‌تری در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌ماند.»
 
درباره امکان انتقال طالبانی به خارج از عراق برای ادامه مداوا، العانی گفت: «این تصمیمی هست که پزشکان می‌گیرند.»
 
از سویی محمود عثمان، از معاونان جلال طالبانی که در بیمارستان محل بستری طالبانی حضور داشت، به خبرگزاری رویترز گفت: «رئیس جمهور دچار سکته مغزی خفیفی شده است. وضعیت او ثابت است و پزشکان مراقب حال او هستند. چنانچه پزشکان به این نتیجه برسند که نیاز به مداوا در خارج از کشور هست، این اقدام را انجام خواهیم داد.»
 
ظهر سه شنبه، برخی رسانه‌ها، خبر مرگ رئیس جمهوری عراق، را اعلام کردند. شبکه خبری المیادین و شبکه العالم وابسته به جمهوری اسلامی ایران، از آن جمله هستند. برخی خبر‌ها هم از مرگ مغزی آقای طالبانی سخن گفته‌اند.
 
مقام‌های عراقی تاکنون این اخبار را رد کرده‌اند. عدنان المورتی از رهبران اتحادیه میهنی کردستان عراق که جلال طالبانی رهبری آن را در دست دارد، در مصاحبه با رادیو عراق آزاد، خبرهایی که از مرگ رئیس جمهوری عراق حکایت می‌کند را رد کرد.
 
جلال طالبانی از سال‌ها پیش از مشکلات جسمی و برخی بیماری‌ها رنج می‌برد. او حدود چهار سال پیش در ایالات متحده آمریکا مورد عمل جراحی قلب قرار گرفت و پس از آن برای ادامه مداوا، به اردن رفت. او در سال جاری نیز برای برخی معاینات پزشکی، به آمریکا و اروپا رفت.
 
وضعیت جسمی جلال طالبانی، محافل سیاسی و رسانه‌ای را به خود مشغول کرده است. برپایه بیانیه دفتر ریاست جمهوری عراق، نوری مالکی نخست وزیر این کشور، خضیر الخزاعی، معاون رئیس جمهور و شماری دیگر از مقام‌های سیاسی و نظامی عراقی، برای ملاقات آقای طالبانی به بیمارستان رفتند.
 
برای نخستین بار، سال ۱۳۸۴، جلال طالبانی به ریاست جمهوری عراق برای مرحله انتقالی برگزیده شد. سال ۱۳۹۸ پس از توافق فراکسیون‌های کرد پیروز در انتخابات پارلمانی عراق، جلال طالبانی برای دوره ۴ ساله دیگری به ریاست جمهوری انتخاب شد.
 
در‌‌ همان سال، مجمع عمومی اتحادیه میهنی کردستان عراق، برای بار سوم جلال طالبانی را به سمت دبیرکلی این حزب انتخاب کرد.
 
طالبانی در دور نخست ریاست جمهوری خود تلاش کرد تنش در روابط عراق با دو همسایه‌اش، یعنی سوریه و ایران را به حداقل برساند. در دور دوم اما تلاش طالبانی برای باز نگاه داشتن راه گفت‌و‌گو میان گروه‌های رقیب عراقی که دوره‌ای پر تنش را سپری می‌کنند، متمرکز شده است.
 
برپایه قانون اساسی عراق، در صورت خالی شدن پست ریاست جمهوری این کشور، پارلمان باید رئیس جمهور جدیدی انتخاب کند. توافق تقسیم قدرت در عراق، پست ریاست جمهوری را به کرد‌ها داده است. او نیز باید دو معاون یکی از سنی و دیگری شیعه برگزیند.
 
در صورت ناتوانی طالبانی از ادامه حضور در منصب خود، تحلیلگران برهم صالح از رهبران اتحادیه میهنی کردستان عراق را دارای بیشترین شانس برای در دست گرفتن پست ریاست جمهوری این کشور معرفی می‌کنند.
 
اما خروج طالبانی در این برهه حساس از تاریخ عراق می‌تواند وضعیت سیاسی این کشور را بیش از پیش پیچیده کند؛ به ویژه آنکه اکنون اختلاف میان دولت مرکزی عراق و دولت اقلیم خودمختار کردستان عراق در جریان است تا جایی که دو طرف نیروهای نظامی خود را برای درگیری احتمالی بر سر مناطق مورد اختلاف، به حال آماده باش قرار داده‌اند.
 
طالبانی در این میان نقش سوپاپ اطمینان و آرام کننده تنش‌ها را ایفا می‌کند.

+46
رأی دهید
-13

100ra - پیرانشهر - ايران
سایه ات از سر عربهایه ملخ خر کم نشه جلال جان
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 03:05
shahinsgd - اسن - آلمان
اگر یه سیاستمدار معتدل تو عراق بود همین جلال طالبانی بود...
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 03:40
فريادزيره آب - اهواز - ایران
شانس بدمایکی از مسئولین ما سکته ای مکته ای نمیکنه؛ همه مارو سکته دادن خودشون سره حال سرحال هستند
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 03:16
romano - تهران - ایران
والا ما همه ایرانو باهم می‌خوایم آخرشم اسممون فارسه! ولی قابل توجه آذریها و کردهای ایرانمون که اینطوری اول عمو صدام رو میارن خوب سیر ازتون می کشه بعدش با یک جنگ میان داخل کشورتون بهتون ارواح عمشون خود مختاری می‌دن منتها سوال اینه که خودمختاری چرا مدل آمریکاییش نباید باشه و بعدشم جنگ میندازن بینتون نتیجه چی می‌شه عوض اینکه بشینید اختلافهاتون رو حل کنید یک کشور بی در و پیکر الکی درست می‌کنند ازتون که همش به باد معده یک پیرمرد 79 ساله بنده و ممکت باستانیتون رو که مثل چین و هند می‌مونه تبدیل به هیچ میکنند و امپراطوریتون می‌شه قدر قصبه پدریتون و اسمشم می‌گذارید خودمختاری کردستان! و کشور عراق جدید عراق غربی عراق شرقی کره شمالی کره جنوبی ویتنام شمالی ویتنام جنوبی (حتی همین بلا رو سر ایالات متحده زمان جنگهای استقلال و . خواستن بیارن) سودان شمالی و جنوبی ادامه ...
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 05:22
romano - تهران - ایران
و خلاصه اگر لیاقت نسب اصالت مردانگی همیت تعصب میهن پرستی ناموس پرستی و همه این صفاتت اینه که لباس مارو بکنید ولی بهمون یک کشورک بدید نوش جانتان برید تو کاخ باکینگهام به ریشمون بخدید که ای وای بر شما.ولی اگر تا آخر بازی ایستادین تا کشور بریتانیای صغیر تبدیل به جمهوری ولز و اسکاتلند و ریزتر بشه و شما بعنوان بزرگترین و طولانیترین مدت حیات و قدرتمندترین امپراطوری جهان در چهار راه جهان در خشکی به شکوفایی اقتصادی مثل ترکیه برسید اونوقت ناز شستتون و امپراطوریتون قدر 10 تا کشور بچه‌هاتون برن پول کشورهای دیگه رو به توبره بکشن بیارن اینجا تو کشور مادریتون عشق و نوش کنند و کی بهتر از بچه خودمون (پدراتون صاحب ماندنیترین تمدن جهان تا به امروز بودند و همه یونان و رم و چین مصر با یک ضربه ور افتادن اما ایرانی موند اونم در حالیکه یکطرف اشرف افغان خونخوار یکطرف عثمانی شمال روسیه جنوب انگلیس و پدراتون موندند و موندند که چهار شکست در تاریخ 8000 ساله چیزی نیست و انگلیس هم خوب اینو فهمید که تخم ترکه ولایت پارس چه موندنین و تیشه زد جای اصلی با دین و قومیت سراغتون اومد.) پشت هم خالی نکنید ما برنده‌ایم.
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 05:36
massoudoslo - اسلو - نروژ
همه که جنتی نیستند منتظرن خدا بمیره مراسم ختم اون رو اجراء کنن !!
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 06:50
shahram_khan - قزوین - ایران
به طبع وضعیت کنونى تشنج امیز هست و حضور اقاى طالبانى نقش مهى ایفا میکند، اما نکته جالب اینجاست کردهاى عراقى نقش مهمى در اداره کشور و امور نظامى ایفا میکنن اما متاسفانه نورى مالکى و اعضاى کابینةى ایشان با کفتکو و راهکارهاى جمهورى اسلامى ایران این نقش را به سوى منحرفى کشیده، که منجر به مشکلاتى از قبیل لشکر کشى به مناطق تحت سلطه کردها شده است، اما با راهکارهایى که اقاى مسعود بارزانى دادةاند احتمال خاموش شدن این نا ارامى بسیار است، نورى المالکى یکى از حامیان سرسخت سوریه و حزب الله و سردسته انها ایران هست! که بدبختى و فلاکت را سربیشه کارهاشوون کردن!
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 06:16
Behnam1978 - شتوتگارت - المان
اینقدر نفت خورد ،خورد که سکته مغزی کرد.
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 08:47
net_shayan - تهران - ایران
به گزهرش تابناک 10 نفر از بهترین تیم پزشکی ایران دیروز وارد عراق شدند
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 09:03
kambizian - تهران - ایران
میگن عاشق گوشت بوقلمونه. زنش هم نصف خونه های اربیل رو صاحبه
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 09:34
piranshahr - درامن - نروژ
اره بابا ایشون به جلال بوقلمون خور مشهوره همچنین ۶۶
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 21:57
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.