واکنش رئیس بخش جهانی بی بی سی به دور جدید فشار بر کارکنان بخش فارسی

به گفته آقای هاروکس، هدف حکومت ایران از فشار های اخیر، منصرف کردن کارکنان بی بی سی فارسی از ادامه همکاری با این شبکه است

پیتر هاروکس، رئیس بخش جهانی بی بی سی، در کمیته بررسی عملکرد این شبکه در مجلس عوام بریتانیا اعلام کرد که نیروهای امنیتی ایران، دور جدیدی از فشار بر اعضای خانواده کارکنان بخش فارسی بی بی سی را آغاز کرده اند.

به گفته آقای هاروکس، هدف حکومت ایران از وارد کردن این فشارها، منصرف ساختن کارکنان بی بی سی فارسی از ادامه همکاری با این شبکه است.

اعضای خانواده کارکنان بخش فارس بی بی سی، در گذشته نیز در معرض فشار و تهدید نیروهای امنیتی ایران قرار گرفته اند و برخورد با آنان، واکنش نهادهای بین المللی را به دنبال داشته است.

رئیس بخش جهانی بی بی سی با ذکر اینکه پنج – شش نفر از اعضای خانواده های کارکنان بی بی سی فارسی هدف ارعاب مسئولان امنیتی ایران قرار گرفته اند گفت: "این افراد تهدید شده اند که بستگانشان باید از کار کردن برای بی بی سی فارسی دست بکشند".

در واکنشی دیگر به فشارهای اخیر حکومت ایران، صادق صبا رئیس بخش فارسی بی بی سی گفت که این فشار ها، حدودا از دو هفته پیش آغاز و توسط ماموران وزارت اطلاعات انجام شده است.

وی افزود که وزارت اطلاعات با احضار اعضای خانواده تعدادی از کارکنان بی بی سی فارسی، آنها را برای متقاعد ساختن فرزندانشان به توقف همکاری با این شبکه تحت فشار گذاشته است.

آقای صبا احتمال داد که دور جدید برخوردها، نوعی واکنش به پخش فیلم "اعترافات اجباری" از تلویزیون فارسی بی بی سی باشد که چند هفته پیش پخش شد.

فیلم مستند اعترافات اجباری، به بررسی شیوه های مورد استفاده حکومت ایران برای وادار ساختن زندانیان سیاسی و عقیدتی به اعترافات ساختگی می پرداخت و پخش آن، بازتاب گسترده ای در رسانه های فارسی زبان داشت. در کنار این فیلم، تلویزیون، رادیو و سایت فارسی بی بی سی، طی یک هفته (۲۹ آبان تا ۵ آذر) به ارائه مطالب و برنامه های مختلف دیگر در خصوص اعترافات اجباری در ایران پرداختند.

صادق صبا تاکید کرد که اطلاع رسانی در مورد فشارهای حکومت ایران بر بی بی سی فارسی، باعث آگاهی نهادهای بین المللی از این اقدامات شده و حکومت ایران را برای توقف چنین رفتاری تحت فشار قرار خواهد داد.

در اشاره ای جداگانه به تاثیر فشارهای بین المللی بر اقدامات حکومت ایران علیه رسانه ها، امروز پیتر هاروکس در سخنرانی خود در مجلس بریتانیا به تجربه توقف پارازیت اندازی این حکومت بر روی تلویزیون بی بی سی فارسی اشاره کرد.

وی افزود که این توقف، احتمالا در نتیجه اقداماتی بوده که تنها از سوی یکی از شرکت های فراهم کننده خدمات ماهواره ای و در واکنش به نگرانی های دولت فرانسه - که این شرکت در خاک آن قرار دارد - و همچنین تحریم های وضع شده علیه ایران صورت گرفته است.

اشاره آقای هاروکس، به اقدام شرکت فرانسوی یوتل‌ست، از شرکت های بزرگ ارائه کننده خدمات ماهواره ای است، که در مهر ماه گذشته پخش ماهواره ای شبکه های رادیو - تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران را از ماهواره هاتبرد قطع کرد.

یوتل‌ست دلیل این کار را تحریم های اتحادیه اروپا و تصمیم دولت فرانسه برای ممنوعیت شبکه ایرانی "سحر" اعلام کرد که برنامه‌هایی به زبان‌های مختلف و از جمله فرانسه دارد.

پیتر هاروکس تاکید کرد که در ۵ الی ۱۰ سال آینده، راه حل هایی فنی برای جلوگیری از پارازیت اندازی بر روی شبکه های تلویزیونی وجود خواهد داشت، اما در کوتاه مدت، راه مقابله با این پدیده، ادامه فشار بر کشورهایی که این کار را انجام می دهند و مشخصا ایران است.

  

واکنش رئیس بخش جهانی بی بی سی به دور جدید فشار بر کارکنان بخش فارسی  

+89
رأی دهید
-20

morgan123 - واشنگتن - امریکا
- برای تاثیر گذاشتن بر رویدادهای جامعه مورد هدفش بوجود امده. البته من تصور میکنم به علت این محافظه کاری و انفعال و کم کاری خبری نسبیش در زمان فعلی (چون فعلا که خبر خاصی نیست!!) مخاطبانش در این دوران اینترنت و شبکه های ماهواره ای بسیار ریزش کرده اند . به امید روزی که رسانه های داخلی ما ازاد باشند تا این شبکه های بیگانه بساط مارگیریشان را جمع کنند!
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 02:21
morgan123 - واشنگتن - امریکا
جالب است وقتی چند عدد! بسیجی سایبری با پراکندن چند خبر که کذب بودنشان بر همگان مسلم بود در شبکه اینترنت باعث شدند که یک مجری زن از برنامه ها کنار گذاشته شود (البته این خانم مجری بیشتر از هر چیز نگران زاویه دوربینی بود که او را نشان میدهد!!) خب ضعف این شبکه نمایان میشود ضعفی که دلیلش ابرام بیمارگونه برای جلب اعتماد مخاطب است ، با این حساب حکومتی که از سایه خودش هم وحشت دارد بدیهیست که بیکار نمیماند و از این ضعف استفاده میکند.البته همانطور که این دوست کوچک شما بارها ذکر کردم دلیل وجودی این شبکه تا حدود زیادی با شبکه های فارسی دیگر متفاوت است . صدای امریکا یا دویچه وله وو برای خبر رسانی از دیدگاه کشور مطبوعشان به گوش مخاطبان خارجی پدید امده اند اما بی بی سی نه برای معرفی فرهنگ و سیاستهای حکومت پدیدآورنده اش بلکه
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 02:21
machan - لس انجلس - آمرکا
تقصیر خود اروپاست. باید تمام کانال های ماهواره رژیم ایران را در دنیا قطع کنند
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 05:10
aliramzi - تهران - ایران
کارمندهای بی بی سی که به ایران خیانت میکنن . بعیده به فکر بستگانشون باشن ...فقط از این مجارا برای مانور خبری استفاده میکنن و بس....هیچ هم غصه کسی رو نمیخورن
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 06:20
hossein-87 - تهران - ایران
اینا هر سری میان میگن فشار ها از دو هفته پیش آغاز شده!.من نمیخوام بگم حق با کیه ولی بی بی سی یکریز داره اخبار ضد ایران پخش میکنه و از طرفی برنامه های ایران رو از هاتبرد و. برداشته ن و اونا هیچ اشکالی نداره!حالا شما هر غلطی میکنید و حکومت ایران هرچی میخوره، گور بابای جفتتون ولی دیگه ننه من غریبم بازی در نیارید!
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 09:58
jalal50 - بیرمینگهام - انگلستان
بی بی سی بعضی از اخبار را به نحوی موذیانه تحریف می کند که خیلی ها متوجه نمی شوند. خوب گوش دهید.
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 10:20
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
در زمان شکل گرفتن کثیفترین پریود تاریخ ایران ۱۳۵۷ این رادیو شد سخنگوی اسلام و خمینی!!! به درک!!
‌چهارشنبه 29 آذر 1391 - 11:45
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.